Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי דיונים על נסיעה בניוטרל, שהיא מזיקה למנוע, לא בטיחותית, לא חוקית ולא חיסכונית בדלק.

עכשיו מהדיונים בפורום הזה הסקתי שבזמן שהרכב נמצא בירידה, ההילוך משולב, ודוושת הגז לא נלחצה, אז אין צריכת דלק בכלל...

הכל טוב ויפה, עד שאני נכנס לפורום אחר ובו אומרים לי שיש צריכת דלק, אך היא אפסית.

תחסכו ממני נידנודי שינה הלילה :screwy: ותענו לי על התשובה האמיתית מבין השתים:

האם יש צריכת דלק במצב כזה, או שהמנוע מונע אך ורק ע"י הגלגלים ואין צריכת דלק בכלל ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שיש צריכת דלק, אבל היא מינמלית ודרושה לפעולת המנוע בהילוך סרק.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
ברור שיש צריכת דלק, אבל היא מינמלית ודרושה לפעולת המנוע בהילוך סרק.

שמוליק

אני לא מדבר על הילוך סרק פה. אני מדבר על זה שאתה בירידה, ואתה בהילוך שלישי משולב למשל, ואתה לא לוחץ על שום דוושה.

פורסם

עדיין , לא משנה באיזה הילוך, עדיין יש צריכת דלק מינימליסטית שחיונית לפעולת המנוע.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
מה קרה? אתה לא מאמין לתגובות בתפוז?

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=207&msgid=27296265

אבל יש גם את התשובה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=73024#73024

המשך

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=73080#73080

(פיסקה שניה)

והתגובה שלך בתפוז גרמה לי לתהות....

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=207&msgid=27308143

פורסם

לי יש ליד הבית ירידה רצינית.

תמיד אני מתחיל אותה ממהירות 0 ויורד את כולה בהילוך ראשון ומסיים אותה כשהסל"ד נמצא בסביבות 4000 סל"ד.

עכשיו לפי מה שאני הבנתי סיבוב מנוע אחד זה זה בעצם סיבוב שעושה הבוכנה, אני לא רואה איך הבוכנה יכולה לזוז בלי דלק.

לדעתי סל"ד זה סל"ד ואם אתה בהילוך ראשון על 4000 סל"ד בירידה אין בזה משום השונה מאשר אם אתה בעלייה ב4000 סל"ד או במישור... המנוע עובד זה בטוח אפשר לדעת לפי הרעש זה אני יכול להגיד לך בוודאות ולפי דעתי זה לא קשור ירידה, עלייה או כלום המנוע עובד ובדלק מתבזבז לפי הסל"ד שאתה נמצא בו.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

תמיד אני מתחיל אותה ממהירות 0 ויורד את כולה בהילוך ראשון ומסיים אותה כשהסל"ד נמצא בסביבות 4000 סל"ד.

עכשיו לפי מה שאני הבנתי סיבוב מנוע אחד זה זה בעצם סיבוב שעושה הבוכנה, אני לא רואה איך הבוכנה יכולה לזוז בלי דלק.

לדעתי סל"ד זה סל"ד ואם אתה בהילוך ראשון על 4000 סל"ד בירידה אין בזה משום השונה מאשר אם אתה בעלייה ב4000 סל"ד או במישור... המנוע עובד זה בטוח אפשר לדעת לפי הרעש זה אני יכול להגיד לך בוודאות ולפי דעתי זה לא קשור ירידה, עלייה או כלום המנוע עובד ובדלק מתבזבז לפי הסל"ד שאתה נמצא בו.

זה כן יתכן שבוכנה זזה בלי בעירה, כמו שסטרטר מניע את המנוע (המנוע זז ללא ביערה למשך כמה שניות !)

ככה שבירידה, כאשר המנוע מחובר לגלגלים (משולב הילוך) הגיוני להסיק כי יש אפשרות שהגלגלים מניעים את המנוע ללא בעירה בכלל...

בקשר לרעש, תקרא את התגובה הבאה (פיסקה שניה)

פורסם

זה כן יתכן שבוכנה זזה בלי בעירה, כמו שסטרטר מניע את המנוע (המנוע זז ללא ביערה למשך כמה שניות !)

ככה שבירידה, כאשר המנוע מחובר לגלגלים (משולב הילוך) הגיוני להסיק כי יש אפשרות שהגלגלים מניעים את המנוע ללא בעירה בכלל...

בקשר לרעש, תקרא את התגובה הבאה (פיסקה שניה)

ואללה לא היה לי מושג... השכלתי.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

נו בחייכם.

בכל מצב בו המנוע מסתובב (ולא כיביתם סוויטץ') יש בעירה וזה לא משנה עם אתה עולה, יורד או במישור ההבדל בצריכת הדלק ברור- בעליה הרכב מתאמץ יותר ולכן צריכת הדלק תעלה. בירידה המנוע מתאמץ פחות ולכן צריכת הדלק תיהיה פחותה.

הטענה שבגלל שהסלד זהה הצריכה תהיה שווה לא נכונה כלל (מה קרה שכחנו את חוק שימור האנרגיה...?)

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

נכון.

ונראה לכם הגיוני שמנוע "יכובה" זמנית בירידה ויחזור למצבו בלחיצה על דוושת הגז ?

שמוליק

פורסם

ברכבים המודרניים עם מע' הזרקת דלק מפוקדת מחשב יש נתוק דלק מוחלט למנוע.

מחשב ההזרקה מקבל נתונים של סל"ד מנוע ושל שחרור דוושת התאוצה ולפי הפרמטרים האל הוא מפסיק את פעולת המזרקים ולא מסופק דלק למנוע. מייד בלחיצה חזרה על דוושת התאוצה או ירידה נמוכה מדי של סל"ד המנוע (בגלל נתוק הדלק), המחשב מפעיל שוב המזרקים כדי שהמנוע לא יכבה וימשיך לפעול כנדרש.

גם בחלק מהרכבים עם קרבורטור היתה פעולה כזאת שהופעלה ע"י מתג בדוושת התאוצה

שדווח ליח' אלקטרונית על שחרור דוושה ואותה יח' קבלה גם נתון סל"ד מנוע ובהתאם נתקה זרם חשמלי לנחיר (דיזה) בקרבורטור ונפסקה אספקת דלק למנוע שחזרה שוב בלחיצת דוושת תאוצה או ירידת סל"ד נמוכה מדי. בנסיעה בירידה, גלגלי הרכב סובבו את המנוע

כשהוא ללא אספקת דלק כאמור.

מערכת זאת נקראת " cut off".

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

אם לא תבינו שבכל מכונית זה שונה תמשיכו להתווכח עד מחר ולא תעשו כלום.

במכוניות של פעם תצרוכת הדלק של המנוע בירידה זהה לעמידה בסרק.

עם ההתקדמות, המכוניות של היום נהיו "חכמות" יותר וברידה מוזרמת כמות מאוד קטנה של דלק.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

• תוכן חדש...