טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,195 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
החלפת בלמים לאחר 15K ראשונים בטיוטה קורולה 2003 אז ככה לפני כמעט שנה ההורים שלי קנו קורולה 2003 ולפני תקופה קצרה נעשה לה טיפול ראשון וכבר הודיעו שצריך להחליף בלמים. מבירור קצר עלה כי רוב דגמי הסדן של דגם זה סובלים מאיכות רפידות ירודה ביותר. אני פניתי ליבואן - יוניון מוטורס בנושא ונאמר שהנושא יבורר אצל היצרן. אני מחיתי על זה שברכב חדש צריך להחליף בלמים לאחר 15K ועוד רק ההורים נוסעים בו. אז הם נתנו לנו 50% הנחה. לפי בירור שעשיתי בכמה מוסכים ודיברתי עם בעלי קורולה מדגם זה הבעיה עלתה אצל רובם, כך שכל מי שה מכיר את הבעיה שיפנה אלי בדוא"ל ונרכז את הפניות של כולם ונשלח ליבואן שיכיר בזה כבעיית יצור. E-Mail: [email protected]
הודעה אחרונה מאת firebird, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש דרך לאחסן צמיגים לתקופה ארוכה? טמפ', חומר סיכה אולי ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת David, -
שאלה בקשר לקלאץ'
מאת Ori-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלשום אני נוסע לתומי, ופתאום אני מרגיש שכל הילוך שאני נמצא בו זה כמו להיות בניוטרל. אין שום הנעה, ולא משנה באיזה הילוך. קודם כל מה זה יכול להיות? הייתי במוסך היום, ואחד (לא נראה לי הכי מבין) אמר לי שהלך הקלאץ'. השאלה היא, איך בודקים שהוא לא עושה עליי אבו עלי? (כדי לנפח את המחיר). מה שלי מוזר, שזה קרה במהלך נסיעה, מבלי להרגיש את הקלאץ' נהפך לחמאה, אלא פשוט הפסיק לעבוד. מה זה יכול להיות ? (הוא אמר לי שהוא בדק את השטנגות)
הודעה אחרונה מאת micam, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אבדתי את המפתחות לאוטו ואין לי מנטרל נוסף לאימובילייזר. איך אני יכול לנתק אותו עד שאני מגיע למוסך? אבי
הודעה אחרונה מאת Danny4u, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים, מה זה הזעת שמן? זה לא תקין? ממה זה נוצר?
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
-
פייה לאגזוז 1 2
מאת YoSiMr- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש אפשרות לשיש פייה (בלי להחליף דוד) שתעשה אפקט של לחץ בלי לפגוע בביצועים...?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים על הסופר צי'פ כמה הוא מוסיף (כ"ס) כמה הוא קורע את המנוע? (הכל יחסי כמובן)... כמה עולה. כל השאלות הללו מתייחסות לפיאט HGT (התאמה למחיר וכ"ס) וכמובן, האם יש צורך בתוספות לרכב בנוסף לסופר צי'פ? (כגון אגזוז פילטר וכו'). או אפשר לחבר אותו בלי להוסיף כלום. בנוסף אני יודע שסופר צי'פ מוריד את האחריות, אבל השאלה היא האם מוסכים יכולים לעלות עליו ואם כן מתי ואיך (בטיפול לדוג'?). וכמובן האם אפשר לנטרל אותו בקלות אחרי שמכניסים אותו?.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 968 צפיות
טוב ככה... בבעלותנו 2 צרפתיות ... ימותו הקנאים! (חחחחחחחח )... טוב, בכל מקרה... אחת היא 205 שנת 94... שלי והשניה 307 בת חצי שנה... עכשיו השאלות, 1. לגבי ה307, בקניה נאמר לנו שיש על הצבע ציפוי הגנה מיוחד... ולכן אסור לשטוף את האוטו במכונות... ורצוי לא למרוח עליו חומרים שונים... השאלה שלי, ממתי בערך ניתן להתחיל לעשות וקס לאוטו ? 2. לגבי ה205, בעבר הייתי במוסך... ותיקנתי משהו במערכת הזרקה ( האוטו לא נדלק ), המוסכניק החביב אמר לי שיש צ'יפ נוסף במערכת שלא עובד... אך ניתן לנסוע בלי לתקן אותו, לאור התנהגות האוטו וקריאה מרובה בפורום... אני משאר שזה חישן החמצן. לצערי כרגע אין לי תקציב, אך משיחה עם אבא הוא אמר שאם הבעיה היא רק בחיישן, ( בסביב…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
האם ישנם אתרים שמראים תמונות של הרכבת תוספות לרכב בסגנון "שלב אחרי שלב" ? כלומר איך מרכיבים ,איפה, חיווט וכו' ... תוספות =גריל, תאורה, וכל מיני אביזרי יופי. אודה לכם על עזרתכם האדיבה...
