Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי את הרכב שלי במוסך מורשה יבואן , לצורף החלפת מסרק ההגה באחד משופץ .

האם יש צורך בכיוון גלגלים לאחר ההחלפה ?

במידה ויש צורך , האם המוסך אמור לבצע את הכיוון ולתת לי את הרכב מכוון וכשיר או שאני צריך ללכת אחרי ההחלפה של המסרק למכון לכיוון פרונט באופן עצמאי ?

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

חובה חובה חובה לעשות כיוון פרונט לאחר החלפת מסרק הגה

אם זה מוסך שמכבד את עצמו הוא יעשה את זה בעצמו

מוסך פחות רציני יעשה לך כיוון לפי עין וישלח אותך לדרכך להחליף צמיגים כל חודשיים

יום טוב גם לך

פורסם

ב106 זכור לי שאין בכלל כיוון פרונט אלא רק כיוון גלגלים, בדוק את הנושא שלא תשלם כמוני לחינם על כיוון פרונט שלא קיים בכלל.

אם אני לא טועה יש לך סקסו ואולי המצב דומה לבדיקתך

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני יודע שצריך ... השאלה שלי האם מוסך שאמור להיות רציני , מורשה יבואן , ועושה טיפול כמו החלפה של מסרק הגה , יכלול במחיר העבודה גם כיוון פרונט ?

או אולי יעשה את הכיוון בעצמו ויחייב אותי עליו מעבר לעלות התיקון ?

או שלא יעשה את הכיוון ויבקש ממני ללכת לעשות כיוון ... ?

Dr. Dre , 2001

פורסם

במוסך מורשה יבואן אני מניח שאין את הציוד בכלל לבדיקת פרונט, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שאצלם זה לא יבוצע ואני גם לא בטוח שהם יקחו את הרכב לכיוון גלגלים על דעת עצמם.

שאל אותם אם הם לוקחים את הרכב לכיוון גלגלים או לא, אם לא קח בעצמך זה עולה סביב 100 ש"ח לכיוון גלגלים.

שוב, תבדוק את עניין הפרונט אם הוא זהה ל 106 ששם לא קיים כיוון פרונט.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא חייב כיוון גלגלים ולא כיוון פורונט, לאחר החלפת מסרק הגה או תפוחי הגה.

זאת במידה שהפרונט וכיוון הגלגלים היו מכוונים כראוי לפני החלפת המסרק.

כשמפרקים את תפוחי ההגה סופרים סיבובים,ומרכיבים לפי אותו מס' סיבובים שהיה בכל צד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כשמפרקים את תפוחי ההגה סופרים סיבובים,ומרכיבים לפי אותו מס' סיבובים שהיה בכל צד.

ומי אמר שזה היה מכוון לפני ? :)

Dr. Dre , 2001

פורסם

זאת במידה ש... :-P

פורסם

האם יש צורך בכיוון גלגלים לאחר ההחלפה ?

האם המוסך אמור לבצע את הכיוון ולתת לי את הרכב מכוון וכשיר ?

לאחר החלפת מסרק הגה דרוש לבצע כוון גלגלים, והמוסך כן אמור להחזיר לך את הרכב תקין לחלוטין.

הכוון הוא לא עניין מסובך, וניתן לבצע פעולה זו די בקלות באמצעות מכשירים בסיסים ביותר, פלטת שפור, או סרגל טלסקופי.

כמו כן ניתן לבצע את הכוון ללא כלים אלו, אך העניין דורש יותר מיומנות והפעולה מסורבלת יותר.

מוסכים שמכבדים את עצמם, מחזיקים ברשותם את הכלים הנ"ל, ומבצעים את הבדיקה והכוון לאחר כל החלפת מסרק הגה, תפוח הגה, או זרוע.

עליך לוודא, כי המוסך ביצע את הכוון הנדרש. לרוב, יופיע בקבלת התיקון את תוספת של פעולת העבודה "כוון גלגלים" או "כוון שפור".

פורסם

לא מדוייק.

לא הבנתי,מי הדורש בהמלצה "דרוש".

"כמו כן ניתן לבצע את הכוון ללא כלים אלו, אך העניין דורש יותר מיומנות והפעולה מסורבלת יותר."

מה מסורבל לספור הברגות ?

לא מבצעים כיוון(ההפך ממה שנכתב),בפרט לא לאחר החלפת תפוח הגה, או זרוע.

לדעתי,במקרה הזה היה מדוייק יותר לכתוב רצוי במקום דרוש.

הכל ברוח טובה ובאהבה.:-P

בברכה

דוד

פורסם

מה לא ברור? עזוב, לא דרוש כי עם חובה!

מי אמר שהכוון הגלגלים היה תקין לפני שנגעת? חובתך כמכונאי מוסמך להוציא רכב מכוון לאחר החלפת מיכלול בהגה, אפילו שמישהו אחר, אולי, נגע לפניך.

מי אמר שהחלק שאתה מחליף (מסרק, תפוח, זרוע) תואם 100% למידות לחלק המוחלף?

אפילו אם אתה משתמש בחלקים מקוריים, אתה לא יודע זאת, הרי היצרן מכניס שיפורים ושינויים לחלקים ולא מיידע אותך מראש , נכון? שלא לדבר על חלקים תחליפיים שסביר שלא יהיו במידות המקוריות.

ומה הסיפור לבצע כוון גלגלים? הנושא ידוע לכל בעל מוסך ומכונאי מוסמך, וזה שבוחרים לא לעשות זאת ולהסתפק בספירת הברגות, לא מצדיק את עניין.

• תוכן חדש...