טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,195 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 32.8 אלף צפיות
טוב, עשיתי חיפוש מקיף על הענין ולא מצאתי תשובה אחידה! איך להשתמש ב K44 ????.... ככה, תחילה חשבתי על אינפוזיה, אבל... לצערי אין לי מד סל"ד ברכב... ואני לא יכול לשמור על סל"ד זהה לאורך זמן... אולי יש למישהו רעיון איך אני עושה את זה ? האם זה הכרחי סלד זהה לאורך כל התהליך ? או העיקר שלא יגיע לסרק כדי שהמצערת תיהיה פתוחה על הזמן ?... בכל מקרה, כרגע נראה שנשתמש דרך מיכל הדלק, על הקופסא רשום להוסיף את ה K44 לפני מילוי דלק!... עכשיו, השאלה שלי ... מתי להוסיף את התוסף ? כשהמיכל כמעט ריק ? כשיש חצי מיכל ? ואז... כמה למלא ?... מיכל מלא ? או 20 שקל... ולעשות נהיגה חזקה!... בשביל להריץ הרבה דלק במערכת הזרקה ?... אני חשבתי לשים את ה K44 כשהמיכ…
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי בעיה קלה באחד המנגנונים, סיכוי קל שצריך לרתך משהו....
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הפגוש הקדמי שלי איבד מהברק שלו, במקום להיות נוצץ הוא מחוספס וללא ברק. ניסיתי כמה חומרים לניקוי תנורים (אפייה) וסנו אנטי קאלק שהוא חומר חזק, אך התוצאות מינוריות. אבקש המלצה לחומר שיוכל להחזיר לי ולה את הברק.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מזגן ב 205
מאת ajunior-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 942 צפיות
נדפק לי המזגן ב 205 שלי. רקע כללי - 205 1.4 1999 . לפי המכונאי שלי מה שהלך זה הטרמוסטט 1.האם החלק הזה נמצא מעל לתא הכפפות? - ברגע שנותנים מכה קלה המזגן מתחיל לעבוד. 2. האם אני יכול להחליף את החלק הזה לבד?
הודעה אחרונה מאת ajunior, -
-
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חבר שלי מחפש ריפודים חדשים לאוטו (או ריפודים שמכסים את כל המושב או "גופיות"), הקטע הוא שבאוטו דיפו וחנויות בסגנון שוחטים במחירים... למישהו יש המלצה על מקום יותר זול? או שאין ופשוט להכנע לסחיטה?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
סוג מנוע ופנסי ערפל 1 2
מאת DJO-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
2 שאלות לי. 1) המנוע בהונדה סיויק 1995 שלנו הוחלף לפני כשנתיים למנוע 1.6. הבעיה היא שאני לא יודע איזה, אני גם סקרן לדעת וגם אנחנו מתכננים למכור בקרוב. פתחתי את המכסה מנוע וכתוב שזה HONDA 16 VALVE אבל לא האם זה ES או LS (הבדל של 10 כ"ס וחצי שנייה 0-100 ). עריכה: שאני מסתכל בפארקרס אני רואה שהמהירות המקסימלית של ה ES היא 170 וה LS 190. זה כנראה מוכיח שיש לי LS, אבל בכל מקרה הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לאמת את זה. 2) האם פנסי ערפל באים כסטנדרט היום? בפוקוס 2003 שלנו הדלקתי נורות ערפל, אבל שום דבר לא השתנה, לדעתי ולדעת חבר שלי, לא מלפנים ולא מאחור. תודה!
הודעה אחרונה מאת remus, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום.... הבחנתי ב 3 דודים במערכת הפליטה...הדוד האחורי ...ובאמצע הרכב ישנם שני דודים נוספים כמעט צמודים זה לזה...שנהם אובלים אחד מחורר ואחד קטן יותר לא מחורר...ידוע לי שאחד מיהם הוא הממיר...איזה מיהם ומהו השני? תודה..
