Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

עשיתי איזון לפני חודשיים או קצת פחות, לא היו רעידות רציניות אבל היו מעט, בשני גלגלים המכשיר הראה סטיה של פחות מ-10 שלפי מה שאמרו לי שם זה נחשב מאוזן, הגלגל הכי לא מאוזן היה 14 בלבד, אבל החלטתי לעשות איזון בכל מקרה בשביל שלא יהיו רעידות בכלל... איזנו את כל ה-4 גלגלים ל-0 והרעידות (הקלות שהיו ב-120) נעלמו לגמרי.

בקיצור, עכשיו התחילו שוב אותן רעידות, מאוד קלות אבל מורגשות וזה מעצבן, יכול להיות שהמשקולות או חלק מהן עפו מהגלגל ??? יצא לי לעבור גם על בור או שניים בכביש... באחד הייתה מכה דיי לא נעימה.

אז הגיוני שהמשקולות עפו ? והאם אני יכול לטעון משהו כשאני חוזר למקום שעשיתי בו את האיזון ? או שזה לא אשמתם ?

תודה,

ינון.

פורסם

היי

יש לי ג'נטים מגנזיום ומניסיון אישי, הם תמיד יוצאים מהאיזון.

פעם זה בור, פעם מכה קטנה ממדרכה וכו'.

בהתחלה עוד הייתי ממהר לאזן אבל אחרי זמן מה החלטתי שהעסק אבוד ואני פשוט לא נוסע מעל 120 קמ"ש (שזו המהירות שהרכב מתחיל לרעוד).

ברכב של אשתי מורכבים ג'נטים רגילים ושם העסק מתפקד מצוין.

אני לא יודע איזה ג'נטים מורכבים אצלך אבל בורות וכו' בהחלט מוציאים מאיזון.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם
שלום...

עשיתי איזון לפני חודשיים או קצת פחות, לא היו רעידות רציניות אבל היו מעט, בשני גלגלים המכשיר הראה סטיה של פחות מ-10 שלפי מה שאמרו לי שם זה נחשב מאוזן, הגלגל הכי לא מאוזן היה 14 בלבד, אבל החלטתי לעשות איזון בכל מקרה בשביל שלא יהיו רעידות בכלל... איזנו את כל ה-4 גלגלים ל-0 והרעידות (הקלות שהיו ב-120) נעלמו לגמרי.

בקיצור, עכשיו התחילו שוב אותן רעידות, מאוד קלות אבל מורגשות וזה מעצבן, יכול להיות שהמשקולות או חלק מהן עפו מהגלגל ??? יצא לי לעבור גם על בור או שניים בכביש... באחד הייתה מכה דיי לא נעימה.

אז הגיוני שהמשקולות עפו ? והאם אני יכול לטעון משהו כשאני חוזר למקום שעשיתי בו את האיזון ? או שזה לא אשמתם ?

תודה,

ינון.

יכול להיות שהג'אנט יצא מאיזון אבל סביר להניח שהמשקלות לא עפה.

כשהייתי בצבא עפה לי משקולת תוך כדי נהיגה - ותאמין לי היית מרגיש את זה מייד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סיבה נוספת ששווה בדיקה:

לבדוק האם לא נדבקו לג'אנט חומרים זרים - כגון בוץ.

בוץ = משקולת רבת עוצמה אשר תוציא כל גלגל מאיזון.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
היי

יש לי ג'נטים מגנזיום ומניסיון אישי, הם תמיד יוצאים מהאיזון.

פעם זה בור, פעם מכה קטנה ממדרכה וכו'.

בהתחלה עוד הייתי ממהר לאזן אבל אחרי זמן מה החלטתי שהעסק אבוד ואני פשוט לא נוסע מעל 120 קמ"ש (שזו המהירות שהרכב מתחיל לרעוד).

ברכב של אשתי מורכבים ג'נטים רגילים ושם העסק מתפקד מצוין.

אני לא יודע איזה ג'נטים מורכבים אצלך אבל בורות וכו' בהחלט מוציאים מאיזון.

אריאל

עם כל הכבוד זה לא ממש נחשב בגדר פיתרון.

דניאל

פורסם

תן יותר פרטים .

יש לדוד שלי פנצ'ריה בגדרה.

תן יותר פרטים לעוף המשקלות אוליי!.

בדוק בגלגל אם יש משקולות.

ואולי הגיע הזמן להחליף צמיגים אוליי יש להם בטן(לא עגולים ביצה).

הוא שתפסיק להרים המברקס אם אתה מרים בכלל!

פורסם
תן יותר פרטים .

יש לדוד שלי פנצ'ריה בגדרה.

תן יותר פרטים לעוף המשקלות אוליי!.

בדוק בגלגל אם יש משקולות.

ואולי הגיע הזמן להחליף צמיגים אוליי יש להם בטן(לא עגולים ביצה).

