טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם יש לי בעיה ברכב. הרכב ברמת העקרון תקין ונוסע יפה מאוד אבל פתאום הוא תופס יום רע וכשאני נוסע אם אני נשאר על הסל"ד הקיים אז רוב הזמן זה בסדר אבל ברגע שאני לוחץ על דוושת המיאוץ ( עד סופה ) הוא כאילו נחנק ונשאר על הסל"ד הקיים לשניה או אפילו שתיים ואז הוא מתפרץ בטיפוס בסל"ד , והיום בנסיעה של 15 - 20 דקות , כ 10 - 15 דקות בסל"ד נמוך או גבוה יצאה כמות נכבדה של גיצים כל אימת שלחצתי על הדוושה בכמות שלא היתה מביישת אף מנגל בזמן ניפנוף (למיטב שמיעתי בסביבות 3K - 4K סל"ד הרכב נסע כמעט כיאות ולא יצאה כמות גדולה של גיצים) . ד"א לפני חודשיים או שלושה הקרבורטור עבר שיפוץ . (יש לציין שכרגע הרכב מושך קצת אוויר ועדיין לא יצא…
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 1 תגובות
- 947 צפיות
אני שואל מכוון שבפתח מילוי שמן יש מן בוץ שמני כזה. ובאופן כללי? תודה.
הודעה אחרונה מאת fz1, -
- 5 תגובות
- 971 צפיות
טוב... אז ככה... כידוע (או שלא...) החלפתי את הגלגלים ל"17 וירדתי לחתך 40, בנוסף אני מעוניין להצטרף להזמנה של חברי הפורום לבולמים ספורטיבים... עכשיו נותרה רק עוד שאלה אחת במוחי (נכון להרגע...)... הרכב המדובר הוא יונדאי קופה, שהוא מטבעו נמוך יחסית (או שנדמה לי...) בכל אופן השאלה שלי האם כדאי לי בנוסף לבולמים לקנות גם קפיצי הנמכה??? (למבינים בעינין... שימו לב שרשמתי שהחלפתי את גודל הגלגלים ככה שאני מניח שזה שינה את גובה הרכב במידה מסוימת...) ואם כבר להנמיך אז בכמה מומלץ?!?! האופטימלי זה 35 מ"מ אבל האם זה גם יהיה נכון לגבי הרכב שלי... (נתקלתי שהמלצתם על הנמכה של 35 מ"מ רק שדיברתם על רכבים צרפתים..) תודה מראש אופיר
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו מוזר קרה. שטפתי את הרכב אחר הצהריים. בסיום השטיפה התנעתי (לא הייתה בעיית התנעה לשם הסר ספק) ובדקתי את כל האורות. הראשיים לא עבדו. בדקתי פיוזים וגיליתי שהפיוז של האורות הראשיים לא במצב משהו אבל עדיין במצב שעובד. שיחקתי קצת עם הפיוז, אורות נדלקים, יאללה נוסעים. אני לפתע מגלה שהרדיו איבד את תחנותיו, הלוח שעונים התאפס. מה קרה ? כולה שטיפה! יש למישהו מושג ? אולי המשחק בפיוז "התקול" גרם לבעיה ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת lior218, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
- 1 תגובות
- 889 צפיות
הציפוי שיש על הפלסטיק שבין המושבים הקידמים התחיל להתקלף לי. חשבתי שאולי אני יוריד את כל הציפוי וישאר רק אם הפלסטיק נטו כי המצב הנוכחי נראה מכוער. האם יש סיבה לא לעשות את זה? האם יש אפשרות לצפות מחדש? ומה הדרך הטובה ביותר להסיר את הציפוי מבלי לפגוע בפלסטיק? תכלס זה לא יראה מכוער כי יש שימוש בפלסטיק הזה לא מצופה במקומות אחרים בדש, אז זה יראה מתאים.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות סקאי ולהרכיב אותו בעצמי על הדלת... אף פעם לא פירקתי את הדלת של האוטו הזה (פיז'ו 205) ויש לי היינס.. איזה כלי עבודה אני אצטרך? כמה ייעלה הסקאי? משתלם לקנות מרפד או ממקום אחר? איך הבד מחובר לדלת? דבק? ברגים? תודה מראש, מאור.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מדובר ב BX אין לי הגה כח ,כשאני מסובב את ההגה יותר מסיבוב וחצי -שתיים לערך אני שומע מין "בק" כזה מהחלק הקידמי ,נשמע מסביבת הגלגלים, זה קורה רק בנסיעה ורק כשמסובבים את ההגה יותר מסיבוב וחצי-שתיים. גם כשאני מחזיר את ההגה נשמע אותו "בק" ואפילו אני יכול להרגיש את הזעזוע הזה כמו מכה של ברזל בברזל. אין לי ממש מושג מאיפה זה בא ,אני ישמח לשמוע הצעות ממביני דבר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תודה מראש לעוזרים. עמית
