טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 23 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני שוקל להוסיף דוד ופילטר ל 206 XS ידנית (110) חדשה, ברור לי שאני לא אקבל אימפרזה אבל האם תהיה תמורה לכספי או שהשינוי מאד זניח בנוסף הערכת מחיר כללית אם אפשר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טויוטה אוונסיס 2002 נפח 2000 היו לאוטו בעיות של ירידת הסלד לכיוון ה 600 ורעידות של הרכב כשזה קורה ... כמובן שזה לא קרה תמיד אבל מדי פעם עצירות ברמזורים בעיקר הלכתי למוסך והם עשו שם אינפוזיה והכניסו לאינפוזיה 2 פחיות של החומר ליקוי הזה שנראה כמו קופסת שימורים ועוד אחת למיכל דלק מה יכולה לגרום כזאת כמות של החומר הנ"ל חייב לציין שישר אחרי זה האוטו תפקד כמו טיל כמה ימים אחרי זה זה התייצב קצת העם הכמות הגדולה לא גורמת לאיזה נזק ? הטסט באותו עומד להגמר כמה ימים אחרי זה אפשר לגשת לעשות טסט לאוטו כדי לא להכשל בבדיקת פליטת גזים ? בתודה מראש אבי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאמא שלי יש דיהטסו אפלאוז LS 1600 שנת 92 היא נסעה לעבודה וחזרה הכל כרגיל.. אחר כך אני רציתי לנסוע ולא הצלחתי להתניע... ניתקתי את האימובילייזר את הכל... התנעתי כרגיל וזה לא מתניע... אין אפילו צליל של התנעה... כלום, נאדה! חיברתי את המצבר של הרכב השני הג'אסטי וזה אותו דבר... ככה שזה לא בעיה במצבר... הזמנתי שירותי דרך של מ.מ.ס.י הוא התחיל לשחק שם בדברים לא מצא כלום ואמר להזמין גרר... יש לציין שע"פ מעשיו הידע שלו במכונאות שואף לאפס... אבל לא ניכנס לזה... יש לכם מושג מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת אלקטרון, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
קיבלתי סובארו לגאסי 1.6 עם מנוע גמור. שמתי לב שמנועי 1.8 משומשים זולים מאחיהם פחותי הנפח. (וכידוע חזקים יותר) האם טכנית ניתן לשים מנוע 1.8 במקום ה-1.6 שהלך או שזה בערך כמו להסב אימפרזה רגילה לטורבו...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, היום לקחתי יום חופש מהצבא, לעשות טיפול 10,000, ואחרי זה הלכתי לחשמלאי רכב שהייתי אצלו כבר בעבר , כדי שיטפל במאוורר של המזגן שעבד רק במהירות הכי גבוהה (כמו שאמרתם, זה באמת היה הנגד). למה אני מטריד אותכם - כמו בפעם הקודמת שהייתי אצלו, הוא 'יצא צדיק' - לא ניסה למרוח אותי, מצא את הבעיה תוך דקות, טיפל, החליף גם נעלי כבל, עשה בדיקה כללית, ולקח מחיר סביר ביותר - 100 ש"ח כולל מע"מ וכולל הנגד (רוב אנשים כאן רשמו שהם שילמו יותר). בקיצר - כל בעיה חשמלית באוטו - הייתי ממליץ עליו - שמוליק - 052580181 (ולא, אני לא מקבל אחוזים)
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לבטל את מנגנון הנעילה ע"י המפתח ולהעלים את המנעול החיצוני . האם מישהו יודע כיצד אני מחבר את מנגנון הנעילה החשמלי של הבאגז' ומפריד אותו משאר הדלתות , ע"מ שאוכל לתפעל אותו עצמאית ע"י שלט האזעקה שתומך בכך . אודה לתשובות הולמות ועניניות .
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך ספר לגולף 99 SDI אולי מישהו יודע עלויות ואם כדאי להביא מחו"ל?
