Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הפרוצדורה של החלפת בלמי תוף (מאחור, מן הסתם) בבלמי דיסק?

אני לא שואל על פרוצדורה חוקית, כי מי בכלל יסתכל איזה בלמים יש לי ומה הוא אמור לדעת, אלא על העניין הטכני.

שאלה דומה, אגב, עלתה אצלי בנוגע למסרק הגה. ברור שהתהליך כאן פשוט יותר, אבל האם הוא אפשרי?

נניח והייתי רוצה הגה עם 2.5 סיבובים מנעילה לנעילה, כמו שהיה לי ב-ZX, אני יכול להתקין במכוניות אחרות (לא נקשה - של PSA לצורך העניין) את אותו מסרק הגה?

תודה על התשובות

ברינג און דה סבבה

פורסם

אם אני זוכר נכון, צריך להחליף את כל המתלה האחורי, כי הנאבה מקובעת לזרועות העוקבות או משהו כזה.

וסתם שאלה - למה להחליף בלמים אחוריים?

בנהיגה תובענית, עיקר הבלימה נופלת על הקדמיים, והתופים האחוריים בהחלט לא חלשים מדי בכדי לתרום את חלקם (הרבה תרגולי הנדברקס אצלי הוכיחו את זה).

אני מודע לפטיש שלך בעניין בלמים, ואני רק אזכיר לך שהשיפור הראשון שעשיתי באוטו שלי היה לשים דיסקים מאווררים מקדימה במקום ה solid המקוריים, כך שגם אני מודע לחשיבות, אבל לשיפור האחוריים תהיה השפעה מינורית.

תרשה לי להזכיר לך אילו בלמים יש ל 205GTI 1.6 מקורית מאחור?

וחוץ מזה, עוד לא נסעתי ברכב PSA עם דיסקים אחוריים שהיה אפשר לעשות בו פניית הנדברקס כמו שצריך... תשאל את כולם!!

בקיצור - רד מהרעיון ותתרכז בקדמיים.

TorBarPic.gif

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אולם אני מתכוון למקרים בהם ההחלפה הכרחית, למשל לצורך השתלת מנוע יותר גדול במכונית באופן חוקי.

ה-205 GTI 1.6 שנתת היא דוגמא מצוינת. כדי להפוך ל-1.9 חוקית גם היא צריכה השתלה של דיסקים מאחור, וחשוב לי לדעת אם מדובר באמת בהחלפת הציר או שמא רק בהחלפת המנגונים.

ברינג און דה סבבה

פורסם

אם כבר מדברים על ברקסים, אצלי ב-BX בלם היד מפעיל את הבלמים הקדמיים, האם יש אפשרות להסב אותו לבלמים האחוריים?

פורסם
אם כבר מדברים על ברקסים, אצלי ב-BX בלם היד מפעיל את הבלמים הקדמיים, האם יש אפשרות להסב אותו לבלמים האחוריים?

טכנית אפשר.

כלכלית זה יעלה לך פי 3 מה-BX...

פורסם

אז ככה בתור אחד שנראה לי חקר את ה 205 מכל הצצדים והחליף סרן אחורים וברקסים וכולי.. נכון שלקבל רישיון מנפח מנוע 1.6 ל 1.9 אתה צריך ברקסים דיסקים אבל זה לא רק זה. הסרנים שונים בין ה 1.6 ל 1.9 בכמה מילימטרים לכל צד...על כל מקרה אתה יכול לעשות אופציה אחרת מאחר ושאי אפשר להשיג סרן אחורי דיסקים אז עושים כזה דבר.

מפרקים את הסרן האחורי כולל הכל , מביאים זרועות של קסארה, ZX ויש עוד כמה ומחברים את הזרעות עם הדיסקים לסרן שלך , על הדרך אם אתה מפרק סרן שאני לא מאמין שתצליח:) כי זה מחובר של בלחץ אדיר שרק עם מכשיר מיוחד תצליח לפתוח. אז תחליף מייסבים ובוקסות. בקיצור הבנת? ומה רע לך בדראמים? אל תשחק עם הסרן לא ממליץ לך אתה לא כלכך תצא ראש עם זה.. :)

נ.ב אה , וציר קומפלט של המכוניות שציינתי למעלה לא מתאים ! רק הקומבינה עם הזרעות והציר שלך.

פורסם

טכנית אפשר.

כלכלית זה יעלה לך פי 3 מה-BX...

זה משחשבתי, בכל מקרה לשאול לא עולה כסף...

אגב, אם כבר מדברים על דיסקים, יש סיכוי שימצאו אצלך דיסקים קידמיים ואולי גם אחוריים במצב טוב:?:

• תוכן חדש...