טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם....... אני יקח את האוטו שלי כדוגמא...... פורד סיירה 88 1600 סמ"ק. אני משתמש בדלק 96 כרגיל..... יש לי חבר שקנה פורד סיירה ממש גמורה.... והחליט לנסות לשים דלק 98............ בלי להגזים האוטו התחיל ממש לטוס לו!!!!!!!!!!!!!!!!! השאלה אם מותר להחליף סוג דלק... ואם זה בריא.. ואם אני יכול להישאר עם 96 ומידי פעם לשים 98 כדי שהאוטו ירביץ יותר!
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לדעת האם כאשר אני ממלא אויר בצמיגים בצורה מקסימלית (עומס מלא ע"פ היצרן) הדבר יגרום לאחיזה מוגברת בסיבובים ? או שלהפך ? ע"פ ההיגיון זה אמור לגרום לחוסר יציבות אבל ע"פ מה שנאמר לי הדבר הוא בדיוק הפוך והוא גורם ליציבות גבוהה יותר בסיבובים. מה נכון מבין השניים ?
הודעה אחרונה מאת joker2k, -
מחפש פירוקיות.
מאת שייקה-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש פירוקיות באזור המרכז ,אני נואש כבר אז אני פונה אליכם.. אני בסך הכל מחפש טאסה לניסאן.. הייתי היום אצל "אלי פנסים" ביפו ואין לו. מחפש עוד מקומות דומים. עזרו לי למצוא טאסה !
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו מכיר מקום טוב לקניית כיסוי 4 עונות לרכב..
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. לפני כשנה רכשתי גולף GL 1.8 אוטומטית הזרקת דלק. יש לי 2 שאלות: 1.מה סוג הדלק המומלץ? על המיכל רשום למלא דלק נטול עופרת בלבד. אני ממלא 95 נטול. מישהו המליץ לי לתדלק 98. כדאי? 2.בגיר האוטומטי 3 הילוכים. במהירות 100-110 קמ"ש מד הסל"ד עומד על 3500 .המהירויות גבוהות יותר כבר מגיעים ל 4000. האם זה סביר? אני מרגיש כאילו חסר הילוך לרכב. חסר הילוך 'שיוט' . אני שואל את עצמי האם סביר שרכב שבכישי גרמניה נוסע גם ב 140 קמ"ש יגיע לסלד כל כך גבוה. האם יש אפשרות להרכיב ברכב גיר אוטומטי של 4 הילוכים? תודה ליועצים.
הודעה אחרונה מאת amir_y, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קשקשתי קצת באי ביי ומצאתי מוצר שאולי יעניין אותי, אבל אני לא בטוח שזה מה שאני חושב שזה. למישהו יש מושג מה זה בדיוק? כאילו, האם זהו קיט איתו מתחברים אל מחשב הרכב ומקבלים אינפורמציה בנוגע לחייישנים השונים וכו' ? (בדומה לאקזמינר שיש בפיאט למשל? ) פניתי אל המוכר..... אבל הוא לא יודע בעצמו, טוען שמעולם לא ניסה להשתמש במכשור, "טכני מידי עבורו". מקווה שתוכלו לעזור... http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2468485384&category=30921
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. יש לי יונדאי קופה, משנת 98, וכידוע לכם (אני מניח) היא ממש גרועה ביציבות בכביש. זווית גלגול שלה מפחידה ביותר, לדעתי יש ג'יפים שבהם הזוית קטנה יותר, והריסון של המתלים את המרכב לאחר שינוי מהיר של נתיב פשוט גרוע!!! רציתי לשאול את דעתכם לגבי החלפת בולמי זעזועים ל בולמים ספורטיביים של קוני. האם זה יעזור ובכמה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הלכה לי משאבת הדלק באוטו (HF), אני רוצה להחליף את המשאבה. המשאבה היא חשמלית חיצונית (כמו של אלפא 33) והיא מספקת 4.5 באר, אז לכל המומחים, איזו משאבה אני יכול לשים אצלי באוטו? כל משאבה חיצונית עם הספק של 4.5 באר תתאים לי ורציתי אחת יותר אמינה מהמשאבה שלי.....
