Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר של 206GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה בגיר, אם אני מושך את הילוך ראשון יחסית גבוהה (מעל 4000) ומעביר לשני, הידית הילוכים כאילו "נתקעת" לפני שהידית נכנסת לשני וההילוך משתלב. :mad:

זה ממש מעצבן ואני ממש לא חושב שככה זה אמור להיות.

קניתי את הרכב והייתה את הבעיה הזאת מההתחלה, לא נסעתי בו בלי ללכת למוסך קודם לבדוק מזה (ולטפל בעוד כמה דברים שהייתי צריך), אבא שלי לקח את המכונית למוסך והמוסכניק נהג במכונית ואמר לו שהכל בסדר וש"ככה זה הגיר של הGTI". נו באמת. :roll: פשוט לא נראה לי הגיוני, הידית ממש נתקעת (אלא אם אני משתמש בכוח, שאני לא אמור להשתמש ואז, עדיין אני מרגיש שהידית נתקעת, פשוט עם כוח- זה לפחות זמן).

כמה דברים חשובים: :idea:

-הידית הילוכים "נתקעת" ולא משתלבת חלק, רק בהילוך שני.

-המכונית עדיין באחריות (על מנוע\גיר..)

מה אתם אומרים?

תודה.

Some days your the bug; Some days your the windshield

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להעיד מה306 שלי שהאטו קר צריך להתאזר בסבלנות עם ההילוך השני..

יכול להיות שאתה לא רגיל לזויות של הגיר בתיבה,יכול להיות שהחלפת השמן בגיר לשמן

מסוג אחר תעלים את הבעיה...

איפה אתה גר?

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

זו יכולה להיות בעיה בסינכרון של ההילוך השני, אבל קשה לי להאמין שדבר כזה קורה ברכב חדש יחסית כמו שלך, למרות שרכבים ספורטיביים אוכלים חיים קשים. כמה ק"מ הוא עשה?

דבר נוסף שהייתי בודק הוא כיוונון של השטנגות (עמית, אני מתכוון למוטטות :wink: ) שהם כל המפרקים והדחיפים בין ידית ההילוכים לתיבה, שברכב הנעה קדמית די רגישים לשינויי זוית הנובעים מבלאי של גומיות או סתם יציאה מכיוונון. שווה לבדוק את הנושא.

פורסם

כולם להרגע - ככה זה.

יש את זה בהרבה דגמי פז'ו-סיטרואן. השיטה להפטר מזה באופן חלקי היא להעביר לשני כשהיד דוחפת את המוט שמאלה, לכיוון הרגל של הנהג. זה יקל על ההעברה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כולם להרגע - ככה זה.

יש את זה בהרבה דגמי פז'ו-סיטרואן. השיטה להפטר מזה באופן חלקי היא להעביר לשני כשהיד דוחפת את המוט שמאלה, לכיוון הרגל של הנהג. זה יקל על ההעברה.

רוני

איזה חאפריות... ככה ז'אן פול ופייר מתכננים מכוניות?

מזכיר לי את בעיות ה"ככה זה" אצלי בלנצ'יה. יש גשם בתוך האוטו? אפשר להפטר מהבעיה באופן חלקי אם תוקעים את אצבע ימין בחור בגג ומעבירים הילוכים עם הברך... :wink:

פורסם

דורשת העברה איטית יחסית ודחיפת הידית שמאלה לכוון הרגל. לידית יש תכונה של מירכוז כך שאם לא מושכים אותה שמאלה היא לא ממש נופלת למסילה של השני.

אין בעית העברה בשום סל"ד

זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
דורשת העברה איטית יחסית ודחיפת הידית שמאלה לכוון הרגל. לידית יש תכונה של מירכוז כך שאם לא מושכים אותה שמאלה היא לא ממש נופלת למסילה של השני.

אין בעית העברה בשום סל"ד

זאב

אכן כך, גם אני יכל להעיד וזה ברכב שמור ומטופל היטב :wink: . (לא שהרכב שלך לא. אני מבין שזו תופעה שאתה חווה מההתחלה) התופעה חריפה ב-206GTI לעומת גירים אחרים של PSA בגלל שהסנכרון בגיר הזה הוא מעט פחות מהיר ממה שאני אישית התרגלתי.

אגב בשילוב הילוך אחורי המצב חמור בהרבה.

פורסם

ישנו חומר של BG - תוסף שמן לגיר שמאוד מקל על מקרים כאלה

הוא לא פותר את הבעיה אבל מאוד מקל

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
בשילוב נכון של הגיר, זה לא קורה (כמו שכבר ציינו פה קודם), מנסיון.

אני מסכים. למרות שבחודשיים שנסעתי על כזאת יצא לי להתעצבן כמה פעמים על השילוב המוזר לשני. צריך פשוט לעשות חזק מדיטציה - to become one with the gear - ואז הולך חלק.

אוממממממממממממממממ...

:twisted:

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

גם אצלי בראלי יש את הבעיה הזו.

שילוב מראשון לשני לאחר משיכה , כלומר מעל 5 וחצי , 6 אלף סל"ד

קשה ולעיתים משולבת בחריקות.

כמו גם בשילוב רוורס , אם כי פחות לאחר השמן גיר שאיציק שם ברכבי.

שכחתי איזה סוג , אבל הוא מצויין.

פורסם
ולעיתים משולבת בחריקות.

גם אצלי לפעמים יש חריקות...

טוב אז אני מבין שזה נורמלי ואין לי ממש מה לדאוג?

אין דרך לשפר את זה?

זאב, לכל ידית של תיבה ידנית יש תכונה של מירכוז לא? חוץ מזה, אם זה ככה אז למה ל-5 זה עובר כמו חמאה? בגלל הכוח בשני?

טוב נו, האמת אני כבר מתחיל להתרגל לזה יותר, אחרי כמה זמן לומדים וזה לא כל כך נורא...

תודה לכולם :)

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם

הרעשים האלה מעידים על חיכוך מוגבר ולפי איך שזה נשמע הסינכרונים עובדים קשה, לא מתכון טוב לאריכות ימים שלהם

מומלץ לנסות לעבור לשמן אחר, או לתוסף לגיר

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
יש לי בעיה בגיר, אם אני מושך את הילוך ראשון יחסית גבוהה (מעל 4000) ומעביר לשני, הידית הילוכים כאילו "נתקעת" לפני שהידית נכנסת לשני וההילוך משתלב. :mad:

זה ממש מעצבן ואני ממש לא חושב שככה זה אמור להיות.

קניתי את הרכב והייתה את הבעיה הזאת מההתחלה, לא נסעתי בו בלי ללכת למוסך קודם לבדוק מזה (ולטפל בעוד כמה דברים שהייתי צריך), אבא שלי לקח את המכונית למוסך והמוסכניק נהג במכונית ואמר לו שהכל בסדר וש"ככה זה הגיר של הGTI". נו באמת. :roll: פשוט לא נראה לי הגיוני, הידית ממש נתקעת (אלא אם אני משתמש בכוח, שאני לא אמור להשתמש ואז, עדיין אני מרגיש שהידית נתקעת, פשוט עם כוח- זה לפחות זמן).

כמה דברים חשובים: :idea:

-הידית הילוכים "נתקעת" ולא משתלבת חלק, רק בהילוך שני.

-המכונית עדיין באחריות (על מנוע\גיר..)

מה אתם אומרים?

תודה.

כמה קילומטרים הרכב עבר ?

איזה מודל ?

האם הרכב ננהג "חזק" ?

האם בדקו שמן גיר לאחרונה ?

האם החליפו שמן גיר לאחרונה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כולם להרגע - ככה זה.

רוני

רוני, אני באמת לא יודע מאיפה אתה מקריץ את ההשערות המגוכחות הללו.

בתור אחד שדווקא כן נהג על רכבי פג'ו סיטרואן בזמן התנעת בוקר (ולא על 2 מכוניות בודדות) הקשר בין מה שאתה אומר לבין המציאות הוא מקרי לחלוטין.

בגיר של הצרפתיות יש שמן גיר מאוד דליל, ההעברות ההילוכים ח-ל-ק-ו-ת גם ביום קריר - כולל כניסה להילוך ראשון/שני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...