טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,227 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברה ובוקר טוב! תחשבו קצת על הבוקר... ...אחותי קיבלה לא מזמן את הדייהו רייסר של דודה שלי(הם קנו אוטו חדש)... אבל יש איתו בעיה קטנה...די גדולה בעצם... מקדימה הכל בסדר אבל מאחורה האוטו נמוך מידי...אני לא יודע ממה זה נובע...בכל מקרה אי אפשר לצאת מחניון תת קרקעי בשקט בלי "לשבת על שרטון"... וגם כן כשיושבים 2 אנשים מאחורה אתה מרגיש כאילו הקפיצים שלך רפויים והמכונית יורדת עד ה"רצפה". יש פתרון אם כן איזה פתרונות יש ואתם מציעים?(כמובן אני לא אעשה את זה, אני אפנה למוסך) שמעתי שיש איזה כריות אוויר...שמאפשרות להוריד את המכונית ולהגביה...(כמו בוכנות שמן)?(כמו LOWRIDE)... אולי צריך להחליף את המתלים? קפיצים? וכמה זה יעלה לה? אני מאוד מודה לכולכם! מיכאל. …
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כל כמה זמן בערך צריך לשתוף את הרכב, בקיץ ובחורף. הכוונה היא לא לשם נקיון אלא לשם שמירה על צבע הרכב מפגעי האטמוספרה (זיהום וכל מני חלקיקים) תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כבר הרבה זמן שההגה שלי בקליאו מתקלף. זה הגיע כבר למצב שכמעט כולו מקולף. הלכתי לקרסו, כמובן שההגה לא באחריות. הצלחתי להגיע איתם להסכם של כיסוי חלקי של התיקון על ידם. אני יודע שזו תופעה מוכרת, כמעט אם לא בכל הקליאו ספורט (לפחות MK1), לכן לדעתי זהו מוצר דפוק וצריך להיות מוחלף במסגרת האחריות. רציתי לדעת מי ניתקל בבעיה, והאם ואיך היא טופלה. תודה מראש גלעד
הודעה אחרונה מאת Gilad_172, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין להחליף פנסים קדמיים באימפרזה טורבו 2002 אולי מישהו שהחליף או שיודע איפה ניתן לקנות (אם אפשר תמונות) ולהפנות אותי לסדנאות שמתעסקות בזה תודה מראש נ.ב למנהלים : יכול להיות שטעיתי בפורום אז סליחה מראש רן
הודעה אחרונה מאת mieta, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למיטב ידיעתי, מתוך הדגמים הישנים יותר של הונדה civic גרסת ה EX היא הכי טובה, מבחינת הביצועים וכו... (תקנו אותי אם אני טועה)... אני מאוד מעוניין להכיר אותה מבפנים, ז"א לחפור קצת במפרט הטכני שלה... אם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג משהו כזה, בחינם.. (PDF יהיה מצויין)... אשמח לקבל תשובה... ובכלל, אם מישהו יודע איפה להשיג מפרט טכני על מכוניות \ דגמים \ רכיבים, אשמח לקרוא קצת..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי יודע של איזה פיג'ו המכסה ראש מנוע ?
