Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גלעד צודק לגבי ההבדל בין מכוניות ישנות וחדשות, ורפי תיאר את המצב במכוניות 'חדשות', כלומר עם הזרקה ממוחשבת.

דלק נכנס למנוע רק כאשר המחשב נותן למזרק אות להיפתח. כשהסל"ד מעל מינימום מסויים (נגיד 1500) והמצערת סגורה, המחשב מתוכנת שלא לספק למזרק אותות. זה נכון לא רק בירידה אלא סתם בעזיבת גז בנסיעה מהירה.

אין אות - אין פתיחת מזרק.

אין פתיחת מזרק - אין דלק.

אין דלק - אין בעירה.

אין קמח - אין תורה. זהו.

במצב הזה המנוע הופך לסתם משאבת אוויר, יונק אוויר מהסעפת ומוציא אוויר מהאגזוז.

אצלי מחשב הדרך מראה צריכה של בערך 1 ליטר לשעה בעמידה בסרק, ובמצב של בלימת מנוע ומצערת סגורה הוא מראה צריכת דלק עגולה של 0.0.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ברכבים המודרניים עם מע' הזרקת דלק מפוקדת מחשב יש נתוק דלק מוחלט למנוע.

מחשב ההזרקה מקבל נתונים של סל"ד מנוע ושל שחרור דוושת התאוצה ולפי הפרמטרים האל הוא מפסיק את פעולת המזרקים ולא מסופק דלק למנוע. מייד בלחיצה חזרה על דוושת התאוצה או ירידה נמוכה מדי של סל"ד המנוע (בגלל נתוק הדלק), המחשב מפעיל שוב המזרקים כדי שהמנוע לא יכבה וימשיך לפעול כנדרש.

גם בחלק מהרכבים עם קרבורטור היתה פעולה כזאת שהופעלה ע"י מתג בדוושת התאוצה

שדווח ליח' אלקטרונית על שחרור דוושה ואותה יח' קבלה גם נתון סל"ד מנוע ובהתאם נתקה זרם חשמלי לנחיר (דיזה) בקרבורטור ונפסקה אספקת דלק למנוע שחזרה שוב בלחיצת דוושת תאוצה או ירידת סל"ד נמוכה מדי. בנסיעה בירידה, גלגלי הרכב סובבו את המנוע

כשהוא ללא אספקת דלק כאמור.

מערכת זאת נקראת " cut off".

בברכה - רפי לין :idea:

עם כל הכבוד להסבר המקצועי זה עדיין נמצא בסתירה מול מה שהאוזן שומעת.

אם אין הצתה/בעירה/פיצוץ בבוכנה צליל המנוע שונה באופן דרמתי. למעשה רוב רובו של רעש הפעולה של המנוע נובע מהפיצוצים הקורים בבוכנות אם תנתק דלק או הצתה המנוע ישתתק גם אם הגרביטציה מושכת אותו לסל"ד גבוהה.

כולנו יודעים איך נשמע רכב בירידה (בהילוך משולב) בפרט אם מדובר על הילוך נמוך.

זה רעש של מנוע עובד, כלומר יש בעירה. ואם יש בעירה נשרף דלק.

אז גם אם התערובת מאד ענייה להערכתי ב-4500 סל"ד יש צריכה גבוהה מסרק.

פורסם

את ה "פיצוצים" במנוע, כלומר שריפת התערובת אינך שומע בפועל והמילה "פצוץ" היא גדולה ובעצם התהליך פנימי במנוע. בהרבה פעמיפ נתוק הדלק הנו רגעי כמו עזיבת דוושת תאוצה. בירידה, כשהלוך משולב, הגלגלים מסובבים המנוע שמשולב איתם דרך תיבת ההילוכים והדיפרנציאל. בחבור אוסיליסקופ אל מזרק הדלק ניתן לראות בברור על המסך את פעולת "נתוק דלק" כשהפרמטרים שציינתי מתרחשים.

פעולה זאת חשובה למניעת זהום אויר הנובע מאדי דלק עם מזהמים שהיו נפלטים מהרכב שלא היתה בו מע' כזאת בזמן שהמנוע אינו צריך את הדלק.

פורסם
את ה "פיצוצים" במנוע, כלומר שריפת התערובת אינך שומע בפועל והמילה "פצוץ" היא גדולה ובעצם התהליך פנימי במנוע. בהרבה פעמיפ נתוק הדלק הנו רגעי כמו עזיבת דוושת תאוצה. בירידה, כשהלוך משולב, הגלגלים מסובבים המנוע שמשולב איתם דרך תיבת ההילוכים והדיפרנציאל. בחבור אוסיליסקופ אל מזרק הדלק ניתן לראות בברור על המסך את פעולת "נתוק דלק" כשהפרמטרים שציינתי מתרחשים.

פעולה זאת חשובה למניעת זהום אויר הנובע מאדי דלק עם מזהמים שהיו נפלטים מהרכב שלא היתה בו מע' כזאת בזמן שהמנוע אינו צריך את הדלק.

אין בכונתי לזלזל בדבריך וכונותי אינן וכחניות. אני פשוט מנסה להבין איך הסבריך מסתדרים עם צליל המנוע המוכר.

אתה בעצם רוצה להגיד לי שהרעש שאני שומע מהמנוע בירידה נובע מפעולת שאיבה דחיסה ופליטה של אויר בלבד? אין אפילו ניצוץ?

אני ממש מתקשה להאמין.

פורסם

בקשר לנסיעה במכוניות לא מודרניות בהילוך סרק לעומת נסיעה בהילוך

דיי מובן שבנסיעה בהילוך צריכת הדלק גבוהה יותר

כאשר אתה בניוטרל הרכב לא יודע אם אתה בירידה , עליה או סתם עומד עם הרכב

וצריכת הדלק תהיה כשל מנוע שפועל על ריק - כאילו אתה עומד בחנייה ולא זז עם הרכב

שזו צריכה קטנה - שעליה יכול מנוע לפעול יותר משעה על ליטר אחד - שזה אומר שעה של נסיעה בירידה (בגלל שהרכב לא יודע באיזה מצב אתה) בפחות מליטר .

אם אתה בהילוך בירידה - אתה מאמץ את המנוע - ניתן לראות את הסלד עולה לפחות פי 4 ממצב עמידה , גם שחיקה של הגיר - והמנוע -(לעומת סרק) וברור שצריכת הדלק עולה לעומת הילוך סרק .

בקשר למכוניות מודרניות לא יודע אם המנוע באמת לא מקבל דלק בזמן הנסיעה - אבל זה לא נראה הגיוני בגלל שמערכת הבלמים וההגה כוח מבוססים על פעולת המנוע (לחץ הנוצר) - וללא פעולה של המנוע מערכות אלו לא יפעלו כמו שצריך ...

פורסם

האם נסיעה ברוורס ממלאת את מיכל הדלק?

- הרי אם אני נוסע קדימה, המנוע עובד, וצורך דלק, הרי שכשאני נוסע אחורה, המנוע עובד הפוך, ולכן הוא מייצר דלק?-

או ברצינות.

המנוע צורך דלק ביחס ישיר לסל"ד שלו.

אם אתה בירידה,סל"ד המנוע בבלימת מנוע יעלה ולכן צריכת הדלק שלו תעלה בהתאם.

אם אתה רוצה לבדוק האם המנוע יפעל גם בירידה בלי דלק, אתה מוזמן לכבות את הסוויץ' ולהישאר בהילוך ולחזור לספר לנו (אגב, יש לנו זמן, קודם תסיים טיפול בבה"ח, אחר כף שיקום, אחר כך פיזיוטרפיה....) אנחנו נהיה פה להקשיב.

רון.

