טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,195 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה .. היום אני ודוד שלי נסענו לכיוון נתניה הכל עבד כמו שצריך.. פתאום האוטו נתן ברקס חזק (הוא נסע על 100 קמ'ש כמו כולם זה כביש מהיר.) אז האוטו נעצר באמצע הכביש -אחרי כל החריקה שהוא נתן.. והאוטו מאז לא יכול לזוז .. זה נראה כאילו הברקסים נתפסו.. האוטו מצליח לזוז קצת אחורה וקצת קדימה.. מה זה נראה לכם ? אולי הלך הגיר? תודה לעזורים זה גיר אוטומטי ...
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
בסוף קניתי חשמלית, וגיליתי שהאנטנה שלי רגילה, אז אמרתי שאני אקח את זה כפרוייקט ואחליף כבר, יש רק בעיה אחת, בעצם שתיים הראשונה זה שאני ידים שמאליות השניה זה שאני לא מצליח להבין מה לפרק שם ומה להרכיב, מבחינת החיוט הכל מובן פלוס מינוס קונטרול וסיגנל אבל פשוט יושבת שם האנטנה המקורית של הלנטרה ולא רוצה לצאת. מישהו יכול לעזור לי?
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני יודע זה לא חוקי...... זה מעניין לי ת'ת** ! אז בלי הטפות . אם יש מקום שאתם מכירים אז לרשום בבקשה . או פיתרון אחר.... נמאס לי לצבוע מנורות כל הזמן..... ולנסוע לבריטניה , לא בזמן הקרוב מבחינתי.....
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב, ככה. הלכו לי הציריות.. כן, כן, שתיהם ביחד.. בסיבובים יש תיקתוקים שלא יבישו שום שעון קיר.. יש לי גויה של סוד שממנה אני מתכוון לפרק ציריות.. רציתי לדעת אם ישנה אפשרות לחזק את אותן ציריות "חדשות" ? (הם הולכות לעבוד מול חוות סוסים מכובדת.) יש תחליף? אני מקווה שבעלי נסיון ישיבו להודעה.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
טוב אז שאלתי היא כזאת האם בכל המכוניות אותו לחץ גז אמור להיות ואם לא איך אני יודע איזה לחץ אני צריך לאוטו תודה
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם משהו יודע להגיד לי אם מדחס של מזגן של סיטרואן ZX\פיגו 306 נפח 1800 זהה למדחס של 306 S16. אותה שאלה גם לגבי 306 ו ZX נפח 2000 8 שסתומים לגבי המדחס לעומת ה 306 16 שסתומים. הסיבה שאני שואל זאת מכיוון שמדחס של מכוניות אלו קל יותר להשגה מאשר מדחס "שירד" מ ZX\306 16V תודה יוני
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי על האוטו שריטות קלות, אבל מעצבנות. אני חושב שהם לא עמוקות כ"כ. השאלה שלי היא האם פוליש ו-וקס יתקנו את המצב?ומה המחיר של זה בערך על כל האוטו?
הודעה אחרונה מאת oO צינגלה Oo, -
- 1 תגובות
- 889 צפיות
סיטואציה, חבר רחוק מפרק פג'ו 404, יש לו דוד אחורי יחסית חדש... אני... צריך דוד אחורי חדש לפג'ו 205... יש מצב לחיזוק הקשר בנינו ?.... תודה!
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יכול להפנות אותי לאתר\מאגר של קיטים, לכל מיני סוגים ודגמים של מכוניות.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אזעקת רדאר! 1. מה זה? 2. איפה ניתן לקנות? 3. מה המחירים? 4. שווה את ההשקעה? 5. תודה
הודעה אחרונה מאת mordi, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אם אני קונה אלפא ספרינט עם מנוע גמור (לדוגמא 1300) ורוצה להשטיל לה מנוע בוקסר 1700 16V(תלתן) , ובמקום ההזרקה לשים לה קרבורטורים . השאלה שלי היא: מה אני צריך להוסיף כדי לשתול את המנוע 1700 16V וכמה יעלה לי כל הסיפור (ליבא מנוע+הרכבה) של השתלת מנוע? כמה יעלה לי להחליף את ההזרקה בקרבורטורים כפולים?