הודעה אחרונה מאת trapi, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי השערות, אבל אני לא רוצה לכתוב שטויות... אז אני שואל, תמיד כשממש חם הרכב שלי משתנה, הוא עדיין בסדר, אבל זה לא אותו דבר... למה זה קורה ? ומה אני יכול לעשות שגם כשחם הביצועים לא יפגעו ? ומה לעזאזל האינטרקולר הבטלן אמור לעשות ? לא לפתור את הבעיה הזאת... ? תודה, ינון.
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כמו שאתם יודעים בזמן האחרון יותר נפוץ לגנוב סמלים של מכוניות מאשר את המכוניות עצמן השאלה שלי, היא מה אפשר לעשות כדי שלא יגנבו את הסמל מהאוטו שלי(הונדה סיוויק) ראיתי מכונית לא מזמן ביהוד, שבעל הרכב הבריג על הסמל עצמו ברגים, כדי שהסמל לא יצא, זה נראה מה זה מצחיק למישהו יש רעיונות טובים יותר מזה??
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 879 צפיות
האם אפשר להקטין את זמן התגובה של התאוצה? כלומר כאשר אני לוחץ על דוושת הגז לוקח לרכב כשניה להגיב
הודעה אחרונה מאת danny24, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
האוטו שלי הוא מצרדס שנת 80' מנוע 2300
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחליף מידת צמיגים בסוד.. יש לי רבעיית פאלקונים שהיו על הכביש אולי בהגזמה חודשיים.. מה אני עושה איתם? יש סיכוי שמישהו יקנה אותם אם אפרסם? אולי פאנצ'רמן יקנה אותם? (לפני צבא, מרושש, אוסף כל אגורה..). תודה ויום טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי ריקון ממיר קטליטי מוסיף טיפונת כח לאוטו ומוריד טיפה את צריכת הדלק . לכן החלטתי לרוקן אותו , השאלה היא האם לרוקן את התוכן שלו או שלהעביר בתוכו צינור? אני משער לעצמי שאם לרוקן אותו זה יגרום לרעש וכפי שאמר לי המוסכניק איאפשר להעביר צינור. מה אתם אומרים על זה? ניתן להעביר צינור או שלא כדאי להתעסק עם זה ופשוט לרוקן. האם 150 על ריקון הממיר זה מחיר סביר? תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
מנוע לראלי
מאת red gti-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי חבר עם ראלי 1600. הלך המנוע בראלי מה לעשות?? בתודה בן.
הודעה אחרונה מאת 106 rallye, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הי, ברשותי רכב אמריקאי אולדסמוביל בן 20 שנה מנוע 5000 סמ"ק ואני נוסע בו בסופ"ש בלבד, כלומר הרכב מונע כל שישה ימים. שאלתי : האם יש להשתמש בתוסף מסוג זה בגלל שהרכב עומד זמן מה(שישה ימים-עד להתנעה).מדובר בפחית שמן דבש סמיכה מאוד של STP . או שאין כל השפעה. אודה על עזרתכם המיקצועית. אורן
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ישנם תרסיסים לציפוי זפת. היכן כדאי לחדש ? מה ההכנות ? מישהו ניסה ?
