טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
לפצל אגזוז 1 2
מאת fast\yan- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אם האגזוז בצד הימיני האם אפשר איך שהוא לפצל אותו ולעשות עוד אגזוז בצד השמאלי?
הודעה אחרונה מאת theshadowmaster, -
גודל הבלוק
מאת djor- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום ראיתי לפני כמה ימים בערוץ espn מרוץ דראג ובין היתר הסבירו גם על כל מיני חלקים ושיפורים הקשרורים לזה. הסבירו גם על בלוקים חדשים שיצאו וכל הזמן אמרו את המילה ביג בלוק וסמול בלוק... אנגלית אני יודע והבנתי את הפירוש אבל לא הבנתי וכבר הרבה זמן אני מנסה להבין מה ההבדל בין ביג בלוק לסמול בלוק אור
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם? Fazer
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בני בליעל גנבו לי טסה של קסארה 98. אני מעוניין בטסה מקורית מישהו יודע איפה אפשר למצוא? (חוץ מאשר היבואן שדורש 400 ש"ח ליחידה...)
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
- 14 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום לכולם בעוד חודש אני יהיה מוגדש קניתי סעפת פליטה לסיוויק. כשאני אקבל אותה אשלח אותה לציפוי ניקל. ומחר אני הולך לכמה פירוקיות לחפש לי אינטרקולר. (יש למישהוא למכור אולי??) בברכה מושיק גלימידי אני אפרסם תמונות בהמשך
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
צביעת מכונית
מאת fast\yan- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי עכשיו מכונית חדשה פורד פיאסטה 85 ואני צריך לצבוע אותה איזה צבע להישתמש ? תודה לכל העונים.. דרך אגב אני חדש באתר תראו לי שאתם נחמדים
הודעה אחרונה מאת Mickael Meyer, -
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
לאחר שאין תוצאות למרות העזרה שקיבלתי בשרשור הזה, החלטתי לרכוש את הכבל מחו"ל רק בשביל הקונקטור הארור, שלמיטב ידיעתי לא ניתן להשגה בארץ (אלא אם בא לכם לקנות מכשיר דיאגנוסטיקה שלם בעשרות אלפי שקלים). אם עוד מישהו מעוניין להצטרף לקניה ולחסוך לעצמו ולי עלויות וזמן משלוח, נא לשלוח לי ה"פ היום. ההזמנה תבוצע מחר יום ו' בבוקר על מנת להספיק ליום העבודה בארה"ב. עלות הכבל כ-$25 לא כולל משלוח, וכאן יש תמונה שלו. הכבל כשלעצמו אינו מתאים לחיבור ישיר בין המחשב לרכב ויש צורך להרכיב עליו מעגל מתאם חשמלי (כבל כולל מתאם עולה כ-$100). אני בניתי את המתאם לבד ואפשר לקבל ממני תוכניות + טיפים להשגת חלקים. עלות כל החלקים פחותה מ-10 שקלים. כמו כן יש צורך בתוכנת סריקה ומחשב לפטופ. בעניין…
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
לא מצאתי בחיפוש משהו שמזכיר את ההבדלים בין הנורות אז פתחתי הודעה (אם יש למישהו קישור שיפנה אותי אליו) קראתי היום כמה הודעות על נורות H1 H4 וH7. מעניין אותי מה ההבדלים בניהם אצלי יש H4 ורציתי לדעת גם האם אני יכול לשים H1 או H7 (בהנחה וההבדל מאפשר זאת) כמובן שקסנון יורד מהעניין כי זאת מערכת שונה
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה הזאת מופנת לבעלי ניסיון עם בולמי קוני מתכוננים: יום שני מגיע לי סט הנמכה לאוטו הכולל קפיצי הנמכה קוני(35ממ) ו4 בולמי קוני צהובים עם ברז. הרכב HGT. השאלה אם אני רוצה להשיג את מירב האחיזה עד כמה יהיה עלי להקשות אותם ולא לאבד את יכולת הספיגה של האוטו שגם ככה היא על הפנים(כולל האחיזה) ומבלי שהאוטו יזרוק תחת??עד כמה דראסטי יהיה שינוי האחיזה עם הסט הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בררתי בכמה מקומות אבל אמרו לי שאין אפשרות ממש לשכפל מפתח מקורי של פיג'ו עם הלחצן לפתיחת דלתות ועם החור בקצה המפתח, אולי מישהו פה יודע איפה ניתן לעשות את זה? וזה נכון שצריך קוד ללחצן, הזה של הפתיחת דלתות?
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 309 גראפיק 1992 (1600) - הכונאי שלי ביטל את הצו'ק האוטומטי בטענה שזה מפריע לי להניע בבוקר 0 ורציתי לדעת האם כדאי בכל זאת לשמור על הצ'וק - ועוד - לאחרונה החלפתי את המצבר והפלגים אבל במקום שהאוטו יסחוב טוב יותר הוא נחלש - לדוגמא: במהלך חמישי האוטו לא סוחב - האם מישהו יכול לייעץ לי בקשר לדגם הזה?
