Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאורטית בלבד:

אם בזמן הורדת הילוך משתמשים בגז ביניים כדי להתאים את מהירות המנוע למהירות הגלגלים בהתאם ליחס גלגלי השיניים של ההילוך אליו מורידים, הקלאץ אמור להכנס יותר "חלק" כי המהירות מותאמת ואז לא יהיה את ה "בעיטה" שאופיינית להורדת הילוך וגם הקלאץ' ישחק פחות.

ואז כשמורידים את הרגל מהגז הסלד צונח ומכיוון שאנו בהילוך נמוך יותר תתקבל האטה של המנוע אחרי שהקלאץ' כבר במגע מלא, כלומר המנוע כן נותן האטה אבל בלי לדפוק את הקלאצ'.

נראה לי ששימוש עדין בשיטה הזו בנוסף לבלימה "רגילה" יתן כח בלימה גבוה ושחיקה נמוכה.

כמובן שזה לגמרי בתאוריה, השאלה שלי היא האם זה באמת יעבוד ככה או שגם התאמת הסלד להילוך לא תפחית את שחיקת הקלאצ' ועדיף בכלל לוותר על בלימת מנוע ברכבים פרטיים (כי אחרי הכל קלאץ הרבה יותר יקר מרפידות...)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
אני לא מבין מאיפה נוצרה השיטה "הישראלית" הזו לבלום באמצעות ההילוכים כי זה פשוט לא נכון (הכוונה למכוניות פרטיות).

מהעידן בו הבלמים לא היו טובים כפי שהם היום והיה צורך בהורדת ההילוך על מנת לגבות את הבלמים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שאלתי פעם שאלה על הנושא ויש מחלוקת בין שתי השיטות.

בעיקרון אני משתמש בשיטת העברה לניוטרל ושימוש רק בדוושת הבלם.

אני מעדיף שהבלמים יישחקו מאשר שהמנוע והגיר יישחקו.

זה שיקולך האישי בלבד.

פורסם
אם מורידים הילוכים תוך כדי בלימה ובמהירות הנכונה,הסל"ד לא אמור לעלות,אני אישית בולם ומוריד הילוכים כמו שצריך עד הילוך שני ורק אז לניוטרל .

היה לי מקרה שפיאט התפרצה לי לכביש ונאלצתי לבלום חזק,מהרגע שלחצתי על הברקס הורדתי הילוכים כמו שצריך,הנהגת של הפיאט היתה בהלם שנעצרתי מולה ללא צרחות צמיגים או נעילת גלגלים.

ואני אומר חד משמעית הורדת הילוכים תוך כדי בלימה עוזרת לבלימה טובה יותר.

גז ביניים היום נהוג לתת לפני סיבוב תוך כדי הורדת הילוך כדי לשמור על סל"ד גבוה.

משום מה זה לא נשמע לי כמו בלימת חירום (מוריד הילוכים תוך כדי בלימת חירום ?)

צרחות הגלגלים ונעילתם לא קשורה למהירות הרכב ולחוזקת הלחיצה על דוושת הברקס ?

לידי כל המעות שלכם , עכשיו !!!

פורסם

אני לא מבין על מה הויכוח? אבל אם תשאלו אותי אז ברור שהורדת הילוכים עוזרת מאוד לבלימה לא מבין איך אפשר להתווכח על זה בכלל...ודיברו כאן על שחיקה של קלאץ,אז מניסיון עם 2 מכוניות בנות 14 שנה שבמשך כל התקופה נבלמו על ידי בלימה אגרסיבית עם הילוכים ועד היום נוסעות עם קלאץ מקורי.

פורסם

מכונית בולמים בעזרת הבלמים,אין שום צורך להוריד יותר מהילוך אחד בעת הכנה לעצירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עם כל הכבוד לכל אלו שכתבו כאן עד כה, אני חייב לציין שיש כאן כמות טעויות/אי-הבנות גדולה מדי מכדי להתעלם ממנה!

אין צורך להתייחס להצהרה זו כאל התנשאות, כי לא לכך הכוונה. (אז לא להיעלב או לקחת אישית!)

אני אנסה להבהיר את רוב הנקודות שעלו כאן, ולתת הסבר כמה שיותר מדוייק לגבי כל אחת מהן.

1. קודם כל:בלימה בניוטרל לא חוסכת דלק!! העניין עבר וויכוחים, התלבטויות, מענות קושיות, ועוד אלף ואחת שרשורים כאן בפורום (וגם בפורום שארקס), ובעקבות תוצאות ברורות שהציג מוטי מיאטה, ניתן לראות, שזה יותר חסכוני להידרדר/לבלום בהילוכים... (שכן האינג'קטור מזהה שנעשית בלימת מנוע, ומפסיק כמעט לחלוטין את הזרמת הדלק למנוע - אפילו פחות מאשר בניוטרל!)

2. בכלל לא הבנתי מה הקשר של אגזוז ברקס לכל הסיפור?? הרי אנחנו מדברים על מכוניות פרטיות.

3. יש הבדל בין שילוב ידית ההילוכים להילוך ולהעברת ההילוך בעזרת עזיבת הקלאץ'! לכן, גז ביניים (שנועד לשם סינכרון גלגלי השיניים), בשום פנים ואופן לא קשור לשחיקת הקלאץ', אלא לשחיקת המסנכרנים שבתוך תיבת ההילוכים! ואם בתיבת הילוכים עסקינן, אז להיפך, גז ביניים מוריד את העומס שנופל על המסנכרנים, ולכן מוריד את רמת השחיקה.

4. שני הדברים היחידים שגורמים לשחיקת הקלאץ', הם השילוב של שני גורמים: לחיצת גז מוגזמת מדי כאשר הקלאץ' לחוץ, ועזיבת קלאץ' חלקית/איטית מדי. אין לזה שום קשר לגז ביניים!

אני לא אכנס לכל ההסברים לגבי למה זה ככה, אבל אם אתם רוצים הסברים פשוטים וברוריםhowstuffworks.com יהיה מקום טוב להתחיל לחפש בו!

5. בכל הנוגע להורדת הילוכים הדרגתית בזמן בלימת חרום - גם קצת מנותק מהמציאות!

כי אם אתה בולם בלימת חרום, הדרך היחידה שבה תוכל להיעזר בבלימת המנוע, תהיה רק עם תשלב נגיד מהילוך 5 לשלישי או אפילו לשני! כי הורדת הילוכים הדרגתית פשוט לא תתן לך אפקט של בלימה, וזה יהיה שווה ערך לבלימה רגילה רק בעזרת הדוושה!...

לעומת זאת, במירוצים, אכן משתמשים בהורדת הילוכים הדרגתית, כדי להשתמש בבלימת המנוע, אך יחד עם זאת להישאר בתחום הסל"ד האפקטיבי של המנוע... (גם אל תשכחו, שהיום החלפות הילוכים במכוניות מרוץ נעשות באלפית שניה בעזרת מנגנונים, ולא בעזרת ידית הילוכים סטנדרטית כמו אצלנו ברכב).

6. אכן, כיום כל המכוניות החדשות (ואף חלק מכריע של הישנות) אינו באמת מצריך גז ביניים כפעולה הכרחית, אך הרבה נהגים שאוהבים את הנהיגה, רואים בכך אלמנט של אומנות נהיגה גבוהה יותר... אבל בינינו - לרוב, זה ממש לא נחוץ בתנאי נהיגה עירוניים סטנדרטיים.

7. לגבי המורה נהיגה ועניין הוואקום - אומנם ניתן להגיד שהוואקום מתחזק, אבל אין לזה שום קשר לעוצמת הבלימה! כל מה שהוואקום עושה, זה עוזר לך ללחוץ על הדוושה בפחות מאמץ! ובשביל זה מספיק אפילו וואקום שיווצר בסרק, ב700 סל"ד. אין זה אומר שהבלמים שלך יהיו מספיק טובים בשביל לבלום באפקטיביות, זה רק אומר שאתה לא תצטרך רגל של שוורצנגר בשביל ללחוץ על הדוושה. זה הכל.

8. בכל הנוגע לבלימה עם הילוכים בסדר יורד והדרגתי - הכל תלוי במצב ובמהירות הבלימה. כי אם אתה נוסע 70 קמ"ש ברביעי, מתקרב לכיכר ויורד למהירות 30 קמש בפחות משתי שניות, זה יהיה פשוט מיותר להוריד קודם לשלישי ורק אחרי זה לרביעי... כי במילא המהירות לא כזאת גבוהה. ואז אפשר אף לטעון שאתה שוחק יותר את הקלאץ ותיבת ההילוכים, כי אתה עושה שתי פעולות החלפה, איפה שיכלת להסתפק רק באחת.

9. עוד עניין שקשור בגז ביניים:

תאורטית בלבד:

אם בזמן הורדת הילוך משתמשים בגז ביניים כדי להתאים את מהירות המנוע למהירות הגלגלים בהתאם ליחס גלגלי השיניים של ההילוך אליו מורידים, הקלאץ אמור להכנס יותר "חלק" כי המהירות מותאמת ואז לא יהיה את ה "בעיטה" שאופיינית להורדת הילוך וגם הקלאץ' ישחק פחות.

