טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היכן ניתן להשיג כלים כאלו לרכישה, אם בכלל? לא ממש משנה אם אלו כלים מקוריים של לנצ'יה או רפליקה שלהם. אני זקוק לכלים להחלפת רצועת טיימינג בקאפה 2.4: 1. אינדיקטור לנמ"ע 2. נועל גלי זיזים (כן, אני יודע שבכל מורשה יש את הכלים הללו, אבל הכוונה היא לעשות את העבודה אצל מכונאי מקצועי ומנוסה שלא מחזיק ברשותו את הכלים...) על העונה תבוא הברכה, שי
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
הטאסות עפות לי . 1 2 3
מאת שייקה- 32 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברה משום מה כבר שתי טאסות עפו לי מהאוטו יש למישהו פיתרון חוץ מהאזיקונים המגעילים האלה?
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
בעיה באזעקה
מאת omer24- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי בעיה באזעקה - היא עובדת אבל אין צליל. מישהו יודע אולי מה הבעיה? האוטו הוא פיאט בראבה וזו האזעקה המקורית, אין לי מושג איזה סוג. תודה.
הודעה אחרונה מאת omer24, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לכולם, חג שמח! היום שטפתי את האוטו, וכשפתחתי את מכסה המנוע, כדי לבדוק שהכל בסדר ראיתי: 1. צינור כסוף, עם קיפולים כאלה (כנראה צינור של המזגן), שמתחבר לפתח מילוי הגז. כאשר נראה בבירור שהבידוד המבריק הזה מתחיל להתקלף. נראה כאילו הוא עומד להיקרע .. 2. מתחת לאותו צינור של המזגן, 20 ס"מ בערך יותר למטה - היה מן צינור שבחלקו האחד הולך לכיוון המנוע (שנמצא לשמאלו של הצינור הזה) ובחלקו האחר, מצד ימין ישנו מן חיבור שנראה כמו חיבור חשמלי כזה (כאילו יש מן חיישן או משהו). הצינור הזה, נראה ממש קרוע בקטע מסויים באמצע (דמיינו לעצמכם צינור השקייה שכאילו נחתך באמצע, ונראה ששני החלקים יכולים להיפרד אחד מן השני...) בצינור באוטו הם עדיין לא נפרדו. הצינור התחתון יותר עשוי פלסטיק…
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
חידוש בליזר
מאת V.I.P- 0 תגובות
- 843 צפיות
שלום אני ודוד שלי רוצים לעשות את הבליזר שנת 82 חדשה ממש במפנים סלון חדש, דשבורט חדש, הכל , פשוט הכל אז חיפשתי באתרים בחו"ל ולא מוצא בקושי דברים איפה אני יכול לעשות את כל זה או מאיפה אני יכול להזמין חלקים כרגע האוטו מוכן להכל, עשינו לו זפת והכל! אז מי שיכול לעזור לי אני ישמח מאוד כי כבר חצי שנה כמעט אנחנו לא נוסעים באוטו כי הוצאנו ממנו את הכל! ואנחנו רוצים כבר לסיים אותו, כי הוא אוטו תותח לשטח!
הודעה אחרונה מאת V.I.P, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי וחג שמח לכם. אני צריך עוד מעט להחליף מצבר באוטו ורציתי כבר על הדרך להתקין אותו מאחור. מה שאני רוצה לדעת זה... מישהו כאן אולי יודע אם צריך להחליף למצבר שונה האם זה מסובך בכלל לעשות את זה ואיזה הכנות צריך לעשות בבאגז. איזה מצבר נחשב לטוב או שזה לא משנה מה החברה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת shainin, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן , עפ"י היבואן בארץ ישראל רתועת תיזמון יש להחליף כל 60K או 3 שנים. עפ"י היינס כתוב כל 90K או 3 שנים. עפ"י ספר רכב באנגלית "שנפל ליידי" כתוב 120K לרכב שעושה מעט ק"מ או 90K לרכב שחי בנסיעה יותר מאומצת. כמה אפשר להחמיר בארץ ????
