טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,227 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה קצת טיפשית אבל בכל זאת... כל הבגאז' של רטוב ולח משום מה כבר כמה ימים... מה הדרך הכי מהירה לייבש אותו? פשוט להוציא את כל הדברים, ולהעמיד אותו פתוח איזה שעה ככה בשמש?
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 832 צפיות
אני רוצה להחילף את הריפודים בדלת מישהו יכול לעזור להציע אני מוכן לשמוע בכיף יש לי אימפרזה 99 עם זה משנה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מפשיר אדים אחורי בסובארו 86 נהרס איך מתקנים ? אני יודע שזה לא פיוז מממ.... מה עוד יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
IBIZA CLX 94 1600 אני צריך עזרה מכם בבקשה. יש לי סיאט איביזה בון בון חבל על הזמן שמורה בלי תאונות נראת כמו חדשה לבנה כמו נסיכה ואם היה לה חזה גם הייתי תוקע אותה באגזוז ..אבל נשאיר את זה בצד. כשהאוטו עומד יש ריעידות קלות .כשבדקתי(פליקס 800 שח לפני מעמ לתושבת לפני עבודה) אמרו לי תושבות כשבדקתי במוסך שלי אמר לי שלא יזינו את המוח אבל עדיין לא פטרנו את הבעיה. דבר נוסף יש שכשאני פונה שמאלה או ימינה בנסיעה איטית התחיל להיות רעש כמו של גומיה חורקת או משהו כזה כשהלכתי לפליקס אמרו לי תתחיל להחליף חצי אוטו (תושבות בולמים )אחר כך אם עדיין יש רעש אז נבדוק עוד מקורות.וגם אמרו שבגלל התושבות בולמים האוטו רועד ולא בגלל התושבות מנוע כמו שנאמר בביקור הקודם. אז כל מי שמכיר את…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
האוטו עבר פחחות וצבע בכמה מקומות, אמרו לי וגם ראיתי פה בפורום בכמה חיפושים שכדי לטשטש את זה צריך לעשות פוליש+ווקס אבל ראיתי בכמה מקומות שפוליש מוריד את הלכה של הצבע המטאלי ולכן זה לא טוב. יש לי פיג'ו שנת 2002 בצבע אדום מטאלי ורציתי לדעת סופית אם לעשות פוליש+ווקס או רק ווקס? או שיש לכם המלצות אחרות? וד"א אם כבר, אז אם יש לכם המלצות למקומות טובים באזור המרכז (רחובות,ראשון, חולון פ"ת והסביבה...)
הודעה אחרונה מאת 2FAST4U, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני בד"כ לא בעד הילולים וקילוסים בפומבי, אבל כשמגיע מגיע. לפני ארבעה חודשים רכשתי יאריס TS (מי שלא ידע עד עכשיו - בדק בית + ברכת מזל טוב ). עם הרכב הזמנתי קודן, אותו התקין המתקין הרשמי של יוניון מוטורס - "גיל קאר". לימים הקודן התגלה כמקולקל, כשסירב לפעמים להבין על איזה מקש לחצתי. כשקיבלתי את טופס המשוב (כבר משהו שמעטים נוהגים לעשות - וחבל), ציינתי בהערות כי אינני מרוצה מהקודן. ביוניון מוטורס באמת קוראים את הטרוניות של לקוחותיהם, והיום נתבקשתי להגיע לגיל קאר כדי שיותקן ביאריסתי קודן חדש ומשופר (אפס למניעת גניבה בשתי שניות פחות ). עשר דקות לאחר שקבעתי שעה להגיע לת"א מראשון לציון, קיבלתי שיחת טלפון נוספת - "תשאר בבית, נגיע אליך". נציג של ג…
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
באיזה חומר משתמשים כדי להוריד צבע מפלסטיק (חלקים מ סלון של האוטו)
הודעה אחרונה מאת sandyl, -
שאלה על צופרים
מאת almog- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי ברכב שתי צופרים. היום הלכתי לפירוקיה של חבר וראיתי שם אופל וקטרה פירקתי את הצופרים שלה ףוחיברתי לי עכשיו יש לי 4 ושומעים חזקק ביותר, השאלה שלי אם זה מזיק הוא צריך לחבר משהו מסויים בחשמל בשביל שלא יהרס משהו?
