טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,227 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האוטו של חבר שלי, אז אני מפרסם את הבעיה בשמו. האוטו הוא טיפו שנת 94, 160,000 ק"מ, לא דיגיטלי, הזרקת דלק, 1600, ידני כמובן. זה מה שהוא כתב: נסעתי באיילון ופתאום המנורות של המצבר והשמן נדלקו , לחצתי על הגז והן נכבו. המשכתי לנסוע , אחרי 100 מטר עמדתי בניוטרל והאוטו פשוט נכבה, התנעתי אותו והמשכתי לנסוע והכל היה בסדר. הגעתי לבי"הס החניתי את האוטו, האוטו היה דלוק, יצאתי לשניה והוא נכבה. אחרי זה נסעתי הביתה והמנורה של הזרקת דלק כל הזמן היבהבה, זאת אומרת נדלקה ואחרי כמה מטרים נכבה. אני לא יודע אם זה קשור אבל, במהלך כל הנסיעות כשאני מחליף הילוך האוטו קופץ וכשאני מוריד את הרגל מהגז האוטו קופץ. קופץ כאילו מישהו דוחף את האוטו כזה רועד. תודה רבותיי !
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תגידו האם יש בלאי לבלמים כאשר אנו עומדים במקום ומחזיקים את הרכב עם הברקסים? (לדוגמא בירידה או סתם בכביש שהוא לא 100% ישר) אני מתכוון רק כשאנחנו עומדים, לא בתנועה... רמי
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! אני מחפש כבר הרבה זמן ספרות טכנית על קורולה 93 מנוע 1600 משהו בסגנון haynes \clymer או אתרים שונים שעוסקים בכך (אין לי כרטיס אשראי בנלאומי) תודה.
הודעה אחרונה מאת טל אלמוזנינו, -
- 0 תגובות
- 902 צפיות
טוב מי שלא זוכר כבר כמה וכמה פעמים התלוננתי על דוושה עם תחושה של "קרש" ובלימה חלשה מדי. לאחר 3 ביקורים במוסך בהם לא מצאו כלום נראה שיש אור בקצה המנהרה, היום גילו שהבוסטר של הברקס לא תקין, והיום אחר הצהריים הגיע החלק למוסך בתקווה שיום ראשון נקבל חזרה את הרכב. אשמח לקבל מידע על תפקידו של הבוסטר ואיך הוא פועל. תודה, גיא
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יצא לי להיות במוסך המורשה לפני כמה זמן, בלי שום קשר, ואבא שלי שאל את המוסכניק על הבעיה שהאודי (86) מעשן. תיאור קצר: נכנס שמן למנוע, ובגלל זה יש שמן באגזוז, האוטו מעשן משו-משו, והנשם מהמנוע (שסתום קניסטר אני חושב), זה שמוביל תערובת לא מנוצלת בחזרה לקרבורטור, מופנית החוצה אל הריצפה, בגלל שיוצא משם שמן. המוסכניק אמר שזו בעיה בגומיות מובילי שסתומים. אין לי ממש ספק במה שהוא אומר, כי גם לפני איזה עשר שנים היתה הבעיה הזו וגם אז טיפלו בה (לא משהו כבד, 200-300 ש"ח, כמובן שהיום זה יעלה פי כמה ). הבעיה שאבא שלי אומר שנעשה בדיקת שמן, ואם המנוע ממש אוכל שמן, נניח חצי קילו ל200 250 ק"מ, אז גם החלפת הנ"ל לא יעזרו, למעשה כלום לא יעזור וצריך אובר(ה)ול. השאלה היא האם זה נכון לגמרי? ל…
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו יודע איך ניתן לשנות את גובה דוושת הגז ב 106? והיכן אני יכול למצא ברגי כוכב לאוטו?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך לדיון בו דיברנו על צאיכת דלק בירידה כאשר משולב הילוך או בניוטרל, חשבתי לי: האם בעליה לפני האטה, במקום להעביר לניוטרל, הורדת הילוך בהתאם למהירות, ע"מ לשמור על סל"ד של יותר מהכרחי (אלף סל"ד בערך?) תמנע מההצתה להיכנס לפעולה ובכך יחסך דלק?
הודעה אחרונה מאת ערן המסוקס, -
- 0 תגובות
- 701 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לחבר שלי יש 205 GTI ויש לו בעיה בטורים של האוטו שהוא עומד במקום הטורים נופלים לו ולפעמים נכבה האוטו למישהו יש מושג מהיא הבעיה או איך מסדרים ? תודה !
הודעה אחרונה מאת Yaron Edry, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש צורך לשים לב למשהו מיוחד לאחר החלפת טיימינג, משאבת מים מיסב, מותחן ורצועה חיצונית? והאם ניתוק המחשב ל24 שעות גורם למשהו מיוחד או שלאחר החיבור הכל יתפקד כרגיל?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה. לאחרונה המנוע מקרטע מאין תחושה שבוכנה אחת מפספסת- אמנם זה לא כל הזמן קורה אבל זה מעצבן (בייחוד כשמנסים לטפס את העליות של חיפה). עברתי על כל מערכת החשמל-כיוונתי מרווח פלטינה אבל כלום...לא שמתי לב לצנורות אויר שלא במקום... אציין שעברו 5K מהטיפול 10K האחרון וכן שהכבלי הצתה חדשים דנדשים. יש למישהו רעיון לפני שאני רץ לקנות היינס של האוטו? תודה.
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
ריפודים
מאת ImPrEzA LoVeR- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה להחילף את הריופד בדלת לעור איך אני עושה את זה יש לי את החומר פשוט איך אני מחליף בינהם
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי אימפרזה 99 ואני מחפש לה פנסי ערפל מקוריים מישהו יודע מה המחירים שלהם? ואם יש מוכר אני ומכן לשמוע הצעות תןדה לכם[/i][/b]
הודעה אחרונה מאת ImPrEzA LoVeR, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השבוע טיפלתי טיפול 10,000 לרכב של חבר. ביצעתי את הטיפול הרגיל (החלפת שמן מנוע, מסננים). בנוסף ניקיתי לו את כל תעלות האויר עד הקרבורטור (שהיו ספוגות שמן) וביצעתי ניקוי קרבורטור. כוונתי היתה לבצע לו גם תאום מנוע, אך להפתעתי, לא מצאתי שום דבר לכוון?! לא מצאתי בורג כוון תערובת בקרבורטור (רק בורג לכוון גובה טורים) ולא מצאתי שום דרך לבצע כוון להצתה. ככל הנראה במאמץ הרכב שלו מצלצל. מה אפשר לעשות בנידון? כמו כן, איזה פלאגים ומה מרווח האלקטרודה המומלץ לרכב זה? אודה לתשובותיכם המלומדות, ערן.
הודעה אחרונה מאת ערן המסוקס, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה בדיוק (או בערך) הנתונים שאני מקבל אחרי הבדיקה? האם יש נתוני כ"ס, מומנט וכו'? האם גם הדיוט כמוני יוכל להבין אותם, בגדול, כלומר לראות כמה המנוע שחוק וכו', או שאני אקבל רשימה של נתונים מוזרים שאני אצטרך לשלם לעוד מישהו כדי שיפרש לי אותם? אגב כמה זה עולה בערך (שנת 86)? משהו כמו 250 שח, לא?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברה אני חדש יש לי בעיה בסובארו שלי לפעמים במלך הנסיעה נכבה לי התאורה של הלוח שעונים ופתאום נדלק ניסתי לראות אם יש בעיה של מגעים אבל אני לא רואה כלום לא יודע מה לעשות וחשמלי רכב יקרע אותי במחיר מישהו נתקל בזה אולי יש רעיונות ? בתודה רותם
הודעה אחרונה מאת שוקו יטבתה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום בקרוב מאוד אני מכניס את השרייד שנת 97 1300 אוטומט, לטיפול 100 אלף רציתי לדעת אם יש דברים שצריכים לשים לב אליהם במיוחד ?? חוץ מהדברים הרגילים??(שמנים ,רצועות וכו') נ.ב טיימינג נעשה בטיפול הקודם בתודה ישראל רוגוזה
הודעה אחרונה מאת Rogoza, -
-
צריכת דלק??
מאת sandyl-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משהו יודע כמה אמורה להיות צריכת דלק תקינה של סיאט איביזה 94 1600 הילוכים 80% נסיעה בעיר 20% נסיעה מחוץ לעיר ללא מזגן נכון להיום אני ממלא 40 ליטר וזה מספיק ל 350-370 ק"מ וזה נשמע לי מוזר אני אשמח לדעת את היחס הנכון שאמור להיות
הודעה אחרונה מאת honda91, -
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
כמדומני תם זמנם של הבולמים ברכב שלי PUNTO S60 שנת00 עם64K כמה אמורים לעלות סט בולמים וקפיצים אצל המוסך המורשה (במקרה הזה דניאל באשדוד) תומר אתה עובד בפיאט לא? אתה יכול לברר? אגב... אפשר לכייל את הבולמים הללו לפני ההרכבה? כמה אמורים לעלות סט קפיצי הנמכה לרכב זה? בתודה מראש גיל
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה שלומכם? אז ככה,הבנתי שאפשר לבנות טורבו על המנוע המקורי של הונדה,אבל בגדישה נמוכה ובלי שום חיזוקים כלשהם,אז השאלה היא אם אני מחזק את המנוע המקורי,אפשר לגדוש יותר? כמה? עוד שאלה : אם הראשונה היא שלילית אז איזה מנוע אני יכול לשים בכדי לבנות טורבו? אני לא מדבר על מנוע של אינטגרה למשל,אלא משהו יותר זול.. תרגישו חופשי לזרוק מחירים... תודה,שי.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
האגן שמן קיבל סדק כתוצאה ממכה, לאחר ריתוך עדיין יש נזילה קטנה כנראה שכדאי להחליף וכמה שיותר מהר אז השאלה היא כמה הולך לעלות דבר כזה ומה כדאי לעשות? לחפש אחד בפירוקיה? מה המחיר לאחד חדש? כמה תעלה העבודה? ראיתי פה איזה שרשור שרצו 2000 שקל??!??! רציתי לעשות את זה לבד אבל יש שם איזה כמה ברגים מאחורי הצינור פליטה ועוד אחר בכלל תקוע שאין לי מושג איך להגיע אליו כמה מסובך התהלי? סורי על הבלאגן לא חייבים לענות לפי הסדר תודה.
הודעה אחרונה מאת GoGoMobile, -
-
עזרה עם 106
מאת Chevy 57- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, האוטו המדובר הוא 106 XR שנת 94 ידני. האוטו לא מניע , הבאנו כבלים , ולא מניע. יש חשמל ממש חלש , ולא מניע בכל זאת גם לא עם הכבלים!!! עזרה???
