טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,195 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ברשותי קפרי (דגם אמריקאי)אשמח לקבל עזרה לגבי רדיאטור לרכב זה וכן אם יש בארץ רכב זהה
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב, קיבלתי סוף סוף תשובה מ- Midland Wheel Supplies המחיר מצוין כ-570 ש"ח לפני משלוח ומיסים וזה כולל את הפילטר ! ככל שיהיו יותר אנשים שיזמינו את הראם אייר כך מחיר הרכישה והמשלוח ירדו בהתאם. אני צריך לדעת מי בוודאות מעונין על מנת לגלגל את ההזמנה הלאה, אני אצטרך את הכסף במזומן לפני מועד ההזמנה. חשוב לדעת ! - הקיט במקור מיוצר עבור 106 GTI אפשר להתאימו בקלות יחסית לסקסו/106 מדגמים אחרים, כפי שניתן לראות בתמונה. פרטים נוספים ושאלות, בה"פ. דיוויד.
הודעה אחרונה מאת Ori, -
- 5 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
יש לנו בטויוטה החדשה שקנינו את הכפתור אובר דרייב. מה הוא עושה ומתי כדאי להשתמש בו בעיקר??
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 4 תגובות
- 976 צפיות
הסבר ל- הפרדה מלאה במצמד. מה הכוונה בהפרדה מלאה?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זוג אורות הדרך שלי חדלו לפעול ביחד. אך האורות הגבוהים כן עובדים.. מישהו יכול לזרוק לי כיוון איפה להתחיל לחפש את התקלה? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמה לדעתכם יקחו על צביעת גג מטאלי ב 106 ??? כמה צריך לדעתכם לעלות כיסוי חיצוני לאוטו ? יש סוג מומלץ? אני צריך את זה לקראת הקיץ החם ולסיום...כמה עולה לוח שעונים לבן ל106?
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
כאשר ממסרת ההגה נפשגת ההגה "קשה" מה גורם לממסרת להינזק? ומה גורם לכך שההגה "קשה"? כתוצאה מבלאי במפרקים הכדוריים ההגה "חופשי" יש סיבה מיוחדת שנוצר בלאי במפרקים? ומה גורם לחופשיות ההגה?
הודעה אחרונה מאת T-BONE, -
- 2 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מי שיודע בבקשה, מה אחוז המיסוי הכולל, מכס+מע"מ+מיסים נוספים, על יבוא מסחרי של חלקי רכב, האם יש הבדלים בתעריפים בין חלקי מנוע, מרכב, ציוד בטיחות וכו' חיפשתי כבר באתר של משרד האוצר ולא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
על איזה שיפורים אתם יכולים להמליץ, בייחוד מבחינה קוסמטית, לסיטרואן סקסו??
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכבי BX מותקנת ממסרת אוטומטית של פיזו 405. קראתי את המאמר איך מחליפים פילטר ויש לי 3 שאלות: א עד כמה זה חיוני האם לא מספיק פשוט להחליף שמן בתדירות גדולה. ב. בסיטרואן האם עלי לפרק קודם את האקומולטור ההידרופנאומתי- על מנת לאפשר גישה ג. האם עלי לפרק את צינור המזגן
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדוע לרכב יש נטיה להחליק כאשר אין איזון בין הגלגלים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כאשר יש תקלה במערכת ברירת ההילכים אז קשה להכניס להילוך... מה גרם לתקלה במערכת(איך היא התקלקלה)? כאשר נוצר בלאי בתיבה ,ההילוך קופץ ממקומו מה גרם לבלאי? ומדוע הבלאי גורם לתקלה זאת? כאשר יש פגם במכסה תיבת ההילכוים ההילוך קוץ ממקומו איך נוצר הפגם? ואיך הפגם גורם לתופעה של קפיצת ההילוך? תיבת ההיולכים מתחחממת יתר על המידה כתוצאה מבלאי... מה גורם לבלאי? ואיך הבלאיא גורם להתחממות? תומר
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש דרך לבדוק אם יש לי שמן גיר כמו שצריך בצרפתיה שלי מבלי לקנות ליפט ? כמה יקחו לי רק בכדי להעלות את האוטו על ליפט ולהסתכל ? :\
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , כמו שבעלי הראלי דור 1 יודעים אין בורג כיוון סטנדרטי כמו שיש לרוב המכוניות והכיוון מתבצע דרך הידית ובדראם האחורי ... היום הייתי אצל ליטל ועשיתי טיפול וכיוון לבלם האחורי אבל בגלל שלא רציתי לקרוע את השטיחון המקורי ( האדום והיפה ) אמרתי להם שלא יגעו בידית . ולכן שהגעתי הבייתה חתכתי בעדינות רבה כמה סנטימטרים ופתחתי את בית הבלם יד , ובגלל שאין לי יותר מדי מושג איך לכוון שם את החוט עצמו וחשבתי שזה גם קצת מסוכן לשחק עם זה כי זה יכול להשתחרר החלטתי לעשות פתרון יצרתי .. לקחתי מספר שייבות שמנות ופשוט הגבהתי את החלק האחורי של הבלם היד ( את נקודת העיגון שלו ) וזה נתן לי את הפוש המדוייק שהייתי צריך ועכשיו הבלם יד מכוון פיקס. * אל תשכחו לבדוק על ג'ק שאין נעילה…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם... חברה אתם מכירים את המוואר הקטן שנמצא בקדמת הרדיאטור(יש שנים אחד בקדימה ואחד מאחורי הרדיאטור לכיוון תא המנוע) הוא בדרך כלל שחור , השאלה שלי מה תפקידו , מתי הוא נכנס לפעולה , ואם הוא לא עובד באוטו שלי איך אני ידע זאת ...
