Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר של 206GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזו תדירות צריך להחליף שמן גיר?

אני מעולם לא החלפתי ולא הרגשתי בבעיתיות המחייבת החלפה.

אחרי שבע שנים ולמעלה מ-100K נראה לכם שהגיע הזמן? :?:?:

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באיזו תדירות צריך להחליף שמן גיר?

אני מעולם לא החלפתי ולא הרגשתי בבעיתיות המחייבת החלפה.

אחרי שבע שנים ולמעלה מ-100K נראה לכם שהגיע הזמן? :?:?:

בוא ננחש.....

כן !

פתח ספר רכב והווכח בעצמך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כולם להרגע - ככה זה.

יש את זה בהרבה דגמי פז'ו-סיטרואן. השיטה להפטר מזה באופן חלקי היא להעביר לשני כשהיד דוחפת את המוט שמאלה, לכיוון הרגל של הנהג. זה יקל על ההעברה.

רוני

רוני, אני באמת לא יודע מאיפה אתה מקריץ את ההשערות המגוכחות הללו.

בתור אחד שדווקא כן נהג על רכבי פג'ו סיטרואן בזמן התנעת בוקר (ולא על 2 מכוניות בודדות) הקשר בין מה שאתה אומר לבין המציאות הוא מקרי לחלוטין.

בגיר של הצרפתיות יש שמן גיר מאוד דליל, ההעברות ההילוכים ח-ל-ק-ו-ת גם ביום קריר - כולל כניסה להילוך ראשון/שני.

איציק

היו לי אינספור נסיעות על כמות לא מבוטלת של 205 צבאיות.

הייתי בעליה של 205 למעלה ארבע שנים.

VTR שבע שנים.

בנוסף הזדמן לי לנהוג על רכבי PSA שונים כגון 306XSI 206GTI ואפילו קסארה דיזל (הרשימה עוד ארוכה אבל הרעיון מובן).

תמיד נתקלתי בתחושה שהמ"מ האחרונים במהלך הידית נותנים התנגדות ממשית ולפעמים סרבנית ממש. בד"כ אם ההעברה מספיק עדינה ואיטית השילוב חלק לחלוטין.

הבעייה מחריפה ככל שיחס התמסורת גבוהה יותר, כלומר ראשון ואחורי ממש קטסטרופה לפעמים דרוש דאבל ואפילו טריפל קלאץ', אבל גם השני יודע להיות סרבן אם מנסים העברות מהירות.

בגירים יפניים אין בעייה כזו אבל בגירים יפניים יש ערפול שדורש היכרות ארוכת טווח כדי שייתאפשרו העברות מהירות ללא שגיאות בבחירת ההילוך או שחרור מוקדם של הקלאץ'.

פורסם
כן !

פתח ספר רכב והווכח בעצמך.

איציק

להווכח במה? לא ממש סיפקתה תשובה אינפורמטיבית.

אם אתה יודע את התשובה, מה התענוג שלך לסנג'ר אותי ארבע קומות כל כיוון?

אם אתה לא יודע את התשובה אתה מכיר אותי מספיק טוב ואתה מספיק אינטילגנט להבין שאת זה אני יודע לעשות גם בלי שתגיד לי.

הרי אם היינו מדברים פנים אל פנים לא הייתה נותן לי תשובה כזו.

אז אני לא מבין למה אתה חושב שבפורום השאלה הזו פתאום פסולה?

מה, אני מבזבז מקום ייקר בדיסק של השרת?

פורסם
אז כנראה שבוולקן יש גיר של קורולה :roll:

לא! פשוט נראה לי שיש פער ביין מה שכל אחד מאיתנו מגדיר כשילוב רך.

אני גם אדגיש שוב שהבעייה היא תלויית זמן. אם לא תעביר הילוכים במהירות תתקשה להרגיש בהבדל.

פורסם
היו לי אינספור נסיעות על כמות לא מבוטלת של 205 צבאיות.

הייתי בעליה של 205 למעלה ארבע שנים.