הודעה אחרונה מאת Chevy 57, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמה האוטו הזה צורך ? הרי הוא מנוע 1300 סמ"ק הרבה או קצת ? או כמו רכב רגיל ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
תגידו האם כבר אפשרי להוסיף לרכבים את אפשרות ההנעה בגז? במה כרוך המעבר לגז? רק בהתקנת המיכל ותיאום קטן של המנוע/מחשב מנוע? או בכיוונונים מסוכנים נוספים? איפה אפשר לתדלק כזה דבר? עלות תידלוק משוערכת (בהנחה שהמיסים על הגז לא יעלו ברגע שנתחיל לתדלק איתו... ) והכי חשוב! מהם היתרונות/חסרונות שצריך לדעת עליהם לפני שמתקינים כזאת ערכה? רמי
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
דבר ראשון אני מתנצל אם הנושא לא שייך לפורום זה לנושא : אני מחפש מצבר לרכב [לנסר] 60 אמפר, התחלתי במסע חיפושים.... המחירים המצוינים מטה הם מאוטו דיפו, המקום שבו הביאו לי את ההצעה הנמוכה יותר. שנפ 522 ש"ח ורטה 435 ש"ח בערך וגולת הכותרת טודור [TUDOR] סה"כ 295 ש"ח כל המחירים אגב כוללים התקנה. מה דעתכם על מצברי TUDOR ? לפי האתר http://www.netex.co.il/CategoryFrame.asp?p1=25479&URL=http://www.talronbatt.co.il הם נראים טובים
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נשברה לי הבקלית של האיתות מקדימה (לא יודע איך). רציתי לדעת אם אפשר להחליף רק את החלק הזה או שצריך להחליף את כל הפנס? תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קראתי דיונים על נסיעה בניוטרל, שהיא מזיקה למנוע, לא בטיחותית, לא חוקית ולא חיסכונית בדלק. עכשיו מהדיונים בפורום הזה הסקתי שבזמן שהרכב נמצא בירידה, ההילוך משולב, ודוושת הגז לא נלחצה, אז אין צריכת דלק בכלל... הכל טוב ויפה, עד שאני נכנס לפורום אחר ובו אומרים לי שיש צריכת דלק, אך היא אפסית. תחסכו ממני נידנודי שינה הלילה ותענו לי על התשובה האמיתית מבין השתים: האם יש צריכת דלק במצב כזה, או שהמנוע מונע אך ורק ע"י הגלגלים ואין צריכת דלק בכלל ?
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
קאמשפט חם לגולף
מאת 1.9- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה המחיר ל קאמשפט חם לגולף 1800 שנת 91 אז מי שיודע את המחיר בערך שזה אמור לעלות ויכול להגיד לי אני יודה לו מאד
הודעה אחרונה מאת fz1, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לבצע מודינג של התאורה של הלוח שעונים בפונטו שלי. ללדים זוהרים כאלה..... אתם בטח יודעים מה הכוונה. אם למישהו יש נסיון עם העסק הזה או יודע דבר, במה זה כרוך, סיכונים, סיבוכים וכו'. תודה מראש, רועי.
הודעה אחרונה מאת roytech, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שאלה די צ'ונגית אבל בכל זאת... איך בדיוק אני יכול למלא דלק לבד בתחנת דלק? איך כל העסק הזה עובד? יש שם איזה מחשב שצריך לתכנת לפני שמתחילים למלא? בכל תחנה? מתכנתים אותו לפי כסף או לפי ליטר דלק? ואז פשוט מכניסים את ה"אקדח" לתוך המיכל? כי שמתי לב שב 100 שקל הוא יודע לעצור אוטומטית בלי המתדלק עוצר אותו... אף פעם לא העתמקתי בזה יותר מדיי, מישהו יכול להסביר לי שאני אדע איך למלא בעצמי? ואם כבר מדברים על מילוי - כשאני ממלא אוויר, אם אני שומע את הרעש של האוויר חזק כשאני מכניס את הצינור לתוך הונטיל זה סימן שהצינור לא ממוקם טוב וצריך לדחוף אותו יותר כלפי הונטיל? וצריך לדחוף אותו ככה שלא ישמעו כמעט שום רעש, חוץ מהרעש של הפעמון (שמסמל שהאוויר זורם, נכון?) עד שגם הרע…
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 366 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אהרן ג
- אלביס18
- orankohn
- om2
- `Infinity
- אלעדית
- NAPOLEON
- לירון .ה.
- guy.a
- Amitbak
- EliC25
- Derish