Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על צופרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברכב שתי צופרים. היום הלכתי לפירוקיה של חבר וראיתי שם אופל וקטרה פירקתי את הצופרים שלה ףוחיברתי לי עכשיו יש לי 4 ושומעים חזקק ביותר, השאלה שלי אם זה מזיק הוא צריך לחבר משהו מסויים בחשמל בשביל שלא יהרס משהו?

פורסם

אם הצופרים פועלים דרך ממסר (relay) אז אין בעיה. באפ הם פועלים ללא ממסר אז מומלץ

להתקין ממסר (אצל חשמלאי רכב) כדי שלא יפול עומס חשמלי מוגבר.

בכל מקרה צריך, כנראה להחליף הנתיך לאחר קצת יותר חזק.

למען האמת, 4 צופרים פועלים נראה לי הגזמה מיותרת ועדיף שניים טובים בלבד.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
עישו לך בעיות בטסט.

עוד לא ראיתי שבודקים צופר בטסט למען האמת, אבל יש סיכוי שיפסלו.

חוץ מזה, למה אתה צריך 4 צופרים, אתה רוצה להרגיש כמו נהג משאית ?

:D

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

עד עכשיו יצא לי לעשות 3 טסטים. בכל הטסטים אחרי בדיקת איטוטים, אורות, ומגבים ביקשו גם לציפור. כל הרכבים, שעשיתי להם טסט היו רכבים צבאים ולרכבים צבאים לא עושים בדיקות קפדניות, כמו שעושים לרכבים אזרחיים.

זה לא שפותחים את מכסה המנוע וסופרים לך את מספר הצופרים, פשוט אם הצופר נשמע להם חזק מדי, אז הם בודקים.

יום לפני הטסט, פשוט תנתק את הפילרמוניה שלך ותשאיר רק טנור (צופר) אחד עובד. :lol:

פורסם
עד עכשיו יצא לי לעשות 3 טסטים. בכל הטסטים אחרי בדיקת איטוטים, אורות, ומגבים ביקשו גם לציפור. כל הרכבים, שעשיתי להם טסט היו רכבים צבאים ולרכבים צבאים לא עושים בדיקות קפדניות, כמו שעושים לרכבים אזרחיים.

זה לא שפותחים את מכסה המנוע וסופרים לך את מספר הצופרים, פשוט אם הצופר נשמע להם חזק מדי, אז הם בודקים.

יום לפני הטסט, פשוט תנתק את הפילרמוניה שלך ותשאיר רק טנור (צופר) אחד עובד. :lol:

מפתיע, ממני מעולם לא ביקשו לבדוק צופרים, ולי יש זוג FIAMM שצועקים חזק...

פורסם

האמת גם שתיים זה היה חזק אבל האני אוהב עוצמה :twisted: .

כמה צריך לעלות לי ממסר?

ואיך זה הולך ממסר לכל צופר?

ולשמוליק

סתם בא לי להזיזי מכוניות כי כבר פעם אחת נכנסו בי ברוורס לא רוצה לחזור על אותה טעות :twisted:

פורסם

ממסר עולה (חלק בלבד) כ 40 ש"ח וממסר אחד יפעיל את כל התזמורת.

את הרכבת הממסר בצע אצל חשמלאי רכב.

הצעתי לך לוותר על 2 צופרים ולהשאיר 2 צופרים מסוג FIAMM שהנם חזקים בצלילם.

פורסם

האמת גם שתיים זה היה חזק אבל האני אוהב עוצמה :twisted: .

כמה צריך לעלות לי ממסר?

ואיך זה הולך ממסר לכל צופר?

ולשמוליק

סתם בא לי להזיזי מכוניות כי כבר פעם אחת נכנסו בי ברוורס לא רוצה לחזור על אותה טעות :twisted:

במחקרים שעשו (ובזכותם אסור לצפור בעיר, בשום מצב) גילו ש"צפירות אזהרה" גורמות לפעולה ההפוכה מהצפוי. כאשר צופרים לאנשים ובמיוחד 4 צופרים בבת אחת, הם נבהלים ונעמדים בשוק, במקום לברוח המתאונה.

לי זה קרה כמה פעמים. ילד רץ לכביש, אני נותן צפירה והוא כבר כמעט עבר את כל הכביש ונחשו איך הוא פעל. הוא רואה רכב מתקרב וצופר, הוא ישר נעמד בשוק לשתי שניות ואחרכך במקום להשלים את החציה, כי הוא כבר היה כמעט בסיומה, הוא חזר בריצה מטורפת לצד השני, הרחוק יותר.

מסקנה: הצפירה לא מזהירה, היא מלחיצה ומעמידה את הבן-אדם בשוק (חוסר תנועה לכמה שניות). :shock:

פורסם

תודה רבה לכל העונים

ובאמת אני יבדוק אם יש לי ממסר

ואם אין אני יקנה!

ואייל שלחתי לך הודעה פרטית

• תוכן חדש...