Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעולם לא שמעתי עצה רצינית מבעל חנות / מוכר בחנות אודיו לרכב לגבי אילו מוצרים לקנות אצלו (מהצדיקים שלא פגשתי אני אני מבקש את סליחתכם).זה מאוד פשוט -> money talks והלקוח שומע שטויות.

ידידינו מחזיק במזדה 323. אם יש ביכולתו להוציא 20K על מערכת אז רכב זה לא ישאר בבעלתו זמן רב. לכן, התקנה רצינית (כמו שצריכים להתקין מערכת שמושקע בה כסף רב) תתנדף עם החלפת הרכב. מתוך הכרות עם המאזדה 323 וגם עם הלנטיס שניהן הופכות להיות סימפוניה לקירקושי פלסטיק וזמזומי פנלי מתכת ברגע שמותקנת שם בערכת בעלת עוצמה בינונית ומעלה, ההשקעה הרבה במוצרים למניעת רזוננס ומוצרי בידוד אקוסטי תהיה משמעותית.

בנוסף, בודדים הם האנשים בפורום זה שיכולים לתת חוות דעת על מוצרים שנכנסים לתוך סל הקניות שממנו מורכבת מערכת בתקציב כה נדיב. אלו שכן שמעו מוצר זה או אחר לא שמעו את כל מה שניתן להשיג במחיר דומה (אפילו מהמבחר המצומצם אך המשתפר הקיים בארץ) ואינם יכולים לתת חוות דעת רצינית מאחר ולא הזדמנה להם האפשרות לשמוע את רוב אפשרויות (גם אני אינני יחיד סגולה ואת מרבית האפשרויות הקיימות בתקציב זה לא שמעתי).

אם ידידנו יגיע אל מתקין ישראלי ממוצע יצהיר בפניו שתקציבו 20K הוא יצא משם עם מערכת ב20K ומערכת זו תורכת מהמוצרים שישתלמו למתקין למכור אותם. אתה לא מצפה שבבואו לאוטופרט (סתם לשם המחשה. אין לי שום דבר אישי נגדם) הוא יצא עם מערכת שמורכבת ממגברים של ZAPCO סאב של JL וסט של XETEC כמו שהוא יגיע לרדיו מילנו ושם יתקינו לו מערכת מבוססת ציוד רוקפורד. בשורה התחתונה מתרת המתקינים והחניות לעשות כסף וזו זכותם המלאה אך חובתו של הצרכן לדעת מראש למה מקום X או מקום Y "ידחוף" לו מוצר X או מוצר Y.

לאנשים קל מאוד לתת עצות שלהן עלות כישלון גבוהה כאשר כספם לא מעורב. מאחר ומשלח ידי ביעוץ (בתחומים בעלי רקע פיננסי כזזה או אחר) אני יכול לספר לך, מניסיון כאוב ורב, על כך שבמיוחד בארץ אנשים נוטים לתת עצות שנוגעות לכספם של אחרים באופן רשלני ושאינו מתחשב בכספו של האחר בין אם מדובר באסטרטגיות השקעה, עצות עיסקיות או ברכישת מכוניות או ציוד A/V יקר אחר. JOKER2K, אני בטוח שאם אחיך היה מגיע אליך עם אפשרות להוציא 20K על מערכת לרכב אך ללא טעם והעדפות מבוססות או ידע בסיסי בתחום לא היית ממליץ לו לבצע את במכה אחת ללא שהתנסה ופיתח את העדפותיו.

שוב, מאחר וידידנו MAZ323 (או כל אדם אחר במצבו) לא ביסס את העדפותיו לגבי ציביון צליל מבוקש וכן את העדפתיו (האמיתיות והנובעת מניסיון) בין אסכולת הSQ לבין ה-SPL. זאת תהיה טעות להמליץ לו (או לכל אחד אחר במצבו) לבצע רכישה בעלות כה גדולה. לעניות דעתי, כל מי שממליץ לו רכישה שכזו עושה לו עוול.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
עזוב כבר אין כוח להסביר את הבזבוז הכספי שיעשה כאן ע"י קניה ומכירה של מוצרים משומשים.