הודעה אחרונה מאת t.e.s, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חוץ משטיחי אלומיניום איפה אפשר למצוא שטיחים יפים מיוחדים??אם למישהו יש מקום אני ישמח אני רוצה כזה משהו מיוחד נגיד שטיחים שיהיה כתוב בהם nos! (ראיתי כאלה בחול אין קשר לאם יש לי ברכב נוס זה פשוט מיוחד אז אם יש מקומות אני פתוח להצעות!!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
סימני עיגולים על הצבע 1 2
מאת gmb- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עשיתי ווקס על האוטו וכעת יש מעין סימני עיגולים על הצבע? מה זה? שריטות? אני שוטף לבד ומווקסס לבד... רק שהפעם השתמשתי בווקס של QMI לאחר המלצות פה מהחבר'ה... (איפה הצ'ופצ'יק צריך להיות?) תודה לכולם...
הודעה אחרונה מאת gmb, -
להגביה מכונית
מאת speedoo-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה יעלה להגביה מכונית? ואיפה הכי כדי לעשות את זה? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מאיפה אני משיג את הכיסוי שיש לו על ההגה. אם אני לא טועה, זה חתיכת בד שתופרים על ההגה.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב, אז שנתיים אני מתמודד עם הנושא. הבעיה לא התחילה לאחר שקניתי את רכבי. אפילו אני חושב שככה הרכב הגיע במקור מהייבואן. לסבא שלי היה את אותו הרכב בדיוק (גרסה ה -F) ואצלו השלט היה דורך/מנטרל את הרכב מרחוק. אצלי אני חייב להיצמד לרכב או למכסה המנוע (סמוך למגבים) כדי שהמנגנון יגיב. סוללות כבר החלפתי. ניסיתי לחפש את האנטנה (מחוברת לגוף, נכון ? )אך ללא הצלחה. יש עוד כיוונים ? איך אני אזהה את "המחשב" של האעזקה ? נסו בבקשה לתת לי את כל הפרטים שיכולים לעזור, כגון איך מערכת בסיסית עובדת, תרשימים וכו' אגב, המערכת היא של Cobra. תודה שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 3 תגובות
- 962 צפיות
בעת נסיעה, (בנמוך שומעים יותר טוב) יש רעש מעצבן של שריקה מוזרה כזו.. שנעלמת אם נוגעים קלות בברקס \ עוצרים .. ברגע שהרפידה נוגעת הרעש נפסק.. הראש אומר דיסקים ... מה הגאונים אומרים ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום... עשיתי איזון לפני חודשיים או קצת פחות, לא היו רעידות רציניות אבל היו מעט, בשני גלגלים המכשיר הראה סטיה של פחות מ-10 שלפי מה שאמרו לי שם זה נחשב מאוזן, הגלגל הכי לא מאוזן היה 14 בלבד, אבל החלטתי לעשות איזון בכל מקרה בשביל שלא יהיו רעידות בכלל... איזנו את כל ה-4 גלגלים ל-0 והרעידות (הקלות שהיו ב-120) נעלמו לגמרי. בקיצור, עכשיו התחילו שוב אותן רעידות, מאוד קלות אבל מורגשות וזה מעצבן, יכול להיות שהמשקולות או חלק מהן עפו מהגלגל ??? יצא לי לעבור גם על בור או שניים בכביש... באחד הייתה מכה דיי לא נעימה. אז הגיוני שהמשקולות עפו ? והאם אני יכול לטעון משהו כשאני חוזר למקום שעשיתי בו את האיזון ? או שזה לא אשמתם ? תודה, ינון.
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- 4 תגובות
- 994 צפיות
מכירים את החברה הזאת Compomotive. ראיתי באתר אינטרנט שלהם ג'נט יפה שאני מעוניין להזמין, אבל אף פעם לא שמעתי על החברה הזאת. מישהו שמע עליה, מכיר אותה? אני לא רוצה לקנות ואז להתבאס מאיכות ירודה או משהו כזה. תודה מראש אלי ראובן
הודעה אחרונה מאת eli_85, -
צבע למכונית
מאת speedoo- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כמה יעלה צבע בערך לכל המכונית באוטו דיפו? ואם כדאי לצבוע לבד
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כידוע יש לי יאריס T ליסינג שחוץ מנסיעות פאן וכיף, היא גם עובדת איתי. חלק מהעבודה כולל העברת סחורות כאשר הכסא האחורי כמעט תמיד מקופל ובמשטח שנוצר אני נוהג להעמיס בין 70 ל 120 ק"ג. מצד אחד אמרו לי שזה יכול לפגוע במתלים ומצד שני המיקשל הוא פחות ממשקל של שני אנשים שאמורים לשבת שםן בסבבה. בדרך כלל הנסיעה עם המשקל מתמשכת דקות ספורות בלבד כאשר לעיתים הסחורה נשארת לישון אצלי ... מה דעתכם רצוי רק אם אתם יודעים משהו ולא מנחשים ...
הודעה אחרונה מאת F_B_I, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
במהלך המיני פרויקט שלי להגדלת הקליפרים והדיסקים ברכב שלי יש צורך להחלפת הנאבה . האם למישהו מבאי הפורום יש נסיון או נסיון בהחלפת נאבות ? האם יש צורך בכלים מיוחדים ? כיצד עושים זאת ? שאלה נוספת ... אם כבר הורדתי את הנאבות , לא כדאי להחליף כבר מייסבים ? כדאי ! האם ישנה הערכת מחיר למיסבי גלגל של 205 ?
הודעה אחרונה מאת ADRIANFARINA, -
- 0 תגובות
- 974 צפיות
בפגו שלי אני מחליף רק שני קפיצים קדמיים אם אני ישאר עם הבולמים המקוריים שלי האם יגרם נזק בעתיד?
הודעה אחרונה מאת arikocc, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש מכון פרונט אמין ומקצועי באזור ת"א רמת גן. ידוע לי כי כיוון פרונט לא מקצועי יכול להרוס את ההתנהגו של הרכב, כלומר: את התחושה בהגה(פידבק), את משיכת ההגה למרכז ואת כיול הרכב להיגוי יתר ותת היגוי (זוויות הפרונט השונות) חשוב לי מאוד כי הכיוון יעשה בצורה המקצועית והמדוייקת ביותר בתודה נדב
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
משבש לייזר
מאת רנזי- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות אחד כזה.... כל הדגמים פשוט בלבלו אותי. מישהו מבין בזה/דגמים/מחירים ואיפה אפשר לקנות ? אשמח לתשובות. נ.ב. - האם אפשר לקנות בחו"ל ולהתקין בארץ ?
הודעה אחרונה מאת a.c, -
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב, זה היה ידוע. הרכב המדובר הוא B.M.W E21 318i משנת 1982. הכל החל בערך לפני שנה, בצריכת שמן לא גדולה אך קבועה. ואח"כ - בעישון לבן בהורדת הרגל מהגז (גומיות שסתומים). לפני כחודש החלה התחממות ואיבוד מים לא רציני(תמיד היה חסר קצת מים ברדיאטור- אבל לא ברמה מטורפת- כ100~200 מ"ל ל300 ק"מ בנסיעה עירונית). ואני, כמו חאפר אמיתי, לא דאגתי לבדיקה מעמיקה וטיפול מונע לזכותי(?!?) יאמר שבשנה האחרונה הייתי עסוק יותר בשיפוץ האספנות שלי (B.M.W 1800 ) ובשיפוץ המנוע שם וגם בפחחות וצבע כללית מה שגרם לי(בצורה ממש לא אופינית) להזניח את ה"אהבה הראשונה" שלי. ואז ביום שישי זה קרה: נסיעה מת"א לחולון בערב, ומחוג החום מחליט להשאר ב3/4 . o.k עוצר וממלא בחולון ליטר וחצי ( !)…
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
- 10 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שאלות למומחי הפורום- מדובר ברכב יונדאי ידני שכללית אני מאוד מרוצה ממנו- גם חסכוני עד כה, גם סביר בתנועה 1.צריך להחליף את הבלמים הקדמיים (צלחות+רפידות) כשניגשתי לשני מוסכים שונים קיבלתי תשובה ש"יתכן שיהיה צורך להחליף מיסבים, (אי אפשר לדעת מראש) ואז זה כמובן יעלה הרבה יותר". מה דעתכם, אפשר לדעת מראש? איך אני יכול לדעת שלא "משחילים לי" משהו שאני לא צריך? 2. לפני 45K החלפתי שמן גיר - ע"פ מוסך יונדאי רשמי -שמן גיר סינטטי מחליפים כל 100K אך כיוון שבדיעבד הבנתי שמילאו לי ככל הנראה דרך המסעפת (מלמעלה) במקום מהחור מילוי המיועד במילוי הקודם, אני מתכוון לאחליף שוב עכשיו. א. איזה נזק אם בכלל עלול היה להווצר ממילוי דרך המסעפת? ב. מה קורה אם ימלאו לי יותר…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב ! שאלה חשובה ... יש שני מאווררים על הרדיאטור, אחד ראשי שתמיד עובד, והשני קטן יותר ונדלק בטמפ' מסויימת ... השאלות הנשאלות : 1) האם הבנתי בדיוק איך זה עובד והסברתי נכון ( אולי טעיתי ... ) ? 2) האם אפשר לשנות את סף הטמפ' שהמאוורר הקטן נדלק ? ( אין נזילה של מים , הרדיאטור עובד, מים עוברים הכל מצויין ... אבל במקרי קצה שגם חם וגם המזגן עובד החום מטפס לגובה לא רצוי ... והייתי מעוניין שהמאוורר יתחיל לקרר מוקדם יותר ... )
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כאשר אני מדליק את האוטו השעון טורים לא מתחיל לעבוד מיד . מה שאני עושה זה נותן לו מכה קלה על הזכוכית ומיד הוא מתחיל לעבוד. איפה הבעיה? וכיצד פותרים אותה?
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 986 צפיות
שלום!! יש לי בעיה שהיא ממש מציקה... יש לי פיאט טמפרה שנת 92 ידנית, קרבורטור, היא עברה כבר למעלה מ 121 אלף... אני צריך לעשות טיפול עשרת אלפים..להחליף פילטרים שמנים...חבר שלי שעובד במוסך אמר שצריך להחליף גם את רצועת התזמון "טיימינג"....בזמן האחרון יש לי בעיה להתניע את האוטו, להתחיל נסיעה "פתיחות"...וגם אני לא יכול לעשות זינוק בעלייה....האוטו פשוט כובה... ייש לכם רעיונות ממה זה בא?
הודעה אחרונה מאת hasa_land, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
איך הם? למישהו פה יש נסיון קודם איתם?
הודעה אחרונה מאת J.rowley, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי ווקס של TURTLE WAX ( בקבוק בצבע כחול ) לצבע מטלי. האם אפשר להשתמש בו גם לצבע לבן רגיל? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי מולטיפלה JTD 2002, 35000 ק"מ. מזה מס' ימים שמתי לב לרעשים דמויי תקתוק בסיבובי ההגה. בתחילה חשבתי שהרעש נובע מהמתלים אולם כעת שמתי לב כי הרעש נובע מהנעת ההגה. מחר אני לוקח את האוטו למוסך. למישהו יש השערה מה הבעיה? האם ייתכן והתיקון מכוסה ע"י האחריות? (הרכב עדיין בתקופת האחריות). בתודה
הודעה אחרונה מאת bacal, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 807 אורחים (הצג רשימה מלאה)