Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בערך 3% סטייה במדידת לחץ האוויר.

לצורכי מרוצים זה לא שווה.

לצרכים של מכונית משפחתית ממוצעת זה מספיק בהחלט, ולרוב הנהגים זה מספיק מדוייק גם למכוניות ספורטיביות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אחד כזה,הוא עולה 11 שקלים והוא מספק את הסחורה.

הסטייה שצויינה (3%) היא לא משהו קריטי,די זניחה.

כל 1000 ק"מ בערך אני נכנס לתחנת הדלק,ממלא אויר ואחרי זה מתקן עם העיפרון.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

עגולים :D:):(:o:shock::?8):lol: אתה רואה כמה?!

בכל אופן יש משהו כמו 3 סוגים של מודדי לחץ אויר עגולים שנמחרים ב-ACE

היקר ביותר שאני ראיתי עלה כ-80 שקלים ונראה די מקצועי.

הזול עולה כ-20 שקל ונראה לא אמין. והאמצעי עולה כ-45 שקלים ונראה גם די סביר.

מנסיון שהיה לי עם האמצעי נראה כי הוא מפגין אמינות ואורך חיים טוב.

החיים הם סחיטה של המצערת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מתקופת הסמוראי שלי (נמכר אתמול ;-)) וטקס הורדת האויר לפני כניסה לדיונות...

העגולים יותר אמינים מהעיפרון, עם בעיה אחת - לקנות רק את העגולים שעשויים מברזל, ולא את אלא מפלסטיק. אלא שעשויים מפלסטיק (שעולים בערך 10 ש"ח), פשוט מתפרקים אחרי שימוש או שניים... ראיתי לא פעם ולא פעמיים שמחברים אותם לגלגל, ומלחץ האוויר פשוט החוגה עפה ומתפרקת מהחיבור... קניתי אחד ממתכת ב20 ומשהו - 30 ש"ח (לא זוכר), והוא משמש אותי נאמנה כבר יותר משנה (והכוונה היא שימוש כל שבוע כמעט).

בכל מקרה, בכמה פעמים שהשוונו את התוצאות של מדי העפרון, מול העגולים, ראינו שהעפרון לא משהו...

בכל מקרה, כולם אמינים משמעותית יותר מתחנות הדלק.

אבי

פורסם
מתקופת הסמוראי שלי (נמכר אתמול ;-) וטקס הורדת האויר לפני כניסה לדיונות...

העגולים יותר אמינים מהעיפרון, עם בעיה אחת - לקנות רק את העגולים שעשויים מברזל, ולא את אלא מפלסטיק. אלא שעשויים מפלסטיק (שעולים בערך 10 ש"ח), פשוט מתפרקים אחרי שימוש או שניים... ראיתי לא פעם ולא פעמיים שמחברים אותם לגלגל, ומלחץ האוויר פשוט החוגה עפה ומתפרקת מהחיבור... קניתי אחד ממתכת ב20 ומשהו - 30 ש"ח (לא זוכר), והוא משמש אותי נאמנה כבר יותר משנה (והכוונה היא שימוש כל שבוע כמעט).

בכל מקרה, בכמה פעמים שהשוונו את התוצאות של מדי העפרון, מול העגולים, ראינו שהעפרון לא משהו...

בכל מקרה, כולם אמינים משמעותית יותר מתחנות הדלק.

אבי

עד כמה לא אמינים תחנות הדלק? (אחוזים) - עד כדי כך שיורגש ברכב משפחתי רגיל?

פורסם

זה מתחלק לשניים, וכל זאת מבדיקה מדגמית ביותר...

יש את הדיגיטליים , שהם בד"כ די בסדר...

ויש את האנלוגיים הישנים, ששם ראינו מקרים שכל קשר בין מה שרשום שם למציאות לא רלוונטי בעליל (הפרשים של 8 - 10 PSI!)

בכל מקרה, צריך למדוד לחץ אויר כשהצמיג קר. הפתרון שלי היה למלא בתחנת דלק אויר עד טיפה מעל מה שרציתי (לפי המד שלי כמובן), ולהוריד בבית את האויר ללחץ הרצוי, כשהצמיגים קרים.

אבי

פורסם

קיים סוג אחד של מד לחץ אויר (אנלוגי/מחוגים רגיל) שעולה כ 20 שח ובו יתרון אחד גדול מאוד וחיסרון קל.

בחזית שלו קיימת מסגרת ניקול עגולה אותה ניתן להסיר עם מעט כוח, תחת המסגרת הזו ניתן לראות בצד מעין מגרעת כזו שמזיזה את כל הרקע בשעון.

היתרונות:

1. ניתן להסיר את המסגרת ולגרז את חלקו הפנימי של השעון, מה שיתרום לעבודה חלקה יותר ומדוייקת יותר של המחוג.

2. ניתן לכוון את השעון כראות עיניך. כל שעליך לעשות הוא לכוון אותו בהתאם למד דיגיטלי תקין בתחנת דלק - ובא לציון גואל.

אם לחץ האויר ברכב שלך הוא 32, כוון בדיגיטלי 32 ומלא אויר בגלגל.

לאחר מכן מדוד בעזרת השעון המכאני שלך את הגלגל וכוון את המגרעת בצד השעון עד שהרקע בנקודה "32 PSI" יהיה תואם למחוג.

החיסרון: אין לדעת את הסטיה בשעון אם תלך למדוד רכב אחר ותזדקק למלא 40PSI. זה יהיה מצויין לרכב שלך שכוון לפי לחץ האויר בו אתה ממלא את הגלגלים, אבל _ייתכן_ (לא בטוח) שהוא יזייף במדידה מעל/מתחת למה שצויין.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...