Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות מס' מקרים של חברים ובני משפחה, שבהם נשרפו חלקים מהמחשב בעקבות הפסקות חשמל פתאומיות/ברקים ועוד - החלטתי לרכוש אל פסק.

נכון שהחורף עבר ברובו, אבל יש הפסקות חשמל וקפיצות מתח כל הזמן, מה גם שהחורף יחזור שוב.

ישנם המון מכשירים החל מ-250 ש"ח לערך, עד 700 ומעלה.

רציתי לדעת מה הנתונים החשובים שחשוב לחפש, חברות איכותיות - ואם אפשר אפילו המלצות על מכשירים ספציפיים.

**כמו כן - אשמח לדעת האם מכשיר שכזה, יכול להגן על הספק והמחשב, מקפיצות מתח בעקבות שימוש במחשב - שכן שמעתי שהטרמוסטט של המזגן, גורם לקפיצת/נפילת מתח.

במצב הנוכחי, אני נמנע מלהדליק את המזגן בזמן פעולת המחשב, שכן הם אמורים להתחבר לאותו השקע.

תודה רבה מראש ושבת שלום.

פורסם

אייל, תודה על התגובה.

האם אתה מדבר עם המכשיר הזה?

האם יש לו יתרון על המכשיר הזה , שנכתב כי יש לו 1200VA, וזול ב- 100 שקלים?

חוץ מזה, מה דעתכם על המכשיר הנ"ל?

נראה כי הוא תוצרת הארץ (איתן?), והוא זול משמעותית (100 ש"ח לערך), ואפילו יפה :p .

בנוסף, לפי מה אני יודע מה עוצמת ה-VA שאני צריך?

וגם - האם המכשיר צורך חשמל בזמן פעולה סדירה? כלומר בצורה משמעותית?

מחכה לתגובות מצידכם.

פורסם

לא מכיר את המוצרים של החברות האלו, כך שלא אגיב.

לגבי גודל הUPS - מה אתה מתכוון לחבר אליו וכמה זמן הפעלה ללא מתח אתה דורש?

אם יש לך מחשב בסיסי וצג LCD, ואתה לא זקוק ליותר מ10 דקות של פעולה ללא חשמל - אז 700VA יספיק בהחלט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי גודל הUPS - מה אתה מתכוון לחבר אליו וכמה זמן הפעלה ללא מתח אתה דורש?

אם יש לך מחשב בסיסי וצג LCD, ואתה לא זקוק ליותר מ10 דקות של פעולה ללא חשמל - אז 700VA יספיק בהחלט.

אתה יכול להגדיר בסיסי?

אם זה משנה - יש מעבד Dual Core של אינטל ומסך LCD.

זה צריך לבוא לידי ביטוי בבחירה - או ש-700VA יספיק?

מה אורך החיים הממוצע של מכשיר כזה? של הסוללה?

פורסם

מכשיר אל-פסק יכול לחיות שנים ארוכות מאוד, יותר מהמחשב עליו הוא מגן.

המצבר יחיה פחות - סביב 3-5 שנים של פעולה אפקטיבית, ככל שהזמן עובר הקיבולת יורדת.

גמאטרוניק מייצרים מכשירים מעולים בכל קנה מידה, והם חברה ישראלית.

אדוויס למיטב ידיעתי בעיקר מייצרים מכשירים פשוטים ויחסית זולים - אבל אני לא מכיר אותם מי יודע מה.

APC חברה מוכרת בתחום כבר הרבה שנים ומייצרת מכשירים טובים.

לדעתי גם 400-500 וולט-אמפר יספיקו למחשב בודד+מסך LCD, המסכים האלו בקושי צורכים הספק.

רצוי לקנות מכשיר המתחבר למחשב עם כבל נתונים ותוכנה לצורך כיבוי אוטומטי במקרה הפסקת חשמל, במיוחד לאלו שמשאירים את המחשב דלוק רצוף גם כשהם לא בבית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אל פסק לא נועד לשימוש כמייצב זרם!

אל פסק נועד בדרך כלל לתחנות עבודה שעובדים איתם על פרוייקטים שבהם כל שנייה של עבודה חשובה, אל פסק נועד לשרתים שמריצים רשתות שלמות, כדי ששום דבר בהגדרות לא ידפק כתוצאה מהפסקת חשמל, אל פסק לא נועד לשימוש כתחליף לשקע אליו אמור להתחבר המחשב.

בוא נתחיל מזה - אל פסק שמחזיק מייצב מתח עליו ובאמת מייצב את המתח מהצד השני הוא יקר ברמות לא נורמליות. זה שהמצבר של האל-פסק טעון זה טול ויפה, אבל זה לא אומר שהזרם שמגיע למחשב בזמן פעולת חשמל תקינה באמת מיוצב.

בכל מקרה, הספייקים שאתה מדבר עליהם הם זניחים מבחינת פעולת מחשב סדירה, במהלך ה-4 שנים שהמחשב לשי אצלי הוא אולי נח כשבוע שבועיים מצטברים, ואכל מספיק ספייקים מהמערכת חשמל המחורבנת שיש במדינה הזאת, כלום לא קרה לו והכל עובד כרגיל.