הודעה אחרונה מאת almog, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי גנבו את הסמל האחורי בסיביק החדשה שלו. הוא הביא סמל חדש, אך הדבק מהסמל הקודם עדיין קיים ומפריע להדביק את הסמל החדש ! נשאר מין שכבה כזאת ממש קשה, ובלתי אפשרי לקלף אותה, מה גם שאנחנו לא רוצים לפגוע בצבע / לשרוט את הצבע... יש לכם איזה הצעה איך לקלף את השכבה המציקה תודה.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום הפאנל המרכזי של המזגן פולט חום, מרגישים את זה רק אם שמים את היד על הפאנל. ממה זה יכול להיות? תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
כוח סוס
מאת ImPrEzA LoVeR- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי אימפרזה 99 ואני לא יודע כמה כוח סוס יש לה זה אוטומט ואם אתם יודעים גם כמה יש להונדה זה יעזור לי שנת 98 סיוויק גם אוטומט
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כשבוע וחצי מחשב הרכב נרטב כולו במים והתוצאה הייתה אינג'קטור שמשפריץ דלק בלא הפסקה.... ממש הציף את המנוע בדלק עד שהדלק החל להשפך על הרצפה. היום הבאתי מחשב מפירוקיה, האוטו מניע והסל"ד יציב והכל בסדר... אבל האוטו פשוט מוציא עשן ... עשן לבן , כיאה לשריפת שמן. כשהעברתי את האצבע שלי בתוך האגזוז, אכן היא יצאה משומנת. ניתן לציין שלפני כן האוטו לא היה מעשן ולו גרם אחד של שמן, עשן ללא צבע. מה בדיוק קרה שם ומה אפשר לעשות ? אם בכלל...
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 1 תגובות
- 949 צפיות
אני צריך לדעת דחוף אם מגנזיום של פג'ו S16 מתאים לסקסו VTR?? בבקשה מי שיודע שיענה
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי האם תוספות כמו פחלטר פתוח ואגזוז הורסים את המנוע וגורמים לבלאי מואץ???
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, בגלל ששיחקתי עם המראה שלי (הורדתי אותה וניסיתי לחדש לה את הצבע כי השחור הקודם די נשרף בשמש שלנו) הבורג שהחזיק את כל המראה נפל לי פנימה וכאשר ניסיתי להוציא את המראה מהפלסטיק היא נשברה... לכן אני צריך לקנות אחת ולא אכפת לי אם זה מפירוקיה או לא, העיקר שיהיה כמה שיותר זול. התקשרתי להיפר חלף והם אמרו לי 120 שקל ללא מע"מ, וזה מחיר גבוה מדי במיוחד כאשר באוטו דיפו ראיתי מראה חדשה ואפילו צבועה בצבע הרכב שלי ב 50 שקל. פשוט אני לא רוצה לשים מראה לא אוריגינלית. אז אם מישהו יודע על פירוקייה זולה באזור פ"ת,סגולה שאפשר לבוא לשם ולפרק לבד ולשלם נטו על החלק אני אשמח לדעת על המקום..
