טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,243 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם תיקונים, חלפים וטיפולים שגרתיים לפוקוס 2001 עם קמ גבוה, יקרים ותכופים ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 948 צפיות
שלום.. יש לי בעייה מוזרה בלוח שעונים ... בשעון טורים ליתר דיוק.. הבעייה היא שלפעמים החץ עובד מקוטע.. כלומר עם הטורים עולים בהדרגתיות אז החץ נקטע.. הוא קופץ כזה.. נגיד 1700..2500...3200 וכו'.. הדבר נוראה מציק לי.. יתכן שזאת בעייה במגעים? מישהו נתקל עם בעייה דומה בעבר? מדובר בפיאט פונטו GT 95
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזה דפוק אני חבל"ז אני יודע שכולכם חולקים עלי בנושא הזה אבל אני נעזר פה בכל מני שאלות ובעיה שאני מנסה לפתור יותר משנה לא שאלתי פה יש לי גלאי רדאר באחד הרכבים והוא מחובר קבוע הבעיה שלא תמיד אנימדליק אותו. רציתי לדעת איך אני יכול לנתק את המצית מחיבור ישיר למצבר כדי שלא תעבוד שהאוטו מכובה וככה כל פעם שאני אתניע הוא יידלק? תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה אמורה לעלות צביעה לכל האוטו לצבע שחור?
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי קורסה גו'י ידנית שנת 94. החליפו לי משאבת מים (250 ש"ח) רצועת טיימינג 130 ש"ח ועוד חלק שלא זכור לי כרגע. מחיר כל החלקים 600 ש"ח. על עבודה לקחו לי 600 ש"ח. נשמע סביר ?????? בנוסף, נאמר לי שהאוטו גמור, כי יש בעיה בצינור המים המוביל למנוע, וחייבים להחליף מנוע. יכול להיות ? ואיך אבדוק זאת ???
הודעה אחרונה מאת orrianna, -
-
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף בקליאו שמן מנוע, ואני צריך המלצה לשמן מנוע באיכות ללא פשרות. כרגע אני משתמש בשמן מנוע מתוצרת Valvoline 5W40 סינטטי מלא. יש חברה יותר מומלצת? ואיפה ניתן להשיג? יאצק, אתה עדיין משיג מחירים טובים לשמני מנוע?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
שלום לכולם , הייתי מעוניין לדעת מהו המיסב . ידוע לי שהוא באיזור הגלגל ... אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת עוד פרטים מה תפקידו ואיך הוא פועל . נ.ב - הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה מדוייקת על השאלה שלי . תודה רבה רבה מראש !
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סובארו 91 1800, ללא ממיר קטליטי. מנוע EA82 [מותר לשים דלק נטול עופרת מידי פעם או לא? פעם לא היה בנזין 96, שמתי 95 גולד דרגון והביצועים השתפרו, נראה שהצריכ/חת דלק ירדה, ובכלל היתה הרגשה שהדלק טוב יותר. מותר או אסור? עלול להגרם נזק?
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי טויטה קורולה 94. המזגן לפעמים מקרר לכמה דקות ואז הוא מפסיק!!!בדרך כלל בתחילת נסיעה המזגן עובד סביר לכ5-10 דקות ואז מפסיק. עשיתי טיפול מחשב שמחליף בוואקום את הגז אבל הבעיה עדיין ממשיכה!!! במוסך אומרים שצריך לפרק חצי אוטו ולהחליף את השסתום!!! הם רוצים כאלף ש"ח!!! האם אין פתרון זול יותר או רעיונות אחרים. הרי מדי פעם המזגן מקרר טוב? האם זה בטוח השסתום או אולי טרמוסטט חישן וכו וזה יותר זול פשוט!!! בתודה דוד.
-
שלום לכל חברי הפורום. אני נמצא בדילמה לגביי צמיגים. אשמח לקבל את עזרתכם (מניסיון בבקשה ). המידה הנצרכת היא 195/45/15 הצמיגים הקודמים שלי שהיו מעולים היו YOKOHAMA A539 אבל לצערי אין כאלו במידה שאני מחפש... תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
1. האם מעבה של אלכס אוריגינל בדיוק באותה הצורה שבה בנוי המעבה המקורי? [ לדוגמא מזגן של XR (התקנה מקומית) לעומת XS (מקורי)] אני שואל בעקבות מציאת מעבה בפירוק אבל של XR. 2. האם משתלם בכלל לקנות מעבה משומש? (הוא מתחיל להחליד? ריקבונות?) 3. ידוע לי שהמזגן של סקסו נהיה מקורי אך אני לא סגור לגבי איזה שנתון, יש מישהו שידוע לו? 4. האם המעבה המקורי של סקסו יכול להיות דומה למעבה של הXS? תודה, הרמן.
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
הונדה סיויק 95. האם עדיף ליבא גיר חדש או לקנות מפרוקיות? מה צריך חוץ ממחשב ודוושות? האם זה מטורף? במידה ואחשוק במנוע VTI, האם הגיר יצטרך להיות מוחלף מחדש או שאין קשר בין הגיר לסוג המדוייק של מנועי הונדה? תודה.
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברכבים ישנים עם קרבורטור יש דיסטרביוטור מכני במקום כל החיישנים של ההזרקות למינהם. מה התפקיד שלו, איך הוא עובד, מה זה קידום הצתה, מה זה הצנרת ואקום שמחוברת אליו מהקרבורטור והחיבור החשמלי למודול הצתה מהקוייל? איך אפשר לבדוק שהוא תקין במאה אחוז? יש איזה מכשיר בדיקה? חופש מכני? ואקום? חשמלי? האם מישהוא מכיר ספרות טובה בנושא?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמה מ"מ הקלאץ ב106 ראלי דור 1 ( TU 1.3) ? והאם הוא זהה לקלאץ אשר יושב ב XSI 1.4 שלמייטב ידיעתי הוא 180 מ"מ. תודה .
הודעה אחרונה מאת 106RallyeBoy, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברשותי דייהטסו שרייד שנת 88 מנוע 1000 והייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר או יודע מה השמן מנוע האידאלי לרכב זה ? תודה רבה , ירון
הודעה אחרונה מאת honda91, -
- 1 תגובות
- 897 צפיות
אממ.. איזה דלק אני אמור לשים לפ'גו 205 94' 1400? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת zigi, -
הזרקת מיים וגדישה 1 2
מאת tamirbike- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה קטנה שאני קורא על מכוניות ששודרגו אני נתקל לפעמים במושג הזרקת מים אז מישהוא אולי יכול להסביר לי מה זה ומה התפקיד של זה ?? כמה גדישה יש לפיאט פונטו gt ??? איזה פיאט פונטו היא מוגדשת [איזה דגם]? מהו האוטו שנמכר בישראל שיש לו גדישה הכי גבוהה ?? תודה מראש נ.ב עשיתי חיפוש ולא עלו תוצאות לכן פתחתי תרד חדש **** שוב נערכת כותרת שלך. שים לב בבקשה ****
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב אני רוצה לשים ברכב שלי ספיליטר, בטמבון הקידמי. עכשיו הבעיה שלי שאני לא יודע איזה לשים כי יש הרבה יש לכם הצעות?+ תמונות? ואם אפשר מחירים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SPL, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מיום שבת אני נוסע לי באוטו וכל הזמן הוישר האחורי פועל ,מתי שהוא רוצה ובאיזה קצב שהוא רוצה. ניסיתי לשחק עם כל הכפתורים האפשריים אבל שום דבר לא עוזר, בבקשה תעזרו לי, דרך אגב האוטו הוא פיאט פונטו ספייס 2003 בתודה מראש BASS
הודעה אחרונה מאת student, -
ניקוי טנק דלק
מאת Guest brk- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איפה\איך כדאי לנקות את הטנק דלק? האם יש צורך לנקות גם את הצנרת? ועוד שאלה בעניין, איך אפשר לוודא שהמשאבת דלק מקבלת מספיק זרם חשמל? תודה, ברק
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
אמא שלי שלחה לי אי מייל שהיום בדרכה לעבודה מילאו לה בנזין במקום דיזל היא אמרה ששמו לב לטעות באמצע אז שילמו לה על מונית ואמרו שינקו וימלאו לה מחדש את המיכל. עכשיו איך ניתן לבדוק שאכן ניקו כמו שצריך מה הם התוצאות ממקרה כזה וכד'? יש לציין שהיא לא התניע את מנוע.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 936 צפיות
האיביזה שלי כנראה הלכה לעולמה. מדובר בסיאט אביבזה 88 1.5, אני לא יודע מה ואיך, מה שכן האוטו הניע ונסע עד שהחום מנוע עלה קצת מעבר לטמפרטורת פיתחת הטרמוסטט והדלקת המאוור ברדיאטור. חשוב לציין שחום המנוע לא עלה לטמפרטורות מרקיעות שחקים כי כיביתי אותו ברגע ששמתי לב המנוע מתחמם. פתחתי מכסה, לא מצאתי שום דבר מוזר, אך כמת המים במיכל הרזרבי הייתה קטנה, הוספתי מים נתתי למנוע להתקרר מעט, הנעתי ונסעתי, שמתי לב שהבעיה ממשיכה. עצרתי בצד, ראיתי ששוב המים נעלמו, היה לי מזור אך לא המשכתי בנסיעה, כיוון המהרתי החנתי את האוטו בשלויי הדרך והתקשרתי לחבר שיעשה לי טרמפ. כשסיימתי את עיסוקי חזרתי לרכב, בדקתי שכמות המים שוב ירדה, הוספתי מים והנעתי, המנע שוב התחמם אז כיביתי אותו והבדקתי אם…
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למישהוא אולי יש לינק או תמונה או הסבר איך מפרקים דלת של אופל אסטרה שנת 01??
