Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצרן מכוניות חדש (?) SCION

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בביקורי האחרון בארה"ב לפני מספר שבועות, צדה את עיני מכונית לא מוכרת לי וכאשר היא עקפה אותי הצלחתי לראות בחטף את שם היצרן Scion. בחיפוש קצר שעשיתי ברשת, ראיתי שיש להם אתר www.scion.com ובו פרטים על 3 מכוניות מתוצרתם. באתר ישנם איזכורים לקשרים עם טויוטה

האם מישהו יכול לתת יותר פרטים על החברה ועל המכוניות שלה - אולי אפילו מניסיון אישי

פורסם

Scion היא מותג של טויוטה שנועד לסגמנט הצעיר של השוק האמריקאי, בערך מה שסיאט משמשת ל-VAG.

אני מצרף לכאן טור שכתבתי בזמנו על תערוכת SEMA, יש שם קטע קצר על המותג הנ"ל.. את הטור הנ"ל לא פירסמתי מעולם..

~~~

*טויוטה כמשל*

הנהלת חברת טויוטה הבינה לפני כמה שנים שיש בעיה.

טויוטה מוכרת מכוניות בכל יום מימות השבוע בקצב יותר מהיר ממה שכל דוכן פלאפל בשוק הכרמל מוכר חצי מנה באמצע הצהריים ביום שישי, ולמרות זאת הראו מחקרי שוק שבוצעו ע"י החברה שגילו הממוצע של הלקוח שלהם הוא 48.

אני לא מתיימר להשים עצמי כחבר בהנהלת טויוטה, אבל לאור מה שהתרחש בהמשך אני מוכן להמר על זה שהחבר'ה שלוקחים את ההחלטות הגדולות הבינו שלהיות החברה עם הכי הרבה לקוחות מרוצים בכל סקרי השוק זה לא מספיק, צריך גם לזכות באהדת הדור הצעיר, ואת זה יהיה קשה לשווק תחת דגלה של החברה שמייצרת מכוניות משעממות להמונים כמו הקאמרי והקורולה, וכך נולדה חברת הבת Scion (סאיון).

ולכבוד השקת המותג החדש עוצבו שני דגמים - ה-xA וה-xB, שכיאות למותג שמשדר רוח נעורים משובבת נראים מתאימים לילדי הפלייסטיישן, בעיקר ה-xB שזכה לכינויי חיבה כמו "טוסטר" ע"ש העיצוב הקופסתי.

הדגמים החדשים נמכרו בהיסטריה אבל החבר'ה בהנהלה לא עצרו לנוח על זרי הדפנה ולאחר כשנה וקצת מהולדת המותג שיחררו את הדגם השלישי - ה-tC, מכונית קופה נאה ביותר שמנחיתה על השוק מכה בעוצמה שרק ענק כמו טויוטה מסוגל לה.

הקונספט פשוט.

בשביל לשווק מכונית לדור הפלייסטיישן צריכים עיצוב קופה יפה - יש... מערכת אודיו טובה - יש... חישוקים גדולים ויפים - יש... סאנרוף ענק - יש... וכן הלאה עד שהסתיימה הרשימה, לקחו את רצפת הסליקה המתיישנת והרכיבו עליה את החבילה והופ - נולד עוד להיט מכירות.

פשוט, חכם, יעיל, רווחי.

*הקשבה לקהל*

באתי, ראיתי, החכמתי.

תערוכת SEMA הוכיחה לי מעבר לכל ספק את מה שכבר ידעתי, יצרניות הרכב יוצאות למלחמה אל מול שוק האביזרים הפורח, שוק שהכפיל ושילש את עצמו בשנים האחרונות ברחבי העולם.

האם הפריחה של השוק היא תוצאה של השיפור העצום בתקשורת הגלובאלית בדרך האינטרנט?

האם זו תוצאה של הפקות הוליוודיות כמו "מהיר ועצבני" שהפך לסרט פולחן של הדור הצעיר למרות היותו מטופש עד כאב?

האם הפתיחה של שוק השיפורים היפני לשאר העולם באופן נרחב הרבה יותר דוחף את המהפכה קדימה?

לכל אחת מהסיבות הנ"ל יש חלק משלה, מה שבטוח הוא שיצרניות הרכב הגדולות כבר לא יכולות להתעלם מהשוק האדיר שצומח להן מתחת לאף.

*מי מרוויח?*

מי שהולך להרוויח ובגדול הוא דווקא הצרכן.

