טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום - יש לי וויכוח עם חבר בקשר לעניין זה הרכב שלו הוא דייהו רייסר ידנית - מקורית - ללא שום תוספות מיוחדות , שנת 94 נסענו באזור חיפה - והוא הגיע למצב של בלימת חרום כולל החלקה במהלך המקרה - נכבה לו המנוע אני אמרתי שזה בגלל שהוא לא מיומן מספיק ושכח ללחוץ על הקלאץ אבל הוא אומר שהוא לחץ קלאץ - וישנו חיישן ברכב - ולא רק ברכב שלו - הוא אומר שבהרבה רכבים , ישנים או חדשים - המרגיש זעזוע ומפסיק את פעולת המנוע אוטומטית האם יש אמת בדבר - והאם קיים כזה דבר בדייהו שנת 94 או שהוא פשוט לא לחץ קלאץ - אגב בזמן הבלימה הרכב לא פגע או נגע בשום דבר אני מדגיש שהרכב ידני - כי לפעמים אוטומטיות נכבות בבלימה פתאומית בגלל שהמנוע נחנק
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בבוקר שהדלקתי את הסוויץ', המחוג של הטמפרטורה\מפלס שמן הראה שהמפלס נמוך וקרוב לקו האדום. פיז'ו 206GTI. לקחתי את האוטו למישור ממש ובדקתי עוד פעם, גם עם המדיד, ואכן היה חסר שמן... נסעתי לתחנת דלק והעובד שם בדק שמן ואמר שחסר, אפילו בלי שהספקתי לראות איזה שמן הוא שם, הוא מילא. עכשיו, חזרתי הביתה ועוד פעם אותו סיפור, עוד פעם ירד המפלס שמן בממש הרבה ובדקתי במדיד, אותו דבר כמו בבוקר בערך (לפני שמלאתי שמן). שלוש שאלות: 1) מי שמילא לי בתחנת דלק שמן, שם חצי סנטטי, אני לא יודע איזה שמן היה במנוע קודם. אם מתערבבים שמנים זה לא מסוכן למנוע? 2) לפי מה שזה נשמע, זה משהו רציני? בבדיקה לפני קניה אמרו לי שיש נזילה מהצד של המנוע, לא רציני כל כך הבוחן אמר. הלכת…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לדעת איפה אפשר לקנות קסנון אמיתי או נורות הלוגן-קסנון שנותנות אור לבן טוב.. יעאנו.. חיקוי טוב
הודעה אחרונה מאת NWA, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב, יש לי בעייה קטנה באוטו שהיא קצת חמורה. האוטו מסרב לאותת לאחר בדיקות הגעתי למסקנה שמתג אותות המצוקה מקצר/מנתק את האיתותים. כאשר אני לוחץ עליו מעט האיתות עובד. בגלל חאפריותי וחסר הזמן (והמשאבים) לקנות מתג חדש החלטתי לעקוף אותו. אבל יש לו 4 חיבורים מה אני צריך לקצר לאיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
שלום יש לי 206 XS חדשה אני מעונין לשפר אותה כגון: בקליות, חצאיות, וכד' אני גר באזור המרכז אז אם יש לכם שמות וכתובות של סדנאות אני ישמח בתודה מראש
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לכל מען דבעי, ערב טוב. לאחרונה צופרה לשורותינו 4 גלגלית נוספת העונה לשם היצרן מיצו. סופר-לאנסר 1.6 אוטו'. ובגיר האוטומטי האולטרא-משוכלל שלה ישנה תופעה מעוררת חלחלה - האוטו לא מבצע קיק-דאונז... ישנו מצב POWER \ ECONOMY אבל לא דובים ולא נעליים... האוטו לא מוריד הילוכים. נקודה ראויה לציון היא שהאוטו שנת 97, יד שניה, נקנה עם 17K כעת עומד על 44K, והסטוריית הטיפולים אינה ידועה (כלומר הם בוצעו, אך אין לי מושג לגבי מידת האמינות של ביצועם) דבר נוסף הוא שבעת חידוש הביטוח - לפני שבוע - הותקן ברכב אימובילייזר של "רב בריח" ועוד באותו הלילה התרוקן המצבר ומת לו. חזרנו למתקין ושם נאמר לנו שאין האשם באימובילייזר, כך חזרה התופעה מס' פעמים, האם מישהו חווה את זה? האם זה…
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מצורפת פה תמונה בתמונה יש מלא צינורות בצבע כחול.....סליחה על הבורות, אבל 1) מהם הצינורות? 2) למה הם טובים? 3) האם אפשר להשיג לכל אוטו? 4) איפה ניתן להשיג? 5) כמה הם עולים בערך? בתודה, עופר
