Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

החלפתי היום פילטר דלק רגיל לפני הקרבורטור,שמתי לב שכשהוצאתי את הישן, הוא היה מלא דלק עד סופו, כשהרכבתי את החדש, והנעתי את הרכב, הפילטר התמלא רק ברבע-חצי ...לא מתמלא עד הסוף, מקודם פתחתי מכסה מנוע, והפילטר מלא רק רבע, הנעתי את הרכב ועדיין, הוא לא מתמלא עד הסוף,נשאר על הרבע-חצי.

האם זה תקין שהפילטר לא מתמלא עד הסוף? ואם כן אז למה זה שהוצאתי היה מלא גם כשהרכב כבוי - הפילטר היה מלא עד סופו? או שאני סתאם פרנואיד.

תודה.

פורסם

שאלה מצוינת , ומאשרת שאין צרוף מקרים, הכל מאלוהים!

היום מגיע אלי לקוח חדש, שטוען שהגיע אלי מישיבה בנתניה, שבה המליצו בה עלי, וטוען שבעיתו שרכב אינו עובר את המהירות 100קמ"ש, מכיוון כשהרכב מגיע למהירות הנ"ל, הרכב מקרטע משתנק והמהירות יורדת.. ביקשתי ממנו לפתוח מכסה מנוע, ולפני שהוא הספיק לפתוח את מכסה המנוע, נשכבתי מתחת לרכב, בצד ימין אחורי של הרכב, ובדקתי את המסנן דלק המורכב שם, "לאכזבתי" גיליתי שהמסנן חדש, ואז נגשתי לעבר מנוע הרכב, ותוך כדי מבט על המנוע, אני מגלה שהמצתים חדשים, והסקתי מכך שהרכב

לאחר טיפול, ומכאן הסיבה שהמסנן דלק חדש והמצתים חדשים, מכיוון שניסיוני המקצועי, כיוון אותי לעבר אבחנה של מחסור בדלק במהירות גבוהה מה שגורם ללהשתנקות, החלטתי מיד לפרק את הצינור דלק

המתחבר לקרבורטור, ולהפתעתי גיליתי מסנן דלק נוסף, המחובר קרוב לקרבורטור בתא המנוע,

ולא תאמין "מר סובארו הנכבד"המסנן היה מלא עד גדותיו, מה שחיזק את הרגשתי שהמסנן סתום,

פירקתי את מסנן האוויר, פרקתי את צינור הדלק, המחובר לקרבורטור, הבאתי גריקן קטן מפלסטיק, המיועד למטרות האלו, הפנתי את הצינור לגריקן ובקשתי מבעל הרכב להניע,זרזיף דק של דלק זרם מהצינור קטוע למחצה, החלפתי מיד מסנן דלק חדש, הנעתי שוב את הרכב..... ונכון לחץ דלק חזק פרץ מהצינור, מה שהזכיר לי באר נפט!

הבחור נסע לדרכו, תוך כדי שהוא מברך אותי(הבחור דתי בעל זקן עבות. כנראה בחור ישיבה), התקשר אלי לאחר 5 דקות, ואישר שהרכב מגיע למהירות 120 קמ"ש בקלילות!

לכן סובארו מסנן דלק שקוף מפלסטיק כשהוא מלא ברוב המקרים הוא סתום!

מסנן דלק אמור להיות מלא עד מחציתו מקסימום!

תודה למי שקרא והגיע עד לכאן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היה לי סיפור דומה עם אלפא 33 שהיתה ברשותי עד 120קמ"ש האוטו היה נוסע ללא בעיה ההיתי מושך הילוכים לא היו גמגומים ולא כלום ברגע שניסיתי לעבור ת 120 קמ"ש האוטו התחיל לגמגם לא ידעתי מה הבעיה החלפתי פלאגים,חוטי הצתה,פילטר אויר,כיוון הצתה,שמן,פילטר שמן,ניקויי קרבורטורים,כיוון קרבורטורים,עשיתי גם ראש מנוע{בלי קשר לבעיה},ומה לא!!! הרכב עדיין עשה גימגומים,בסוף החלטתי להחליף תפילטר דלק למרות שהוא היה נקי לא חשבתי שזה הפתרון לבעיה אבל החלפתי סתם ככה ולתדהמתי הרכב פתאום טסס דפקתי תראש שלי בקיר הוצאתי מלא כספים על טיפולים סתם!נזק של 5 שקל ונפתרה בעיה.ומה שלא הבנתי עד היום אייך זה שרק שההיתי מנסה לעבור ת 120 קמ"ש רק אז באו הגימגומים למה לא היתה לי בעיה במשיכת ההילוכים הראשונים?בקיצור אני ממליץ לכל מי שנתקל בבעיה דומה להתחיל לבדוק תדברים הקטנים כי משם לפעמים באים הבעיות הגדולות.

פורסם

צביקה יותר מובן מזה אין.

בטוח אני שאנשים שקראו את זה לא ישכחו את זה מהר.

הכי כדאי למוסך זה להחליף מנוע אבל תמיד חיבים להתחיל בדברים הקטנים .

בהצלחה

אורי

פורסם

קודם כל הרבה תודה למר צביקה היקר על תשובתו, קראתי אותה 3 פעמים ונהנתי כל פעם מחדש = מלך.

שנית, שאלה נוספת :

האם כשמחליפים פילטר דלק , זה נכון לבצע בדיקה ולאשר שהוא לא סתום: הבדיקה היא נשיפה משני צדדיו של הפילטר, אם הנשיפה חופשית בשני הצדדים - הריי הפילטר תקין.

האם זה נכון או שיש לבצע עוד משהו?

תודה.

פורסם
קודם כל הרבה תודה למר צביקה היקר על תשובתו, קראתי אותה 3 פעמים ונהנתי כל פעם מחדש = מלך.

שנית, שאלה נוספת :

האם כשמחליפים פילטר דלק , זה נכון לבצע בדיקה ולאשר שהוא לא סתום: הבדיקה היא נשיפה משני צדדיו של הפילטר, אם הנשיפה חופשית בשני הצדדים - הריי הפילטר תקין.

האם זה נכון או שיש לבצע עוד משהו?

תודה.

אתה אכן צודק, נשיפה יכולה לאשר או לשלול את האפשרות שהמסנן סתום, אך אומר לך מה אני עושה

למסנן דלק מלא שחשוד כסתום, אני מפרקו מהצנרת דואג שהדלק לא ישפך ממנו, ואז כאשר המסנן בידיי, אנ הופכו לכוון היציאה{כידוע בכל מסנן דלק יש כוון זרימת הדלק, לרוב מסומן בחץ לכוון הקרבורטור)אם הדלק זורם חופשי גם ללא נשיפה, המסנן תקין אם הדלק לא זורם, אלא רק מכוון כניסת הדלק, המסנן סתום, ולרוב אני חוזר ואומר, מסנן דלק שנראה מלא עד גדותיו, וצבעו לרוב חום שחרחר,

המסנן סתום בגלל חלודה ומים שהצטברו בקרקעית הטנק, ונסחפו למסנן בגלל נסיעה עד להדלקת מנורת הרזרבי, או בגלל שימוש בתוספי דלק למינהם!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה,

אני מחליף פילטר דלק כל 5-7 אלף ק"מ, וכל פעם שאני מחליף, הפילטר מלא עד גדותיו, למרות שהוא לא שחור ולא מלוכלך והדלק שיוצא מכיוון היציאה שקוף, יכול להיות שהוא סתום? (יש לציין שאין בעיות בנסיעה גם לפני ואחרי החלפת הפילטר).

איתמר ג'ורג'.

פורסם
צביקה,

אני מחליף פילטר דלק כל 5-7 אלף ק"מ, וכל פעם שאני מחליף, הפילטר מלא עד גדותיו, למרות שהוא לא שחור ולא מלוכלך והדלק שיוצא מכיוון היציאה שקוף, יכול להיות שהוא סתום? (יש לציין שאין בעיות בנסיעה גם לפני ואחרי החלפת הפילטר).

איתמר ג'ורג'.

איתמר שלום רב!

אם הדלק ביציאה שקוף והוא יוצא.... הוא בוודאי לא סתום ,והדבר מעיד על איכות הדלק שבו אתה מתדלק!

לדעתי תדירות החלפת המסנן מוקדמת, במצבך אתה יכול להחליף כל 10000 ק"מ בלבד!

בברכה

צביקה

פורסם

לפי דברי צביקה = לא תמיד פילטר דלק מלא יעיד על כך שהוא סתום, ברוב המקרים.

אגב, כשהוצאתי אתמול את הפילטר המלא, עשיתי בדיוק מה שאתה אומר שאתה עושה, ודלק נשפך רק בכיוון אחד= משמע הוא היה סתום או לפחות סתום חלקית, מוזר שלא הבחנתי בכך בנסיעה.

אגב,לפני הקרבורטור, האם מותר לשים כל פילטר פלסטיק פשוט,למשל פילטר של דייהטסו הוא בצורת האות - L , ושל סובארו מאחורה הוא בצורת T , האם ניתן לשים כל סוג שהוא או שחייבים רק רגיל , כלומר כניסה ויציאה - בקו ישר.

ובכלל מה יותר יעיל מבחינת סינון? הרגיל או של רכב מסויים? או שכולם אותו הדבר.

תודה.

פורסם

ולשאלתך אין חשיבות לסוג הפילטרים, גודל הניר המקרוני האמור לסנן חלקים בגודל מיקרון אחידה בכל המסננים, אך זוית היציאות מתחת לרכב אמורה להיות בצורה שתקל על הרכבת הצינור, הממוקם באזור קשה לגישה, והיושב בתוך תפס ממתכת, קרוב למשאבת הדלק החשמלית, והצינורות המוליכים אליו קצרים, ומקשים בכך על ההרכבה לכן הזוית חיבת להיות בצורה שתקל על ההרכבה, 180 או 90 מעלות, אין חשיבות מיוחדת רצוי של סובארו ולא דייאטסו, משום שדייאטסו יקר יותר, בגלל הזווית המיוחדת של היציאה, ובגלל החור שמיועד לקבעו לקיר האש!

בתוך תא המנוע ניתן להרכיב מסנן אוניברסלי, אין חשיבות לגודלו, ולא חובה להרכיב, אלא ברכב עם טנק דלק בעייתי ומלוכלך!

בברכה

צביקה

פורסם

הקפה עלי, העוגות עליך!

ותזמין תור לקפה משום שיש קופצים רבים!

וברוך הבא!

צביקה

• תוכן חדש...