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , בבלם הקידמי שמאלי יש חריקה כל פעם שאני לוחץ על הדוושה , יש את החריקה גם שאני עומד( אפילו מנוע כבוי כל עוד יש לחץ בבוסטר של הבלמים ) והיא בדיוק מתאפיינת ברגע הלחיצה ... מעיין חריקה של ברזל לא משומן .... זה רק בבלם דיסק השמאלי הקדמי . הרכב בולם מצויין , אין משיכה לאף אחד מהצדדים , אין נזילה של נוזל בלמים . מה יכול לעשות את החריקה הזאת ? , אני משער שזה משהו לא משומן במערכת של הפיסטון ולכן כל לחיצה שהפיסטון זז יש את הרעשים אבל אני אשמח לדעת אם תפנו אותי למה בדיוק לשמן ... כמובן שאחרי השימון צריך לנגב את שאריות השמן שלא יגיעו בדיסק.... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
בעיה בגיר של 206GTI 1 2 3
מאת tphss-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי בעיה בגיר, אם אני מושך את הילוך ראשון יחסית גבוהה (מעל 4000) ומעביר לשני, הידית הילוכים כאילו "נתקעת" לפני שהידית נכנסת לשני וההילוך משתלב. זה ממש מעצבן ואני ממש לא חושב שככה זה אמור להיות. קניתי את הרכב והייתה את הבעיה הזאת מההתחלה, לא נסעתי בו בלי ללכת למוסך קודם לבדוק מזה (ולטפל בעוד כמה דברים שהייתי צריך), אבא שלי לקח את המכונית למוסך והמוסכניק נהג במכונית ואמר לו שהכל בסדר וש"ככה זה הגיר של הGTI". נו באמת. פשוט לא נראה לי הגיוני, הידית ממש נתקעת (אלא אם אני משתמש בכוח, שאני לא אמור להשתמש ואז, עדיין אני מרגיש שהידית נתקעת, פשוט עם כוח- זה לפחות זמן). כמה דברים חשובים: -הידית הילוכים "נתקעת" ולא משתלבת חלק, רק בהילוך שני. -המכונית עדיי…
הודעה אחרונה מאת tphss, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם הורדתי את הפילטר לצורך ניקיון... אני עומד להחזירו, אך כמו שחלק מכם יודעים מהתמונות שפירסמתי פה בעבר (של התקנתו), הוא יושב קרוב מדי למנוע וממש על הדיסטריבוטר (איזה מילה מפוצצת למי שלא מבין). אני מעוניין להאריך את צינור האויר הזה, ואזי לחבר את הפילטר רחוק מהמנוע, לא על הדיסטריבוטר, ובנוסף שיהיה ממש מעל צינור הכנסת האויר הקר המקורי של הרכב (לא פירקתי אותו כאשר פירקתי את בית הפילטר המקורי... עכשיו, איזה צינור לשים? פלסטיק? מתכת כלשהי (סגסוגת?) האם הדבר יפגע במשהו במנוע בגלל הארכת הצינור (כמובן שלא אשכח לוודא היטב שהכל שם מאובטח היטב כדי שלא יכנס אויר מלוכלך מהמחברים). איפה אפשר להשיג צינורות כאלה? בתודה מראש רמי בקשר להתרשמות... כבר כמעט חודש ה…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מניח שכולם נהנים ממזג האוויר החדש שם בחוץ, הכוונה היא לשמש, לעוד חמש-8 מעלות תוספת שקיבלנו בטמפ' האוויר... ומה זה קשור לאוטו שלי? ובכן, כל החורף, סבלתי מגמגומים מזעזעים של האוטו כל סוף האצה, האשמתי את הקרב' בעיקר, התהליך היה נורא ברור, האוטו בקושי מניע, לוקח לו זמן להתחמם, ואז אחרי שהוא כבר כן מתחמם ויציב כל האצה היתה מתחילה ב"שיהוק" של המנוע (נחנק וממשיך) ולאחר מכן בסוף ההאצה האוטו היה מגמגם אלא אם הייתי לוחץ עוד על הגז או מעביר הילוך.... ובכן? ימות החום היחסי באו, והנה חלפה נעלמה לה התופעה, כאילו יש לי מכונית סולארית, יש שמש אין גמגומים, אין שיהוקים, האוטו לא נחנק בתחילת האצה, ובתום ההאצה הוא פשוט נותר על אוטו סל"ד אליו הגיע, לא מגמגמם ולא מזדעזע...…
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! כתבתי את זה גם בפורום "רכב אספנות" אבל שם לא עזרו לי אז חשבתי אולי פה יעזרו. אני מחפש דחוף שרטוט של מערכת החשמל באלפא סוד. אז אם אפשר לינק בבקשה, אודה לכם מאוד. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 5 תגובות
- 998 צפיות