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע איך הכבל של הקלאץ' עובד? אפשר למתןח אותו? יש הרגשה כאילו הקלאץ' לא נכנס עד הסוף.
הודעה אחרונה מאת elibr55, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש בורג ריקון בדומה להחלפת שמן מנוע? האם מילוי השמן מתבצע דרך פתח המדיד? כיצד אדע את הכמות הנדרשת, האם יש בורג נוסף המסמן את הגובה או באמצעות המדיד? תודות....
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היה לי אקדח מתוצרת sun שקניתי לפני 20 שנה בערך ושירת אותי נאמנה אך שבק חיים לאחרונה. האם למישהו יש המלצות על מקום טוב באזור המרכז או הצפון? תודה, נמרוד
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי יותר משנה שאני סובל מזה שהבגאז שלי הוא בעצם טיפה ספוג שמעליו יש מאין שכבת פלסטיק גמישה ודקה (מאוד), וסוף סוף החלטתי שאני רוצה לעשות משהו בנידון עכשיו אני צריך שני המלצות: 1) מאיזה חומר כדי לי להכין את המשטח הזה. 2) איך אני לא חוסם את הגישה לגלגל הרזרבי. תודה מראש, יוסי.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 1 תגובות
- 878 צפיות
מדוע נוצר הקושי בהאטה של הרכב כתוצאה מ: 1. צנרת הבלמים 2. נוזל בלמים 3. רפידות בלם 4. תוף בלם. ומדוע אותם גורמים נפגמים..??
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
הגיר עושה בעיות
מאת ToMeR- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פיאט פונטו 2001 (ספייס) בשילוב רוורס הגיר עושה רעש כאילו לא לחצתי את הקלאץ (למרות שהוא לחוץ) מצד שני בשאר ההילוכים (מ1עד5) אין בעיה שכזאת והם עוברים חלק ולכן לדעתי נשללת האופציה של קלאץ גמור (או שאני טועה?) מישהו יכול לעזור באיבחון הבעיה לפני הריצה למוסך?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו פעם אמר לי שיש משהו שמנקה את הנקודות האלה לא פוליש הוא אמר שזה דומה למסטיק - הם אפורות קטנטנות ורק כשנוגעים באוטו מרגישים שהוא מחוספס. הצבע הוא מטלי ככה שאי אפשר לעשות פוליש
הודעה אחרונה מאת 146ti, -
פירוקיות בחיפה
מאת אמיר ט- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
איפה יש פירוקיות בחיפה ? אני מחפש משאבת וישרים.
הודעה אחרונה מאת santiago, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום יש לי בעיה באוטו (סיוויק האצ'בק) בזמן האחרון, ההילוך השלישי נכנס רק עם הפעלת כח, הבעיה נוצרה רק לאחרונה, כאשר לפני זה, הוא היה נכנס חלק חלק. ברוורס, מלא פעמים ההילוך לא נכנס בכלל, כלומר הידית נמצאת שם (לא לגמרי - כמעט), אבל ההילוך לא נכנס. ברור לי שאם הידית לא נכנסה טוב - אז אני לא הכנסתי טוב - השאלה למה?
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא אני לא מדבר על פתיחת סתימות באגזוז... אז ככה: האוטו שלי (ושל אחי), נקנה ע"י אמא שלי בשנת 96, ומאז עד עכשיו, עבר רק טיפולים תקופתיים. השאלה: איך אני יכול להועיל לאוטו, בדברים קטנים, כי עדיין לא מדובר בשיפורים אלא רק בטיפול שוטף, כגון כל מיני דברים שבטיפולים תקופתיים לא מטפלים בהם, ואפשר לעשות בלי ידע רב. מקווה שהסברתי את עצמי כיאות....