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, השבוע אני מתכוון לעשות טיפול 10000 לפיזו 205 1400i, מודל 94. אני עושה את הטיפול בבית, השאלה שלי היא בקשר לאיזה חלקים לקנות (אני אקנה כנראה באוטו דיפו חוצות המפרץ, אני הולך להתקין שם מערכת וגם ככה יש לי תלוש 50 שקל הנחה, אל תצחקו - בשביל חייל עם משכורת של 350 בחודש זה הרבה). איזה פלגים? איזה מסננים שמן ואוויר? ואיזה שמן? שכחתי משהוא? אם אפשר כמה יעלה לי בערך. אהה ובבקשה אל תפנו אותי לחיפוש בפורום כי חיפשתי כבר ודי הסתבכתי תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
שאלה בנושא חשמל
מאת Vtt- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמה זרם (Amp) צורך רכב פרטי מודרני בממוצע בנסיעה כאשר המזגן (מנוע המאוורר) פועל ,רדיו עובד (לצורך העניין רדיו פשוט בלי מגברים יוצאי דופן) ופנסים דולקים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, לפני עשרים דקות, א.ח.י בא אלי ואומר: "סער יש בעיה באוטו". יורדים לאוטו, מסתבר שהדלת מאחורי דלת הנהג (שמאלית אחורית) לא נפתחת בקלות, בצורה הרגילה אלא אחרי שמעקמים טיפה את קצה הפלסטיק של פס הקישוט שעליה. אם לא, הפלסטיק בקצה פס הקישוט שעל הדלת, קצת נתקע, בגלל שהוא (משום מה) בולט החוצה פתאום, ונתקע בדלת הנהג. (בדיוק בנקודה שבין שתי הדלתות..) עם קצת כוח ברור שהדלת תיפתח אבל אני לא רוצה להרוס את הצורה של הפס קישוט (האוטו 4 חודשים על הכביש...) הבנתי שאני צריך טיפה דבק או RTV, רק כדי להדביק את קצה פס הקישוט (רק את הקצה..) , חזרה לעצמו. זה כאילו שהפלסטיק רק בקצה פס הקישוט (עקב מזג האוויר אולי) התרומם וצריך להדק אותו חזרה למקומו. ממה שבדקתי דבק חזק…
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ככה לא מזמן נגמר לי המלווה ואני לא יודע איפה זה השמן מנוע אני רק מוצא שמן אחד או שזה שמן גיר או שמן מנוע איפה השני ? יש למישהו מושג ? ככה אני רק מוצא שמן אחד שנמצא ליד אלטרנטור ליד המנוע עצמו יעני אני מחפש עוד שמן בשביל לדעת עם זה גיר או מנוע מישהו יכול לעזור לי או שאתם לא יכולים לדעת ?
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
אני מעוניין להחליף את המושבים הקידמיים ב205 למשובים של 206XS. רציתי לדעת מה יש לעשות בשביל להתאים את המושב (אם אפשר לעשות את זה לבד)? ואם יש אנשים שעוסקים בזה כמה הם דורשים על עבודה כזו? ומי בכלל עושה את זה? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת 205, -
- 1 תגובות
- 841 צפיות
אני לאחר פציעה, אז אני צריך מכונאי שיפרק מנוע מדלתא HF טורבו, שנמצאת ליד לוד, האוטו על בלוקים והוא כבר חצי מפורק, לכל המעוניין (ים?) השרות בתשלום כמובן אני בטלפון 054-270082 יפתח.