הכל התחיל שיצאתי אתמול מהבסיס שלי לכיוון הבית.. בדקתי מים ושמן כהרגלי,אך מרוב טיפשותי שכחתי ליסגור את המכסה של הרדיאטור!! ( ) נעבור את הקטע המביך שרובכם יודעים כבר מה קרה.. המנוע התחמם ונאלצתי לעצור בשולי הכביש.. (גם אני בנאדם.. טועים!) כאן ניכנס הקטע שממש לא הבנתי.. נתתי לרכב להתקרר,והתחלתי להוסיף את המים לאט לאט, תוך כדי שאני מתניע מידי פעם כדי לתת למים להיכנס לרדיאטור. מסתבר שהמים זורמים לרדיאטור כל כך לאט שחבל על הזמן!! נשפתי לתוך הפיה כדי לזרז את העיניין... השאלות הנשאלות הן: 1.גרמתי לנזק כלשהו למנוע למרות שלא הנחתי לו להתחמם? (פשוט שמתי לב שרכב מתחמם מהר מידי יחסית ועצרתי בצד..) 2.עצם העובדה שהכנסתי את המים לרדיאטור בלחץ, פוגע …
הודעה אחרונה מאת marksab, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מבית המדרש של היינס! לא לפספס! http://www.haynes.co.uk/sexmanual.asp
הודעה אחרונה מאת z-man, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם... שוב אני כאן בפורום טכני... שוב אני מתעצבן על הצרפתייה ומתחיל להתייאש.... הפעם... החלונות חשמל הקדמיים תקועים, בשתי הדלתות ובשני הלחצנים (דלת נוסע ודלת נהג). מקור הבעיה הגדול לפי דעתי הוא הפיוז של החלונות, פתחתי את התיבה, ומצאתי (אני חושב) את המיקום של הפיוז (לפי הספר רכב), אך אני לא מבין מספיק כדי לדעת אם הפיוז שרוף או לא. הסתכלתי על הפס מתכת הדק הזה וראיתי שהוא שלם, שוב דבר לא קטוע ולכן אני מניח שהוא בסדר (או שלא...). אם זה לא הפיוז זה יכול להיות המנוע של החלונות אבל אם אני לא טועה (או ששוב אני טועה...) יש מנוע בשני הצדדים של החלונות ולא הגיוני שהוא יפסיק לעבוד בשניהם (או שכן?). טוב, אז לפי מה שכבר הבנתם, אני לא מבין גדול ואני מאוד …
הודעה אחרונה מאת noameshel, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו שמע או יודע אם ישנם צינורות שיתאימו לשימוש בתא המנוע הזהים בתכונותיהם לצינורות הקיימים , הרגילים והסטנדרטים , אך שיהיו שקופים ?
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
איך נחשבים צמיגי יוקוהמה ו/או קומו? זה סיני או יפני? כמה זמן נחשב לצמיג על המדף כדי שייחשב ישן?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היה פעם מדריך איפה שהו באינטרנט איך להכין שטיחים מברזל לאוטו באופן אצמעי למישהו יש את הקישור? משו...? תודה רבה לכולכם עידן.
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
צריכת דלק
מאת TheReverend- 1 תגובות
- 905 צפיות
מישהו יכול לאמר לי אולי כמה דלק לליטר צורכת מכונית קטנה(בסגנון פונטו ספייס או הגטץ? נסיעות בין-עירוניות חיפה-רעננה יום יום(מדובר ברכב שכור ל3 חודשים בערך).
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למישהו יש מושג איך אפשר ללמוד לרתך? אני רוצה ללמוד לרתך בשביל לנסות לבנות באגי וכל מיני שטויות כאלה.. יש איזה מדריך שנתקלתם בו? תודה מראש, מאור.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 1 תגובות
- 801 צפיות
ברשותי אינג'קטורים שלפי דעתי הם 550CC אבל אני לא בטוח. מישהו יכול לזהות אותם ולומר לי כמה CC הם...? תודה.
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לצערי ג'נט כנ"ל התעקם, ללא סדקים, הפגיעה בצד אחד של הג'נט, בחלק שפונה לגלגל הנגדי (הצד הפנימי של הג'נט). הג'נט התעקם לכיוון מרכזו כחצי ס"מ, ולכיוון חיצוני כאחד ס"מ. הפגיעה גרמה להתרוקנות האויר מהצמיג, בו במקום. הצמיג לא נפגע. שאלות: 1. האם ניתן לתקן ג'נט זה (בהתייחס לחומר ממנו הוא עשוי, מהוא החומר?)?? 2. מה הסיכון בתיקון כנ"ל?? 3. אם אפשר לתקן, המלצה על איש מקצוע?? תודה
הודעה אחרונה מאת gmb, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שבוע שעבר עשיתי טיפול 10000 והחלפת טיימינג ב 309 שלי. כשפתחתי את מכסה מילוי השמן (שגם משמש כנשם המנוע) מצאתי בתוך המשפך ובתוך הצינורות הצטברות של ג'יפה בצבע בז' הלב שלי ירד לתחתונים ומיד הוצאתי את מדיד השמן לראות איך נראה השמן. השמן על המדיד היה בסדר גמור. שחור, אבל בלי סימני מים. החבר המכונאי שעשה לי את הטיימינג אמר שאין מה לדאוג, ושההצטברות הג'יפתית היא תוצאה של מים שהתעבו בתוך המנוע בימים קרים, ושזה תופעה ידועה במנועים האלה. הוצאנו את משפך הנשם ואת המכסה וניקינו אותם היטב, אבל בצינורות עדיין נשאר שכבה של ג'יפה שמצר את המעבר. עכשיו, המנוע הזה כבר עבר הרבה חורפים עם מאפייני נסיעה דומים, ואף פעם לא היתה הצטברות כזאת של ג'יפה. למנוע יש 150000 ק"מ. …