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
נעילה מרכזית
מאת ttzz- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחבר שלי יש 323לאנטיס ויש לו בעיה בנעילה מרכזית כשהוא פותח את האוטו הכל בסדר אבל בסגירה לא תמיד דלת ימין מאחורה ננעל מה יכולה להיות הבעיה? תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אחי הקט יצא עם האוטו אחרי הסדר וכרגיל ההפתעה לא אחרה להגיע- הקלאץ' רך כמו חמאה, אף הילוך לא משתלב כשהאוטו מונע, אלא אם כן אני משתמש בכוח מאסיבי והאפשרות היחידה להכניס להילוך, היא כאשר האוטו מכובה, וגם אז רק לאחר מספר נסיונות. יש למישהו מושג האם זה הקלאץ' שהחזיר את חייו או משהו אחר? הרכב הוא סיביק האצ'בק 96, הקלאץ' הידראולי, עד כמה שידוע לי.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
בלימה קצרה
מאת ttzz- 6 תגובות
- 928 צפיות
שלום מערב חג אני מרגיש שהברקס ברכב אצלי קצר יותר מתמיד לא כשלוחצים שהאוטו מכובה אגב מה הסיבה לזה שהאוטו מכובה הוא נהיה קצר אחרי כמה לחיצות? מה יכולה להיות התופעה?
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
- 0 תגובות
- 746 צפיות
ברכב זה מותקנת משאבה שתפקידה הוא מעין משאבת מים שניה. (זוהי המשאבה שעושה את רעש הזמזום לאחר נסיעה כשהאוטו כבוי). ככל הנראה ישנה איזו נזילונת, סימני רטיבות באיזור החיבור שלה לצינורות, רציתי לדעת אם מישהו החליף אותה פעם לבד ובאילו קשיים אני עלול להיתקל. (אני בטוח אחליף לבד, או לפחות אנסה, יש לי קצת ניסיון ואת כל הכלים הדרושים, מעניין אותי רק לדעת מהם הבעיות האפשריות). V6.
הודעה אחרונה מאת V6, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לנו פז'ו 405 שנת 96 מנוע 1600 סמ"ק.. אפשר להגיד שהאוטו הוזנח ע"י אמא שלי בצורה מטורפת.. ועכשיו, כשבקרוב הוא עובר אלי אני רוצה לנצל את זה שעדיין אבא/אמא משלמים על טיפולים ולהכניס אותו למוסך בשביל טיפול מקיף - שיבדקו הכל ויגידו מה צריך לתקן/להחליף ומה רצוי וכו'.. אבא אמר שאני אצלצל אחרי פסח למוסך המרכזי בבני-ברק, לקבוע תור ולהביא את האוטו לשם.. עכשיו רציתי לשאול אתכם.. האם כדאי באמת במוסך המרכזי? הם יבדקו ויטפלו באוטו עם ראש קטן? (רק מה שאומרים, כמו במוסך אצלנו בעיר) ראש גדול? (ממש יבדקו הכל ומה שצריך להחליף/לתקן - יטפלו..) ראש גדול מידי? (יבדקו הכל ויחליפו גם דברים שחייבים, גם דברים שמספיק לתקן וגם דברים שבכלל לא צריך) יש המלצה למוס…
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נדרשת לחיצה חזקה מאוד ובמהלך ארוך כדי להביא לעצירה אפקטיבית, קשה מאוד לנעול גלגלים קדמיים. אחוריים ממהרים להינעל. יש הבדל משמעותי בין מנוע פועל ללא פועל כך שבוסטר נראה לי בסדר. אין איבוד שמן. הדוושה לא מתקשה בפמפום. רפידות במצב טוב. אם למישהו יש רעיון לפני שאני מחליף קאליפרים/ משאבה ראשית וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני ישווה שתי מכוניות: 1. סקסו 1.1 - 8.9 קג"מ ב 3800 2. פונטו 1.25 - 10.4 קג"מ ב 2500 !! (זה אוטו לעיר !! ) מה הם הצעדים ליצירת שיא מומנט כה מהר ? (יחס דחיסה? קדח שונה?) תודה!
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי לפני איזה חצי שנה פתחנו אני וחבר שלי את הדלתות (מדובר בשני הדלתות הקידמיות) והתחלנו להרביץ שם בשימון כי חשבנו שהמערכת שם לא משומנת היטב... היה שיפור אבל לא משמעותי, בכל אופן החלון עובד ממש לאט, אפילו שהוא ממש למטה אני עוזר לו קצת לעלות שאני מגלה ממנו סימני מצוקה שהוא לא מצליח ...מה יכול להיות? ששמו מנועים חלשים לזה? או שהמנועים בחלונות חשמל גמורים...וואלה ממש אין לי שמץ מי שיודע שיגיב תודה.
הודעה אחרונה מאת Tar, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי לאחר החלפת הבולמים ההגה נהיה ממש "קל" בנסיעה ההבדל ממש מורגש אבל גם בעמידה במקום. האוטו... אימפרזה טורבו 99 ככה שסטנדרט ההגה "כבד" האם זה קורה לאחר התקנת בולמים חדשים? או שאין בכלל קשר? תודה
-
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה מדוייקת! אם ברישיון רכב רשום גנטים 185\60 14 ואני רוצה לשים גנטים 16 אינטש 205\45 מה אני צריך לעשות בשביל שזה יהיה כתוב ברישיון רכב כחוקי? פשוט לללכת למשרד הרישוי ולשנות וזהו? או שצריך אישור כלשהו ממוסך או משהו דומה? קובי.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
קליאו מקרטעת
מאת quantum- 2 תגובות
- 840 צפיות
הקלאו שלי שנת 94 מקרטעת. כאשר אני לוחץ גז בתחילת נסיעה היא מקטעת עד אשר מגיעה ל3000 סל"ד ואז טסה. כאילו היא נוסעת על 3 מצתים או שאין ניצוץ מהכוהל. האם יתכן וזוהי סתימת דלק?
הודעה אחרונה מאת quantum, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה של בור: לדוגמא אני רוצה להחליף טסות - איזה קוטר אני צריך לקנות. ברשיון כתוב: צמיג: 175/70 SR 13 האם זה אומר 13" ??? תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
התקנת בליינדר 1 2
מאת רנזי- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם ! קיבלתי בליינדר מחו"ל ורציתי לדעת היכן אני יכול להתקינו . תודה רבה וחג שמח לכולם !
הודעה אחרונה מאת RaStAMaN, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי איך מתפרקות הכנפיים הקידמיות. מישהוא יכול להסביר איך מתפרקות הכנפיים האחוריות.?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מספרי מנוע
מאת אודי ע- 1 תגובות
- 930 צפיות
לפני שניתים נגנב לי רכב מסוג פיאט אונו הרכב נימצא והוחזר אלי ליפני כמה חודשים היום היתחלתי לשפץ אותו אבל שמתי לב שמיספרי המנוע אינם תואמים לרישיון מה עלי לעשות? אני צריך להחליף מנוע?
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, סתם ככה לקראת החג בא לי להחליף את התפוחים (בצד הגלגל). איך מתבצע התהליך ? מישהו עם נסיון ( גם 106...)
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כעבור 5 שנים מיום שרכשנו את הרכב אני חושב שהגיע הזמן להחליף אותו. עכשיו למען היסר ספק: אין עשן בצבעים כחול/לבן/שחור/אפור. אין עשן נראה לעין כלל. הרכב זה קסארה טורבו דיזל ידוע למישהו אם במוסך מורשה מתעסקים עם זה? ואם כן - מהו טווח מחירים?
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלתי כמה אנשים וכל אחד אומר לי גרסה אחרת משהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד
הודעה אחרונה מאת שמר, -
ברגים משתחררים 1 2
מאת ToMeR- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ידוע לרוב שברגים משתחררים בצרפתיות זאת מחלה, השאלה היא האם יש דרך לחזק ולסדר את הברגים ככה שלא יפתחו שוב גם אחרי החיזוק? חבר שלי חיזק ברגים אצלו באוטו (106 רגילה) ועכשיו שוב הם רופפים ואנחנו רוצים לבדוק איך אפשר לסדר ככה שהם לא יעברו חיזוק כל חודש! האם יש משהו שיכול לעזור כגול שייבות למינהן? כל רעיון אחר יתקבל.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טורבו האים ניתן להתקין על 306 (האים מישהוא ראה דבר כזה מותקן- או שזה רק חלום גרנדיוזי) במידה וכן מה רמת השינויי שזה ייתן וכמו כן אילו התאמות יש לבצע
הודעה אחרונה מאת raz, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הכל התחיל לפני כמה ימים .... לא היה לי דלק והמשכתי לנסוע באוטו ... אני יודע עכשיו שזאת טעות חמורה ! האוטו הוא יונדאי לנטרה 1600 שנת 98 הזרקת דלק אוטומט. עכשיו האוטו שלי מגמגם בנסיעה בטורים נמוכים .... למי שיודע איך פותחים סתימת דלק !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על העבודות של שמעון בעיקר מאנשים שיש להם ניסיון עבר איתו.... בתודה, עופר
הודעה אחרונה מאת op21, -
X ** ההודעה נערכה ** נא לא לפרסם דברים מסוכנים או מטופשים.
הודעה אחרונה מאת t.e.s,