VTR שבע שנים.

בנוסף הזדמן לי לנהוג על רכבי PSA שונים כגון 306XSI 206GTI ואפילו קסארה דיזל (הרשימה עוד ארוכה אבל הרעיון מובן).

תמיד נתקלתי בתחושה שהמ"מ האחרונים במהלך הידית נותנים התנגדות ממשית ולפעמים סרבנית ממש. בד"כ אם ההעברה מספיק עדינה ואיטית השילוב חלק לחלוטין.

גם לי היו - ואני לא מסכים עם מה שאתה אומר.

בגירים יפניים אין בעייה כזו אבל בגירים יפניים יש ערפול שדורש היכרות ארוכת טווח כדי שייתאפשרו העברות מהירות ללא שגיאות בבחירת ההילוך או שחרור מוקדם של הקלאץ'.

כנראה שפשוט לא נהגת על מספיק גירים יפאניים (חלקם חלקים ומדוייקים, חלקם חלקים ומעורפלים - וחלקם אפילו מעט נוקשים בכניסה להילוך 2)

"היכרות ארוכת טווח כדי שייתאפשרו העברות מהירות ללא שגיאות בבחירת ההילוך" ? דווקא את זה מצאתי ברוב הצרפתיות (כנראה בזכות עודף השטאנגות הידועות לשימצה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אז כנראה שבוולקן יש גיר של קורולה :roll:

לא! פשוט נראה לי שיש פער ביין מה שכל אחד מאיתנו מגדיר כשילוב רך.

אני גם אדגיש שוב שהבעייה היא תלויית זמן. אם לא תעביר הילוכים במהירות תתקשה להרגיש בהבדל.

אני מגדיר את הגיר בוולקן רך יחסית לגיר בסיוויק , מספיק רך?

עד כדי כך , שאין שום בעיה לשלב ל-1 גם במהירות של 35 קמ"ש.

אני מאמין שאחרי שתחליף שמן גיר תרגיש הבדל מוחשי.

פורסם

תגיד איציק, עוד לא נמאס לך להיות פה על תקן של מיסיונר ?

די_מספיק_הבנו - רוב האנשים פה בוגרים ומחזיקים צרפתיות מתוך בחירה ושלמים עם זה.

לתמיר - אתה צודק, אין נתון אבסולוטי בנוגע להחלפת שמן גיר לפחות לא בספר רכב

בהיינס דווקא כן מצוין.

אני משוכנע שהגיר שלך במצב מצוין אין סיבה שלא, תחליף לו שמן בהזדמנות רצוי esso בצמיגות המקורית.

לא תרגיש שינוי גדול בתחושות בידית, בשביל שינוי בתחושות בידית יש להחליף תפוחים

בשטנגות.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בכל הצרפתיות שהיו לי החלפת הילוך בסל"ד גבוה (בעיקר בין ראשון לשני) דרש מיומנות מסויימת.

רוני ציין אותה וזה לא מיומנות שמפתחים בשביל צרפתיות אלה מיומנות נהיגה מהירה.

העניין הוא פשוט, אתה צריך להשתמש בקפיץ שממרכז את מוט ההילוכים.

מראשון לשני דוחף את הידית שמאלה ולמטה, משני לשלישי פשוט מרים את הידית(הקפיץ מזיז קצת ימינה) , שלישי לרביעי פשוט מוריד (הקפיץ פחות או יותר רפוי באמצע) ומרביעי לחמישי אתה דוחף עם כף היד לכיוון הדלת של הנוסע ולמעלה .

שמורידים זה בדיוק הפוך, חמישי לרביעי פשוט דוחפים למטה, רביעי שלישי דוחפים למעלה, שלישי לשני ימינה ולמטה , שני לראשון ימינה ומעלה .

כול הסוד בקפיץ.

נסו את זה להעברות מהירות , ככה בטוח ההילוך ייכנס תמיד למקום הנכון וביעילות.

פורסם

לתמיר - אתה צודק, אין נתון אבסולוטי בנוגע להחלפת שמן גיר לפחות לא בספר רכב

בהיינס דווקא כן מצוין.

בהיינס של ה106 מצויין להחליף שמן גיר , או רק לבדוק ולהוסיף אם יש צורך?

יש לידי היינס של 405 , שם מצויין לבדוק ולהוסיף אם צריך, פעם ב-3 שנים או 60K.

פורסם
תגיד איציק, עוד לא נמאס לך להיות פה על תקן של מיסיונר ?

די_מספיק_הבנו - רוב האנשים פה בוגרים ומחזיקים צרפתיות מתוך בחירה ושלמים עם זה.

תגיד דיויד, לא נמאס לך לצוץ כל פעם שדעתי בנושא משהו צרפתי אינה מקובלת עליך ?

מה הקשר בין הדיון הנ"ל, שתכליתו דו-שיח בנוגע לתחושה בגיר לבין "רוב האנשים פה בוגרים ומחזיקים צרפתיות מתוך בחירה ושלמים עם זה." ?

מדהים שרגשי הנחיתות שיש לחלק מהאנשים כאן פשוט מקרינים על כל דיון בסיסי שלא קשור בכלל לאמינות אלא לתחושה ודיעה אישית שמבוססת על ניסיון מעשי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עריכה - במיוחד לבעלי 106 וסקסו למיניהם.

קודם כל, אצלי גם אין בעיה להחליק לראשון במהירות של 35+- קמ"ש. כמובן שאני לא עושה את זה, אבל הראשון אכן נכנס.

אבל לגבי משהו אחר,

כל 106\סקסו שנגעתי במוט ההילוכים שלה והעברתי זה היה קשיח. ההילוכים הרגישו כמו רובוט. לא חלקים בכלל. קשה להסביר את זה באינטרנט :? אבל זה לא היה רח בכלל אלא קשיח מאוד שכזה. אצלי, ורק עוד אצל ראלי אחת (ישי) הרגשתי שמוט ההילוכים חלק ונוח כמו חמאה ואפשר אם רוצים לשחק איתו בניוטרל כמו חמאה בדיוק...

למה יש את ההבדל?

Back to the original - NC again.

פורסם

יאצק, להזכירך גם אני נהגתי על מספיק צרפתיות. ב-S16 שהייתה לי גם אחרי החלפת שמן גיר זה היה, ובסקסו (שוב - לאחר החלפת שמן גיר) זה גם קיים.

אך ורק במעבר מהילוך ראשון לשני, ואך ורק בהעברה מהירה (אם תעביר כמו בשיעור נהיגה קלאץ', כוס קפה, שני) לא תשים לב בכלל.

אתה מוזמן קחת סיבוב קצר על האוטו שלי ולראות בעצמך.

ו-TB:

אולי אני מוזר..

אבל מאז שיעורי הנהיגה שלי אני מעביר ככה הילוכים.

וואלה, ואני מעביר ככה: מראשון למטה, מחטט באף, מוריד לשני. משני לשלישי למעלה, מגרד באוזן ולמעלה, משלישי ללמעלה וללמעלה ואז למטה, קצת ימינה, עוד קצת, כן, ככה זה טוב, יופי... מרביעי לאמוק יוצא מהאוטו, נכנס דרך הסאן רוף, למעלה ואז מגרבץ.

ובמילים אחרות - מה לעזאזל ניסית להגיד? מה זה היה? קיצור של שיעור נהיגה מספר 3? :p

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אך ורק במעבר מהילוך ראשון לשני, ואך ורק בהעברה מהירה (אם תעביר כמו בשיעור נהיגה קלאץ', כוס קפה, שני) לא תשים לב בכלל.

אכן. במכוניות ה"רגילות" הצרפתיות שנהגתי לא היתה בעיה כזו. בוולקנים תמיד יצא שככל שההעברה היתה מהירה וצמודה למנתק היא היתה מלווה ברעש סינכרונים מחריד (סביר להניח שהרעש נובע סה"כ מבעיית גיל/בלאי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...