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
-
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחרונה קנינו פיזו 206 CC(משומשת) עם ריפודי עור (שחור אדום) ותהינו כל הזמן איך לטפל בריפודים... הלכתי לאוטו דיפו, הם הציעו לי כל מני חומרים שלפי הכיתוב עליהם מתאימים גם לעור, לפי דעתי לא יכול להיות שחומר מסויים מושלם לפלסטיק, וגם לעור שהוא חומר שונה לחלוטין ניסית למרוח על המושבים קרם גוף (!) דבר שהומלץ לי ע"י כמה אנשים. הקרם היה יעיל למדי הגמיש וריכך את העור, אך לאחר מכן העור נשאר מט לחלוטין! הלכתי לסופר, ושם מצאתי שני חומרים (מומלצים) "סנו עור" וחומר של יעקובי לטיפול בעור. ה"סנו" הוא מין נוזל שבא בבקבוק שמכיל 500 גר' וחומר של יעקובי בא בספרי שמכיל 340 גר'. את ה"סנו עור" מיישמים בעזרת מתלית, אין למרוח ישירות על העור, צריך למרוח לחכות ולנגב. את החומר של יעקובי צ…
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
- 0 תגובות
- 820 צפיות
אני מתכוון להחליף את הצינורות גומי באוטו (205 GTI) מישהו יודע את הקוטרים של צינורות הגומי השונים במנוע (במיוחד את הצינור שיוצא מהטרמוסטטר)
הודעה אחרונה מאת redman, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם... יש לי שאלה בנוגע למשהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן. לפני כמה חודשים התחילו לי מין נקישות או דפיקות קטנות כאלה כל פעם שהייתי עוזב את הקלאץ (בניוטרל כמובן), בהתחלה הן היו ממש חלשות ולא שמתי לב אליהם יותר מדי, מה עוד שבפיג'ו של אחותי (אותו דגם, GR שנת 93) יש את אותם נקישות בדיוק. בזמן האחרון הנקישות רק התחזקו, ושומעים אותם טוב מאוד, זה מתחיל קצת להדאיג אותי... יש לציין שהנקישות באות רק שהאוטו בניוטרל בלי קלאץ ! שאני לוחץ עליו הן נעלמות. אני לא יודע אם זה קשור, אבל לפני חודש וחצי בערך החלפתי רצועת טיימינג+מותחן, בגלל שהמותחן היה גמור. האם יש קשר בין הדברים? האם בגלל שהמנוע היה בסכנה, בגלל שהמותחן היה כבר גמור וכמעט הרצועה השתחררה לגמרי, הדבר גרם…
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום אימי מתקשרת אליי שנשרפה לה נורה ברכב. רכב שנת 95', 120K ק"מ. (בקיצור, לא חדש). הגעתי אליה, החלפתי נורה, בדרך בדקתי גם שמן ומים. נוזל קירור יש, סבבה.... בודק את השמן... אין שמן, המדיד על קצת מתחת למינימום יש לציין כי כבר מעל לחצי שנה אף אחד לא בדק שמן. טס לאוטו דיפו, קונה שמן - (5 ליטר ליקויי-מולי זהב ובקבוק כחול של ליטר מתנה ב-99 ש"ח...שווה). ממלא ליטר וחצי~שני ליטר עד שהמדיד על מלא, מתניע קצת, נותן למנוע לעבוד איזה 3-4 דקות, סוגר ת'עסק. השאלה שלי היא האם יש טעם לגשת למוסך או שאם מפלס השמן לא יורד או יורד טיפה אין מה לדאוג כי זה נורמלי?! (להזכירכם, שנת 95', 120K ק"מ)
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
מנוע מזגן
מאת speedseeker- 1 תגובות
- 769 צפיות
נשרפו לי שני מנועים של המזגן שמתחברים בשקע\תקע בפיז'ו 205 פוראוור האם ניתן להרכיב את החדשים בעצמי? איך? יש גומיות או עוד דברים שצריך להחליף שמחליפים מנוע כזה? האם כדאי להביא כאלה ממגרש גרוטאות? תודה מראש, מאור.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הבוקר התקשרתי לפרסי שאלתי על מיכל 5 ליטר-אמרו 20ש"ח. לא הגיוני. התקשרתי לזאן- אמרו 62 ש"ח. מה בדיוק מוכר הפרסי בתור נוזל קירור?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר לקנות HOOD PINS (נועלים למכסה המנוע) ומה אמור להיות המחיר? כנ"ל לגבי שעון לחץ שמן איכותי 52 מ"מ.
הודעה אחרונה מאת David A,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)