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רוצה לשפר את האוטו (נעזוב רגע איזה אוטו..) ואני רוצה לדעת על איזה דברים השוטר יתן לי דוח שיראה אותם.. נגיד ככה : מותר- קיטים הנמכה, ספויילרים מותר לשים אגזוז לחץ? דוד פתוח ? ניטרו ? והאם שעושים גג נפתח צריך ברשיון כלשהו? כי משנים את האוטו..
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום הספידומטר אצלי הפסיק לעבוד. במוסך מאזדה מורשה אמרו שנקרעו שתי כבלים עלות התיקון 500 ש"ח. האם כדאי לתקן במוסך מורשה? או מישהו מכיר מוסך יותר זול?
הודעה אחרונה מאת danny24, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הלך לי הגיר בבלנו אוטומט 96 ואני צריך שתעזרו לי בבקשה מאיפה לקנות במחיר הכי זול תודה מראש! נ.ב זה ממש דחוף!
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי (או יותר נכון הייתה לי) הזעקה שב ARMING הייתה נועלת את הנעילה מרכזית ומעלה את החלונות, לצערי היא שבקה חיים .. , יש לי אזעקה (אבא קנה בחו"ל) , הציעו לי 300 שקל על ההתקנה, מישהו יודע על משהו זול יותר ? נראה לי הגזמה להחליף בין אזעקות ב 300 שקל.. אשמח לכל תשובה \ מתקין תודה. אורן.
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
-
שלום. יש לי מזדה לנטיס 99 אוטומט, והבעיה שלי זה כשאני שם הילוך אז הגיר מגיב להילוך אחרי 2 שניות כלומר שמתי D ורק אחרי שניות אני מרגיש שהאוטו מתחיל לנסוע. מישהו יודע מה הבעיה?? ב.אם מישהו פה היה פעם בבדיקת גיר??? מה בודקים שם??? כמה זה עולה
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הגיע הזמן לעשות פוליש לאוטו .. הצבע של הרכב שלי הוא ירוק בקבוק ( לא מטאלי ) והגיע הזמן לעשות פוליש .. באיזה פוליש עלי להשתמש? מהו התהליך כלומר מהם השלבים ? אשמח אם תעזרו לי...
הודעה אחרונה מאת ZisoButts, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מישהוא יכול להמליץ על מכון כיוון קרבורטורים מקצועי ברכבים ישנים באזור הצפון הקרבורטור הוא ישן (מיני מינור 83) ולא כל מכון יודע איך לכוון את הקרבורטור הזה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת gmz 1.7 16v, -
- 1 תגובות
- 928 צפיות
אני מחפש צמיגים שיתנו אחיזה כמה שיותר טובה ל306 1.8 במידה 185. המלצות?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם וחג שמח. שמתי לב שהצטברה לי קורוזיה על בית הנורה של הווינקר השמאלי (מישהו החליף לי ושם לי סדוק במקום). יש איזה חומר שמוריד ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת AXNOAMGT, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה להחליף את הלוח שעונים שלי ב205 לצבע לבן ולשים מנורות כחולות שיאירו אותו אז 2 שאלות: א. האים זה בכלל אפשרי? ב. איזה חומרים אני צריך ואיפה קונים אותם?
הודעה אחרונה מאת topgun205, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי פה. אני צריך עזרה בלזהות מה זה כל דבר במכוניות האלו, זה חשוב מאוד!
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אמנם החורף כבר עבר אבל עדיין לוקח למנוע להתחמם כמה דקות. האם כדאי בכל זאת לשים טרמוסטט גם בקיץ?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 234 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- yuvk
- RedLabel
- BoazB11
- ישראל פוש
- parnuk
- Haim_gds
- Avia
- קוסקוס
- tohanov
- stx
- flytomars