טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום על רכבי מותקנים גלגלים במידה 195/50/15. הגלגל הקדמי השמאלי נפגע, גלגל ה"ספר" שהותקן במקומו הוא במידה 185/60/14. 1. מה ההשלכות של נסיעה עם "ספר" כנ"ל, עד לתיקון המקורי(מידות שונות גם בגודל הג'נט)?? 2. האם אני הורס משהו?? 3. האם עדיף יהיה להרכיב את ה"ספר" מאחור?? תודה
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
דוד שלי אמר לי שכשהוא שמע את המערכת באוטו בלי שהמנוע דלק, נגמר לו המצבר אחרי 10 דקות... חבר שלי לעומת זאת אומר שהוא שמע גם 5 שעות מוזיקה באוטו בלי מנוע דולק ואחרי זה האוטו התניע כמו גדול... אז מה התשובה? והאם כל עוד המצבר לא נגמר לגמרי, כל עוד אפשר להתניע - המצב שלו יחזור ישר לקדמותו וזה לא משנה אם מגיעים לגבול? ואם הוא נגמר כל מה שצריך זה התנעה בכבלים (תנינים) וגם אז הוא חוזר לקדמותו? או שצריך להחליף אותו לגמרי?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
נפל האגזוז
מאת ניר א- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
האגזוז נשבר לי לשניים , מלפני הדוד עד פתח האגזוז. מישהו יודע האם אפשר לרתך אותו חזרה והמלצות למי לפנות? מחירים של משומשים?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב קודם כל אני שולח את זה בשם בן דוד שלי שאין לו אינטרנט **************************************************** שלום לכם לפני כחצי שנה+ נשבר לי המכסה של הרדיאטור והמנוע התחמם אז כמובן גררתי את האוטו למוסך מורשה ושם סידרו לי מכסה מברזל(המקורי מפלסטיק) והחליפו לי משהו שאני לא זוכר את השם שלו(מין קפיץ כזה שמדליק את המאוורר של הרדיאטור כשהמונע מתחמם) לפי בקשה שלי. וגם בדקו לי ראש מנוע ואמרו שהוא בסדר(גם לפי בקשה שלי) ואחרי מספר חודשים(2 אני חושב) הייתי צריך להוסיף כל פעם אנטיפריז ושמן למנוע אז חזרתי שוב למוסך ואז אם אמרו לי שככול הנראה הראש מנוע לא בסדר(התקפל קצת מהחום) אז הם סידרו אותו ואמרו לי שצריכים לחזור אליהם שוב אחרי 500 קילומטר לכיוון שסתומים …
עזרה במיני
מאת מינימן- 1 תגובות
- 837 צפיות
שלום לכולם ולחובבי המיני בפרט יש לי מיני 1000 - במיני יש את היחידה בתוך הרכב של החימום ניכנס אליה מים מהרדיאטור דרך יחידת החימום ותוך המנוע , בערת מושך היום פירקתי את יחידת החימום , וסתמתי את כניסת המים למנוע , שאלתי היא עד כמה כניסת המים למנוע חשוב ברכב הזה . ואיזה בעיות עלולות לצוץ עקב הסרת יחידת החימום , מינימן חייב תשובה דרוש , - אם ניתן לנסוע עם הרכב . !
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום , היום לקחתי את הרכב למוסך , עשיתי חריטה מחדש של הבלמים האחוריים ( הדבקה של רפידות חדשות ) + החלפת המשאבות ( מחליפים כל 80K בערך ) + החלפת נוזל בלמים וכו' ... העסק עלה 750 ש"ח .... חוצמזה עשיתי בעצמי טיפול 10K : קניתי LM חמישה ליטר מפורחזד = 90 ש"ח . פילטר שמן = 40 ש"ח מג'אן. פילטר דלק = 85 ש"ח מג'אן ( אחד ל - 20-30K מחליפים ).