הודעה אחרונה מאת snowbol, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים! היום בצאתי מהבסיס, אחרי שבת נחמדה דווקא ולאחר שלא הנעתי את האוטו 5 ימים, נכנסתי והאוטו סרב להניע... הסטרטר נתן איזה חצי סיבוב למנוע ושבק חיים... גם הנורות בדשבורד דלקו באור רומנטי משהו... תודות לכמה שומרים בש.ג האוטו הניע ברוורס... שאלות: 1. אני יודע שהמצבר שלי באוטו (שנפ) משנת 2000... והנחתי שיגיע הרגע בו יהיה צריך להחליפו (בעצב ובדמעה ), אך האם ההחלפה חייבת להיות מיידית? ז"א אם אני אקפיד להניע את הרכב כל 3 ימים נניח, זה לא יספיק? 2. אני עושה טיול לחרמון הסופ"ש הזה. אם האוטו יעמוד כמה שעות בחרמון למעלה, יהיה למצבר מספיק כוח להניע? 3. איך אני יודע כמה אמפר המצבר שלי? על המדבקה למעלה החומצה אכלה את הספרה הראשונה, ורואים רק שהיה 0 אחריה... אני מז…
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
צריך את עזרכתם במציאת קוד צבע , מדובר על צבע כחול (כמו בתמונה ) שהגיע על 205 GTI , לא לארץ . הצבע המדובר הוא זה שעל הרכב בתמונה .
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מה הם היתרונות והחסרונות של הסרת ממיר קטליטי??? אם לדוגמא אני מסיר את הממיר הקטליטי ומוסיף אגזוז לחץ+סרעפת+פילטר אינטק שימוטה האם יהיה שינוי של ממש באוטו???
הודעה אחרונה מאת הלו_מאדאם, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה תגידו, אתם מכירים אתרים עם קבצי PDF של היינס ל-306? חיפשתי באי מיול ואני יכול לפתוח חנות של 205 ו-405 , אבל אין 306. יש לכם רעיונות אחרים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת GoGoMobile, -
בעיית הטל על המכוניות 1 2
מאת gmb-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם דבר שמאוד מעצבן אותי בימים אלו הוא הטל שיש בלילות ומכסה את רכבינו... אתם יודעים, זה מעצבן, מעצבן אותי שאני "מבזבז" שעות בשטיפת המכוניות רק כדי לקום למחרת בבוקר וראות שכל הרכב רטוב כולו ומלא, אבל ממש מלא במים... יש בחוץ עוד הרבה מכוניות של שכנים, שחלקם גם כן מכוסים בטל, אבל יש גם הרבה מכוניות שאין עליהם ולו טיפת טל אחת! איך יכול להיות? איך אני מגן על רכבי מטל? כאשר טל זה מתאדה, מתאסף לטיפות ונשפך למטה וכולי זה משאיר סימנים שמעצבנים אותי כיוון ששטפתי את הרכב... למה הם מציקים לי? () איך יכול להיות שיש מכוניות שסופגות את הטל הזה אבל יש גם הרבה מכוניות שלא מקבלות ולו טיפת טל אחת? או שיש גם כאלה שאצלהם הבעיה פחות חמורה (רטובה) בטח איזה משהו בפיסיקה ובהרמ…
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בבקשה אם למישהו יש המלצה למכון לכיוון פרונט באזור קריות נהריה אודה לו מאוד!!
