Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Drive By Wire ? (שאלה לידע כללי)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני חוקר במופלא (כלומר במנוע שיושב בערך מטר לפני כל זמן שאני על הכביש).

זה אומר שמדי פעם אני טורח לפרק את כיסויי הפלסטיק הדקורטיביים שמכסים את כל הסוסים הקטנים שדחפו לי לתא מנוע, מנסה לזהות כל מיני חלקים ולחשוב איך אפשר לפרק ולהרכיב אותם (תוך השתדלות לא לחשוב למה בעצם, ועל ההשלכות הכלכליות של זה).

מהתבוננות במה שאני מזהה כמקום שבו צריכה להימצא המצערת, הופתעתי לגלות שמדובר בגוש מתכת עם קצת פלסטיק, סגור ואטום ללא שום מנופים, כבלים, מנועים או שסתומים צמודים אליו. מקסימום כמה חוטי חשמל.

חיפוש בכמה פורומים רלוונטיים העלה שברכבי הקונצרן משנת 2000 יש מערכת DBW או Drive By Wire, כלומר אין שום חיבור מכני בין הדוושה למצערת, וכל השליטה במצערת נעשית על ידי המחשב ולפי שיקול דעתו. בהתאם אותרו כל מיני פרוצדורות שמטרתן לגרום למחשב 'ללמוד' את המצערת אחרי אירוע טראומטי (למשל ניתוק המצבר, או החלפת בית מצערת).

השאלה היא האם השליטה המוחלטת של המחשב במצערת פוטרת אותי מהעונש הקרוי בשם 'מנוע צעדים' ? ** עריכה: ברור לי שהמצערת עצמה יושבת על מנוע חשמלי מסוג 'מנוע צעדים', אבל אני מתכוון ל'מנוע צעדים' במשמעותו המוסכניקית **

ומה עם עונשים בשם 'מגבר טורים למזגן' ? 'צ'וק אוטומטי' למיניהו ? כעיקרון, להבנתי, מחשב ששולט במצערת יכול לוותר על כל אלה.

אני מבין נכון ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

ברוך הבא לעולם שבו הכל נישלט ע"י מחשב....

אין כבלים שצריך לשמן, אין מוליכי כבלים, כיוונונים וכו'....

ברוך הבא לעולם שאין לך שליטה בו! או אם אינך מומחה באלקטרוניקה אין לך דריסת רגל כאן :-)

העתיד כבר כאן, ואתה?

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

צ'וק אוטומטי יש בכל מקרה.... רק שהוא ממוחשב...

אם תניע את האוטו בבוקר קר, תראה שהטורים עצמם גבוהים, כמו בצ'וק ידני, ולאט לאט יורדים ככל שחום המנוע עולה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

חיפוש בכמה פורומים רלוונטיים העלה שברכבי הקונצרן משנת 2000 יש מערכת DBW או Drive By Wire, כלומר אין שום חיבור מכני בין הדוושה למצערת, וכל השליטה במצערת נעשית על ידי המחשב ולפי שיקול דעתו. בהתאם אותרו כל מיני פרוצדורות שמטרתן לגרום למחשב 'ללמוד' את המצערת אחרי אירוע טראומטי (למשל ניתוק המצבר, או החלפת בית מצערת).

כוונתך למצערת אלק', בכל אופן בגולף GTI שנת 2000 וגם בגולף 1.6 שנת 2001 אין מצערת אלק',

לפי ידעתי המצערת האלק' קיימת במספר דגמים אך לא בכולם.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

ובחזרה לשאלה המקורית, האם אכן מצערת DBW מבטלת את הצורך באיזה מהמכלולים הבאים:

- 'מנוע צעדים' (ובעברית: שסתום מעקף מצערת מבוקר מחשב)

- 'מגבר טורים' למזגן

- צ'וק: תודה רנזי, זה מה שחשבתי, אני שואל כדי לוודא שאין איזשהו מכלול נוסף שאני לא מכיר

redbaron: אין לי שום בעיה עם המחר. אני ממש מעדיף את זה ככה. מההודעה שלך לא ברור לי מה אתה מעדיף (?). לדעתי המחשב אצלי עושה עבודה מצויינת בניהול מנוע ב-idle, שקט כמו חתול מגרגר.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
ובחזרה לשאלה המקורית, האם אכן מצערת DBW מבטלת את הצורך באיזה מהמכלולים הבאים:

- 'מנוע צעדים' (ובעברית: שסתום מעקף מצערת מבוקר מחשב)

- 'מגבר טורים' למזגן

- צ'וק: תודה רנזי, זה מה שחשבתי, אני שואל כדי לוודא שאין איזשהו מכלול נוסף שאני לא מכיר

redbaron: אין לי שום בעיה עם המחר. אני ממש מעדיף את זה ככה. מההודעה שלך לא ברור לי מה אתה מעדיף (?). לדעתי המחשב אצלי עושה עבודה מצויינת בניהול מנוע ב-idle, שקט כמו חתול מגרגר.

במערכות ניהול מנוע בעלי מצערת חשמלית, אין מנוע צעדים או כל התקן אחר.

פשוט אין צורך בו עוד. השליטה על סל"ד סרק מתבצע באמצעות פרפר המצערת עצמו.

• תוכן חדש...