בעולם שבו תקנות רעש, זיהום אויר ועוד שלל חוקים מגבילים את חירותם של המשפרים לשפצר את רכבם יכולים דווקא יצרנים לתת יד תומכת, כזו שאומרת לך "אל תרכיב אגזוז מ-eBay שאין לו אבא ואמא, קנה את האגזוז שלנו. אנחנו ייצרנו את האוטו שלך ויודעים מה הוא צריך הכי טוב, וכבונוס גם ניתן לך את החותמת הנכספת שהחלק הנ"ל מאושר לשימוש כביש באופן ממלכתי כדי שיהיה לך מה להראות לשוטר ולבוחן בתחנת הבדיקה השנתית".

יש להם כאן קייס מעולה, אין ספק.

אם נוסיף על כך את העובדה המוצקה עד מאוד שאומרת שבקרת האיכות של יצרן רכב כמו טויוטה עולה בהרבה על זו של דגי הרקק של eBay ולכן בהכרח איכות החלקים תהיה גבוהה בהרבה, הסטנדרטים של יצרניות הרכב פשוט גבוהים פי כמה וכמה.

וכאילו כדי לנעוץ עוד מסמר בארון יעלה בסופו של דבר הטיעון האומר כי על החלק הנרכש מהיצרן יש אחריות מלאה שלא מגבילה את האחריות הכללית על הרכב בכהוא זה, בניגוד לעמדתן של יצרניות רכב רבות שמאיימות בביטול האחריות על רכבים שעוברים איזשהו שיפור כשהם עדיין בתקופת האחריות.

הטיעון האחרון מעלה ניחוח של מלכוד 22 - הרי אם תרכיב את החלק מתוצרת יצרן הרכב לא יאונה לאחריות שלך כל רע... מה שכן, כמו שכבר כתבתי - איכות החלקים עצמם גבוהה בהרבה וההתאמה שלהם לרכב היא בהכרח טובה יותר מהממוצע בשוק השיפורים הפרוץ.

מצידו השני של המתרס נמצאים יצרני השיפורים והם מן הסתם ייאלצו להתמודד מול יצרניות הרכבים. תחרות כזו בשוק תוביל לירידות במחירי חלקים וגם תאלץ את יצרני השיפורים לייצר חלקים טובים יותר, וגם כאן - הלקוח הוא זה שמרוויח.

*חזון אחרית הימים*

כמי שמשמש כדובר ליצרני השיפורים, עושה SEMA המון למען המשפרים והלקוחות, הרבה מתוך הנעשה מטרתו לסייע גם לרוכש חלקי השיפורים הממוצע וגם לזרועות החוק ליצור נורמה מקובלת שתכליתה לאפשר לציבור לשפר את הרכב בלי לעבור על חוקים ותקנות שלא לצורך.

כולי תקווה שביום מן הימים תגיע רוח העשייה לישראל (כנראה באיחור של שנים אחרי שאר העולם, כרגיל..) ויימצאו אנשי התעשיה המקומית והרשויות את אורך הרוח למסד תקנות וחוקים כדי לאפשר לחובב ההגה הישראלי מעט יותר חופש מחייה בכל הנוגע לשיפורים תוך עדכון של חוק "שינוי מבנה הרכב" המגוחך במתכונתו הנוכחית.

בחזון אחרית הימים שלי אני דווקא רואה את יצרני האיבזור לרכבי שטח מובילים מהלך כזה בישראל.

מי יודע, אולי זה סתם חלום שלא ייתגשם עד היום שיהיו לי נינים ולהם יהיו נכדים, אבל אולי מתישהו ייפול למי שצריך ליפול האסימון ויהיה מי שיגיע לתובנה שיש כאן פוטנציאל רווחים גבוה.

כסף תמיד משמן את גלגלי המכונה.

~~~

מוטי

פורסם
אם אינני טועה זהו "מותג הצעירים" של טויוטה כפי שלקסוס הוא מותג היוקרה
צודק. בדיוק כך. למעשה, שני הדגמים הראשונים שהוצגו היו דגמי טויוטה לכל דבר, ששווקו לפני זה ביפן בשמות שונים (כשהבסיס לשניהם הוא היאריס).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא יודע מה להגיד לכם חוץ מזה ש-2 המכוניות הימניות באתר ממש דומות למכוניות של טיוטה וגם הסמל מרחוק מאוד דומה.

חוץ מזה האתר מאוד מרשים, ואפשר לבנות לעצמך מכונית. (אפילו משופרת - עד לרמות של פילטר אויר פתוח

ג'אנטים 18" - ואפילו הנמכה!)

יצא לי בכללי 21 אלף דולר המכונית (לדעתי?) לא משתלם.

• תוכן חדש...