טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,227 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
1. כשאני עומד ב-N, בעיקר לאחרונה עם מזג האויר הגשום, ובעיקר לאחר שהרכב עמד זמן רב, אני מרגיש מן רעידות. הסל"ד יציב לפי מה שאני רואה. מה הסיבה לרעידות? אולי מזג האויר הקר? 2. במנוע דיזל (לא מוגדש-HDI), משיכת הילוכים עד שיא ההספק (4K סל"ד) יכולה לגרום לאיזה שהוא נזק? נאמר לי שמנועי הדיזל רגישים. תודה, תומר
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 1 תגובות
- 840 צפיות
היום תידלקתי ונשפך קצת דלק מסביב לפיה של מיכל הדלק ועל האוטו. שאלתי הראשונה האם דלק שנשפך על האוטו יכול לגרום לנזק? (לצבע או משהו כזה) לאחר מכן ביקשתי מהמתדלק לנקות והוא שפך מים על איזור מיכל הדלק (כמובן שהמכסה סגור אך הדלת של תא מיכל הדלק פתוחה והשאלה היא האם יש סיכוי שמים יחדרו פנימה? זה פשוט מטריד אותי...ואני מקווה שתרגיעו אותי....
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי הונדה 91 והתחושה היא שבבקרים הקרים של החורף לוקח למנוע ולגיר האוטומטי כמה דקות נסיעה כדי להתחמם ולהגיע לפעולה אופטימלית. האם יש שמנים שמתאימים יותר למזג אויר קר?
הודעה אחרונה מאת honda91, -
-
מנוע נחנק!
מאת manxral- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני שבוע בערך נהגתי ברכב ולפתע הוא נחנק לי באמצע הנסיעה. מה זה נחנק, התחיל לקרטע כשלחצתי על הגז , ואז לפתע נכבה. עצרתי את האוטו בצד, התנעתי מחדש והבעיה נעלמה. אחרי כמה ימים , שוב אותו סיפור. נוסע.. .. מעביר הילוך , מחט הסל"ד נופלת , ואז שוב אני לוחץ על הגז הרכב מתחיל לקרטע , נחנק ונכבה. מדבר בפונטו HGT רגילה וסטנדרטית. מה יכולה להיות הבעיה? חיישן? וסת סל"ד? חייב עזרה.. ביי
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, אני צריך לקליאו שלי כמה חלקי פנים נורא קטנים (מגן שמש ליד הנהג, תושבת פלסטיק לבורג שמחזיק את המגן שמש, מנורה{זאת שנמצאת בין המגני שמש}). אני חושב שלהזמין חלקים חדשים כאלה זה מיותר (אם בכלל אפשרי, זאת קליאו מ92) ואני בטוח שיש כמה קליאו שעברו תאונה שזרוקות בפירוקיות והחלקים האלה זמינים שם... איך זה עובד כל הרעיון של הפירוקיות? אני נכנס למגרש ומתחיל לבדוק מה יש על האוטו? בעל הפירוקיה מפרק את החלקים או שאני? כמה זה אמור לעלות? איפה יש פירוקיות "טובות" באיזור חיפה-קריות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת tphss, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש בבעלותי סוזוקי סוויפט שנת 90 שאני מתחיל לשפץ לאט לאט ... השגתי זוג מושבים קדמיים של A3 טורבו (3 דלתות) ורציתי לדעת מי או אם בכלל אפשר יכול להתאים לי את המושבים החדשים ברכב שלי. הצעות לבעלי מקצוע יתקבלו בברכה (גם הצעות מחיר...)
הודעה אחרונה מאת ymalool, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, במהלך הנסיעה, הנורה של המצבר נדלקת לשנייה והאוטו ישר נכבה זה קורה בפעמים לא מוגדרות. אני יכול לנסוע שעה וזה לא יקרה ואז בנסיעה של חצי שעה זה יקרה פעמיים. לפני כשבועיים הוחלף באוטו מצבר חדש ותוקן האלטרנטור אצל חשמלאי רכב, כמו כן לפני כשבוע עבר האוטו טיפול כולל במוסך של ישור קו. לפני כשלושה ימים נשרף לי פיוז ואין לי אור בלוח שעונים ובכפתורים של המזגן\חימום, הפיוז עדיין לא הוחלף, יכול להיות שזה קשור? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Oxcide, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טוב אז ככה קניתי K44 ואני רוצה לעשות אינפוזיה לטרנו שלי!(2.7 טורבו דיזל) השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות אינפוזיה או שרק לשים את הK44 במכיל הדלק!? ואם זה אפשרי אז איך עושים את האינפוזיה ברכב דיזל?? תודה לכול העוזרים ובבקשה רק מי שיודע וניסה את העיניין לענות!.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
שלום, איך המגבים של Valeo לעומת bosch ??