הודעה אחרונה מאת dirk, -
- 4 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אני מעונין לבצע שיפורים מכניים במנוע טורבו דיזל 2700 שנת 1996 שמעתי שיש אפשרויות שונות כגון פילטרים פתוחים,ציפים וכו אני מעונין לדעת אם משהו שמע או יודע על שיפורים אלו, והאם בסוף התהליך יש שיפור משמעותי בבצועים. כמו כן אשמח לדעת איפה ניתן להשיג בארץ כאלו שיפורים.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הוא יצרן יחיד ל חומר ניקוי מערכות ההידראוליות של סיטרואן.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמה שיותר קרוב לחולון לסובארו טנדר. המוסך לא חייב להיות של היבואן ועדיף שלא
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- 1 תגובות
- 936 צפיות
יש לי הרגשה ואני כמעט בטוח ב-100 אחוז... שהמאוורר עובד מאוחר יחסית... האוטו בזמן האחרון לא מגיב טוב.. ( אין לי שעון חום )... ושאני מסיים נסיעה המאוורר עובד רק לאחר 5 דקות מנוחה... זאת אומרת אני סוגר את האוטו אחרי נסיעה ורק אחרי 5 דקות המאוורר "ניזכר" להתעורר.. מי שיוכל לשפוך אור על הנושא אני ישמח מאוד... תודה, דודי.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה כמו שכבר כתבתי כאן בעבר יש לי תופעה מוזרה באוטו של בריחת נוזל קירור מדי פעם וכמו כן עשן לבן מלווה במים מהאזוז מדי פעם. אתמול, במקרה - עליתי על תופעה שכשאני מעביר את המזגן לחום והמנוע קר נשפך נוזל קירור מתחתית הרכב (לא טיפה ולא שניים- כמות די רצינית- משהו כמו ארבעים טיפות). לאחר מכן- עד שהרדיאטור הפנימי לא מתרוקן יוצאים עשן לבן ומים מהאגזוז. עוד תופעה מוזרה היא שכל פעם שאני מעביר את המזגן באוטו לחום שומעים ברז נפתח ואז נים נשפכים (כאילו הרדיאטור הפנימי היה ריק ומלא אויר ואז מלאו אותו במים) למיטב ידיעתי כל פליטה של מים (ברמה כזו) מהאזגוז מעידה על מעבר של מים לתוך המנוע. - מה שמוזר עוד במקרה הזה שאין "טחינה" במיכל העיבוי ולא במיכל השמן. …
הודעה אחרונה מאת micam, -
צריכת דלק מחרידה ! 1 2 3
מאת asher-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5 אלף צפיות
טוב אז יש לי BX 1600 קרבורטורוהאוטו זללן רציני השבוע נסעתי דיי הרבה בעיר ועשיתי לי בדיקה קטנה: שילמתי 100 שקל על 21 ליטר דלק ועשיתי איתם 100 ק"מ!-כלומר המנוע אוכל לי ליטר דלק ל5 קילומטרים! באותו שבוע הוצאתי 300 שקל על דלק! וזה לא נראה לי ממש הגיוני! האוטו אצלי למעלה מחצי שנה הצריכה תמיד הייתה גבוה מהרגיל. ככה זה צריך להיות בקרבורטור!? ואם לא אז מה לעשות???
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כשמגיעים לטורים 7\8(הטורים האדומים) באוטו, זה הורס את המנוע או שזה רק המנתק הצתה? (מישהו יכול להסביר לי מזה מנתק הצתה??) ומזה יכול להרוס?(אם זה הורס) תודה לכולם! יוני
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר נסיונות מגוונים ורבים, אני פונה אליכם לעזרה. מדובר בחלק שהוא כיסוי מראה פנימי - הידוע בשפת מתקיני מערכות האודיו לרכב כA-Piller עבור רכב הפונטו HGT שלי. החלק הזה הגיע עם הרכב שלי חלק, ללא מקום לטוויטר, ואני מחפש את הכיסוי הזה למראה חלק גם כן (חלונות חשמל) אך עם מקום לטוויטר (חיצונית זה נראה בדמוי רשת מתכת לסוואה כזאת..) מדובר כמובן על שני צידי החלק - צד נהג ונוסע, ולכן ישנם שני מקטים נפרדים שמספריהם: 735268070 735268078 צפו בקובץ המצורף לתיאורים יותר מדוייקים. שני החלקים האלה גם מגיעים במקור עם פונטו HGT בגרסת הAbarth מכיוון שהרכב בגרסה הזאת שהגיעה לארץ רק בשנת המודל 2003 כלל בתוכו מערכת סטריאו מקורית כאבזור סטנדרטי. הנה ת…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת... יש לי שרוולט אסטרו 94 וכל הזמן מלחיצים אותי ואומרים שצריך להיזהר עם החשמל ברכב כי יש לאוטו מחשב... משהו שמע על זה??? באיזה דרכים הוא יכול להיפגע? ממשכית אמפר גבוהה?? מחוסר מתח??? בגלל ציוד שמע חזק...?! תודה זה חשוב
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -