Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגדש על

DUDUSL2
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מישהו יכול להסביר לי מהו מגדש על? ואם זה קיים בכלל אני שומע את החברים שלי מדברים על זה ואומרים שזה טורבו משוכלל אשמח לתגובות.

אני מאמין ואתם

פורסם

זה מגדש שמונע ע"י רצועה מהמנוע ולא ע"י גזי הפליטה כמו מגדש טורבו. היתרון שלו הו בפעולה יותר לינארית ושהוא לא סובל מהשהית הטורבו המוכרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

החברים שלך מדברים שטויות.

מגדש על (או לחילופין סופרצ'ארג'ר) הוא מגדש שמונע בצורה מכאנית כמו פולי ורצועה לעומת מגדש טורבו שמונע ע"י זרם הפליטה.

ישנם מספר סוגים של סופרצ'ארג'רים, הנפוצים שבהם הם מסוג Roots וצנטריפוגלי.

הדבר מתבטא באופי שונה של פעולת המנוע בעיקר, כשהמגדש מסוג Roots הוא בעל אופן פעולה יותר ליניארי מהצנטריפוגלי שיותר קרוב מבחינת אופי הפעולה למגדש טורבו.

מה שהרבה אנשים מתעלמים ממנו הוא העובדה שבדומה למגדשי טורבו, גם למגדשי על יש גדלים ונפחים שונים שגם אצלם משפיעים באופן זהה על כמות האויר הנדחס ומהירות הפעולה, וכמובן כפועל יוצא גם על גודלה של תוספת הכוח למנוע.

מוטי

• תוכן חדש...