הודעה אחרונה מאת amit69, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עקב בעיה של חבר ברכב ואולי הוא יהיה המושיע... עשיתי חיפוש כאן אבל התייאשתי דיי מהר , 90 ומשהו ואין כלום... תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כשקיבלתי את הראלי מאוד התעצבנתי על המצב הפנימי הכללי שלה, החל בשטיחים, ריפודים וכלה בדשבורד המוזנח. צעד ראשון בוצע: הוחלפו הריפודים בדלתות (בד עם ריקמה) לסקאיי אדום בוהק שיעורר לחיים את הבפנים של הרכב טיפה. בקרוב, גם שטיחים. העבודה בוצעה על ידי חיים (מרפדיית רכב חיים) שנתן יחס אוהב לרכב ולא פגע או פגם מהאוטו ולו במעט. פרטים על חיים ומרפדייתו המחיר היה הוגן ועמד בקנה עם המחירים שבדקתי בכל הרפדיות שעברתי בהן (כמובן שהוא התחשב בעובדה שאני חייל, וחוץ מקפה ובאפלות הוא גם עשה מחיר) עכשיו הרכב נראה רענן יותר ונותן הרבה חשק להתחיל לעבוד עליו... למרות העבודה הרבה שעוד נותרה. איך יצא? יפה לא יפה? מחכה לשמוע עוד חוות דעת על העבודה. למי שמח…
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
חוטי פלגים
מאת טריומף- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אתמול הלכתי לחשמלאי רכב בגלל שיש לי פיצוצים (או בלעז בקפיירים) החשמלאי בדק ואמר לי שחוטי הפלגים שלי דפוקים ושהחלפתם תפתור את הבעיה. האם זה יתכן? ( יש באוטו פלגים חדשים, פלטינה וקבל חדשים) אודה לתשובתכם
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 902 צפיות
שלום ואחרה"צ טובים לכולם שאלה: איזה סוג טורבו יותר נפוץ? מקורר בשמן או מקורר במים.? ואיזה מבינהם יותר קל לתחזק? *מישהוא אולי מכיר רתך שמתעסק בעבודות קטנות. שיכול לרתך לי את הפלנג' של השסתום פריקה לצנרת? בברכה מושיק גלימידי
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חושב ש 2 תמונות יסבירו את מה שאני רוצה לעשות. כרגע הרכב שלי נראה ככה : ואני רוצה לעשות כיתוב כסוף על המילה firebird שיראה ככה : איך הכי טוב לעשות את זה ןאיפה??? תודה עידו.
הודעה אחרונה מאת ido fallach, -
הספידומטר ברכבי התקלקל (קלאו) בשנית. מד מהירות נתקע וזז לפי מצב רוחו. מד מרחק עובד כרגיל. האם משהוא מכיר מכון אמין וטוב לתיקון באיזור הרצליה והסביבה. התיקון הקודם החזיק בקושי חצי שנה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נניח שאנחנו לוקחים מכונית משפחתית, בלי שום יומרות. נניח שאנחנו מתקינים לה בלמים אימתניים של ברמבו עם 6 בוכנות על דיסקים של 450מ"מ או אנעארף מה. ונניח שיש ברכב ABS. לאזה מצב אנחנו מגיעים? האם זאת תיהיה מכונית שעוצרת בצורה משוגעת, או מכונית שהבטיחות שלה השתפרה פלאים תמורת שינוי מינורי. וגם עלויות צריכות להיכנס לעניין פה. תודה
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
מה זה קרטר?