הודעה אחרונה מאת darkstar, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 958 צפיות
אני חדש כאן וחשבי שאולי המבינים של הפורום הזה יוכלו לעזר לי... יש לי וולוו 740GLE משנת 86 ואני מחפש כבר בנרות את הפלאסטיקים הפנימיים של הדלתות (כולם) כל ה4 דלתות אני מעוניין להחליף את כולם , שוב לא את הדלתות אלא את הבפנימו שלהן... אולי מישהו יודע איפה אני יכול להשיג, למצוא או לקנות כאלה
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם. בעלי סקסו/106 : איך מחוברת ידית ההילוכים שבמרכז הרכב למרכב, תיתכן "נקישה" כתוצאה מחופש בחיבור זה ?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
באתרים מחול כתוב שיש אפשרות להוריד עידכון תוכנה של מע' ניהול המנוע. מה זה ? איך מעדכנים ? יש למוסכים מושג במחשבים ???? HELP
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך אני מוריד אותם? הם מודבקים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון מדי פעם בהאצות משמעותיות (טורים נורמלים- 2700-3000) הנורית של ההנד- ברקס מהבהבת (לא חושב שזה היבוב סדיר אלא נדלקת ונכבית מספר בעמים ברציפות)- וזאת למרות שידית ההנד-ברקס מורדת על למטה לגמרי ולמרות שבבדיקה שעשיתי יש עוד חופש להרים את הידית עד שהנורה תדלק (ככה שהחוט לא מתוח מדי) יכול להיות שזה קשור לנזילת שמן ברקסים שהייתה לי בגלגל האחורי לא מזמן (משאבה מקולקלת). בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לחבר שלי יש פיאסטה 2002 1.3 אבל אין לו את ספר הרכב. ניסיתי למצוא לו את לחץ האוויר בצמיגים באינטרנט ולא הצלחתי - אם מישהו יודע במקרה - זה יהיה נחמד. בנוסף - הוא לא מוצא את כפתור הנעילה של הדלתות באוטו. בדלתות עצמן אין כפתורי נעילה ולכן אפשר לשער שיש כפתור מרכזי אבל איפה הוא נמצא? תודה רוני
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
בשיטוטיי בפורומים אחרים, נתקלתי באתר זה שבו מרוכזים טיפים שימושיים עבור מנועי פיז'ו, על כל קשת הדגמים שלהם (XU, TU) ובדגמים הספציפיים. בעיות נפוצות בפיז'ו. באופן כללי, יש את הפירוט הזה לכל דגמי המכוניות. אתר מעניין. http://www.bba-reman.com
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר החלפת טרמוסטט טמפ עבודה עומדת במומצע על 80, האם מצב זה תקין?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
נורת חזית מעצבנת
מאת pmy- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני שבועיים החלפתי נורת חזית , לאחר שזו נשרפה. היום עצר את אישתי שוטר, הנורה שוב נשרפה.... אני מיד ניגש להחליף , אבל האם זה אומר שאולי יש סיבה לתדירות או שסתם נפלתי על נורה בלאי? מדובר על יונדאי אקסנט 2000. תודה מראש על ההצעות
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
1. האם צביעת גג שלא כתוצאה מתאונה גורמת לירידת ערך לרכב? 2. מחיר של 1200 ש"ח לצביעת גג, מחיר סביר ? תודה :crazyeye:
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
- 4 תגובות
- 942 צפיות
יש לי מלא השוואת שאני חייב לערוך תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בעת התקנת דיבורית, האם אני צריך להעביר כבל + ישירות מהמצבר ? או שזה אמור להתחבר דרך הסוויץ על מנת שהדיבורית תכבה בעת שמכבים את האוטו ? אשמח לשמוע את דעותיכם , ללמוד ואף להשכיל. בעבר התקנתי מערכת סטריאו ברכב לבד - אך עם תשתית קיימת ועל כן אני שואל מה צריך להיעשות במקרה של דיבורית. בתודה דרור.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 5 אלף צפיות
איך מנקים את כל הג'יפה שהצתברה במיכל העיבוי, והאם זה אומר שיש את זה גם ברדיאטור?
הודעה אחרונה מאת HFturbo,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 521 אורחים (הצג רשימה מלאה)