לך תעשה מה שהבחור מעלי רשם, הוא "חכם"לפי מה שנראה בפורום הזה הוא באמת חכם ואתה מוכיח מי (וזה למרות שאני חלוק איתו - תקנה מוצרים זולים אחרי זה תמכור אותם תפסיד כסף תקנה מוצרים יקרים יותר תבזבז עוד כסף... יופי לך על זה ידידי היקר , זאת הדרך.הוא לא אמר לו על מוצרים זולים

או ש.... פשוט תלך לחנויות ותעשה סקר כמו בן אדם ותתחיל לשמוע מוצרים שונים ואיכותיים ואז תגיע להחלטה שלך מה אתה מעדיף בעצם.הענין הוא שהבחור אינו יודע מה הוא רוצה ואם היית קורא את התרד עים טיפת הבנת הנקרא היית קולט את זה לבד. ואנו היינו איתו בתרד הקודם שפתח . אז העיצה שלך היא עצת אחיתופל במקרה הזה

ול - oogee - אני ממש מצטער שעצותיי הם בגדר אחיתופל. אני עשיתי את מה שאתה אומר, ותאמין לי התהליך מיותר לחלוטין.לך אישית . ולהרבה אנשים זה נכון אבל במקרה הזה הספציפי OOGEE נתן לו את העיצה הכי טובה שהוא יכול לתת

אז תן לאנשים עוד עצות איך לבזבז הרבה כסף סתם בשביל לבדוק אם המוצרים שהם רוצים מתאימים להם. ואני חפר כן....אם אתה לא קורא את התרד הקודם שלו אז כן

דרך אגב אם תשים לב לא הצעתי לבן אדם לקנות מוצרים מסוג X , Y , Z.... ואני גם לא יציע לו.

כי כל אחד והאוזן שלו, הטיפ היחידי שלי הוא שילך לשמוע אצל מתקינים וחברי הפורום ויגבש עמדה ואז יבצע קניה אחת גדולה במקום כמה קטנות אשר יבזבזו לו כסף.

ל MAZ323 אני מציע לך לעשות מה שOOGEE אמר לך מחוץ לשני דברים שאני חולק עליו.

א : ע"מ שעקומת הלמידה שלך לא תהיה תלולה מידי אתה חייב לפי דעתי ר"ד טוב מלכתחילה , שאותו אל תשנה ולא משנה מה . כי אתה צריך בסיס שעליו אתה מבצע את השינויים . כול דבר צריך עוגן , ובמערכות העוגן הוא הר"ד כי הוא המקור . והיות ואתה עובד בתכנות אזי המושג GIGA מוכר לך בוודאי . אז ר"ד אתה חייב להחליט .

עכשיו בזה המומלץ שלי אישית זה האלפיין , אבל אם אתה חושב שאין ולא יהיה לך כוח למשהו שמצריך תפריטים ותתי תפריטים אזי תנסה את הפיוניר . אבל לך לחנות ותבדוק אם אתה מסוגל להפעיל את האלפיין והאם תוכל לחיות איתו כי אם כן הוא הכי מומלץ מדובר על ה9855 או ה9853

לגבי הקומפוננט תקנה משהו טוב ביד שניה דוטק למשל

את הסאב אתה יכול להשאיר את האינפיניטי (לא צריך לסבול כשמנסים ולקנות משהו הרבה פחות טוב)

היתרון שלו הוא שהוא באמת SQ אמיתי והוא גם חזק , אחרי שתחיה איתו אתה כבר תידע בדיוק איך הסאב הרצוי לך צריך להשמע

לגבי מגבר תקנה מגבר חזק ולכן האוריאון נופל , תנסה להשיג את הסאונדסטרים EGA4220 הוא 110 RMS , וזה יפתור לך את הדילמה אולי הכל מספיק טוב אבל חסר לי "ג'ויס"

לך תקנה אבל אחרי שאתה קונה תעשה התקנה טובה אצל מתקין מקצוען ותעשה איטום לדלתות.

תשב תשמע כמה זמן ותספר מה בחליפה שתפרנו לך לוחץ או משוחרר או שאתה רוצה לשנות

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ואני אומר שתפסיקו להשקיע כל כך הרבה זמן בנימוקים, התנצחויות ונסיון להסביר למר בחור מאזדה 323 איזו מערכת לקנות.

הוא לא סגור על עצמו (חחח) הוא מהנדס תוכנה (חחח) והוא מרוויח 24 אלף שקל בחודש (חחח).

מספיק.

יש כאן אנשים רציניים שרוצים להרים את רמתו המקצועית של הפורום ואת תחום הסאונד בארץ, ויש אנשים שחוץ מלהעלות לעצמם את מונה ההודעות ואת מפלס העצבים של שאר החברים סתם מכבידים על השרת ועושים צחוק מאותם אנשים שמשקיעים הרבה זמן ורצון לעזור להם.

אז מאזדה 323, תתבגר ותתאפס על עצמך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קח מערת חבל על הזמן, תתחיל לפתוח את הארנק!!!

מגבר:

http://jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=A3000GTI&cat=AMP&ser=GTI&language=ENG&country=US&region=USA

זוג סאבים: סולו X של קיקר:

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=15430

HU: http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=16950

קומפוננט :

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/ProductDetail.aspx?ProductID=12522

התשובות בהתאם לשאלות... חחחחח ...חחחחח

פורסם

אפשר גם לגמור תקציב של 20K שקלים על ה-H/U לבד (מחיר משוער בארץ) אז?:

http://www.audiocubes.com/category/Car+Audio_1+Din+Receivers/product/Denon_DCT-1_FM,AM_CD_Player.html

מידת הרצינות או המהימנות של המשתמש, מבחינתי לפחות, לא ממש משחקת. יש יותר מידי פוזה ו"חרטה" ו-"וודו" בתחום הזה. אם איכשהו כתוצאה מהת'רדים האחרונים בסגנון של הת'רד הזה כמות השטויות שאנשים עושים תתמעט אז זה סימן שהפורום הזה עובד ואז כולם הרוויחו.

סתם כהערת אגב. אחד ממנתחי המערכות הכי מוכשרים שפגשתי עשה רושם ראשוני של ערס מבת-ים שלא מבין מהחיים שלא כלום, רושם ראשוני לעיתים רבות מטעה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אחי אני לא אוהב לאכזב והכל

אני בעל מאזדה 323

לדעתי אם אתה מרוויח כל כך הרבה תקנה רכב שכשתתקין בו מערכת ברמה תהנה מהסאונד ולא תצטרך לבכות מרעשי פלסטיק (גרמניות למיניהן)...

זאת העצה שלי

ואם אתה רוצה באמת אחי להשקיע הרבה...

תקנה די וי די של קלריון או פיוניר...

קיקר קומפ וי אר כפול לדעתי יהיה לך יותר מורגש במאזדה...

קומפוננט מורל הייבריד אוביישן...

מגבר אני לא יודע להמלית אבל משהו שיספק בלי גישור את הסט קומפוננט...

רמקולים אחוריים זה לא הכי משנה (אל תגביר אותם יותר מידי)

ומונובלוק שמוציא 1000 אר אמ אס ב-1 אוהם...(תתיעץ עם אסף...)

אתה תצטרך גם קיט איטום לפחות של הדלתות הקידמיות ושל הבגאז' כי אתה תמות מהרעשי פלסטיקה

ואתה תצטרך לקנות קבל...(1 פארד)

ותצטרך לשדרג קצת את מערכת החשמל...

כל זה לדעתי יעלה לך בסביבות ה-10K ואתה תיהיה מרוצה עד השמיים...(לי יש דברים דומים ואני מרוצה מאוד)

אבל בגדול בשביל להינות מסאונד תחליף את האוטו כי אני יודע שבאוטו אחר(גרמני) הייתי שומע הרבה יותר טוב...

תודה ושבוע טוב

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

כבר התייאשתי מה נשאר.

truejoker - הבנת הנקרא אני לא צריך עזרה בזה, תודה רבה.

קראתי את הת'רד הזה טוב מאוד, אני יודע שהוא לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו. אבל אם הוא יקנה סתם פריטים זה לא יעזור נכון ! אז תכניס לראש שלך שאני הצעתי לבן אדם ללכת ולבדוק מערכות של חברי פורום וללכת למתיקינים לשמוע מערכות קיימות.

לקנות מוצרים זולים (או במקרה שלנו לא זולים.. אלא בשווי של 4000 ש"ח... לעומת תקציב של 20K ) לא אומר שאתה תלמד מה אתה כן אוהב ומה את לא אוהב.. זה ילמד אותך פשוט איך לבזבז כסף ומהר על סתם מוצרים שיוחלפו בעתיד. אז למה!? לעזאזל למה! למה לא להשקיע בטוב מהתחלה ולסיים את זה.

זול זה מונח יחסי. כאשר עומד תקציב של 20K מול 4K זה זול מול יקר מסכים לא ? סליחה באמת שלא הבהרתי את כוונתי במילה זול.

אז הבחור עכשיו טען שהוא רוצה ללמוד.. לא ידעתי שזאת הכוונה, לכן לקחתי את דברי חזרה. ושיעשה מה שהוא רוצה עם הכסף מצידי שינגב איתו את הת'חת, ממש לא מעניין אני הצעתי דרך שחוסכת כסף שחבל שילך לפח כי זה בדיוק מה שקורה ואתה לא .. אבל ממש לא מרוויח כלום. פרט לכאב ראש, החלפות של מוצרים ובזבוז זמן משווע.

רק בבקשה תקרא את מה שאני רושם... לבדוק בחנויות וחברי פורום.. גם חברי פורום נכלל בהודעה שלי הקודמת.

אתה יודע, מוכר לא יכול למכור לך את הסאונד... הוא יכול למכור רמקולים וכו' אבל לא שמיעה ובטח לא איך אני שומע ומה אני מעדיף.

יש המון ביקורות על מוצרים שונים בפורום הזה, יש המון חברי פורום שישמחו לעזור לידידנו כאן להשיג את מה שהוא רוצה. וכל זאת ללא קניה מקדימה של מוצרים אשר בעתיד יוחלפו וישודרגו.

אבל שוב... הוא כבר טען שהוא רוצה ללמוד אז כל זה חסר תכלית... אני פשוט מציג את הנק' שהצגתי קודם בצורה יותר ברורה.

בכל אופן מבחינתי הנושא סגור. לילה טוב.

פורסם
כבר התייאשתי מה נשאר.

truejoker - הבנת הנקרא אני לא צריך עזרה בזה, תודה רבה.

קראתי את הת'רד הזה טוב מאוד, אני יודע שהוא לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו. אבל אם הוא יקנה סתם פריטים זה לא יעזור נכון ! אז תכניס לראש שלך שאני הצעתי לבן אדם ללכת ולבדוק מערכות של חברי פורום וללכת למתיקינים לשמוע מערכות קיימות.

לקנות מוצרים זולים (או במקרה שלנו לא זולים.. אלא בשווי של 4000 ש"ח... לעומת תקציב של 20K ) לא אומר שאתה תלמד מה אתה כן אוהב ומה את לא אוהב.. זה ילמד אותך פשוט איך לבזבז כסף ומהר על סתם מוצרים שיוחלפו בעתיד. אז למה!? לעזאזל למה! למה לא להשקיע בטוב מהתחלה ולסיים את זה. אם הייתי מקבל 2000 ש"ח על כל פעם שחשבתי במערכת ביתית (וקניתי בהרבה כסף והשקעתי חודשים בלימוד ושמיעה לפני שהוצאתי שקל ) שהנ הגעתי אל המנוחה והנחלה ויותר לא אשדרג , הייתי היום עם המון כסף

ולמרות זאת אני מסכים אתך בעקרון שצריך ללמוד ולקנות הכי טוב שאפשר , כי לציוד טוב באמת תמיד יהיה ביקוש , אם תקנה היום פיוניר פשוט לא בטוח שתמכור אותו בקלות אבל אם תקנה אלפיין 9855 , גם בעוד שנתיים יהיה לו שוק

זול זה מונח יחסי. כאשר עומד תקציב של 20K מול 4K זה זול מול יקר מסכים לא ? סליחה באמת שלא הבהרתי את כוונתי במילה זול.

אז הבחור עכשיו טען שהוא רוצה ללמוד.. לא ידעתי שזאת הכוונה, לכן לקחתי את דברי חזרה. ושיעשה מה שהוא רוצה עם הכסף מצידי שינגב איתו את הת'חת, ממש לא מעניין אני הצעתי דרך שחוסכת כסף שחבל שילך לפח כי זה בדיוק מה שקורה ואתה לא .. אבל ממש לא מרוויח כלום. פרט לכאב ראש, החלפות של מוצרים ובזבוז זמן משווע.

רק בבקשה תקרא את מה שאני רושם... לבדוק בחנויות וחברי פורום.. גם חברי פורום נכלל בהודעה שלי הקודמת.

אתה יודע, מוכר לא יכול למכור לך את הסאונד... הוא יכול למכור רמקולים וכו' אבל לא שמיעה ובטח לא איך אני שומע ומה אני מעדיף.

יש המון ביקורות על מוצרים שונים בפורום הזה, יש המון חברי פורום שישמחו לעזור לידידנו כאן להשיג את מה שהוא רוצה. וכל זאת ללא קניה מקדימה של מוצרים אשר בעתיד יוחלפו וישודרגו.

אבל שוב... הוא כבר טען שהוא רוצה ללמוד אז כל זה חסר תכלית... אני פשוט מציג את הנק' שהצגתי קודם בצורה יותר ברורה.

בכל אופן מבחינתי הנושא סגור. לילה טוב .

אני מצטער אם פגעתי בך , אתה צודק באופן עקרוני , רק שרציתי להסביר לך ש OOGEE היציע לו מה שהיציע לו בגלל שאנו מכירים אותו גם מתרד קודם שהוא פתח בנושא

ושוב אני מצטער שלא שמתי לב שלקחת דבריך ואני מצטער שוב על הפגיעה

אני מקווה ש don't keep hard feeling

בברכה ושבוע טוב יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...