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנשים יש לי שאלה יש לי מיצובישי סופר לאנסר מודל 96, GLi והבעיה שלי היא שמפריע לי מאוד שאין לה מד טורים... אולי אני סתום אבל זה עדיין מפריע לי שאלה שלי היא האם הצמות שמגיעות מהמנוע ללוח שעונים מכילות בתוכן את הכבל של של מד הטורים ואם אני יביא לוח שעונים של GLXi שמכיל מד טורים, אני אצטרך לשנות משהוא בצמות חוטים או שאני פשוט מוציא לוח שעונים אחד, וישר מרכיב את האחר.. עוד שאלה יש לי, הנורות שמאירות של לוח השעונים של GLXi זה לדים קטנים או לוח צבוע..? והשאלה האחרונה המתבקשת היא כמה אמור לעלות לוח כזה מפירוק, וכמה יעלה חדש..?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני כחודשיים רכשתי לרכבי {106} רביעיית צמיגי דאנלופ SP SPORT 2000 במידה 185/55/14,ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה מהם,ההבדל הוא פשוט עצום בין הצמיגים שהיו מורכבים לפני על הרכב {MABOR}.שלשום חבר שלי עם מאזדה לאנטיס הלך להחליף את רביעיית הצמיגים ברכבו והמלצתי לו ללכת על הדאנלופ,ואכן הוא קנה רביעיית דאנלופ SP SPORT {לא זוכר את מספר הדגם} במידה 185/65/14. היום עשיתי איתו סיבוב ברכב והצמיגים פשוט על הפנים....הרכב מחליק והאחיזה שלו ירדה בכמה רמות בהשוואה לצמיגים הקודמים {2 קדמיים של פירלי ואחוריים של ברידג'סטון}. חיכינו שהצמיגים יגיעו לטמפרטורת עבודה,בדקתי לו תאריך ייצור של הצמיג והכל כשורה והם פשוט על הפנים!!!. ההבדל היחיד ששמתי לב הוא שהצמיג שלו מיוצר באינדונזיה בעוד …
הודעה אחרונה מאת Dush, -
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
שלום לכולם! אתמול בלילה כשחזרתי, החנתי את הרכב בחנייה. בבוקר כשעברתי לידו שמעתי את הונטה של הקירור עובדת , הבנתי שכנראה היה אישזהו קצר בגלל הגשם ושמתי לב שיש חוט שמחובר לקופסת חשמל קטנה של בוש שהיה חם ויצר גם ריח מוזר של שרוף. , מה עושים ? דבר נוסף שקרה הוא שהרכב פועל כאילו הצו'ק דלוק, והוא לא. גם בדקתי וראיתי שהוא לא נתפס או משהו , מישהו יודע אולי אם זה קשור גם כן לגשם או משהו תודה רבה וסופש נעים!
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איך אתם בודקים ? כאשר האוטו חם או קר?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחר נסיעה של כ-20 דק - אחרי שהמנוע התחמם - מתחילה להידלק נורת לחץ שמן, אם אני עוזב את הגז - או אם הרכב עומד בניוטרל. הוספת גז - או משיכת צוק מפסיקים את הנורה - שפועלת לפי קצב מנוע , ככה זה נראה לפחות . ברכב החלפתי יוניט לחץ שמן , שמן , פילטר שמן - ולא עזר .... שמעתי על כל מיני תוספים היכולים לעזור - כמו : BG-44K או תוסף שמן לפלאשינג בשם stp האם הדברים האלו מומלצים \ יכולים לגרום נזק ? יש לכם עוד רעיונות לדברים שאני יכול לעשות לבד ואולי יעזרו תודה תובל.
הודעה אחרונה מאת tuval, -
-
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הנה רשימת המצרכים לעוגת פגו 309 ציריה (מחודשת) + מיסב 410 | 90ש"ח עבודה מותח רצועת טיימינג 70 | רצועת טיימינג 80-65 | תושבת מנוע גדולה 200 | 160 ש"ח עבודה שני תושבות מנוע קטנות 80 | מה דעתכם על המחיר? (לי אישית נראה קצת מוזר המחיר של הציריה והמיסב)
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
מה זה מומנט?
מאת mero- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
דבר ראשון חיפשתי בפורום ולא מצאתי. דבר שני אני יודע שזה קשור למנוע וכמה שהמספר גדול יותר בסל"ד נמוך יותר זה יותר חזק אבל אני רוצה לדעת תחלס מה ההבדלים למשל בין אוטו שיש לו אותו כח סוס ומומנט שונה. תודה. עומר.