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
נטול עופרת 96
מאת יגאל- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קראתי איפשהו על 96 נטול עופרת שעומד להחליף את אוקטן 96 הנוכחי, עם זאת כששאלתי ב-2 תחנות דלק אף אחד לא שמע על כך... האם עוד מישהו שמע על כך ואם כן אז מה היתרונות של הדלק החדש. יגאל
הודעה אחרונה מאת kompy, -
פוליש לאוטו 1 2 3
מאת alex- 30 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני מבין שווקס מוסיף שכבה אז סבבה יש סיבה טובה לעשות ווקס אבל פוליש מוריד שכבה מהצבע עז למה לע$%$^%%^ לעשות פוליש? תודה
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי סיויק כשאני עומד בניוטרל ונותן פול גז הרכב מקבל ניתוק הצתה ב5 אלף טור כשהקו האדום נמצא ב7 והרכב מושך בנסיעה עד 7וחצי אלף טור והמקרה לא קורה בנסיעה........... מה הבעיה יכולה להיות אם זו בעיה בכלל או שזו הגנה של המנוע.....?!!
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
משנת 98 ועד היום... והאם יש שינוי בנתון הזה בין הדגמים האלה?
-
-
- 1 תגובות
- 950 צפיות
כבר הרבה זמן רציתי לדעת........?
נתחיל בזה שערכתי חיפוש - לכל אוהבי תגובת הבזק בסגנון ה"בצע חיפוש" . אם מישהו בכל זאת מצא תשובות אני אשמח ללינק . עכשיו , אני צריך המלצה לשמן גיר איכותי ל-106GTI (החלפת הילוכים לא אגרסיבית,אם זה משנה...) , והיכן ניתן להשיג ? דרך אגב, לשמן גיר גם קיים פילטר שיש להחליף בעת החלפת השמן ? תודה. עידו .
הודעה אחרונה מאת Rallyer, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מניח שההגדרה שלי קצת לוקה, אז צירפתי שרבוט עקרוני (תמונות קשות, לא לבעלי לב חלש) עד שאמצא תמונה נורמלית. הצינור מחבר בין צינור האוויר הגדול שבא מהפילטר אוויר אל הצד השני של המנוע (הסעפת וההזרקה) ובין המנוע. אל הצינור המדובר גם מחוברים איזה שתיים שלוש צינוריות קטנות, אחת מגיעה אל בית הפילטר אוויר, ועוד אחת יורדת למטה ולא ראיתי את הצד השני שלה. באמצע הצינור יש כמו צורה של קפיץ כזו כמו שיש בהרבה צינורות כאלו, ובאמצע יש קרע, ממש אפשר להפריד בין חצי אחד לאחר (בציור איפה שהX הכחול). זה אוטו חדש, כאמור, ואף אחד לא נגע שם, לכן אני מניח שזה בא ככה. בנוסף, אין בעיות באוטו, לא של סחיבה ולא כלום. משהו אחד שאולי שווה הזכרה זה שכשאני עומד בניוטרל ומדליק אור, הטורים יורדים קצת…
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שריטות עמוקות בחלון הקידמי של המשפחתית, יש אפשרות לתקן או חייבים להחליף? (ניגרמו ממגב פגום)-רן
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
אזהרת ברד!
מאת SubaMan- 1 תגובות
- 928 צפיות
בת"א נכנסה הסופה חזק מאוד. לדעתי יהיה ברד כבד........ אז תיזהרו! לי אין מה לדאוג.........הגג צריך פוליש רציני לחלודות.
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אסתכן בסקילה ואשאל שאלה שמעניינת אותי מזה זמן מה... ברכב שלי (רנו 5) הנורות הראשיות הינן נורות רגילות (לא הלוגן). לפני כמה זמן, כשנשרפה אחת הנורות ולא היתה ברשותי חליפית השאלתי מחבר נורת הלוגן עד שאוכל להגיע לקנות נורה רגילה, ואז החלפתי חזרה. לא צריך לציין שהתאורה עם נורת ההלוגן היתה טובה בהרבה, אבל אני אציין את זה בכל זאת... ולשאלתי - האם יש סיבה טכנית כלשהי שאמורה למנוע ממני לשים נורת הלוגן באופן קבוע במקום הנורה הרגילה? בהתחלה פחדתי שאולי הרפלקטור לא יתאים ושאני אסנוור את הבאים מולי, אבל זה לא קרה (גם בדקתי) כך שהשאלה היא טכנית בעיקרה... בתודה מראש... ערן.
