טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
טוב, אז ברשותי טויוטה קרינה.. ובזמן האחרון, בעת הדלקת המזגן, יש ריח.. בואו נגיד לא נעים.. אני אקדים ואומר, לא, אין לי שום דג מת בתעלות מיזוג.. אבל בכל זאת.. יש ריח לא נעים.. כאילו איזה מסנן לא בדיוק עושה את עבודותו.. מישהו פעם נתקל בבעיה דומה ברכב שלו? או האם יש משהו שאני צריך לבדוק בעצמי.. כמו ניקוי מסנן או משהו בסגנון.. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת i-karamba, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מאז ומתמיד מכונאים כיוונו לי את המכונית לפי שמיעה בלבד. ורציתי לדעת האם באמת אפשר בלי בעיה לכוון הצתה ברכב עם פלטינות בלי אקדח הצתה?
הודעה אחרונה מאת crock, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה אני חוקר במופלא (כלומר במנוע שיושב בערך מטר לפני כל זמן שאני על הכביש). זה אומר שמדי פעם אני טורח לפרק את כיסויי הפלסטיק הדקורטיביים שמכסים את כל הסוסים הקטנים שדחפו לי לתא מנוע, מנסה לזהות כל מיני חלקים ולחשוב איך אפשר לפרק ולהרכיב אותם (תוך השתדלות לא לחשוב למה בעצם, ועל ההשלכות הכלכליות של זה). מהתבוננות במה שאני מזהה כמקום שבו צריכה להימצא המצערת, הופתעתי לגלות שמדובר בגוש מתכת עם קצת פלסטיק, סגור ואטום ללא שום מנופים, כבלים, מנועים או שסתומים צמודים אליו. מקסימום כמה חוטי חשמל. חיפוש בכמה פורומים רלוונטיים העלה שברכבי הקונצרן משנת 2000 יש מערכת DBW או Drive By Wire, כלומר אין שום חיבור מכני בין הדוושה למצערת, וכל השליטה במצערת נעשית על ידי המחש…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
משהו יכול להמליץ לי על מקום לרכישת שתי חצאיות לפיאט בראבו ובמחיר טוב? תודה.
הודעה אחרונה מאת manxral, -
- 7 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
האוטו לא נסע נסיעות מחוץ לעיר בשבוע האחרון והכל נראה תקין ..(פיאט אונו 88) רק היום גיליתי שלולית של שמן, לפני כמה ימים מילאתי שמן בתחנת דלק(נתקעתי בלי שמן מה אני יעשה.). מה יכולה להיות הבעיה אה וכשאני בודק עם המדיד שמן הוא מלא שמן כזה ויש מינימום. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע כמה צריך לעלות שיפוץ ראש מנוע לרכב כזה ? האוטו אוכל מים ושמן בקצב מטורף....
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
צבע פחחות לרכב
מאת רנזי- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איפה אפשר לעשות צבע ופחחות מקצועיים לרכב ? אני מתכוון לכל האוטו, קומפלט. כמה זה צריך לעלות ?
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
Back to the Future?
הודעה אחרונה מאת יותם ק., -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אנא כנסו, הקליקו הורידו והביעו דעתכם. כדי להוריד אתם זקוקים לאחת התוכנות (Emule/edonkey/overnet). מי שיש לו ספריי מוטוריקה בקבצי PDF ורוצה לשתף בין החברים בפורום והוא מעוניין שהספרים יפורסמו באתר, מוזמן לשלוח לי לינק (אסביר תיכף איך מוצאים את הלינק) ואם אפשר תמונה של אותו הספר או תמונה של אותו הדגם עליו מדובר. למשל : Citroen Saxo [תמונה רלוונטית בגודל 150X196 מאתר המחבר או אתר יצרן הרכב]. הסבר למציאת הלינק [HASH ID] : 1)מעתיקים את הקובץ שרוצים לשתף לספריית ה- INCOME של התוכנה בה אתה משתמש כדי להוריד קבצים (ותועבה כמובן ). 2)הולכים לתוכנה, פותחים את ה SHARED TAB, הולכים לאותו הקובץ ומבצעים : Copy Link to ClipBoard. 3)עושים Paste בקובץ טקסט…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום כשאני מסובב סיבוב מלא של ההגה אני שומע תיקתוקים לא נעימים כל כך מאזור הגלגלים הקדמיים, אני חייב לציין שהדבר הזה לא קורה תמיד. מה יכולה להיות הסיבה? תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפעמים בזמן נסיע האיתות מפסיק לעבוד בלי שום סיבה נראת לעין (כלומר אני מסובב ידית למעלה\למטה ולא קורה כלום..מנורות לא דולקות..לא שומעים נקישות של ריליי ) וחוזר לעבוד אחרי 15-20 דקות. הדבר המוזר שוינקר חרום עובד ללא בעיה גם כאשר איתות שמאלה\ימינה לא מגיב. ניסיתי לשחק עם חיבורים ללוח פיוזים, עם הצמה המחוברת לידית אורות\וינקרים...שום דבר לא עוזר. מישהו יודע מה יכולה להיות בעיה? איפה אפשר להשיג pinout של הידית?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
יש לי רנו מגאן 99 ושאני לוחץ בעדינות על דוושת הברקס אני שומע רעשים. וזה רק שאני לוחץ בעדינות. איך גורמים לזה להפסיק? תודה. עומר.
הודעה אחרונה מאת mero, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי בעיה קטנטנה באיתות שאני מאותת לא משנה לאיזה צד אין לי את הקפיץ שמחזיר את הידית למקום ואני נאלץ לעשות זאת ידני ??? אפשר לתקן את זה בקלות ? בלי מוסך ? כמו העלות תיקון?? תודה
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
אבקש לברר עבור חבר מהם הסימפטומים בכל אחד מן המקרים הבאים: 1. שחוטי הפלגים לא טובים? 2. שהקבל לא תקין? 3. ושהפלטינה לא תקינה (שרופה, סגורה מידי, פתוחה מידי)?
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
תקר - להחליף בודד או זוג?
מאת Guest brk- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש צורך להחליף זוג או שאפשר בודד? או אפילו רביעייה? לאימפרזה הנעה כפולה הצמיגים חדשים, 3 חודש על האוטו
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יום אחד הרכב התחמם לי. אז הלכתי למוסך, נמצא צינור מים קרוע -> הוחלף. המוסכניק טען שצריך גם לנקות רדיאטור, סירבתי בזמנו (400 ש"ח נראה לי מוגזם). לאחרונה שמתי לב שאחרי נסיעה ארוכה - ארוכה מאוד (למעלה משעה של נסיעה רצופה בפקקים) הרכב מתחיל להתחמם. אני מפעיל חימום בתוך האוטו ומייד הטמפרוטורה שלו צונחת. עכשיו, שפתחתי את המיכל מים (מים ירוקים בלבד כמובן) התחילו להשפך המון מים החוצה עם אוויר כמו בג'קוזי. חזרתי למוסך, הואמ אמר שוב "צריך לנקות רדיאטור" זאת הבעיה שלך. באמת ייתכן שזאת הבעיה? או שיש לי בעיה בראש מנוע?
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
דנלופ SP SPORT 01
מאת שי- 0 תגובות
- 941 צפיות
קיבלתי הצעה טובה לרכישת הצמיג הנ"ל (400 ש"ח לצמיג במידה 205/60R15 אצל אנטון). עפ"י מבחנים, כמו זה של ADAC הגרמני: http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/205_55_r16_03_2004/tab.asp? הוא אמור להיות די טוב. האם למישהו כאן יש נסיון עימו? מה התוצאות שהוא השיג במבחן של אוטוקאר (שפורסם בפורום לפני כשנה, אך איני מצליח למצאו בחיפוש)? תודה, שי
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 981 צפיות
יש לי ג'סטי 1000 92, כבר דיי הרבה זמן אני שומע את הרעשים מהגלגלים, בעת סיבוב. רציתי לדעת.. איך מחליפים ציריות (בכמה פירוט שניתן), (אני מעוניין לעשות זאת בעצמי), וכן כמה יעלו לי החלקים אם אני אעשה זאת בעצמי. כמו כן , בגלל שאני נהנה לטפל ברכב בעצמי, אני מחפש כבר זמן מה איזה מדריך תיקונים לאוטו, משהו בסיגנון היינס , אבל לצערי אין בנמצא שום דבר , האם מישהו יודע אם יש ואיך אפשר להשיג, ואם לא אז, איזה ספר אני יכול לקנות כדי שיתקרב כמה שניתן לטיפול מקיף בג'סטי שלי. תודה מראש - טל.
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- 7 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
הקורבן: פיג'ו 205 פוראבר, בציר 95'. מראש אציין שהעבודה לא בוצעה על-ידי אלא על ידי מומחה לחשמל ומיזוג אוויר שעברו תחת ידיו מאות רכבים כאלה. אין למי שאין לו נסיון, כלים וחומרים מתאימים מה להתעסק עם זה מכיוון שמלבד פירוק מלא של הדשבורד כדי להגיע לשסתום (שממוקם על היחידה הפנימית של המזגן, בצמוד לקיר האש מצידו הפנימי של האוטו), יש גם כמובן לרוקן גז מהמזגן ולאחר מכן להחזיר לואקום ולמלא שוב. זמן עבודה משוער: כולל חיפוש כלים אבודים ושטויות אחרות - 4.5 שעות. רשמית � יום עבודה. במוסך זה גם יכול לקחת יומיים-שלושה, ויגבו מכם לפחות 6 שעות. רקע: קצת ידע כללי על השסתום המדובר � מחוברים אליו שני צינורות, של נוזל הקירור ושל גז המזגן, והוא מווסת את כניסת הגז אל היחידה הפנימי…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
דבר ראשון שלום לכולם! אני חייב לציין שאני מבקר את הפורום הזה כבר זמן מה ואין לי ספק שזה הוא פורום אמיתי של מבינים ומתמצאים ברכב. עד עכשיו לא נרשמתי אבל פשוט עצבן אותי שלא יכלתי לראות תמונות אז החלטתי להרשם... בכל מקרה השאלה שלי היא, באילו מכוניות שיובאו או הגיעו לארץ הותקן מנוע דו פעמתי, אם כך שמו? על פי ההבנה שלי תכנון ומבנה המנוע אמורים להפיק את מירב הכח מהמנוע.. בעצם המנוע אינו "מאבד כח" בכך שתנועת סיבוב המנוע מגיעה ישר לגלגלים מבלי לאבד כח בתנועת הבוכנות... אז למה מנוע זה לא בשימוש במכוניות גם היום אשמח לקבל תשובה. אורי.
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנשים, יש לי שאלה אליכם, יש ברשותי מיצובישי מדגם סופר לאנסר מודל 96. דגמי הסופר לאנסר ידועים בבעית החימום שלהם עקב בעיות במערכת הצינון שלהם, לכן כמו כל בעיה יש גם פתרון, לגיר (האוטומטי) באוטו יש קיט צינון בנוסף לקולר המקורי, ודובר על זה כבר הרבה כאן בפורום ולא בזה אני עוסק. השאלה שלי היא האם אפשר בדרך כזו או אחרת לשים מד טמפרטורה בגיר, שיציג את הטמפרטורה על גבי מד? הרעיון שעומד מאחורי זה, זה שברגע שאדם רואה שהמנוע שלו מתחמם, הוא מיד עוצר בצד ובודק למה, וברגע שמשהו ישתבש במערכת הצינון המקורית של הגיר או בזו שהוספה לו עם הזמן - הרגע היחיד שהנהג ידע שיש בעיה בגיר היא ברגע שהוא יפסיק להגיב... ואני לא מדבר על אדם עם רקע טכני אני מדבר על אדם (או אמא שלי שלא י…
הודעה אחרונה מאת Tweet, -
-
- 1 תגובות
- 867 צפיות
אני נוסע ולוחץ על הכפתור שמדליק אותם עכשיו על הלוח שעונים מופיעה הנורה שהם דולקים אבל בפועל הם לא דולקים מה יכולה להיות הבעיה? הרכב הוא רנו קליאו
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 942 צפיות
שלום לאחר נסיעה מאומצת של כ10 דקות נדלקה לי נורית אדומה (שלא נדלקה מעולם) מעל לשעון החום של המנוע, המחוג של השעון היה בתחתית המד (הורה על מנוע קר ). 1. האם מישהו כאן נתקל בזה בעבר ? 2. האם גרמתי לאיזשהו נזק והאם יש סיבה לדאגה ?! 3. מה עלי לעשות כדי לטפל בזה ?(אני מנחש שזה לא דבר טוב ) תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שמעתי שזה מכשיר/חלק שמרכיבים כדי שהעברת ההילוכים בגיר רגיל תהיה מהירה יותר. האם זה נכון ? כמה זה עולה ואצל מי ניתן להשיג ? תודה רבה רבה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 923 צפיות
אני מחפש סמל אחורי ל106 ראלי שנת 97 ' איפה אני יכול להשיג חוץ מהחברה כי שם הם רוצים על זה 200 ש"ח !!!
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אממ.. השאלה דיי ברורה ת'אמת
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם חברה.. בבעלותי פורד סיירה שנת 88... ללא מד טורים. השגתי מד טורים של רנו. עכשיו אני רוצה לחבר אותם.... הייתי אצל חשמלי רכב הוא אמר שאין בעיה ואפשר לחבר טורים בכל רכב. הוא בדק את הטורים על המצבר והם עלו.... מה שמה הם עובדים!!! הוא אמר שמחברים את הטורים פלוס מינוס לכוהל!!! עשיתי כך אך זה לא עובד... הוא בדק ואמר שאין לי מינוס מספיק חזק בכהל.... אני מתוסכל ומת לחבר אותם כבר....... מישהו שמבין יכול לעזור לי?????? בבקשה ממכם!!!!
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 950 צפיות
השאלה שלי מתחלקת למעשה ל2 חלקים : 1. האם במהלך "אוברול" למנוע מחליפים חלקים לחלקים חדשים או שחורטים/משפצים/ממלאים את החלקים הקייימים ? 2. אם אכן מחליפים חלקים, אז איך אפשר להשיג חלקים למנועים שכבר לא מיוצרים כיום ? הרי החלקים יהיו גם הם ישנים ... וגם אם יש חדשים בחו"ל סביר שאין יבוא סדיר שלהם לארץ... ואם זה מעניין מישהו , אני מדבר ספיציפית על מנוע בוקסר 1.7 קרבורטורים של אלפא (אני מתחיל לפעול לכיוון הגשמת חלום ישן) , ולא - אני לא רוצה להחליף למנוע עם הזרקה (אלא אם לא תהיה לי שום ברירה).
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מדובר באוסטין מונטגו 1988 שנמצאת אצלי הרבה שנים. מזה מספר ימים יש תופעה שבניוטרל לחיצה על דוושת הדלק לא מצליחה להעלות את הטורים בצורה משמעותית. ישנה נקודה שבה הטורים נופלים. גם בנסיעה , אי אפשר לעבור את ה- 40 קמ"ש. ניקיתי קרבורטור, אבל זה לא עזר. שמתי לב שהרעש מהאגזוז נשמע כמו לחישה. ולא רעש עמום. החלפתי מסנן דלק, וגם זה לא עוזר. מאחר ואני לא מתכונן להחזיק באוטו עוד זמן רב, אני לא רוצה להשקיע אלא רק את המינימום. מבקש עזרה. האם ייתכן שיש סתימה באגזוז? איך בודקים זאת?
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי פלגים לביצוע טיפול 15K ובטעות נתנו לי פלגים ארוכים יותר מהנדרש, למרות שציינתי דגם ומודל, אני גם יצאתי אהבל שלא ידעתי להבדיל בגודל, אבל השאלה היא האם אפשר לתבוע את החנות על הנזק שנגרם לשסתומים?( 3K שקל) ובבקשה, בלי הערות שלא יתרמו למצב רוחי הירוד ממילא
הודעה אחרונה מאת SUPER,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 987 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הדיין
- 133hp
- sperial
- פינדר
- santiago
- איציק נ.
- urich
- Igalz
- EliC25
- asix
- GTאי
- avizaz