מ-ק-ס-י-מ-ו-ם ישרף לך איזה פיוז בספק כוח, מקסימום ישרף לך הספק כוח, מקסימום, מקסימום תוציא 300 שקל על ספק חדש.

קיצר הכל קשקוש, גם אם מזגנים גורמים לספייקים הם זניחים ביותר, וכמובן שמזגן שעובד על חשמל תלת פאזי אתה לא תחבר על אותו שקע של המחשב - ולכן אני מניח הנחה פרועה שאתה מדבר על מזגן חלון קטן וחביב - הסר דאגה מלבך, הרצתי מזגן,מחשב,מסך(שפורפרת 17 אינץ'), ראוטר אלחוטי, נתב, פקס, טלוויזיה, רסיבר, והכל על שקע אחד(שהתחיל להישרף תרתי משמע בשלב מסויים אבל זה כבר סיפור אחר....)

פורסם

תודה אלעד.

אם ככה, אתה אומר שבעצם אין צורך באל פסק?

בימי הגשם הקשים (והבודדים במדינתנו) ניתקתי את המחשב מהחשמל בגלל הסיבה הזו.

לקרוב משפחה שלי - נשרפו בעקבות קצר חשמלי (כתוצאה ממערכת חשמל כושלת כנראה) ספק כוח, לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך.

האם אל פסק זול יחסית (350 ש"ח בערך, נאמר) לא שווה את הראש השקט מהצרות הללו?

שוב המון תודה,

ושבוע מעולה.

פורסם

גם לי הלכו בעבר אי אילו רכיבי חומרה בלילה גשום.

ועדיין, אין לי אל-פסק.

וחזרה לנושא ההספק, למקרה ובכל זאת תרצה לקנות אל-פסק -

מחשב לא בסיסי זה מחשב עם שני מעבדים, כרטיס מסך מפלצתי, חמישה מאווררים, שלוש מנורות ניאון וחמישה צורבים.

הבנת את הכוונה שלי? :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

2 מעבדים אין.

יש מעבד כפול ליבה אינטל, כרטיס מסך X300, אבל יש 8 מאווררים ויותר מדי לדים ונאונים.

אבל הבנתי את הכוונה שלך - מחשב בסגנון של שרת.

אז בעצם מספיק 700VA?

ומה לגבי צריכת החשמל של המכשיר?

פורסם

אני מטיל ספק רב ברמת ההגנה מפני ספייקים ברשת החשמל באל פסק שעולה 300 שקל, עם כל הכבוד כן?

דבר ראשון תבדוק מה איכות רשת החשמל בבית שלך, אח"כ תגיע למחשב, בספייק מתח רציני הפחת צריך ליפול, אם הוא לא נופל זה בעיה בפני עצמה, אצלנו בבית עוד לא קרה שנשרף אפילו לא רבע נגד במעגל חשמלי בגלל ספייק בחשמל, והיו, אווהווו היו.....

ידידנו גיל יכול להעיד(וגם אני יכול להעיד) על הגיצים האדירים שעפו לכל כיוון כאשר עץ שהיה בחצר שלהם הפיל קו מתח ראשי שעובר במקביל לכביש...

פורסם

ה - 700V של ADVIC יספיק לך מצויין

סדרת ה - E-COMM שלהם מעולה.

מה שמאד חשוב זה הממשק למחשב , כך שברגע שהסוללה כבר נגמרת ה - UPS נותן פקודת SHUTDOWN או STANDBY למחשב.

לי יש את ה - 700V והוא מחזיק בקלות מחשב חזק מאד + מסך 17 לא LCD + מחשב חזק נוסף בלי מסך .

העומס המקסימלי שאני מגיע אליו זה 85%.

פורסם
אני מטיל ספק רב ברמת ההגנה מפני ספייקים ברשת החשמל באל פסק שעולה 300 שקל, עם כל הכבוד כן?

דבר ראשון תבדוק מה איכות רשת החשמל בבית שלך, אח"כ תגיע למחשב, בספייק מתח רציני הפחת צריך ליפול, אם הוא לא נופל זה בעיה בפני עצמה, אצלנו בבית עוד לא קרה שנשרף אפילו לא רבע נגד במעגל חשמלי בגלל ספייק בחשמל, והיו, אווהווו היו.....

ידידנו גיל יכול להעיד(וגם אני יכול להעיד) על הגיצים האדירים שעפו לכל כיוון כאשר עץ שהיה בחצר שלהם הפיל קו מתח ראשי שעובר במקביל לכביש...

אני חולק על דבריך הלא מאוד מבוססים.

אני יודע בוודאות שה UPS שלי מונע ספייקים.

בוא אני אסביר את זה בשפת העם :

מכיר את זה כשהאור נהיה פתאום חלש ואז חזק שוב ?

אז בזמן הזה, הUPS נכנס לפעולה לשבריר שניה ונשמע צפצוף והכל ממשיך כרגיל.

זה אומר שהוא ספג את הספייק,אחרת המחשב היה עושה RESET (במקרה הטוב).

עד שקניתי את ה UPS הלכו לי 3 צגים בגלל ספייקים,ומאז שקניתי , נאדה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...