טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,195 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 856 צפיות
אחרי שאני מניע את האוטו אני רואה נוזל בקצה צינור הפליטה....מה זה יכול להיות ???? זה סימן רע???
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 0 תגובות
- 841 צפיות
כולל כל היציאות מהקרבורטור והמפלג. בתודה אורן.
הודעה אחרונה מאת x0xorena, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה הפרוצדורה של החלפת בלמי תוף (מאחור, מן הסתם) בבלמי דיסק? אני לא שואל על פרוצדורה חוקית, כי מי בכלל יסתכל איזה בלמים יש לי ומה הוא אמור לדעת, אלא על העניין הטכני. שאלה דומה, אגב, עלתה אצלי בנוגע למסרק הגה. ברור שהתהליך כאן פשוט יותר, אבל האם הוא אפשרי? נניח והייתי רוצה הגה עם 2.5 סיבובים מנעילה לנעילה, כמו שהיה לי ב-ZX, אני יכול להתקין במכוניות אחרות (לא נקשה - של PSA לצורך העניין) את אותו מסרק הגה? תודה על התשובות
הודעה אחרונה מאת Syoma, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי היי, היום סוף-סוף יכולתי לנסוע על מישל, ה-306 ST 2 ליטר שלי אחרי שקניתי אותה ביום חמישי ורק היום ביטחתי אותה(: תודה לכל מי שעזר לי בייעוץ. אחרי נסיעה קצרה שמתי לב לכך שהווינקר לא חוזר למקומו לאחר שאני מבצע פניה ומיישר את ההגה.. הדבר קורא באיתות ימינה ושמאלה כאחד, למישהו יש הצעות מה מקור הבעיה וכמה בערך צריך לעלות תיקון ? תודה מראש. אלמוג.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 0 תגובות
- 849 צפיות
האם מומלץ לבצע ניקוי או החלפה לפילטר ממסרת בפזו 405 או BX1900 עד היום שמעתי דעות שונות. אשמח לחות דעת מקצועית
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי נזילת מים מהפקום של המשבת מים ככה חבר שלי אמר לי הוא מבין מה אתם אומרים יכול להיות הוא שהלכה לי המשבה כמה עולה משבת מים ? מישהו יודע ? מדובר בפיאסטה 1.4 מודל 90
הודעה אחרונה מאת asiz, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בשעה טובה החלה נזילת שמן קטנה מאזור החיבור של בית המצמד למנוע. השערה: מחזיר שמן ?! מה דעתכם ? משהו אחר ? כמה נזק לכיס. הרכב : סקסו 1.1 140K .
הודעה אחרונה מאת firebird, -
ווקס QMI
מאת עופר106R16V-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברה. אני מעוניין לעשות ווקס לאוטו פעם שעברה עשיתי ווקס של חברת טורטל. והפעם אני רוצה לנסות חברה אחרת,ביררתי קצת על כל מני סוגים ואמרו לי שהQMI הוא הטוב ביותר. רציתי לדעת אם מישהו ממכם מכיר את הווקס הזה ויכול להמליץ עליו.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברכב שלי מסוג סובארו 88 יש בעייה בשעון חום, השעון מגיע לדרגות גבוהות ביותר. אבל יש משהו מוזר, ברגע שאני מכבה ומדליק את האורות או מגביר חזק את המערכת (יש מגבר), אז השעון חום עולה ויורד לפי צריכת הזרם. אני בודק מים ושמן, והמנוע לא מתחמם, השעון מזייף, מישהו מכיר את הבעייה או נתקל בבעייה כזאת מוזרה ?
הודעה אחרונה מאת amire, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם יש חובה להשתמש בדלק 98 או שאפשר לתדלק ב 95? באתרים בארה"ב ממליצים להשתמש בדלק premium
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יאללה אני לא מאמין כל החורף המזגן עבד ודווקא עכשיו שמתקרב הקיץ הוא לא מקרר מה יכול להיות הבעיה שהמזגן פועל אבל לא מקרר. והאם זה עסק יקר לתקן את זה.
הודעה אחרונה מאת ישי, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש גיר אוטומט לגולף 1,800 בין השנים 95-98. אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא גיר כזה במחיר נורמלי - ניתן ליצור קשר: 064-325507. האם אפשר למצוא גיר כזה בפירוקיות ? תודה. אייל.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אז ככה- כשקניתי את הרכב היו לו בעיות התנעה. המוכר אמר שהבעיה באימבוליזר- לכן הלכתי לחשמלאי רכב וביקשתי שינתק לי אותו. שילמתי לו מעל מאה שקלים עבור הפירוק. הבעיה אגב הייתה בחישן ולא באימבוליזר ככה שזה לא עזר. כשאני מגיע הביתה אני מגלה שהחלונות חשמל לא נסגרים אוטומטית כשנועלים את האוטו (הם עובדים אבל לא עולים אוטמטית כשמפעילים האזעקה)- לפני כן הם עבדו. הלכתי לאותו אחד ואממרתי לו שזה כתוצאה מהתיקון וכו'- בקיצור- הוא אמר שגם לפני כן זה היה ככה - בכל אופן- ביקשתי ממנו שהוא יתקן (הסכמתי לשלם לו) וביקשתי ממנו שינסה לראות אם הוא יכול להרכיב שוב את האימבוליזר שהסיר. (אגב- אפשר להתקין אותו מחדש אם הוא לא סימין את הכבלים - אבל אולי לנסות לפי האורך והחתך??) …
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כשאני מפעיל את האיורור/מזגן הוא תמיד מתחיל מרמה 2 כאילו הרמה הכי נמוכה לא עובדת. אני יכול לתקן לבד? איך?