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם סובארו כזו עושה הרבה בעיות ? אם אני קונה אוטו שרילמוטרז שלו הוא 150 נראה לכם שהוא יעשה בעיות ? כי אני בהתלבטות אם לקנות או לא... האם למישהו פה שמבין בכול הקטע הטכני של האוטו הזה יודע האם האוטו עושה הרבה בלאגן או שהוא סוס עבודה רק דלק ושמן ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעיות: בעיה בתפוח היגויי בגלגל הימיני שגורם לרעשים מוזרים וחופש בהגה, קופסה של פילטר אוויר מתפוררת ונוצר שם חור, ומכסה דיסטרבוטר שבורח ממנו ניצוץ וגורם לבעיות ביציבות הסל"ד מטרות: להחליף תפוח לקנות בית פילטר אוויר, ולקנות מכסה דסטריבוטר חדש. הסיפור: יום שישי בוקר אני קם מוקדם במיוחד לוקח מזומנים ונוסע למוסך להחלפת תפוח (מה לעשות שאין לי ליפט לייד הביית?) מגיע למסוך מרימים את המכונית פתאום התפוח שבטלפון היה אמור לעלות 150 ש"ח הפך ל200 (טוב נו ציפיתי שזה יגיע) טוב אין מה לעשות בבטיחות לא מתפשרים! יאלה לעבודה, תוך 150 דקות זה הפך ל220 ש"ח (קי המוסכניק קרע את הגומייה בטעות) "אויי אני רואה שהגומייה לא טובה צריך להחליף גם אותה" טוב נו מה לעשות תחליף …
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כולנו מכירים את הספריי הזה שלטענת המייצרים שלו מגן על דופן הצמיג מנזקי שמש וכדו', בפועל אנשים משתמשים בו בשביל המראה האסטתי. הכל טוב ויפה, אבל למיטב הבנתי החומר מבוסס על שמן ולא מומלץ להשתמש בו על סוליית הצמיג או על כל משטח אחר שלא כדאי שיחליק. בהנחה ששמים אותו רק על הדופן כן הגיוני שבעת סיבובים הרכב יחליק מעט שכן הכתף תבוא במגע עם הכביש וסביר להניח שגם היא "מהולה" בחומר. האם למישהו יש מה לומר בעניין?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יוצא לי בנהיגה שלי לאמץ מאד את המנוע ופעם אחת מתוך הפעמים הרגשתי אפילו ריח שרוף (יכול להיות של צמיגים) בכל מקרה אני שם לב לאחרונה שהאוטו לא סוחב כמו בהתחלה חבר שלי אמר שיכול להיות ששרפתי את הרינגים אפשר הסבר מזתומרת ששרפתי את הרינגים ובאמת יכול להיות שהבעיות הסחיבה בגלל זה? ולמישהו יש עוד רעיונות למה יש בעיות סחיבה? תודה רבה לכל מי שעוזר
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
-
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
סתם פתאום באמצע הנסיעה האיתות הפסיק לעבוד, אחרי כמה ניסיונות הוא עבד שוב ואז מת סופית. מה עושים? יש אפשרות לפתור את זה לבד? תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 966 צפיות
המצב הוא כזה: אני רוצה לקנות רכב שראיתי (וולוו 240) בדיקה העלתה, שמבחינת מצב מכני היא פשוט כחדשה, אבל היא זקוקה לפחחות פה ושם (מכות חניה קטנות) ולצבע כמעט בכל האוטו (נזקי שמש בגג, שריטות וצבע מתקלף - חוץ מהמכסה מנוע שנצבע לפני זמן קצר בגלל תאונה). הצבע, אגב, מטאלי. שאלה: כמה יעלו כל התיקונים? לי יש סכום כסף מסויים ביד, חלקו לקנייה. אני חייב לחשב כמה יעלו התיקונים כדי לא להשאר בסופו של דבר עם רכב שנראה זוועה. ואם תהיתם למה נדבקתי דווקא לוולוו הזו (שהרי יש הרבה בהיצע) - הגירסה הזאת נדירה בארצנו (מנוע 2360, גימור GLE והכל עובד, קילומטרז' יחסית נמוך וכיו"ב) מישהו יכול לעזור לי להעריך?
הודעה אחרונה מאת patishh, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום באמצע נסיעה פתאום החמישי מסרב להשתלב, ומשתלב רק אחרי ניעור מהיר של הידית בניוטרל, כלומר ב"גלישה" ישירה מרביעי לא נכנס. מה עוד, יש ממש רעשים של חריקות ודפיקות כאשר הקלאץ' משוחרר, אם הוא לחוץ הכל שקט. להתחיל לחסוך לגיר חדש ? למישהו יש מוסג מה הבעיה ?
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במהלך נסיעה לצפון הרחוק (חרמון) מאילת, במעלה קצרין, הרכב פתאום הפסיק להגיב ללחיצה של הגז, ממש לשניה וחצי, היה מעין דיליי כבד, והטורים ירדו וגם המהירות... אחרי שניה וחצי פתאום הוא קיבל מעים בוסט וחזר לעצמו, אבל כל פעם שאני מוריד את הרגל מהגז, והמהירות יורדת סביב ה 20 קמ"ש הרכב מתחיל לרעוד כמו מטורף! על 0 קמ"ש הוא רועד ממש, אבל לא נכבה, הטורים נעים בין 0.5 לבין 0.75 לא יותר... והרכב ממש ממש רועד.... בבקשה, עזרו לי לאבחן את התקלה... מה יכול להיות המקור לזה? כיצד ניתן לתקן את זה? במידה ורק במוסך, מישהו יכול לתת לי הערכת מחיר לתיקון דבר כזה? אני ממש נואש. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Mazda323F, -
מה זה שאסי ועוד?? 1 2
מאת Eddy-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מישהוא יכול להסביר לי??(אני חדש בעניין) והאם יש כזה באופל אסטרה01 תגידו מה זה שסתום פריק ???
הודעה אחרונה מאת Eddy, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני הולך להביא עכשיו ברקסים של ברלינגו ורציתי לדעת איזה שינויים אני צריך לעשות כדי שלא היה לי הבעיות איתם. גם מבחינת ג'אנטים
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום שמתי לב כשהמנוע קר הרכב קצת מעשן. האם זה טבעי?
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם. צבעתי את הקונסולה המרכזית בכסף, ועדיין לא החלטתי אם לצבוע גם את החלק העליון שלה. מה אתם אומרים? לצבוע גם אותו? להשאיר ככה? או להחזיר את הכל לקדמותו? (צבעתי קונסולה שלירן 106 הביא לי - שוב תודה לירן. המקורית שמורה בבית לא לדאוג... )
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מחפש תשובה מקצועית אם להוסיף אנרג'י או מוטור אפ לשמן המנוע בהחלפה הבא, בפירסומות זה ניראה מבטיח, מחפש חוות דעת מקצועית או נסיון אישי מלומד-תודה רן
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אז ככה, ביטלתי את הרזונטור (התיבת תהודה). יש מעט רעש באסי. הפילטר עדיין קיים, אך נדמה לי שהמנוע כעת נושם טוב יותר, כי לפי מה שהבנתי תיבת התהודה כמעט אטומה. תופעות לוואי : כאשר אני לוחץ גז ועוזב ישר אני שומע מעין פיצוצים קטנים כאלה שנמשכים כשנייה עד שנייה וחצי. יש לכם מושג ? הדבר הבא הוא קדיחת חור בפגוש הקדמי ויצירת תעלת אוויר ישירות לפילטר. שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הציעו לי לאוטו ( פגו 309 1.6 88 ) מצבר של VOLTA מצברי וולק R.C.86 MIN 12V 320A 55H מ"ס קטלוגי 55503 במחיר של 360-380 ש"ח כדאי, מתאים, הוא טוב בכלל?
הודעה אחרונה מאת No Nick.inc, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מהו סוג המנוע ברכב שלי, XU או TU? סוג הרכבת בחתימה תודה
הודעה אחרונה מאת CITROEN ZX VOLCAN, -
- 1 תגובות
- 883 צפיות
אני מעוניין לשנות מידות צמיגים ברכב,ואני מעוניין לאשר את המידות החדשות איך עושים זאת אם הן לא מותרות לפי הוראות יצרן-המדבקה שבמשקוף הדלת ומה אם אני רוצה מאחור מידה רחבה יותר מאחור מאשר מקדימה???? תודה,רועי
- 2 תגובות
- 858 צפיות
הי, לאחרונה (השבוע), בלי שום סימן מיוחד, הפסיק לעבוד המאוור בפיאסטה (זה שמשתמשים בו לחימום ולקירור) על מהירות 1 ו2, ועובד רק על מהירות 3. בדקתי את כל הפיוזים, הם תקינים. יש למישהו רעיון? איך לפתור? תודה... אבי
הודעה אחרונה מאת ariel-s,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 366 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אהרן ג
- אלביס18
- orankohn
- om2
- `Infinity
- אלעדית
- NAPOLEON
- לירון .ה.
- guy.a
- Amitbak
- EliC25
- Derish