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה מין סימן שחור על הפגוש שלי מישהוא בטח עשה חנייה ושרט לי את הפגוש והשאיר לי סימן שחור .. הוא לא הוריד לי את הצבע רק יש לי גומי או בצע על הפגוש ! איך אני מסיר אותו??? אמרו לי בפולייש ד''א אוטו אופל אסטרה 01 צבע הפגוש הוא ירוק מטאלי! וווכן עשיתי חיפוש
- 30 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני חושב שאחת מהנקודות תורפה הגדולות ביותר של הrsi היא ההגה כוח החשמלי שלא מתקשר בכלל. יצא לי הרבה פעמים להכנס לסיבוב או החלקה ולאבד מההגה את התחושה של הגלגלים, הכוונה היא שלכמה רגעים ההגה והגלגלים מאבדים את הקשר בניהם. מעניין אותי לדעת אם יש איזשהו פתרון לבעיה הזאת? (לא משנה אם זה זול או יקר. לצורך תאורטי בלבד.) האם גם ההגה של הקליאו 16v והוויליאמס סובל מאותה חולשה? דניאל
הודעה אחרונה מאת shainin, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אנשים היום החניתי במקום עם שיפוע של כ 45 מעלות זינקתי מהמקום כ-4 בעת חניית הרכב-יש לציין שהרכב התאמץ פתאום היה ריח של מתכת שרופה כמו ריח של אלומניום שרוף... מה זה יכול להיות? לרכב קלאץ' חדש-משהו כמו 5 אלף ק"מ,המנוע עשה 176,000-מדובר בפיג'ו 1.4 שנת 95. תודה
הודעה אחרונה מאת fz1, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראיתי פרסומת בערוץ הקניות לשמן מנוע מוטור אפ שמוצג שם כבעל תכונות מדהימות: 1. מונע חיכוך ובלאי של המנוע 2. אינו נשפך עם החלפת שמנים 3. מונע אכילת שמן יותר מכך, מציגים שם מכונית ששמו בה את המוטור אפ ושפכו ממנה את השמן הרגיל והמכונית ממשיכה לעבוד בלי שמן רק על המוטור אפ. שאלתי היא כזו האם למישהו יש ניסיון עם זה? האם מה שמוצג שם הגיוני? האם זה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת XOFIRX, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עשיתי חיפוש ומצאתי מלא תוצאות אבל לא ראיתי תשובה חד-משעמית על השאלה האם דרוש ווקס מיוחד לצבע מטאלי? כי אני מעוניין ללכת לתחנת דלק+שטיפה הקרובה ולעשות שם ווקס לאוטו. אני ממש מפחד מכל הדברים שקראתי כמו הגעה לצבע יסוד, ואיבוד הברק המטאלי אז אני רוצה לוודא אם אני צריך דגש שהווקס יהיה לצבע מטאלי? ד"א האם צריך מקום מקצועי בשביל ווקס או שתחנת דלק + שטיפה תעשה את העבודה?
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
מיקום צמיגים
מאת usafun- 1 תגובות
- 916 צפיות
היכן עדיף להתקין זוג צמיגים חדש: מקדימה או מאחור, ולמה?
- 15 תגובות
- 10 אלף צפיות
יש לי פנסי ערפל של אימפרזה 99 האם אני יכול להתקין אותם לבד? או שצריך איזה מישהו, חשמלי או מוסך מורשה? תודה לכלום.
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אצלי במונדיאו ההילוך הרביעי הוא הילוך יתר, והרבה פעמים האוטו עובר אליו מוקדם מדי לטעמי, כבר ב 75 קמ"ש בערך במישור, ואז מקבלים חרא האצה ותגובה איטית לגז עד שהוא מואיל בטובו לרדת הילוך או שניים. לכן אני כמעט תמיד מבטל אוברדרייב בנסיעה בעיר, האם גם אתם ? או שרק אצלי ההילוך הרביעי הוא כזה ארוך (3000 סל"ד על 135 קמ"ש...) ? אליבאבא, שמתבעס שהמונדאו לא ידנית
הודעה אחרונה מאת ImPrEzA LoVeR, -
-
לאוטו דיפו יש מבצע על יוקוהמה: 2 ב - 550 ש"ח. שאלתי היא, האם ליוקו הנ"ל שאמורים להתאים לטמפרה שלי (מידות 185/60/14) יש כמה דגמים במידות הללו? כך לפחות התרשמתי מעיון בחלק מהת'רדים.
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 5 תגובות
- 901 צפיות
שלום לכולם. האם הפרמטר היחיד שבאמצעותו מחליפים רפידות בלמים הוא שחיקה (כמה "בשר" נשאר בעצם)? או שגורם הזמן הוא גם פקטור? לדוג' האם רפידה שנמצאת על רכב מס' שנים מאבדת מהאפקטיביות שלה ומומלץ להחליפה? תודה, יובל.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
עשיתי ברקסים לB4 שלי במכון ברקסים בתחנה מרכזית בפתח תקוה. המקום נקרא מוסך אלברט בסמוך למוסך ויקטור הידוע... מקום חבל על הזמן, מחירים עוד יותר, הבנאדם משפץ ברקסים לכל הרכבים. שווה לבדוק. יש לי טלפון שלו למי שצריך.