הודעה אחרונה מאת micam, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עזוב את הסיטואציה עצמה , אני צריך רק לידע.. רנו אקספרס, מצד הנהג למטה יש חור גדול של חלודה, כל העסק מתקלף בצורה היסטרית וזה אוכל את השילדה לגמרי. איך ניתן לתקן את זה? מה שמים שם?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
מישהו מכיר או יודע איך מכוונים את הרגישות באזעקה? מדובר על FALSH-POINT. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
OK ככה, היום השגתי צינור בקוטר 2 אינטש ברזל ובארוך 4-5 מטר ~. אני מעוניין לבנות איתו מערכת פליטה שלמה.. שתתחבר לצינורות של הסעפת.. איפה אני עושה את זה? ואיך אני עושה את זה? האם זה אפשרי לוותר על הדוד המרכזי? אני מבקש שרק אנשים בעלי נסיון יענו על השאלות.. תודה רבה!!!!
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה קורה מצב ברכב מסוים (לא משנה איזה) שבשעת לחיצה על דוושת הבלם נידקים אורות הבלימה ובנוסף אורות חניה וכמובן גם האורות בלוח השעונים מגיעים לחשמלאי ואחרי5 דקות של מחשבה ו5 דקות של עבודה הרכב נוסע ללא הבעיה מה עשה החשמלאי? מה היתה הסיבה לתקלה ? כל זאת ועוד בפעם הבאה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
הגה רועד בפוקוס
מאת Rשף-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול שמתי לב שבפוקוליסינג ההגה רועד רק במהירויות 120-140 (לא שנסעתי במהירות כזאת )- נוסה על כמה כבישים (לפסול מכבשים אובלים) לחץ אויר נבדק לא מזמן (ייבדק שוב). אם הרכב היה שלי לא הייתי שואל בכלל, הייתי בודק ל"א, איזון גלגלים וכ"ו אבל אני רוצה להגיע לקצין הרכב מצויד היטב כדי שיטרחו לבדוק (120 ? למה לך לנסוע 120 ? סע יותר לאט ולא תהיה בעיה)
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 25 תגובות
- 33.6 אלף צפיות
באיזה מהחברות דלק הכי כדי לתדלק מבחינת איכות הדלק?
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איפה אפשר למצוא מדבקות טובות לאוטו באיזור ראשון /חולון וכו'? המוצא הישר יזכה במדבקה של הפאוור רנג'רס...
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
לגבי BG44K
מאת Ori- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי את הפחית. מה בדיוק לעשות ? פשוט לשפוך למיכל דלק חצי מלא, או לחכות שהדלק ייגמר, אז לשפוך את התוסף, ו"מעל" זה עוד חצי מיכל דלק ?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מבעלי 106 סקסו כבר החליף פעם גומיות שסתומים ? נורמלי אחרי 140K ? מה כוללת העבודה והנזק לכיס ? המלצות !!!
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
שאלה בקשר לאזעקה
מאת lior- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי באוטו אזעקה שלא שולטת על הפתיחה ועל הנעילה של האוטו, בנוסף יש לי גם נעילה מרכזית האם אני יכול(לא אני הכוונה מוסך) לסדר שהאזעקה תשלוט על האוטו?
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי סזוקי באלנו וקניתי מחבר שהשבית אימפרזה טורבו שנת 95 ספויילר דגם GT ורציתי להתקין אותו על האוטו שלי אבל אני מפחד שיגנבו לי אותו לכן שמעתי שיש כמה שיטות שלא יגנבו כמו מסילות לספויילר או מוטות מה שאני צריך ממכם שתעזרו לי מה הכי כדאי לעשות כמה זה יעלה לי ואצל מי הכי כדאי להתקין תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה פלאגים הכי מומלצים לסוזוקי בלנו 97? וראיתי שדיברו מלא על הפלאגים של NGK ב-10 שקל ליחידה, איפה ניתן לקנות אותם? תודה מראש! * נא לכתוב כותרת עם יותר פרטים להבא*
הודעה אחרונה מאת R.C, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו ממכם החליף ממנוע 1.6 ל- 1.9? אם כן אז יש לי כמה שאלות איך זה משפיע על צריכת דלק? משרד רישויי????? הבדל בנסיעה?(מהירויות?,האצות?) בעיות מסביב?
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם מישהו ניסה את הפלאגים האלו?? הפלאגים המדוברים הם בעלי 3 נק' הצתה. תודה. ועוד משהו ששכחתי להוסיף... רכשתי שמן של ליקווי מולי, 10W40 האם זהו שמן איכותי?
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- 1 תגובות
- 850 צפיות
יש לי שאלה המדבקות האלה שתמיד מדביקים על האוטו (פוליטיקה, פרסומות, סתם שטויות) לפעמים מודבקות על הפח עצמו ולא על השמשה. האם זה הורס את הצבע? האם אחרי שנוריד את המדבקה (נגיד אחרי 4 שנים) הצבע מתחת למדבקה יהיה בגוון אחר משאר הצבע? אני מדבר על צבע מטלי פה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
כמה אמין מד לחץ אוויר עפרון?
הודעה אחרונה מאת micam, -
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- sperial
- amosbmw
- Eli vahaba
- FROGIE
- HybridBoy
- נעם101
- farkash7
- yohai71
- levy
- amlh
- Shay Shd Dave