-ולרפי, שכתב שיש מכוניות הזרקה שבירידה מפסיקות את אספקת הדלק למנוע, נשמע לי מופרך, ולו בגלל ההשהיה (ותסכים איתי שיש השהיה) מהרגע בו אני אלול להצטרך את המנוע ועד לרגע בו הוא יניע ויחזור "לחיים"-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מוזר... חשבתי שבדיון הזה סוף סוף אני ידע את התשובה הנכונה...ועכשיו אני יותר מבולבל... :shock:

הכוונה שלי היתה בתחילת הדיון למכוניות הזרקה. גם אני קראתי על הפסקת ההזרקה בסל"ד מסויים, אבל זה נראה לי מוזר. (המנוע אכן עדיין רועש !!! ) מישהו אמר שרעש המנוע נובע מגלגלי השיניים ויניקת אוויר וכדומה, ואכן שחושבים על זה, אני עדיין לא בטוח איזה מהתשובות הן נכונות:

1) יש צריכת דלק נמוכה

2) המזרקים לא מזריקים דלק במצב כזה. (המצתים ממשיכים לעבוד כרגיל, על מנת שכאשר יוזרק שוב דלק, תתרחש בעירה)

שתי המצבים נראים לי הגיוניים...

השאלה היא איזה מהם הוא הנכון... :roll:

פורסם

אז אם אתה בירידה - דבר שלא צורך כלל אנרגיה מהרכב -

כמות המשאבים (הלא היא דלק - הלא הוא אנרגיה) גדלה עם הסל"ד?

נשמע לי מופרך :twisted:

-ולרפי, שכתב שיש מכוניות הזרקה שבירידה מפסיקות את אספקת הדלק למנוע, נשמע לי מופרך, ולו בגלל ההשהיה (ותסכים איתי שיש השהיה) מהרגע בו אני אלול להצטרך את המנוע ועד לרגע בו הוא יניע ויחזור "לחיים"-

כולה ניצוץ, איזו השהיה בראש שלך?

- הרי אם אני נוסע קדימה, המנוע עובד, וצורך דלק, הרי שכשאני נוסע אחורה, המנוע עובד הפוך, ולכן הוא מייצר דלק?-

:lol:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אז אם אתה בירידה - דבר שלא צורך כלל אנרגיה מהרכב -

כמות המשאבים (הלא היא דלק - הלא הוא אנרגיה) גדלה עם הסל"ד?

נשמע לי מופרך :twisted:

לא צורך אנרגיה מהרכב הכוונה היא שנטל ההנעה של האוטו לא נופל על כתפי המנוע, אבל צורך אנרגיה ועוד איך לסיבוב המנוע \ לבעירה שבו. כל עוד המנוע עובד יש בו דלק. לא יתכן מצב שבו המנוע יפעל ללא דלק. (הדלק, מלבד היותו חומר בערה משמש הרי גם לקירור תא הבעירה). עכשיו סיבוב מנוע אומר נפח תא הבערה מתמלא תערובת, ומכאן, יותר סיבובי מנוע (אם האוטו בירידה הוא מאיץ, לא?) יותר פעמים מילוי של כל אחד מתאי הערה בתערובת > צריכת דלק גבוהה יותר.

כולה ניצוץ, איזו השהיה בראש שלך?

איזה השהיה? ההשהיה של משאבה שמתחילה לעבוד ולזרוק דלק (למשל)

ההשהיה של התערובת לעבור את המסלול עד לתאי הבערה למשל.

ההשהיה של תגובת המערכות השונות מרגע הלחיצה על הדוושה ועד לכל סדר הפעולות שציינתי למעלה.

:lol:

ועוד נקודה, שכעת כשאני חושב עליה בכלל הדברים של רפי בנוגע ל"הפסקת הדלק למזרקים" נראים לי מופרכים לגמרי :

ניקח דוגמא שבה המכונית עובדת לפי העקרון שרפי הסביר, יש ירידה = אני עוזב את הגז = ה"מחשב" מזהה תת לחץ במערכת היניקה, ומפסיק את הזרמת הדלק למנוע.

> אני אניח פה שאם המנוע מפסיק לקבל דלק הוא כבה.

הרכב ממשיך להדרדר, אני ראיתי שלפני יש ישורת ארוכה, המנוע כבוי (המזרקים הפסיקו לתת לו דלק לא?) ונרדמתי.