הודעה אחרונה מאת fz1, -
לוח שעונים 1 2
מאת ImPrEzA LoVeR-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
איך אני צובע את בלסטיק מסביב לטורים ולקמ"ש בכחול
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
-
לפני כמה ימים נסעתי זה אחרי זמן בלי מערכת ושמתי לב שכשאני מכניס קלאץ' הוא חורק קצת. ממה זה יכול לנבוע? זה בכלל משנה משהו או שאפשר להתעלם? ומה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה? תודה לעונים. תומר
הודעה אחרונה מאת danniel, -
- 2 תגובות
- 929 צפיות
יש לי פיז'ו 205 97 עכשיו אני רוצה לנתק תבגא'ז מהנעילה המרכזית שרק עם הזזת כיסא אפשר לפתוח תבגאז' למישהו יש מושג אם אפשר ואיך לעשות ואת זה??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sub-zero, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו יודע אם נבה של סובארו ליאונה סטיישן 4X4 זהה לנבה של ליאונה רגילה? אם לא, אולי מישהו יכול לתרגם את השאלה כדי שאוכל להציב את השאלה בפורום של סוברואידים באנגלית????
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום!! אני צריך מידע על מערכות החשמל של הרכב , אם אפשר למצוא איפושהוא תרשימי מידע על מערכות החשמל של הרכב. ומידע על check engine light ובכלל כל קשר בין המחשב ולגיר ההילוכים. אני מודה מראש לכולם! בתודה אבי.
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, יש לי שברולט קווליר שנת 96 , אוטומטית. בעודי נוסע לתומי נדלקת לי נורה אדומה של חץ המצביע לכיוון מטה (סימון של מפלס) בתוך ריבוע אדום.. כמובן שמראה על מפלס נמוך של משהו. פותח ספר הרכב, רואה שהנורה בעצם מסמנת שחסרים מי קירור. שם מי קירור (עד כמה שאפשר).. מניע את האוטו, אין נורה, נוסע עוד 20 מטר , נדלקת שוב. ממשיך לסוע , דולקת דולקת ,לא נכבית. עוצר ברמוזר נכבית, נותן גז בירוק , שוב נדלקת. נ.ב טמפרטורת המנוע נשארת רגילה , ואין חימום יתר. פתרונות למיניהן ? מישהו נתקל בעבר?? לאן לפנות? עזרה תואיל פה, תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Chevy 57, -
-
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, יש לי כמה שאלות ... 1.חצאיות, פגושים וכו' חדשים עוברים טסט ? אני מדבר על חצאיות שונות ומעוצבות .. נו אתם יודעים על מה אני מדבר ... 2.קיטים חצאיות שלם לאוטו (קדימה,צדדים ואחורה) כמה יעלה בערך, אני יודע שזה תלוי באוטו חברה והקיט אבל אני שואל על סדרי גודל ... 3.חנות שיפורים באזור חיפה ... יש ?
הודעה אחרונה מאת RADI, -
- 0 תגובות
- 827 צפיות
שלום איפה אפשר למצוא ספר רכב סטנדרטי (manual) לפג'ו 306? הכוונה היא לספר המגיע עם כל רכב חדש. תודה
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מתגייס בקרוב ואני עדיין לא סגור על מה לעשות עם הרכב שלי. אני שוקל אופציה של העמדה לשלוש שנים. הבנתי שצריך לרוקן את כל הנוזלים ולנתק את המצבר, יש עוד משהו שצריך לעשות? מהי העלות בערך של החזרת הרכב לחיים אחרי השלוש שנים האלו? מה הכדאיות של דבר כזה? תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
-
אורות
מאת ImPrEzA LoVeR-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי באוטו אורות בצבע ירוק, בהילוכים ובלוח שעונים. האם אפשר להחליף את זה לכחול או לכל צבע בכלל?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, הנגד מהירות של המאוורר מנוע אצלי מתחמם בצורה מוגזמת, עד כדי כך שהמאוורר מפסיק לעבוד והמנוע מתחמם. הנגד מגיע לטמפרטורה שכבר אי אפשר לגעת בו והחום ממיס את הבידוד גומי שבבסיס שלו. אני מצרף תמונה של הנגד (הגליל הכסוף בתמונה) ותרשים של המעגל . מישהו יכול לעזור? בבקשה יוחאי
הודעה אחרונה מאת בני ל,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 500 אורחים (הצג רשימה מלאה)