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברים הגיע זמנם של הג'נטים הנוכחים לזוז הצידה, וצריך למצוא רביעייה חדשה לאוטו. תזרקו אתרים שיכולים לעזור לי בחיפוש אחר הרביעייה הפותחת. תודה אלי ראובן
הודעה אחרונה מאת eli_85, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כשהאוטו קר הברקסים פועלים נפלא.... אחרי בערך 10 דקות של נהיגה הם מתחילים לשרוק בכל נגיעה קטנה על הדוושה... ואחרי שעוצרים עצירה מלאה ומתחילים לנסוע יש רעש של שריקות כל סיבוב של הגלגל. זה לא שאין ברקסים, יש, אבל השריקות מבריחות את כל הבנות אמרו לי שצריך לשייף את הרפידות או משהו כזה... לא כל כך הבנתי... מישהו יכול להסביר לי מה צריך לעשות? אם אפשר לעשות את זה לבד? ואם לא - כמה יעלה לסדר את זה? תודה מראש, ג'ימי.
הודעה אחרונה מאת ZiCo, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סיאט איביזה 1400 95 בהמשך לניסיון למצוא את תקלת סל"ד הסרק ותוך כדי פירוק מסנן האויר להגיע להזרקה, שמתי לב שראש חוט ההצתה ( יושב בבית מתכתי ארוך בדגם הזה ) מלא בקורוזייה כחולה כמו שיש בבטריות. ניקיתי את זה כרגע ואני אבדוק לגבי החלפת חוט ההצתה. אבל מה גורם לזה ? ומה זה אומר ? עפר. נ.ב. ( תקלת הסרק : המנוע כשחם עובד על סרק בין 1500 ל2000 עולה ויורד , הפעלת מזגן מייצבת אותו על 1000 , קרה כמה פעמים שברמזורים הסרק נפל והרכב כבה , בבדיקה במוסך העלו השערה שזה המחשב , אבל לא סיפרו לי על שום קוד תקלה מובהק וטענו שמנוע הצעדים תקין כנראה אבל הפיקוד שלו לא )
הודעה אחרונה מאת crock, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אני אשמח אם יש לכם הצעות לשמו חצי סינטטי 10W40 מצוין בשביל 106 ראלי.. הבנתי שיש את ליקוי מולי שזה שמן מצוין מה עוד ? רועי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הוחלף מצבר חדש לפני חודש ,כך שלא נראה לי זה הבעיה. חוץ מזה שהאוטו לא מתניע גם עם כבלים... למישהו יש הסבר?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
השאלה היא עם מה לאזאזל פותחים את פקק ריקון שמן? איפה מוצאים מפתח 8 מ"מ מרובע?
הודעה אחרונה מאת redman, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כל מי שמכיר אתרים עם סימולטורים טובים שירגיש חופשי לעדכן... הכוונה היא לא לחישוב השינוי בחתך הצמיג כשעולים בקוטר של הג'נט, אלא לבדיקת מראה של ג'נט מסויים על רכב מסויים. עדיפות לאתרים שמדמים צרפתיות...
הודעה אחרונה מאת ערן טישמן, -
-
- 12 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
קודם כל רק אספר לכם, שסוף סוף ובשעה טובה קניתי 4 ג'נטים (מגנזיום...) "17 ועכשיו אני מתלבט לגבי סוג הצמיג... אז בעקבות בירור קטן עם בן אדם שהיתה לו קופה כמו שלי... ושם לה ג'אנט "17 הוא אמר לי שבגלל שהגדלתי ת'גודל של הג'אנט אני יצתרך להחליף את מידת הצמיגים ל- 215/40/17R בכל אופן ההתלבטות כרגע בין שלוש חברות מובילות... לאנשים שהתנסו עם חברות אלו... ההתלבטויות הן: *פירלי *מישלין *ברידג'סטון בתור אחד שהיו לו גם מישלין וגם פירלי... אני חייב לציין שנהנתי בעיקר מהפירלי אבל את הבריג'סטון אני לא מכיר... כרגע אני די נוטה לקנות צמיגים דגם "פי זירו" של פירלי... אבל בכל זאת עם יש לכם הצעות יותר טובות אפילו יותר מאלו שרשמתי... אשמח לקבל... תוד…
הודעה אחרונה מאת <<TIBURON>>, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , למי שמכיר את הראלי / XSI וכו' יודע כמה צפוף בתא המנוע , אבל אתמול חוויתי על בשרי כמה זה נורא . הלכה לי ההברגה של הבורג שמחבר בין האלטרנטור למזגן ( הזרועה התחתונה של האלטרנטור והזרוע העליונה של המזגן ) . הצרפתים הלא חכמים האלו במקום לעשות בורג עם אום עשו שההברגה היא בתוך הזרוע , כמובן שהרכב ב- 9 וההברגה הלכה . אז הלכתי וקניתי לי בורג עם נועלי ברזל ( בשביל שלא יפתח ) ואום ... בכל רכב נורמלי ההחלפה הייתה לוקחת 20 דקות , לי זה לקח שעתיים בראלי והנה מה שהיה צריך לעשות : 1 . להוריד מכסה בוץ ולקבל גישה למדחס / אלטרנטור 2. להוריד רצועה ולהוריד בורג אחד מהתוכן כדי להזיז אותו הצידה . 3. לפרק את הבורג . 4. לפרק את האלטרנטור ולהשכיב או…
הודעה אחרונה מאת תומR, -
אני צריך מנוע לקורקינט עם מנוע יש למישהו כתובת של מוסך שמוכרים בו מנועי אופנועים או משהו דומה??
