Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים?????

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לספר לכם על תופעה מוזרה (מוזרה לי לפחות...):

אני תמיד דואג לבדוק באוטו שמן ומים! כמובן שחסר אני תמיד מוסיף.

העניין הוא שכבר פעמיים קרה לי שכאשר סיימתי נסיעה והחניתי את הרכב אז כשיצאתי ממנו ראיתי נזילת מים (נוזל הקירור לרדיאטור)!!! עלי להדגיש שהתופעה התרחשה פעמיים בלבד(פעם אחת לפני חודש וחצי בערך והפעם השניה הלילה). כמו כן אומנם היתה נזילת מים אך רק מעט מהמים מכיוון שבדקתי ובמיכל העיבוי עדיין היו מים (בערך חצי מיכל....)!

מה יכולה להיות הסיבה???? אולי היו מים מעל המקס'??? אולי סיבה אחרת???? יש סיבה לדאוג???? :?

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

פורסם

לא יודע אם יש סיבה לדאוג אבל בטח שיש סיבה לבדיקה רצינית.

הנזילה יכולה להיות בגלל כמה סיבות שהעיקריות הן:

משאבת מים בסוף חייה.

אחד הצינורות קרועים.

אחד הבנדים של הצינורות משוחרר.

חור בדופן הרדיאטור.

אלו רק חלק מהסיבות, יש לבצע בדיקה קפדנית כדי שלא יגרם נזק למנוע.

חלק מהדברים ניתן לבדוק לבד.

בהצלחה

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

אני שוב רוצה להדגיש ולומר כי זה קרה בסה"כ פעמיים בהפרש של חודש וחצי בערך, כאשר בשאר הזמן הכל היה בסדר גמור.

מלבד זאת אני שוב מדגיש שרק חלק קטן מהמים זרם החוצה.

למכסה מיכל העיבוי מחוברת צינורית קטנה (אינני מבין גדול ברכב אבל לדעתי היא משמשת לפליטה של עודפי מים???) וכאשר הסתכלתי על הצינורית היא היתה רטובה והיו סימנים של נוזל הקירור כך שלפי דעתי המים יצאו דרכה החוצה...(ייתכן והיו מעט מים מעל קו המקסימום במיכל העיבוי אשר נפלטו החוצה????)

כמו כן החלפתי משאבת מים לפני חודש וחצי חודשיים בערך כך שלא נראה לי שזו הבעיה!

פורסם
אני שוב רוצה להדגיש ולומר כי זה קרה בסה"כ פעמיים בהפרש של חודש וחצי בערך, כאשר בשאר הזמן הכל היה בסדר גמור.

מלבד זאת אני שוב מדגיש שרק חלק קטן מהמים זרם החוצה.

למכסה מיכל העיבוי מחוברת צינורית קטנה (אינני מבין גדול ברכב אבל לדעתי היא משמשת לפליטה של עודפי מים???) וכאשר הסתכלתי על הצינורית היא היתה רטובה והיו סימנים של נוזל הקירור כך שלפי דעתי המים יצאו דרכה החוצה...(ייתכן והיו מעט מים מעל קו המקסימום במיכל העיבוי אשר נפלטו החוצה????)

כמו כן החלפתי משאבת מים לפני חודש וחצי חודשיים בערך כך שלא נראה לי שזו הבעיה!

לך למוסך שיעשו לך בדיקת מים בלחץ.

ייראו בדיוק מאיפה יש נזילה וייפתרו לך את הבעיה.

לא שווה לך להתעסק עם מערכת הקירור באוטו, זוהי מערכת חשובה מאוד ובייחוד עכשיו בכניסת הקיץ.

ביננו? מה זה כבר יכול להיות?! צינורית קרועה? הרי את משאבת המים כבר החלפת.

בשביל 100 שקל או משהו כזה תסתכן?!

פורסם

אני חוזר ואומר שזה קרה "רק" פעמיים אבל בהפרש של חודש וחצי חודשיים!!!!

תקנו אותי אם אני טועה אבל אם זה היה אחד מהדברים שציינתם (משאבת מים, צינורית קרועה, בנדים משוחררים וכו') אז הבעיה היתה אמורה לחזור בתדירות יותר גבוהה לא?

לא נראה לי שאם היו אחת מהבעיות שהזכרתם אז הייתי מצליח לעבור חודשיים של נסיעות מבלי שהבעיה תופיע שוב!

לכן אני שואל האם ייתכן שזה קרה מסיבה של עודף מים במיכל העיבוי????

פורסם
אני חוזר ואומר שזה קרה "רק" פעמיים אבל בהפרש של חודש וחצי חודשיים!!!!

תקנו אותי אם אני טועה אבל אם זה היה אחד מהדברים שציינתם (משאבת מים, צינורית קרועה, בנדים משוחררים וכו') אז הבעיה היתה אמורה לחזור בתדירות יותר גבוהה לא?

לא נראה לי שאם היו אחת מהבעיות שהזכרתם אז הייתי מצליח לעבור חודשיים של נסיעות מבלי שהבעיה תופיע שוב!

לכן אני שואל האם ייתכן שזה קרה מסיבה של עודף מים במיכל העיבוי????

עודפים במכל העיבוי לא מתנקזים אחת לחודש.

כשיש עודף זה יוצא באותו הרגע.

מה שכן, אם יש סתימה במעברי המים ברדיאטור אז אין סירקולציה של מים וחלק מהם חוזר

למכל העיבוי ויוצא החוצה דרך צינור העודפים.

זה יכול לקרות גם כשהטרמוסטט לא תקין.

התופעה הזו מתרחשת בזמן מאמץ או נסיעה ממושכת ולכן הגיוני שזה יקרה אחת לחודש.

בכל מקרה אתה חייב לבצע בדיקה מקצועית

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...