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
פוליש ווקס !
מאת T.s.R- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברה אני צריך עזרה ! מישהו יכול להסביר לי איך עושים פוליש ? איזה כדי ? מזה ווקס ? ומתי שמים אותו ? ואיזה חברה אתם ממליצים ? בקיצור אני צריך כמה שיותר מידע על פוליש ווקס ! תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 2 תגובות
- 972 צפיות
בפורד אסקורט 90' צורה ישנה 1.6 גיר ידני. האם מישהוא יודע מאיפה אפשר לנקז את השמן גיר ? מצאתי רק בורג פקק של מילוי שמן.
הודעה אחרונה מאת איצ11, -
- 0 תגובות
- 913 צפיות
שלום, הייתי מעוניין לדעת אם מישהו נתקל בתופעה או מכיר פתרון כלשהו לבעיה... תודה אילן
הודעה אחרונה מאת אילן, -
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש איזו דרך לגלות אם במנוע מושתל קמשפט חם מבלי לפרק את מיכסה בשסתומים?
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב המדובר הוא פולקסווגון פולו דיזל 2001. בתדלוק האחרון שלי מלאתי את המיכל עד למקסימום. התדלוק התבצעת ממיכל שנמצא אצל אבא של חבר במושב, כך שאני בטוח שהמיכל של הרכב היה מלא (חנוק) וגם בטוח באיכות הסולר שמילאתי. הרכב גמע מאז 750 ק"מ, ומד הדלק עמד על מעל לרבע מיכל. ניגשתי לתדלק בכל זאת, כיוון שרציתי לראות מה יחס צריכת הדלק שהרכב עשה. תדלקתי בתחנת דלק רגילה שאני מחשיב אותה כאמינה ולהפתעתי המונה הראה כי מלאתי 41.5 ליטר. עפ"י ספר הרכב המיכל מכיל כ-45 ליטר, כלומר נשארו במיכל רק 3.5 ליטרים. זה נראה לי מוזר, כיוון שמד הדלק עמד על יותר מרבע, כלומר בערך 11-12 ליטר, ומכאן שקיימות לדעתי לפחות שלוש אפשרויות שיסבירו את המקרה: 1. תכולת מיכל הדלק גבוהה מ-45 ליטר. 2…
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם...... אז ככה... שמתי לב שגיר שלי... שבהילוכים 2 3 ו4 ההילוכים בנסיעה משתחררים ללא קלאץ!!! זאת אומרת שבשביל להכניס להילוך 3 לדוגמא אני צריך ללחוץ קלאץ.. אבל כשאני דוחף את ההילוך הוא יוצא לניוטרל ללא מאמץ וולא רעש!!! (התגלה בטעות) לא שזה מפריע ..אבל מה זה יכול להיות...(דרך אגב הקלאץ חדש)
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 8 תגובות
- 5 אלף צפיות
בבוקר מצאתי את הרכב הכל כרגיל שום שמשה לא שבורה הרכב נעול לא נגנב דבר עשיתי סיבוב מסביב הרכב אני מגלה שהמנעול בדלת של הנוסע עוקם + הוצא ממקומו לחלוטין. ניסתי להכניס את המפתח ויצא כל המנעול החוצה (אבל עד הסוף כי יש איזשהו חלק מתכתי שמתחבר אליו כמו מין ידית כזו.) פרזיטים. עכשיו אני בטוח שזה יעלה כמה מאות שקלים מה עושים במצב כזה? הרכב עם נעילה מרכזית + מפתחות מקוריים (אחד עם שלט אחד בלי שלט) ושקנינו את הרכב קיבלנו כרטיס עם קוד. האם ניתן יהיה להזמין רק "מנעול" ובכך לפתור תבעיה או שעלי להחליף את כל המנעולים ברכב, ואת המפתחות? למה אני שואל את זה כך - הרי ידוע שלכל רכב ישנו מפתח משלו- זאת אומרת המנעול חייב להתאים למפתח האם קרה לכם מקרה כזה בעבר? בנתים הדב…
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 246 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- `Infinity
- SlowRide
- פינדר
- nglancer
- davemustaine87
- SurfHigh
- natco
- לב טוב
- sfargol
- 1enzo
- ofralon
- מיץ פטל