Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לצורך חיוג קולי צריך ללחוץ על כפתור כך שטכנית אין אפשרות להוציא שיחה בנסיעה בלי להסיר יד מההגה למעט אותם מקרים נדירים שיש כפתורי שליטה בהגה.

לדעתי שיחה בטלפון מסוכנת גם דרך דיבורית והרבה פעמים רואים נהגים עסוקים בשיחה נלהבת ולא מרוכזים בנהיגה, אולם לאסור שיחות באופן גורף זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.

שאלה מעניינת: מה הדין ברכב נכים עם תפוח תקני שמיועד לנהיגה ביד אחת?

פורסם
זה דיי ברור שלא חייב דיבורית מצידם תשים את הפלא' על רמקול ותדבר עד מחר העיקר ש-2 ידיים על ההגה..

אז לפי דבריך אפשר להחזיק את הפלאפון עם הכתף

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אני לא אוחז בפלאפון ביד, אלא שתי הידים על ההגה והפלאפון מוחזק בין האוזן לכתף (הפלאפון שלי קצת ישן והוא גדול יחסית לפלאפונים החדשים כך שזה אפשרי...), מה יהיה הדין במקרה הזה?

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

לדעתי הדין יהיה כדין החזקת הפלאפון ביד, למה?

כי כשאתה מחזיק אותו עם הכתף, זאת עדיין לא תנוחת ישיבה נכונה, אתה גם מוגבל בתנועות שלך ובמקרה שהפלאפון נופל, אתה יכול לעשות תנועה אוטומטית כדי לתפוס אותו ובכך לגרום לסטיית הרכב.

פורסם

איזה פלצנות, ואיך יהיה אפשר לחייג במידה וקיימת דיבורית בטלפתיה? אז לפי מה שהשופט הזה אומר אסור אפילו להחליף תחנה ברדיו כי צריך השביל זה להוריד יד מההגה, אסור לעשן כי צריך להחזיק ביד אחת סיגריה, אסור להפעיל מזגן תוך כדי נסיעה כי צריך להוריד בשביל הפעולה יד מההגה ואני בטוח שיש עוד הרבה דברים שאסור לעשות לפי מה שהשופט הזה אומר.

פורסם
איזה פלצנות, ואיך יהיה אפשר לחייג במידה וקיימת דיבורית בטלפתיה? אז לפי מה שהשופט הזה אומר אסור אפילו להחליף תחנה ברדיו כי צריך השביל זה להוריד יד מההגה, אסור לעשן כי צריך להחזיק ביד אחת סיגריה, אסור להפעיל מזגן תוך כדי נסיעה כי צריך להוריד בשביל הפעולה יד מההגה ואני בטוח שיש עוד הרבה דברים שאסור לעשות לפי מה שהשופט הזה אומר.

זה לא השופט אומר, זה החוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבעיה שהחוק לא מתייחס לכך שעצם קיום השיחה גורם להסחת דעת הנהג מהנהיגה ולא אם אני נוהג אם יד אחת או 3 . (אני אישית לא עונה לטלפונים בזמן נהיגה).

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

מחקרים רבים הוכיחו שכל צורה של דיבור בטלפון נייד תוך כדי נהיגה

מסיח את דעתו של הנהג כמעט באותה מידה.

באנגליה עשו ניסוי של בלימת חירום ברגע שקופץ משהו לכביש

ועל הנהג לבצע בלימת חירום.

הנהג שלא דיבר כלל בנייד בלם כמו שצריך.

הנהגים שדיברו עם דיבורית, עם אוזניה, או שאחזו את הנייד ביד

אחת, כולם בלמו מאוחר מידי ופגעו בעצם שהונח על הכביש.

המרחקים היו כמעט שווים.