הודעה אחרונה מאת before, -
-
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הומלץ לי להשתמש בשמן מוטול סיליקוני למערכת בלימה כשאני מחליף לצינורות שזורים. נאמר לי שהשמן הזה "תופס לכל תקני DOT". מה? מישהו יודע להסביר לי במה מדובר והאם זה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איך מתניעים רכב שלא הותנע מספר חודשים עד כמה שנים. האם יש סדר פעולות מסויים, משתנה בין רכב לרכב? אני מניח שיש לשמן את הבוכנות איכשהו אבל עם מה ומאיפה? מה יש לבדוק לפני הניסיון הראשון וכו'... תודה * ערכתי חיפוש ולא מצאתי תשובה, כך שאם מישהו מפנה אותי לאופציה זו, אנא כתוב את המפתחות שעל פיהם חיפשת (או אפילו את הלינק לדיון )
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שאלתי את השאלה בפורום של YNET וקיבלתי כמה תשובות אבל אני ממש רוצה לדעת אם יש מישהו שחושב משהו אחר או שיכול לאמת את ההשערה שהועלתה או שיש לו ניסיון עם הרכב, הנה השאלה: בפונטו ספייס אוטומטית: האם מוכרת לכם התופעה שלאחר בלימת חירום או בלימה חזקה למדי עד לעצירה מלאה אז שרוצים להתחיל ליסוע שוב יש תחושה שהאוטו "מחופר" ומרגישים שצריך הרבה כוח להזיז אותו לעומת מצב של עצירה רגילה. מה הגורם האפשרי לתופעה? ואם אתם לא מכירים - בא לכם לנסות במגרש ריק ורחב ? וכדי להבהיר אני מתכוון לבלימה עד עצירה מלאה והתחלת נסיעה חוזרת לאחר מספר שניות כך שלתיבה הרציפה יש מספיק זמן כדי "להוריד" הילוכים האם יתכן קשר למשהו ששאלתי כאן לפני כמה ימים: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtop…
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום , היום עשינו טיפול לג'ז במוסך המרכזי של הונדה , יצא 1600 ש"ח , ופירוט מחירים פשוט זוועה ( לפני מע"מ ) 1. פילטר שמן - 96 ש"ח 2. פילטר דלק - 250 ש"ח !!!!!! 3. 8 מצתים דווקא במחיר סביר ( כן בג'ז יש 8 מצתים ) 4. שמן סינטטי מלא 5. שמן לגיר - 180 ש"ח ( שמן מיוחד לגיר רציף ) ועוד כמה דברים ... 3.4 שעות עבודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1600 ש"ח .... התחרפנו לגמרי .
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
יש לי שאלה קטנה למי שמבין בחוקים של המדינה הזאת. האם מותר לשים ווינקר בצד האוטו בצבע כחול (האורות)? תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת ImPrEzA LoVeR, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם אני מוריד את הממיר הזרימה תהיה יותר חופשית אבל הורדת הממיר מזיקה למנוע
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היו לאחרונה פירסומים כאילו דור אנרגיה נערכת למכירה בתחנות הדלק. היכן מתקינים? מאושר משרד תחבורה? כמה עולה? (גפ"מ- גאז נוזלי משמ להנעת כלי רכב יחד עם בנזין)
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעתי ב"תכנית הכלכלית" (תכנית בגלצ) משהו על צמיגים: צריך פחות לשים לב לחברת הצמיגים, ויותר לנתונים שלהם, שתמציתם: טמפ': A הכי טוב traction (אחיזה): A הכי טוב. treadware (בגדול אורך חיי הצמיג): 180+, יותר גבוה=יותר טוב. והנתון האחרון הינה האות שמציינת את המהירות המקסימלית. השאלה שלי היא כמה זה נכון, ז"א האם אכן כדאי כשקונים צמיגים פחות להתייחס לחברה ויותר לנתונים האלו?
החלפת גיר.
מאת שייקה- 1 תגובות
- 598 צפיות
שלום לכולם. רציתי לדעת אם זה אפשרי להחליף לרכב גיר מאוטומט לרגיל? 1.זה אפשרי קודם כל? 2.זה סיפור?,יש רכבים שיותר קל להחליף, ויש שפחות? 3.כמה זה אמור לעלות? תודה לכם ותהיו לי בריאים.
הודעה אחרונה מאת F_B_I, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי שברולט קואליר 96. הבעיה: כשאר אני נכנס לפניות, לאט , מהר , לא חשוב איך. הצמיגים חורקים ,גם לאחר ניפוחם. מן הסתם לאחר ניפוחם החריקות נשמעות פחות, אך ממשיכות. הייתכן שמצב הצמיגים גורם לכך ? שני הצמיגים הקדמיים הם חדשים. תודה לעונים, עידן.
הודעה אחרונה מאת Chevy 57, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב שלי לא מניע. טריומף שנת 71 עם קרבורטור ודיסטרבוטור עם פלטינה. בדקתי ויש ניצוץ אל הפלגים, האם זה אומר בוודאות שאין בעית חשמל? מה התפקיד של הקבל בתוך הדיסטרבוטור? מה קורה כאשר הוא לא עובד? תודה מראש לעונים מוטי
הודעה אחרונה מאת מוטי, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אזור תל אביב, רמת גן, פתח תקווה מוסך אמין, יעיל וזול, שלא יספר לי שאין חלקי חילוף
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
במיוחד בזמן לחיצה על הגז במיוחד בעלייה. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy,