טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם בהמשך לפרוייקט הטורבו על הסיוויק. (שיקח יותר זמן מה ששיערתי). מה אתם אומרים על מוטות אלו: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33591&item=2470689305 וד"א הזמנתי בינתיים קפיצי הנמכה של TEIN S-Tech הנמכה של ''1.8 מקדימה ו ''1.7 מאחור. צנרת APEXI N1 פורק לחץ GREDDY TYPE S ועוד............... לפי מה שהבנתי מאתרים בחו"ל עם אני רוצה להתקין מאוחר יותר V-TECH CONTROL עדיף לשים מזרקים 450 CC במקום 310 CC .עצות.... דעות.....?? היתי בכמה פירוקיות בינתיים ומצאתי טורבו של טרופר + אינטרקולר + DOWNPIPE ב 1500 ש"ח. לפי מה שבדקתי איו משחק בציר. אני לא סגור עם לקנות את הטורבו הזה או להזמין T-3…
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
התקנת בליינדר
מאת רנזי- 0 תגובות
- 773 צפיות
שלום לכולם ! קניתי בליינדר בחו"ל ורציתי לדעת היכן אתם ממליצים להתקינו ? תודה רבה וחג שמח לכולם.
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הסתכלתי בחוברת של הרכב ולא מופיע שם ריליי או פיוז שקשור לוינקרים, מישהו יכול להגיד לי בדיוק איזה מהם הוא הריליי ב 106 GTI?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מניח שבכל המכוניות המוגדשות זה אותו עיקרון. אז איך אפשר לדעת בעין בלתי מזויינת ? צליל ? עשן ? כוח ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת חן, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב. אשמח אם מישהו כאן יודע לומר לי היכן אוכל למצוא את חומרי הניקוי לפילטר K&N ? זקוק לכך נואשות, ואני לא רוצה ללכת למקום שינקה וישמן לי, כי זה לא שווה כלום. הכי טוב להקדיש לזה זמן, ולנקות לבד (מנסיון)... יאללה, תפציצו ! V8Driver
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמממ נתחיל בזה שאין לי מושג מכאני קלוש ברכב...... אני לא מבין משהו נכון יש מצב של חצי סוויץ? ויש גם מצב שלפני החצי סוויץ? אני יכול לשמוע בשתהים מערכת ........ עכשיו אני לא מבין מה ההבדל בקשר למצבר.. אמרו לי שהמצב שלפני החצי סוויץ הוא לא פוגע במצבר.. זה נכון? כי אני לא מבין זה הרי או שהמצבר עובד או שלא... אז אם ככה אם המערכת מחוברת ככה שבכלל אין קשר למצב הסוויץ מזה נותן...??? או קיי מי שיוכל לעשות לי סדר בעניין לפני פסח.. אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני זוכר שקראתי על זה פה אבל לא הצלחתי למצוא את זה בחיפוש. בקיצור זאת פיאט אוטו שנת 90 עמדה 4 שנים בלי לזוז. מה צריך לבדוק ולהחליף כדי שהכל יהיה תקין?
הודעה אחרונה מאת המצב הכלכלי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום..אולי מישהו יודע איפה אפשר להתקין מזגן ברכב שלא היה בו מזגן מעולם וכמה זה אמור לעלות (כל המקומות ששאלתי רק נותנים שירות למזגנים ולא מתקינים).
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 947 צפיות
הכל התחיל בכך שהאלטרנטור הלך לעולמו, המצבר נגמר והאוטו לא התניע.........החלפתי אלטרנטור.........אחר כך הסטארטר הלך לעולמו......החלפתי סטארטר......עכשיו האוטו נסע כמה ימים טובים והיום בערב לא התניע.....מסובב את הסוויץ' וכלוםםםםםם לא נדלק אפילו הפאנל של הלוח בקרה.....אחרי שסוגרים את כל האורות נדלק השמן והמצבר..................... עכשיו מישהו יכול להגיד לי אולי מה לבדוק???..........יכול להיות המצבר הלך?????...........כי באוטו הזה הכל הולך........כאילו יש להם רגלים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי יונדאי אקסנט 2004 ואני רוצה סוף סוף לקנות לה גאנטים גדולים מהמקוריים עכשיו אחרי שקראתי טרדים והתייעצתי עם מוכרי צמיגים לא הגעתי לתשובה סופית כי כול אחת אומר משהו אחר לכן אני פונה אליכם ומבקש את העזרה של המבינים פה המידות הנוכחיות הם 13" 175-70 לפי מה שהבנתי אני יכול לשים 14" בלי בעיה אבל אפשר גם לשים גאנט יותר גדול ולרדת בחתך עכשיו אני מעוניין לשים גאנט 15"-16" מה אתם אומרים יכול להתאים גם עם אני יוריד בחתך אני ממש זקוק לעזרה והפעם לפתור לי את הבעיה העם גם 205-50 15" יתאים בבקשה מי שיוכל שירשום לי מידות שמתאימות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת x-ent, -
טסט ליום
מאת supra _men- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני צריך לנסוע לקנות מכונית המכונית בחיפה אין לה טסט יש איזשהי אפשרות לעשות טסט ליום אחד כדי לחזור איתה בחזרה? מקווה שתוכלו לעזור לי תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 28.8 אלף צפיות
סוף סוף בוצעה לה ההתקנה של הנעילה מרכזית והכל עובד כמו שצריך. קצת פרטים יבשים ונתונים - ונעבור לתמונות. ------------------------------------------------------------------------------------- זמן עבודה: כ- 3.5 שעות. החלק הראשון, שכלל התקנה בצידו השמאלי של הרכב גזל הרבה זמן. באותם נקודות בדיוק אתה לומד היכן (לראשונה) אתה ממקם את המנוע החשמלי, איך אתה מחבר אותו כמו שצריך, איך אתה פותר את בעיות החיווט (אם יש) ומהיכן אתה מעביר את החיווט ע"מ שלא יפריע לחלון או למסילות שלו. בתחילה ניסית לחבר את המנועים עם המתאמים במקביל למוטות האופקיים בדלת. חוסר מקום/התאמה העלו בי חשדות בנוגע להרכבה. לאחר הסתכלות מדוקדקת בדלתות ראיתי כי בכל המנעולים קיימת הכנה לכך במנ…
-
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חיפשתי באוטו-דיפו ובכמה חנויות אביזרי רכב - ואף אחד מהם לא ידע על מה לכל הרוחות אני מדבר. לא רוצה שיגנבו לי את הג'אנטים החדשים... FAZER
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כן כן אני יודע שזה טוב לביצועים וכו'... יש בזה חסרונות? לפני טיפול 10K רוצה כמה עצות מכם: 1. איזה שמן לשים? 10/40 - 15/40 - 20/50? אני יודע ש-10/40 זה למנוע חדש... אבל המנוע שלי עשה 160,000. למרות שהוא במצב מעולה לשים 10/40 או 20/50? ואיך השמן של הנשר? וואלה לא זוכר איך השם של החברה אבל מצוייר על זה נשר! יש להם הרבה מוצרין! 2. Motor Up שווה או שווה לתחת? (תוסף לדלק, מנקה פיח שסתומים, מנקה מעברי מנוע וכו'...) ואם לא הפירמה הזו אז מה כן? ואיזה דברים כדאי לקנות לרכב כזה? אגב הרכב זה איביזה שנת 94
הודעה אחרונה מאת red soldier 205, -
-
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אוקיי אז ככה יש לי פיאט אונו 89, בנסיעה האחרונה שלי הבחנתי שחום המנוע עולה יתר על המידה, בדקתי אולי יש נזילת מים או שמן ואין כלום פשוט אין נזילות, חום המנוע מתחיל לעלות כאשר אני עומד, ומתייצב פחות או יותר רק שאני מתחיל לנסוע, אני משאר שזה מהרוח הקרה שנכנסת למכסה מנוע... בנוסף חשוב לציין שבטוח לא חסר כלום כי האוטו עבר טיפול סיכה לפני כשבועיים מה יכולה להיות הסיבה??? האם זה בעיה רצינית??? האם אני יכול לפתור את הבעיה לבד??? ---תודה מראש לכל המגיבים---
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היתי רוצה לברר אם יש (באיטליה?) רדיאטור חימום תא נוסעים משופר.? בעקבות תקלה אופינית לפונטו (הרדיאטורצ'יק נוזל) החימום אצלי מנותק. העבודה להחלפת הרדיאטור הזה די יקרה, ובנוסף ברור שגם החדש ילך בדרך כל רדיאטור איטלקי, כלומר ינזול. לכן רצוי להחליף רדיאטור רק בסוג טוב ( אם יש ) תודה יהודה עבור פונטו 1100 1995
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יכול להיות שהשאלה הזו מתאימה בעצם לפורום הטכני. ראיתי היום רכב מסוג פולו 2001 דיזל. הרכב היה נראה די טוב, מלבד דבר אחד חשוד מאוד: התא העגול שמכיל בדר"כ את המים האדומים היה מלא במים חומים מאוד. בנוסף, אותם מים חומים ציפו גם את הצינור אליו נכנס המוט שמודד את גובה השמן במנוע. הרחתי את המים, אבל לא היה להם ריח של חלודה. הבעלים אמר שהוא מילא מים רגילים במקום אדומים, ושכל הטיפולים נערכו במוסך היבואן. הוא מוכן ביום ראשון גם לבוא איתי לצ'פמפיון ולהראות לי את הטיפולים. מחיפוש שערכתי, חלק מהאנשים אמרו שאולי זה מנוע גמור, אולי רדיאטור גמור ואחד בכלל אמר שברגע שהוא החליף את המים לאדומים הבעיה נפתרה והמים נשארו אדומים גם חצי שנה מאוחר יותר. מה זה יכול להיות, והאם ב…
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איפה אני יכול להוציא אישור לאגזוז של סאברינג אם אפשר באזור של נתניה יעזור לי מאוד תודה לעוזרים
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קניתי אוטו ואני לא בטוח אם הם החליפו טיימינג למרות שהם אומרים שכן וגם טיפול 10,000... לעשות רצועת טיימינג וטיפול? או לחכות קצת? וכמה עולה טיימינג לעשות? אגב זו איביזה 3 דלת' שנת 94.
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם!!! הצינור שאליו מתחבר הפילטר הפתוח שלי עשוי מפלסטיק לאחר נסיעה קצרה הצינור מתחמם בגלל מיקומו . אני מחפש חומר כמו זולירבאן או טפלון שניתן ללפף אותו מסביב לצינור וככה הצינור לא יתחמם ואולי אני ירויח עוד כמה סוסונים השאלה גם מאיפה אני יכול להשיג אותו ואיך הוא נקרא בשפה המקצועית.
הודעה אחרונה מאת fz1, -
- 5 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
רציתי לספר לכם על תופעה מוזרה (מוזרה לי לפחות...): אני תמיד דואג לבדוק באוטו שמן ומים! כמובן שחסר אני תמיד מוסיף. העניין הוא שכבר פעמיים קרה לי שכאשר סיימתי נסיעה והחניתי את הרכב אז כשיצאתי ממנו ראיתי נזילת מים (נוזל הקירור לרדיאטור)!!! עלי להדגיש שהתופעה התרחשה פעמיים בלבד(פעם אחת לפני חודש וחצי בערך והפעם השניה הלילה). כמו כן אומנם היתה נזילת מים אך רק מעט מהמים מכיוון שבדקתי ובמיכל העיבוי עדיין היו מים (בערך חצי מיכל....)! מה יכולה להיות הסיבה???? אולי היו מים מעל המקס'??? אולי סיבה אחרת???? יש סיבה לדאוג????
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המידה אצלי היא 205.50.15 אני צריך להחליף 2 קדמיים והשאלההיא כמה גרוע זה אם בכלל מאחר ונקלעו לידי צמיגים במידה 205.55.15 לגבי ההשפעה על התנהגות הרכב
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
- 27 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם היום בבוקר הרכבתי באוטו בולמים של בילשטיין B8 וקפיצי הנמכה של אייבך הייתה לי התלבטות לגבי סוג הבולם :מקורי,קוני צהוב,או בילשטיין B8 לבסוף אמרתי אם כבר אז כבר .....יאלה מזמינים בילשטיין רשמים מהנהיגה עד עכשיו: כולם אמרו (קובי,תומר,אלעד,עידן ) שהבולמים האלו ישברו לי את הגב ושהם לא נוסו בארץ עד כה וההפתעה הגדולה היא שהאוטו עכשיו אחרי הבולמים והקפיצי הנמכה נוח מעט יותר! הבולמים פשוט סופגים זה בלט בייחוד כנכנסתי היום למעגל תנועה שיש בו שני פסים שבורים לרוחבו ושעם הבולמים המקוריים (אבל עברו כבר 140,000 ק"מ) הייתי מקפץ עליהם והיה לא כל כך נעים, היום נסעתי שם עם הבולמים החדשים והם ספגו את הפסים השבורים והאוטו נשאר מאוזן. בכלל בפניות הזווית גלגול…
הודעה אחרונה מאת Saar, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
1. רציתי לדעת בסביבות כמה עולה טיפול כזה. 2. מה מחליפים? 3. ממה להיזהר, ואיך אני יכול להיות בטוח שלא עובדים עליי...?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הזמנתי דוד אחורי אבל אין לו תו תקן וגיליתי את זה אחרי ההזמנה... מה כל הסיפור שכרוך בזה עכשיו שאין לו תו תקן? מה יכולות להיות התוצאות במקרה ו....
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתם יכולים לתת לי בבקשה רשימה של דברים לבדוק לפני הקניה אני מעוניין בפג'ו 309 מודל 89 תודה לכולם
המפתח נשבר... 1 2
מאת BMW_525_89- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בעיה קשה עומדת מולי כרגע... אתמול בערב אני נכנס לאוטו מכניס את המפתח לסוויץ בנתיים נכנסים חברים שלי והתחילו לריב מאחורה ועשו בלאגן בקיצור לא יודע איך ולמה מישהוא נתן מכה והמפתח נשבר לי בסוויץ כשהמנוע דולק! נחמה אחת לפחות יש לי שהאוטו יכול להניע כי הוא כל הזמן עם סוויץ אבל זה לא טוב כי כל אהבל עם אבן יכול לגנוב לי את האוטו בקיצור חברה איפה הכי קרוב לאשדוד אני יכול להליף את המנעול הזה? וגם אם מישהוא מכיר פירוקיה שאפשר לקנות כזה משומש?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני וחבר שלי נסענו היום ברכב שלו והוא אמר לי שהוא רוצה להחליף את הבולמים בגלל שהאוטו כבר עבר מעל 160 אלף ק''מ עכשיו הוא לא בטוח שהוא רוצה לקנות מקוריים הוא חשב על האפשרות לקנות בולמים אחרים אבל הוא לא רוצה להנמיך את האוטו. והשאלה בעצם האם אפשר לקנות בולמים שישאירו את הרכב בגובה המקורי פחות או יותר (כמה מילימטרים לא יהיו קריטים) ויעשו את העבודה יותר טוב מהמקוריים? הוא יותר בקטע של נוחות אבל כמובן שגם צריך שרמת האחיזה לא תיפול פחות מהמקוריים. תודה לכל העונים וסליחה אם שיגעתי אותכם...
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=207&msgid=29727726 Fazer
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום האם מישהו נתקל בעם בצמיג כזה? כל מה שראיתי בקטלוגים 17 אינטץ' חתך 35 בא עם רוחב של 235 מינימום. מישהו מכיר אולי צמיגים שאפשר להשיג במידה הזאת?
הודעה אחרונה מאת Liviur,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 285 אורחים (הצג רשימה מלאה)