ובלי קשר, האנשים בארץ לא שמים קצוץ על החוק. כל יום אני נתקל

בהרבה אנשים שלא טורחים אפילו לשים את הנייד על רמקול, לדבר

עם אוזניה, או להתקין דיבורית. הם פשוט נוסעים, אוחזים בו ביד אחת,

וכתוצאה מכך הם מנותקים לחלוטין מסביבתם.

לא קשה לזהות את אותם נהגים מרחוק, אתה פשוט רואה שהם מנותקים

לחלוטין ממה שקורה סביבם.

פורסם
מחקרים רבים הוכיחו שכל צורה של דיבור בטלפון נייד תוך כדי נהיגה

מסיח את דעתו של הנהג כמעט באותה מידה.

יצא לאחרונה מחקר שטוען שמידת ההסחה של טלפון נייד עם דיבורית איננה שונה מהותית מזו של שיחה עם נוסע (קישור באתר של יקיר הפורום, רוני אהרונוביץ). כמובן שיש מחקרים שטוענים אחרת.

פורסם
יצא לאחרונה מחקר שטוען שמידת ההסחה של טלפון נייד עם דיבורית איננה שונה מהותית מזו של שיחה עם נוסע (קישור באתר של יקיר הפורום, רוני אהרונוביץ). כמובן שיש מחקרים שטוענים אחרת.
יכול להיות, עדיין לא סותר את המחקרים אשר ציינתי.

האמת שלא פעם יוצא לפגוש נהגים שכל כך שקועים בשיחה עם האדם שיושב לידם,

והם מתנהגים בדומה לאלה המדברים בנייד.

בקיצור, שנוהגים צריך להיות מרוכזים בנהיגה, ולא בשיחות טלפון, שיחות עם

אדם היושב באוטו, קריאת עיתון, צפייה בסרטים, או כמו שמישהו נתן דוגמא

של הנקת תינוקות בזמן נהיגה...

פורסם

לפי איך שאנשים, לא אתם, נוהגים בארצינו כשהם בשיחה בסלולארי (לא חשוב באיזה צורה) ו3 נתיבים הופכים, לאותו נהג, לנתיב אחד (לפחות כך הוא מתנהג ) והמהירות משתנה דבר שמראה שיש הבדל בין שיחה בסלולארי לעומת שיחה עם חבר באוטו.

וכן שימו לב להתייחסות לסביבה של הולכי רגל שבשיחה לבין אנשים שמדברים בסלולארי בהליכה ונמצאים בבועה משל עצמם.

אותו דבר גם בנהיגה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
לפי איך שאנשים, לא אתם, נוהגים בארצינו כשהם בשיחה בסלולארי (לא חשוב באיזה צורה) ו3 נתיבים הופכים, לאותו נהג, לנתיב אחד (לפחות כך הוא מתנהג ) והמהירות משתנה דבר שמראה שיש הבדל בין שיחה בסלולארי לעומת שיחה עם חבר באוטו.

ת'אמת, אם הייתי מדבר בסלולרי בנהיגה הנהיגה שלי היתה נראית כך גם. אני מודע לזה שיש לי חלוקת קשב לא טובה ונוהג בהתאם. כמובן שיש לזה גם יתרונות. למשל, שמיעה סלקטיבית. כשאני נוהג אני יכול להתעלם באופן מושלם מהתלונות של אשתי על אופן הנהיגה שלי.

לגבי ההבדל בין שיחה בסלולרי לשיחה עם נוסע, אני מאמין במה שאתה מאמין ואמונה זה דבר חשב, אבל בעולם הרציונאלי צריך לגבות אמונות בניסויים על מנת לקבוע עובדות.

פורסם

שימו לב שמדובר בערכאה ראשונה (בימ"ש לתעבורה) והמדינה יכולה לערער למחוזי על הזיכויים האלו.

גם אם המדינה לא תערער - פסקי הדין האלו לא מחייבים שופטים אחרים לפסוק כך, ואפילו לא מנחים.

לא הייתי מסתמך על זה ומתחיל לדבר בספיקר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...