הוא שתפסיק להרים המברקס אם אתה מרים בכלל!

ביג צ'יף נו קקה!

http://hebrew-academy.huji.ac.il/

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מחזיר את השרשור הזה לחיים כי יכול להיות שעפה לי משקולת איזון תוך כדי נסיעה ואני רוצה לשמוע את דעתכם.

נסעתי בכביש מהיר בסביבות 90-100 קמ"ש בנתיב הימני, כשאיזה אידיוט השתלב משמאל, עבר מנתיב ההאצה לנתיב השמאלי ומשם לנתיב הימני, מבלי להשתמש באיתות, בעיניים או בשכל שקרוב לוודאי אין לו. בלמתי כמו שלא בלמתי בחיים, נעלתי את ארבעת הצמיגים, התסכלתי במראות לשנייה וראיתי שם מסך עשן שלא הייתי מאמין שיכול להגיע מארבעה צמיגים... בכל אופן בלמתי עד לסביבות 40 קמ"ש. בהמשך הנסיעה ההגה התחיל לרעוד באיזור ה-120 קמ"ש, בדקתי את לחצי האוויר והם היו בסדר.

יכול להיות שבזמן הבלימה השתחררה משקולת איזון? יכול להיות שנעילת הגלגלים גרמה נזק לצמיגים כך שהם כבר לא לגמרי עגולים?

המכונית, דרך אגב, היא קליאו דור שני, 1.6 אוטומטית, עם צמיגים רגילים לגמרי.

פורסם

אלמוג מה הקשר לדיסקים שהתעוותו ... היה אומר שרועד בבלימה אז מילא ... אבל הוא אמר שהאוטו רועד בנסיעה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בבלימה חזקה כזאת אתה שיטחת חלק מהצמיג ולכן הוא כבר לא עגול...

תריפם את הגלגל הקדמי על ג'ק... תסובב אותו ואתה תראה שם חלק שנראה כאילו נמס..

זה לא כאילו.. הוא נמס...

וקיבל צורה שטוחה ולכן הרכב כולו רועד...

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

בהמשך לשרשור המקורי שמעולם לא ראיתי אותו עד היום, הבעיה במגנזיום, שבחלק מהג'נטים חייבים לשים את המשקולות בהדבקה מה שגורם להן לעוף בסופו של דבר....

אצלי הבעיה נפתרה ע"י פנצ'ר-מאעכר שהגדיל קצת ראש ושם את המשקולות על השפה הפנימית של הג'נט (ע"י פטיש כמו שצריך). ככה הן לא נופלות.

בנוסף איזון דינמי יכול לעשות פלאים לאורך זמן ויותר משתלם מאיזון רגיל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בהמשך לשרשור המקורי שמעולם לא ראיתי אותו עד היום, הבעיה במגנזיום, שבחלק מהג'נטים חייבים לשים את המשקולות בהדבקה מה שגורם להן לעוף בסופו של דבר....

אצלי הבעיה נפתרה ע"י פנצ'ר-מאעכר שהגדיל קצת ראש ושם את המשקולות על השפה הפנימית של הג'נט (ע"י פטיש כמו שצריך). ככה הן לא נופלות.

בנוסף איזון דינמי יכול לעשות פלאים לאורך זמן ויותר משתלם מאיזון רגיל.

כן אבל שמחליפים צמיגים צריך לעשות איזון מחדש! אז איזון דינמי לא פוטר את הבעיה.

פורסם

תודה לכל המשיבים.

punto_gt, חשבתי שאולי דבר כזה יכול לקרות, אבל הייתי סקפטי כי אני מכיר את התופעה (Flat spotting) מצמיגים של מכוניות מירוץ, שהם רכים מאוד. חשבתי שצמיגים של מכונית כביש בלי יומרות ספורטיביות הם קשים מדי בשביל שזה יקרה.

אז מה עושים עכשיו? מחליפים צמיגים? מחכים שהצמיגים יישחקו? אני יודע שאחרי שנוצרת flat spot בצמיג הוא נוטה להינעל שוב ושוב על הנקודה הזו, וזה עלול לגמור את הצמיג די מהר.

פורסם

אז אולי תשתדל לא לנעול גלגלים (אני לא מתכוון לבלימות חרום כמובן) ? באמת, כמה פעמים כבר יוצא לך לנעול, "בלי יומרות ספורטיביות" ?

לדעתי, תבחן בעיניים את הצמיגים על ג'ק כמו שכתב punto_gt, ותבדוק בעיון את ה-Flat-Spot. אם המצב חמור תחליף. אם לא, אני יכול להמליץ לך על כמה קטעי כביש מקורצפים באדיבות מע"צ שעוזרים לי לקרב את קיצם של ארבעת ה-225/45 שלי, שאני לא רוצה לחשוב כמה יעלה להחליף אותם ...

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...