הודעה אחרונה מאת Alfa 33 1.7 16v, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחרונה כאשר אני נוסע ברכב , נדלקת לפרקים נורת check engine בתבע כתום מצד ימין בלוח החוונים והנראית באות K לדוגמא.. יש לציין שהנורה נדלקת לפתע למספר דקות ונכבית לאחר מכן לחלוטין. הרכב נוסע כרגיל והכל תקין למראה עיין .. השאלה היא מה גורם לנורה להדלק? האם זו בעיה במגעים של חיישן כלשהו? ( אני מתכוון למנורה..) האם כשל בהזרקה? ( למרות ששוב הרכב עובד עגול וכמו שצריך)
הודעה אחרונה מאת ישי, -
-
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לחבר יש הונדה סיוויק שנת 91 יש לו בעיה המצבר מתרוקן מהר חשמלאי טוען שיש צריכה גבוהה של זרם ויקח לו חצי יום לאתר את "הצורך" איך אפשר לבדוק ולמצוא את "הצורך"
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 846 צפיות
איך הצבע שהשתמשת בו לצביעת הקונסולה מחזיק אחרי שעבר קצת זמן , והאם מותר להשפריץ ספריי סקיי על המשטח הצבוע.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך להוריד את השמשה ולנקות את מה שנשאר על החלון.? תודה
הודעה אחרונה מאת nissan, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי מגאן קופה 2001 אוטומטית רציטי לדעת אם במסגרת האחריות מהחברה משלמים גם על טיפולי 10,000 כי אני לא יודע כי אמא לוקחת לטיפולים אז חשבתי אולי להתחיל לעשות את זה בעצמי
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
חנות חלפים ל VW
מאת nos-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברה. אני רוצה להחליף בקרוב את הקלאצ' שלי ובחברה ביקשו ממני על קלאצ',פלטה,ומייסב מעל 2000 שח השאלה שלי היא האם מישהו מכיר חנויות לחלפים באיזור המרכז, ששם אני יוכל למצוא את החלקים הללו במחיר יותר סביר? ובאיזו איכות הם לאומת המקוריים שבמוסך? תודה לכם
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
חשש לחור באגזוז
מאת DJO- 1 תגובות
- 802 צפיות
לאחרונה אני שומע קצת קולות מוזרים, אנשים ששמעו אמרו שכנראה מדובר בחור באגזוז. זה לא ממש מפריע לי אבל רציתי לדעת האם זה מפריע לאוטו? ומה העלות המשוערת של לתקן כזה דבר (או שצריך להחליף אותו?)? תודה
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי אוטו שהוא עדיין במסגרת הביטוח השאלה שלי אם אני משלם על טיפולי 10,000 או לא?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
שאלת מחירים
מאת nissan- 1 תגובות
- 886 צפיות
יש לי נזילה מאזור הקרטר לדעתי זה האטם אך יש סיכוי שזה המחזיר שמן השאלה היא איך יודעים אם המחזיר שמן דפוק וכמה יעלה להחליף אטם וכמה יעלה להחליף מחזיר שמן.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
פיצוץ צמיג
מאת danny24- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך יתכן שבמהלך נסיעה על רכב מסוג רנו קליאו B (מהירות 100) יתפוצץ הצמיג הימיני??? הצמיג היה חדש!!
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 994 צפיות
הצביעו בהמוניכם.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 868 צפיות
שלום, ברשותי 306 שנת 99. אני מחפש את הפתח דרכו נכנס האויר מבחוץ אל המזגן ומערכת האיורור. לפי מיטב ידיעתי הוא איפה שהוא בתוך תא המנוע אבל איפה בדיוק? המזגן הוא של אלכס אם זה עוזר במשהו. כמו כן, היכן נמצאים פתחי הכניסה כאשר המזגן עובד בסירקולציה פנימית? תודה
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני שאשתי תשבור לגמרי את החלק האחורי של האוטו, אני חייב דבר כזה דחוף! הצעות?
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה גורם באי תקינותו של הטרמוסטט להתחממות המנוע? ומה גורם לטרמוסטט להיתקלקל?
הודעה אחרונה מאת asiz, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מנוע של וולקן כמובן... ממצב קר כשהמנוע מתחמם לטמפ' עבודה הוא מגיע ל100 לפעמים קצת יותר, למשך חצי דקה בערך ואז יורד לטמפ' רגילה והמצב לא חוזר יותר. אך ורק ממצב שהמנוע קר! רעיונות? טרמוסטט אולי?
הודעה אחרונה מאת max, -
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
טוב אם לא שמתם לב שאלתי כבר על קלאץ אז עכשיו אגזוז כי איך שאני יודע הם מרכיבים חשובים באוטו וגורמים לו "למשוך" אז ככה איך אני בודק אם יש לי דוד סתום אחורי קידמי כי יש 2 תודה
הודעה אחרונה מאת max, -
- 1 תגובות
- 739 צפיות
הייתי באילת אתמול שמתי מזגן עוד לא נהגתי בכזה חום והמזגן לא היה מי יודע מה כאילו הוא קירר אבל לא מספיק בכלל היה עוד חם למה זה?? עוד דבר כשאני שם על "לכניס אויר מבחוץ" לא זורם אויר לאוטו זה קשור ? חוצמיזה כמה באמת מזגן לוקח מצריכת הדלק??
הודעה אחרונה מאת Danny4u,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 330 אורחים (הצג רשימה מלאה)