מאת before- 3 תגובות
- 16.6 אלף צפיות
אני מניח שהשאלה ברורה תודה
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
שלום, היכן אפשר להשיג מדבקות לרכב ? ואני לא מדבר על להבות או טרייבלים למיניהם. אלא כיתוב נורמלי. ולא המדבקות של השמשות. באיזור השרון , תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש פשוט ימים כאלה שכלום לא הולך... בבוקר הלכתי לראות ספרינט ששלוש שנים ניג'סתי שימכור לי, אללה יוסתור - אין דבר אחד בסדר באוטו, כולו אכול חלודה נוראית, מאחורה יש פגיעה גדולה בפח ובשאסי, אין מנוע בכלל (אבל יש קינים של ציפורים), כל הריפודים קרועים ואכולים, דשבורד סדוק ומתפרק, דלתות נופלות מהצירים שלהן ועוד הנעבעך רוצה על ערימת החלודה המושבתת הזו מחיר שבו מוכרים סודים נוסעים עם טסט ומכניקה במצב סביר, ולא מוכן לרדת בשקל. נו, ניחא, נחפש אחרת. אחרי זה, להוריד את הטעם הרע, נסעתי לי לכיוון "המאגר" לחפש שמונצעס לחבר, ובאחת מדרכי העפר שם היה "באמפ", באמת לא משהו רציני ולא במהירות גבוהה בכלל, אבל כנראה שאיזו אבן חדה בדיוק התמקמה לעשות בקרטר האלומיניום של המונדא…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
166אלפא - מצבר
מאת חן- 1 תגובות
- 752 צפיות
תומר\מישהו יודע איזה מצבר מגיע ב 166 V6 , כמה אמפר ומה בדר"כ שמים במרכזי..?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
מנוע לפונטו HGT ... 1 2
מאת yellow8- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מה המצב אנשים קוראים לי אור אני מתל אביב יש לי פונטו HGT 01 ורציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי במידע ,ליפני שבועיים הלך לי מנוע ברכב לא יודע איך תהרגו אותי אין לי תשובה,כל מה שניסיתי לא הלך הסתובבתי בכל המיגרשים ואין מנוע כזה הלכתי לפיאט ומנוע כזה חדש עולה המון כסף אם מישהו יודע על מגרש או מישהו שמעוניין למכור מנוע כזה ,ניסינו אפילו לקחת מנוע של פיאט ברבה והוא די דומה לHGT אבל עדיו יש בעיה עם התושבת מנוע שלא מתחבר לרכב כמו שצריך ואין מצב שזה יתאים,כל זה אחרי שהלכתי לעשרות אנשים שבכלל לא הסכימו להסתכל על המנוע ולבדוק אותו,ניסינו לעשות התאמות בין הHGT לברבה וזה התברר כניסיו כושל. לכן אני מבקש מכם תעזרו לי אם אתם יכולים...תודה תודה תודה זה הטלפון שלי על כל מיקרה 0…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש ספר אחזקה (Haynes, Chevron וכו') לסוברו DL 1300 שנת 83'. אשמח ליצור קשר עם מי שמחזיק בספר כזה או יודע היכן ניתן להשיג עותק. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת the_horde, -
-
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אוקיי, כדי להבין את הרעיון צריך להשתמש בקצת דמיון . . . אני לוקח כנפיים מקוריות של פונטו ומלביש עליהן(כמובן חותכים ומרתכים לפי הצורך) על כל צד כנף נוספת לפי החיתוך שייקבע על מנת לספק את האלמנט המבוקש. בימים הקרובים יהודה היקרי פחח בחסד ואומן עם תעודת אומן (מהימים שפחחות היתה אומנות) ייצור את הדבר המדהים הזה שלדעתי כמותו טרם נראה בארץ. בסופו של הליך הכנף הקדמית תבלוט כ 3 ס"מ ליד הדלת ויהיה שם פתח ליציאת חום ואו שזה יהיה רק ליופי. בינתיים רק תמונות של הכנפיים ועוד דוגמא של הכיוון הכללי באמצעות חתיכת כנף נוספת רק לצרכי הדגמה. בימים הקרובים אני מקווה כי אוכל לספק תמונות של התהליך כולו והתוצר הסופי. יהודה בנה לי גם את הפולטים על המכסה ואת הטמבון ה…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה זה אומר לגבי ערך של אוטו?
הודעה אחרונה מאת berlusca, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
אני אמור להיכנס לטיפול 15K ראשון בימים הקרובים. מאחר ומזדה ממלאים שמן חצי סינטטי 5W-30 חשבתי אולי להכניס לרכב מוצר קצת יותר איכותי. היתי שמח לשמוע המלצות. בינתיים, מהחברים במועדון הרודסטרים שמעתי על השמן הזה : ניתן לרכוש אותו ברשת yellow שנמצאת בתחנות דלק של חברת פז. שמן מוצלח מאוד שנשאר על הצילינדרים גם לאחר כיבוי המנוע וככה ישר כשאתה מניע את המנוע אז יש כבר שמן בכל מקום. היתי אתמול ב אוטו דיפו, והמליצו לי על השמן הזה: 120 ש"ח, ואת האמת לא מצאתי שום דבר באינטרנט עליו. אשמח לשמוע המלצות, אם אפשר כמה שיותר מהר... תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 955 צפיות
בערוץ אגו היתה תוכנית על מרצדס דווקא מאוד מעניינת הייתה סקירה היסטורית על כל הדגמים משנת 1880 שהגיעו לשנות 40 50 היה דגם אם אני לא טועה 540K שבא עם הזרקה . על מה בידיוק מדובר איך המערכת הזאת עבדה?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 2 תגובות
- 938 צפיות
צריך עזרה כדי למצוא על המנוע ועל הרכב בכלל. פולצווגן טרנספורטר דיזל 2.4 סמ"ק (לא טורבו)
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם אפשר להחליף את הראש ל- 16V כמו ב- VTS אם כן? האם אני צריך לעשות פיצול בצמה של החיישנים ? איך אני עושה את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר מקום טוב לקנות חלפים לפיאסטה, יעני פירוקיה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 993 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- EliC25
- הדיין
- santiago
- ELI001
- SurfHigh
- daniel.asu
- לירון .ה.
- eladns
- discoTD5
- garicho
- Pavlik
- 133hp