הירידה נגמרה, האוטו מתגלגל ונעצר.

>האם להניח שאני עומד עכשיו במקום עם האוטו, מנוע כבוי וסוויץ' דולק?

אלא אם יש במחשב הרכב ג'יירו (ואני מאוד בספק אם יש) אין לו- למחשב הרכב שום יכולת שיפוטית בנוגע להפסקת הדלק למנוע (אלא במקרה תאונה, וכבר היו על זה דיונים בנושא, על לאנטיסים בעיקר שבעת סחרור\איבוד שליטה מחשב המנוע החליט לנתק את אספקת הדלק.. אבל זה ענין אחר) , וזה נובע פחות או יותר מאותה סיבה בדיוק שבה מומלץ לנסוע תמיד בהילוך, כי בשעת הצורך גם ה"שניה" של "כולה ניצוץ" יכולה להיות ההבדל שלך בין התחמקות ממכשול בדרך או חיוג ל101.

ולגבי נסיעה ברוורס ומילוי הדלק, אני הולך לוודא את זה מאוחר יותר.

אני כרגע בעבודה :)

רון.

-כואב לי הראש באופן מעורר דאגה. אני מאמין שאלך לשתות משהו-

oo==00==00

פורסם
מייד בלחיצה חזרה על דוושת התאוצה או ירידה נמוכה מדי של סל"ד המנוע (בגלל נתוק הדלק), המחשב מפעיל שוב המזרקים כדי שהמנוע לא יכבה וימשיך לפעול כנדרש.

זה מה שרפי לוין כתב ואני מצטט בתגובה ל:

הרכב ממשיך להדרדר, אני ראיתי שלפני יש ישורת ארוכה, המנוע כבוי (המזרקים הפסיקו לתת לו דלק לא?) ונרדמתי.

לא צורך אנרגיה מהרכב הכוונה היא שנטל ההנעה של האוטו לא נופל על כתפי המנוע, אבל צורך אנרגיה ועוד איך לסיבוב המנוע \ לבעירה שבו. כל עוד המנוע עובד יש בו דלק. לא יתכן מצב שבו המנוע יפעל ללא דלק.

אם כך נחזור לנקודת ההתחלה - בירידה בניוטרל -

המנוע צורך אנרגיה כדי להמשיך לשמור על סיבובי מנוע.

למה הטורים לא עולים כמו שהילוך משולב בירידה ללא גז?

האנרגיה של הירידה הלא היא כח המשיכה היא היא שגורמת לסיבוב המנוע.

פורסם
מייד בלחיצה חזרה על דוושת התאוצה או ירידה נמוכה מדי של סל"ד המנוע (בגלל נתוק הדלק), המחשב מפעיל שוב המזרקים כדי שהמנוע לא יכבה וימשיך לפעול כנדרש.

לא צורך אנרגיה מהרכב הכוונה היא שנטל ההנעה של האוטו לא נופל על כתפי המנוע, אבל צורך אנרגיה ועוד איך לסיבוב המנוע \ לבעירה שבו. כל עוד המנוע עובד יש בו דלק. לא יתכן מצב שבו המנוע יפעל ללא דלק.

בנוגע לדלק - הדוגמא שלי שלי הינה הקצנה כדי להמחיש מצב שלא יתקיים במציאות : "הפסקה זמנית של הדלק עד שהטורים יורדים" ?! מילא מדובר בקרב', ואז אכן יש לו אגן דלק קטן משלו ואז הפסקת אספקת הדלק תגרום לדעיכה אחרי מספר שניות ולא מייד, אבל בהזרקה? הפסקה של הדלק = כיבוי מנוע. לא חצי לא שליש, לא ירידה בסל"ד אלא כיבוי מוחלט של המנוע.

ובנוגע לסל"ד בירידה.

אנחנו שנינו מסכימים שסל"ד מנוע כשהאוטו נוסע והילוך משולב נקבע לפי מהירות ויחס העברה בלבד (בהנחה שקלאצ' לא מחליק).

אם אתה מדרדר בירידה ואתה בניוטרל אתה נמצא בX סל"ד של המנוע ו-Y סל"ד של הגלגלים, ואין קשר ולא אכפת לX מהו Y ולהיפך.

אם אתה מדרדר בירידה ואתה בהילוך, אזי מהירות הסיבוב בגלגלים שלך (Y) שווה לX כפול יחס ההעברה.

-עד פה אני מקווה שיש הסכמה-

עכשיו כדי שיהיה חסכוני יותר לגלוש בירידה בניוטרל אנחנו צריכים דבר נורא פשוט, שY יהיה גדול יותר מ-X (או שווה לו לכל הפחות)

למה? כי אז אנחנו מקבלים יחס שהוא או 1:1 או יחס קטן יותר לטובת X (כלומר על כל X סיבובי מנוע הגלגלים עושים Y+ סיבובים).

עד פה אנחנו מסכימים? (אני מקווה)

נמשיך, בעת בלימת מנוע לרוב נשלב להילוך נמוך יותר מהמהירות ה"אמיתית" שלנו, כלומר יחס ההעברה יהיה קטן מ1:1 לטובת כוח המנוע (על כל סיבוב של המנוע הגלגלים עושים Y- סיבוב).

כלומר כדי לקבל סיבוב גלגלים 1 (Y) המנוע נדרש לעשות יותר מסיבוב 1 (כלומר X+)

ומכאן הכרחי שצריכת הדלק תהיה גבוהה יותר בירידה עם הילוך משולב.

רון.

-פחות כואב לי הראש-

ויש נ.ב. - אם טעיתי בשיוך המילולי של "טובת" יחסי ההעברה אתה מוזמן להתעלם מהם, אני לא מרגיש טוב ולכן לא ממש מרוכז.... -

oo==00==00

פורסם

אני מסכים עם כמעט כל הדברים שאמרת,

אבל לא חושב שבלימת מנוע = צריכת דלק מוגברת.

זה עניין מכני פשוט.

גלגל שיניים גדול יותר מסתובב - יותר אנרגיה לסובב אותו -

אנרגיה זאת "נגנבת" מהאנרגיה של הגרביטציה שגוררת את האוטו כלפי מטה בירידה.

לכן לא צריך דלק בשביל בלימת מנוע.

בנוגע לדלק - הדוגמא שלי שלי הינה הקצנה כדי להמחיש מצב שלא יתקיים במציאות : "הפסקה זמנית של הדלק עד שהטורים יורדים" ?! מילא מדובר בקרב', ואז אכן יש לו אגן דלק קטן משלו ואז הפסקת אספקת הדלק תגרום לדעיכה אחרי מספר שניות ולא מייד, אבל בהזרקה? הפסקה של הדלק = כיבוי מנוע. לא חצי לא שליש, לא ירידה בסל"ד אלא כיבוי מוחלט של המנוע.

אני לא מבין בזה.

פורסם

קודם כל דבר אחד שאני רוצה להבין פה...

מנוע עובד מוגדר לפי מנוע שהבוכנות שלו עושות סיבוב בעצם (סיבוב בוכנה = סיבוב מנוע) עכשיו באמת זה נכון שיש אנרגיה שבאה מכח המשיכה וזה ברור שאין צורך ביותר מהאנרגיה הזאת כדי להזיז את האוטו... להיפך... האוטו צורך אנרגיה כדי להתמודד עם האנרגיה של כח המשיכה... הרי היא בלימת המנוע שכן בניוטרל האוטו יזוז יותר מהר מאשר בהילוך משולב (בהתחשב כמובן בשיפוע הירידה ובעוד כל מיני משתנים שלא חשובים לעניין)... אז בעצם יש לי שאלה ומחשבה... השאלה היא האם בכלל זה הגיוני שתזוזת הגלגלים תזיז את הבוכנות במנוע ותגרום לעלייה בסל"ד (נראה לי הגיוני שכן יש חיבור בין המנוע לגלגלים מן הסתם, אבל חיבור עד כדי כך ישיר שהגלגלים מסוגלים להזיז את המנוע ולא להיפך? :? ) והמחשבה היא שאולי אם זה לא המצב אז אולי האנרגיה שמעלה את הסל"ד (ובכך צורכת דלק) היא האנרגיה של בלימת המנוע כי בעצם המנוע נלחם בכל המשיכה... אנרגיה נגד אנרגיה... כח משיכה נגד דלק... ואם זה המצב אז בעצם המנוע יגדיל את האנרגיה של הבלימה בהתאם לתאוצה ואנרגיה שמפעיל כח המשיכה (למרות שהרי המנוע לא מצליח להשתוות לאנרגיה של כח המשיכה אחרת הוא היה עוצר, אז יכול להיות שזה בעצם נגרם מהגלגלים אני כבר לא יודע) אם למישהו יש תשובה ברורה לנושא... תפאדל :)

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

ברכבים מודרניים - בעלי מחשב הזרקה. כולל מנועי דיזל.

לא מוזרק דלק למנוע.....!

כאשר המצערת סגורה, סל"ד המנוע מעל ערך מסויים (נניח 1300 RPM), ומהירות הרכב מעל ערך מסויים. (20-30 קמ"ש - תלוי ביצרן).

קפיש??. סגרו עניין. זה בדוק.

לא מאמינים??? בקשו מהמוסך לבצע נסיעה שמחובר סקאנר למע' ההזרקה. ותביטו מה קורה לזמן הזרקה כאשר עוזבים את המצערת באמצע הנסיעה.

פורסם

אללי.

קיבלתם תשובות מוסמכות מאנשים עם ידע. אבל אתם ממשיכים להתווכח על סמך הנחות ודעות קדומות?

מה יהיה אתכם?

רוצים סיכום?

אז ככה - בירידה בה בא משתמשים באפקט בלימת המנוע, המנוע אמור לשמש כצרכן אנרגיה ולא כיצרן. כך שמלבד השיקול של בזבוז דלק וזיהום אויר, למעשה עדיף שהמנוע יעבוד ללא בעירה.

הרכב לא יודע אם הוא בירידה, בעליה, ברמת גן או על דיינו. כל מה שהוא יודע הוא אם הוא מניע את הרכב, מניע את עצמו בלבד (בניוטרל) או בולם את הרכב. ואיך הוא יודע שהוא בולם את הרכב ויכול לא להזרים דלק?

אם הדוושה אינה לחוצה אבל הסל"ד הוא מעבר לסף מסויים המוגדר לו במחשב (נניח 1500), אז הוא לא צריך דלק כדי להסתובב. אם נגמרה הירידה והסל"ד יורד אל מתחת לסף הזה, מתחילה הזרמה של דלק כדי שהמנוע לא יאבד את המומנטום, ייעצר, ותידרש התנעה עם הסטרטר.

ברגע שמחודשת הזרמת הדלק למנוע - המעבר לפעילות רגילה הוא מיידי. תחשבו על זה כאילו התנופה של הרכב בירידה משמשת כסטרטר ענק ויציב שמסובב את המנוע ב-1500 סל"ד ופתאום מתחילה הזרמה של דלק.

ולעניין כל המערכות ההיקפיות שהמנוע מניע גם אותן (משאבת מים, אלטרנטור, מזגן, משאבת ה"כ, משגר קטיושות הידראולי), כולן ממשיכות לעבוד כרגיל גם כשהמנוע אינו מקבל דלק ואינו מייצר כח, פשוט מפני שמבחינתן המנוע מסתובב, הרצועות מסתובבות ועולם כמנהגו נוהג. הן לא יודעות שתנועת הרכב בירידה מסובבת את המנוע ולא המנוע את הרכב. ולא משנה להן.

לא שזה משנה משהו -בטח תמשיכו להתווכח. כי זה לא נשמע לכם הגיוני. לא נורא, את גלילאו רצו להרוג כי מה שהוא אמר לא נשמע הגיוני. פה סתם לא מאמינים לבן אדם.

• תוכן חדש...