Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשמע נצילות של 60% זה משהו פנטסטי. כמה שידוע לי מנועי בנזין פועלים בערך ב 25% ודיזל באזור 40%. אבל 60% נשמע לי מופרך וזה אולי מה גרם למנוע שלך לאכול פחות גרמים מאשר ה 170 גרם שאמרת בעצמך. כמו כן האם אתה מתכנן את המשאבה למצב שבו הרכב נוסע רצוף בהספק המירבי? הרי שיוט ב 100 קמ"ש לוקח איזה 20 כ"ס גג, אולי 30 כ"ס עבור מסחרית גדולה. מצד שני אם הרכב עמוס ומטפס את הרי האלפים אז יתכן וצריך לתכנן עבור מצב של הספק מירבי מתמשך.

כמו כן כמו שאמרתי קודם SFC משתנה עם הסל"ד ולא התחשבת בזה, וכמובן שהערך נהיה גרוע יותר כאשר העומס על המנוע לא מקסימלי, שזה במציאות רוב הזמן.

איך הגעת ללמוד הנדסת רכב?

אתה צודק אבל לא לגמרי.

נצילות תיאורית של מחזור דיזל היא 60% (בהנחת דחיסה אדיאבטית ואנטרופיה קבועה וכל הבלאגנים וההחנות שעושים ולפי תנאי הסביבה של התכנון) ברור שנצילות תאחלס היא הרבה פחות גבוהה באמת באזור של 30 עד 40 אחוז כמו שאמרת.

אני לא מסכים איתך אבל שSFC תלוי בסל"ד. SFC תלוי בהספק. שים לב שההספק המקסימלי מתקבל עבוד סל"ד נתון (4200 במקרה שלי) ולא להפך. לכן גם זה נקרא צריכת דלק סגולית היא לא תלויה בסל"ד אלא בהספק.

אם תבדוק תגלה גם שאצל יצרני הרכב קיימים גרפים של צריכת דלק סגולית כפונקציה של ההספק.

החישוב שאני עושה הוא חישוב די גס זה נכון. אבל אני מנסה למצוא את הצריכה המקסילמית בהתחשב בתנאי נסעיה קיצוניים כיוון שהמשאבה שאני מתכנן תוכל לעבוד בתנאים אלו.

בקשר להנדסת רכב. תמיד אהבתי מכוניות והחלטי לעשות עם זה משהו. את הפרוייקט גמר שלי אני עושה בהנחייה של אחד ממנהלי מחלקת ההנדסה של מקלארן. אם הכל יילך בסדר טפו טפו אני אומר לחתום חוזה עם החברה ולהתחיל לעבוד במעבדת ההנדסה של החברה בספט 07.

פורסם

הלחץ במערת הקירור לא עובר את ה1 BAR

במערת שאני מתכנן הלחץ לא שונה מלחץ במערכת קירור סטנדרטית הוא יעמוד על 0.6 BAR

החום יועבר לנוזל דרך חלוקי המנוע ENGINE JACKETS, אולי מטעה אבל שם הלחץ הוא לא אותו הלחץ שקיים בבוכנה עצמה.

אני פשוט רוצה לדעת כמה חום עובד מהבכונה כתוצאה מהבעירה אל מי הקירור "העוטפים" את הבוכנה.

מי ששאל איפה המים מתקררים!

המים מתקררים ברדיאטור כמובן

אותו אני לא מתכוון להחליף אלא רק את המשאבה שסה"כ בנויה בשני מיכלים ושני שסתומים קטנים שימנעו ערבוב של מים בצנרת.

פורסם
אני לא מסכים איתך אבל שSFC תלוי בסל"ד. SFC תלוי בהספק. שים לב שההספק המקסימלי מתקבל עבוד סל"ד נתון (4200 במקרה שלי) ולא להפך. לכן גם זה נקרא צריכת דלק סגולית היא לא תלויה בסל"ד אלא בהספק.
שים לב לתמונה:

דיאגרמת bsfc, כאשר ה b מסמל שמדובר בהספק לבלימה, לאחר ירידת ההספק על משאבת מים, אלטרנטור וכו'

זה לקוח מ:

http://me.queensu.ca/courses/MECH435/2.%20Engine%20Performance.ppt#27

כאשר בכלל האתר הזה מספק המון ידע על מנועים:

http://me.queensu.ca/courses/MECH435/

bsfc.jpg

פורסם
אתה יכול בבקשה להרחיב יותר בנושא הלימודים, כמו מחיר, תנאי קבלה . עם איזה רקע הגעת לשם?

בנושא הלימודים:

בקשר למחיר אני מקבל שם מלגת ספורט מלאה האוניברסיטה מעודדת לימודים של סטונדטים ספורטאים זרים אני משתתף בנבחרת השייט של האוניברסיטה לכן אני לא מעודכן בקשר לשכל הלימוד כי אני לא משלם אותו. בקשר לתנאי הקבלה צריך לעבור מבחן קבלה לאוניברסיטה שזה משהו שדומה לפסיכומטרי בארץ (רק באנגלית כמובן) הגעתי שם עם רקע של השכלה תיכונית בסיסית (תעודת בגרות)

• תוכן חדש...