עשית כאן סלט קטן במושגים:

העניין הוא שברכב (בצורה מפושטת קצת), יש שלושה גורמים מסתובבים עיקריים, שביניהם יש צורך ליצור סנכרון: מהירות המנוע => מהירות גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים => מהירות הסיבוב של הסרן שהולך לגלגלים (ובסופו של דבר הגלגלים עצמם).

כשאנו עושים גז ביניים - המטרה העיקרית שלנו היא לתאם מהירויות בין שני החלקים האחרונים: הסרן של הגלגלים ותיבת ההילוכים.

כשאנו משתמשים בקלאץ', אנחנו מתאמים מהירויות בין המנוע לתיבת ההילוכים.

ה"בעיטה" כמו שאתה מכנה אותה, אינה נובעת מאי שימוש בגז ביניים (כי אחרת כל הנהגים הרגילים היו "בועטים" בנהיגה כל היום!), אלא מעזיבה מהירה מדי של הקלאץ' ("זורקים קלאץ'"), ואז בעצם הנהג לא נותן למהירויות של המנוע ותיבת ההילוכים להסתנכרן בהדרגתיות, ומתרחשת "בעיטה".

לעומת זאת, (מרגישים את זה בעיקר במכוניות ישנות), כאשר לא עושים גז ביניים במכונית ישנה, אתה עלול להרגיש קושי מסויים (ולפעמים רב מאוד) להכניס את ידית ההילוכים להילוך מסויים. (וזה עוד לפני שעזבת את הקלאץ' בכלל).

הבעיה נובעת ממסנכרנים שחוקים, אשר לא מצליחים בצורה טובה לסנכרן בין מהירות תיבת ההילוכים לסרן של הגלגלים. שוב... אני לא אכנס להסברים טכניים, כי בשביל זה יש את כל הכתבות.

**עריכה: הנה השרשור שDJ-NIV דיבר עליו... וגם שם הגבתי במספר נושאים אחרים... שאלה מאוד דומה לשלך, והרבה דעות מעניינות לקרוא: http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=99928&page=1&pp=15

בברכה!

יונתן.

פורסם
אני לא יודע אם אתה יודע, אבל יצרני הרכב התקינו מתחת לרגל הנהג דוושה. היא ממוקמת באמצע ותפקידה הוא לבלום את הרכב, הצעתי לך השתמש רק בה! זה התפקיד שלה ולשם כך היא נוצרה.

אני לא מבין מאיפה נוצרה השיטה "הישראלית" הזו לבלום באמצעות ההילוכים כי זה פשוט לא נכון (הכוונה למכוניות פרטיות).

גם בהיבט הכלכלי שלך, הרבה יותר זול להחליף בלמים מאשר הנזק שנגרם כתוצאה מהעומס המופעל על הגיר והמנוע.כמו גם, שחיקה גדולה יותר של הצמיגים.

בנוסף לכך, בבלימת הרכב באמצעות המנוע, מבחינה בטיחותית יש חוסר תיאום בין הציר הקדמי לאחורי של הרכב דבר העלול לגרום לאיבוד אחיזה של הרכב.

גם לנוסעי הרכב הבלימה לא נעימה כתוצאה מאופי האטה לא ליניארי.

אז רועי, בוא תשמע משהו, אח שלי גר באנגליה (הורים גרושים,סיפור ארוך..), הוא כיום בן 30 ועבר אינספור קורסים של נהיגה (מתקדמת,ספורטיבית וכו'...), וכשהוא הגיע לארץ לפני שנתיים הוא נסע איתי מספר פעמים והוא כל כך התפלא שאני לא משתמש בשיטת העצירה עם ההילוכים שהוא עשה לי אולי שעה וחצי הרצאה של מה זה טוב ולמה זה עוזר ויותר יעיל, בקצרה אני יגיד לך שהבלאי שנוצר מעצירה עם ההילוכים פחותה בצורה משמעותית מעצירה עם הבלם והקלאץ' כיוון ההקלאץ' וה"ברקס" הרבה יותר עדינים והתדירות החלפה שלהם תירד משמעותית אם תבלום עם הגיר, כמו כן אם תתקע במצב שאתה חייב לברוח מתאונה, הרבה יותר קל להאיץ כאשר אתה יורד מ4 ל3 וכו'...

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

אז לסיכום בתור פותח הנושא

אוכל לומר שאני אמשיך להוריד הילוכים לקראת עצירה

אבל כנראה שבמקרים מסוימים אוותר על השלישי, לדוגמא בהאטה מהירה.

וגם אשתדל בזמן ההאטה לשלב הילוכים למהירות המתאימה ולא ליצור שחיקה מיותרת.

בסה"כ תודה לכולם.

אלון.

צרפתיה גאה !!! מתחממת מהר. . .

• תוכן חדש...