הודעה אחרונה מאת ערן טישמן, -
- 2 תגובות
- 933 צפיות
חבר'ה, יש לי דיהטסו אפלאוז שנת 92 כבר קרוב לשנתיים. מהיום שקניתי את הרכב הפנסים הראשיים רופפים (למרות שהם מחוברים כמו שצריך בכל נקודות העיגון), וגורמים לרעשים של חריקה. מישהו מכיר ויכול להציע לי איך לסדר את זה? נ.ב ניסיתי הכל - סיליקון, ניטים, ברגים, ספוג. שום דבר לא עוזר...
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 2 תגובות
- 970 צפיות
יש למישהו מושג מה המרחק בין הברגים בסוויפט שנת 90 שלי? מדובר על הברגים של הג'אנט שנכון להיום במידה 13 עלובה ואני מעוניין לשים במקום ג'אנטים של 205 GTI במידה 14. אם מישהו יודע או ניסה אשמח לשמוע וללמוד.
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב אנשי הפורום , לאחר הוספת מע' פליטה דיי מפלצתית הייתי אומר ניתקלתי בבעיה של קלאץ' מחליק. זה הולך ככה: אני מתחיל לגדוש....וקצת אחרי זה נראה כאילו האוטו עובר לסרק.... אני דיי בטוח שזה זה........ זה קורה בכל הילוך. אם למישהו יש מושג שיקדיש מעט מזמנו בבקשה לרשום לי מהי. אמרו לי שאני צריך לחזק את הקלאץ' או להחליף לקרמי מלא...... האם יש לכם המלצות.......איך / איפה / מחיר ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mushi ZX, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האוטו: Peugeot 206 1.4 XR, ידני, שנת 2000, 47000 ק"מ. תאור התופעה: בהאטה תוך כדי הורדת הילוכים, טורים צונחים ומנוע כבה. לאחר מכן אוטו מניע מיד בפעם ראשונה וללא כל בעיה. טורים בסרק יציבים. התופעה מתרחשת באופן נדיר יחסית. פילטר אויר באוטו חדש ונקי. לפי פורומים שונים בחו"ל, הבעיה מוכרת ב-206, וניתנת לפיתרון ע"י ניקוי של ציר מנוע צעדים וחיישן mass-airflow בעזרת ספריי קרבורטורים. אשמח לקבל עצה מקצועית מחבריי כאן. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכב הנ"ל מד חום המנוע נע בתחום הסקאלה בין 90 ל100 מעלות ולעיתים מטפס לכיוון ה110 ואף עובר אותו במקצת. ע"פ ספר הרכב המצב תקין אך לראות את המחוג מתקרב לאזור האדום -מטריד ומפחיד. יצויין שהחלפתי את הטרמוסטט ואין איבוד מי קירור. כיצד ניתן לבדוק אם הראדיאטור סתום או משאבת המים "עייפה"?
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבעיה החלה לצוץ לפני כחודש ומאז רק החמירה: כאשר מנסים להתניע את האוטו(לא רק בבקרים) יש סטרטר, האוטו עושה רושם של התנעה אבל לא, כלומר הסטרטר מפסיק ונשמע כאילו הרכב הותנע, אבל הוא פשוט דומם, כאילו לא מגיע דלק(אני לא יודע אם זו הבעיה או משהו אחר)... לאחר כמה עשרות נסיונות בדר"כ האוטו מתניע ונוסע כרגיל... אני מצטער על התיאור המעורפל, זאת מפני שקצת קשה להסביר את המצב... רציתי לציין שבאוטו קיים אימבולייזר שבזמנו כשעוד היה לאוטו ביטוח מקיף חייבו אותנו לשים, עם הזמן הוא התקלקל והאוטו התניע גם ללא האימבולייזר, אולי הוא האשם וחזר לפעולה חלקית... בתודה ובברכת יום טוב איתי
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)