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי יש סובארו ג'סטי, שנת 91, מנוע 1000, ידנית. השאלה שלי היא (של החבר בעצם... ) האם יש קיטים (כמו לסקסו , שאלה שהעליתי מקודם), לג'סטי שיכולים לעשות אותה יותר יפה, או לתת לה מראה קצת יותר יפה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
מדינה של חולרות!!!!! גנבו את התיק של אחי בים!!!!! השאלה שלי עכשיו היא כמה בערך צריכה לעלות החלפה של המנעולים ושל קוד האזעקה? (של קליפורד אם זה משנה משהו....) נ.ב ואם זה לא מספיק, התקשר אלי משהו מהחוף ואמר לי שמשהו תפס אותו ופוצץ אותו מכות, לקח לי 5 דק' של נהיגה מבצעית להגיע לשם, תוך כדי שאני מסתכן בכך שאני חונה את האוטו על הטיילת עצמה, והמניאק הספיק לברוח!!!!!!! אופס טעות, איך אני מעבר את זה לאחזקה וטיפולים???
הודעה אחרונה מאת YoSiMr, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי אז ככה, יש לנו פיג'ו 206 בצבע כסוף, מישהו אידיוט החליט שהאוטו מציק ועשה בעזרת חפץ כלשהו שריטה בדלת. יש אפשרות כלשהי להוריד/להסתיר או שיראו את השריטה כמה שפחות? תודה מראש לעונים...
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
פנסים שקופים
מאת alonelul- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איפה אני יכול להשיג פנסים אחוריים שקופים לפיז'ו 206 רגילה?
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מהם דיזות ? ומהי דטוניציה?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי יודע איפה אפשר להשיג אורות ערפל מקוריים למאזדה לנטיס? לא הצלחתי למצוא דבר כזה בכל המוסכים המורשים בסביבה (אזור הדרום)
הודעה אחרונה מאת zigi, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך קוראים לרשת המתכתית הזאת בעברית ואיפה אני יכול להשיג אותה? ר' http://users.pandora.be/pug206tuning/id40_m.htm
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי, חשבתי על לשפר קצת את המראה של הפיאסטה שלי (כחולה כהה). יש כמה שריטות קטנות וכיו"ב, והצבע לא בוהק. מי שקניתי ממנו את הרכב לא עשה פוליש או ווקס, בכמה שנים האחרונות... מה מומלץ לעשות? פוליש ווקס? איזה חברות? יש את המבצע הזה באוטו דיפו, של "חומר הפלא מוריד שריטות" gs27 עם עוד מוצר (וקס לדעתי) שאמור לעלות 70 שקל גם כן, ב80 שקל לשניהם.. כדאי? או שסתם לקנות פוליס ווקס, ולעשות? קיצורי דרך כמו פוליש עם ווקס, או ווקס שמשולב בשמפו לרכב, מומלצים? תודה... אבי
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
- 6 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
טוב אז אני מבקש את עזרתכם איך אני יכול לבדוק אם הקלאץ שלי תקין? איך אני בודק את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
- 0 תגובות
- 762 צפיות
הבנתי שיש כמה חבר'ה פה בפורום שהם אנשי מקצוע או בעלי מוסך, ולכן לפני שאני ניגש למוסך לבצע כל מיני תיקונים קטנים יש לי כמה שאלות: הרכב: סובארו ג'סטי מודל 86 מנוע 1 ליטר שעבר שיפוץ ראש מנוע, פאקונג ראש, וטיפול קטן. 1. לאחרונה, מתחילת הקיץ, כשאני נוהג, הרכב נוסע חלק ופתאום, בלי הודעה מוקדמת, מתחיל לגמגם לשניה וחצי (בדקתי בשעון), וממשיך כאילו כלום לא קרה, ולהמחשה: כמו לנסוע ופתאום רוח חזקה באה מולך...חשוב לציין שאני לוחץ פול גז זה לא קורה, בדקתי שמן ומים ואפילו פירקתי את כל התושבת של המסנן אויר מעל הקרבורטור וניקיתי אותו בחומר מיועד, זה קורה עם ובלי מזגן בכל טמפרטורת עבודה של הרכב......מה זה יכול להיות?? שמתי תוסף לדלק וזה לא כ"כ עזר, יש למישהו רעיון? ברור שאפשר להגיד שזה…
הודעה אחרונה מאת goodone, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש עזרה בחלקי חילוף
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 5 תגובות
- 991 צפיות
האם יש הבדלי גובה בלאנטיס F משנת יצור 96 לבין אותו הדגם משנת יצור 98, ה-96נראית נמוכה יותר או שזה רק תעתוע ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
1. מדוע יש ירידה בלחץ השמן כתוצאה מתקלה כלשהיא במסנני השמן? מדוע מסנני השמן ניפגמו? 2. מדוע יש ירידה בלחץ השמן כתוצאה מתקלה כלשהיא במשאבת השמן? מדוע משאבת השמן ניפגמה? 3. מדוע יש ירידה בלחץ השמן כתוצאה משמן? 4. מדוע יש ירידה בלחץ השמן כתוצאה מתקלה במיסבים והצירים? מדוע המיסבים והצירים ניפגמו? תודה בראש.... תומר
הודעה אחרונה מאת T-BONE, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמן של סונול 10/40 חצי סינטטי מה דעתכם? עלות של 51 ש"ח לליטר נראה בכלל שלא מיוצר בארץ.. אגב אני מחליף שמן כל 5000k תודה
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בטסט לאוטו נאמר לי שאני צריך לעשות ניקוי קרבורטור האם קרבורטור מלוכלך הוא אחד הגורמים לצריכת דלק מוגברת ?
הודעה אחרונה מאת yosi-m,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 330 אורחים (הצג רשימה מלאה)