הודעה אחרונה מאת טריומף, -
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מישהו כאן יודע על מנורות שאפשר לשים שיתנו במקום האור הצהוב אור לבן ולא את הלבן כחול שנישרף אחרי חודש וונתן אור מגעיל אלה אור לבן יפה וחוקי? מאיפה אפשר להשיג? (יש באוטו דיפו אבל אני לא יודע איזה סוג כי המוכרים שם מזיינים בשכל) עדיף חנויות במרכז מי שיכול שיתן שם מדויק וחברה והכל..תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כאשר אני נועל את הרכב דרך האזעקה אז דלת אחת הוא לא נועל האם זו בעיה בנעילה מרכזית? יכול להיות שזו בעיה חשמלית בנעילה מרכזית? או בעיה מכנית בדלת עצמה? אם הבעיה בדלת איך אני פותר אותה? תודה, מאור.
הודעה אחרונה מאת uri_s, -
- 0 תגובות
- 973 צפיות
קישור מYNET.... איפה לא לטפל באוטו. אותי בדבר שהכי הרגיז היה החוצפה של בעל המוסך לא להתייצב בכלל לדיונים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2890902,00.html רון. -גם עם משאבת בלם אחורית שמאלית מפוצצת אפשר להגיע ממקום למקום -
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הסקאלה של המהירות לא עובדת לי המחוג על 0 כל הזמן יש למישהו מושג איך לתן או איפה וכמה זה אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת ebs, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה נזקים אפשריים יגרמו למנוע מהרכבה של פלגים ארוכים מהנדרש? תודה.
הודעה אחרונה מאת benmen, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, לאחר נפקדות רבה מהפורום הטכני , החלטתי שאני חוזר... אז ככה המשאבה שלי לא נותנת זרם חזר לשפריצרים. חשבתי שמדובר בסתימה, אך לא כך הדבר, כנראה... תסמינים: 1. כשה מפעילים את המשאבה - שומעים את הרעש שלה אך לוקח זמן די מכובד למים לצאת, כנ"ל גם מאחור. 2. זרם לא ממש חזק אלא כמו "מזרקה" (משפריץ באיזי, יש לו זמן ) ידוע לי שיש בעיה עם המנועים של המשאבות בדגמי 98,97 (סהר גם כבר החליף). האם לעוד מישהו זה קרה? מה הנזק? האם כדאי (כלכלית) להביא מפירוק? הרמן.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
וכמה עשן, כמעט נחנקים ! יש לציין שזה התחיל אחרי החלפת שמן וניקוי כל החלקים במנוע (לא במוסך אלא על ידי מכונאי ידיד). מהידע הבסיסי שלי עשן לבן נגרם כאשר נשרף שמן, זה גם היגיוני כי העשן עובר אחרי כדקה אבל למה כל פעם מחדש יש את העשן הזה ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כאשר הרכב נמצא בניוטרל או בP הטורים לא יציבים ומתנדנדים בין 1000-1500 סל"ד במצב D ובלם לחוץ הטורים תקינים ויציבים על 750 סל"ד מה יכולה להיות הסיבה?(מזדה 323 97)
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי אנשים, כמו שבוודאי הבנתם מהכותרת אני לא מבין גדול בכל עינייני השיפורים הקוסמטיים והייתי רוצה להבין מה עושה כל אחד מהרכיבים הבאים - קפיצי הנמכה, בולמים וספייסרים ומה אני צריך בשביל הנמכה השלדה (בלי תוספות פלסטיות כמו חצאיות, סינרים וכד'). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
כיוון הצתה
מאת Golf MK1- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי איך עושים כיוון הצתה? והאם זה מסובך?
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברי הפורום הנכבדים, ביום שישי נסעתי לפרוייקט הגמר של חברה שלי אצל "ירין שחף", כן כן אני היתי המודליסט. בקיצור, היא קיבלה מצטיין. אבל לפני זה קרה משהו מוזר לפז'ו 206 שלנו. בנסיעה מאוד איטית ( שינקין ), לא לחצתי מספיק על הגז והרכב נכבה. ניסיתי להניע וכלום, לא רוצה להניע. ניסיתי כמה פעמים, ורק כאשר סובבתי את המפתח לOFF וניסיתי עוד פעם הרכב הניעה והרגשתי שהיה לו קצת קשה ברגעים אלה. מאז הרכב מתנהג כרגיל. מה זה היה? לפנות למוסך? תודה
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 2 תגובות
- 749 צפיות
אם אני רוצה נגיד לקנות מנוע חדש לפורד פיאסטה שלי 85 לקנות מנוע 2000 צריך דגם מיוחד של המנוע ? תסבירו לי אני לא מבין בזה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכל מי שמכיר הרוורס נמצא הצד הכי שמאלי כאשר דוחפים את השיפט למטה ואז מכניסים לרוורס. עכשיו בעייתי היא לאחר שאני עושה זאת האוטו נוסע קדימה כאילו הוא על ראשון אני עושה דאבל קלאצ' וזה עוזר לפעמים ולפעמים לא. מישהו שמע על הבעיה הזאת פעם? ומה הכוננות ספיגה שלי מהמוסך?
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
משהוא ממליץ??
הודעה אחרונה מאת טורבינה קטנה, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שתי שאולות! שעון גדישה זה רק לרכבים מוגדשים, את זה אני יודע. השאלה שלי שיש רכבים שלא מוגדשים ויש להם מין שעונים כמו שעוני גדישה, אבל שעונים של לחץ שמן או מד שמןלא יודע בדיוק מזה ויש כאלה גם עם כמו מד אמפר(חשמל) אז מזה השעונים האלה ואיך אני מרכיב אותם ברכב שלי? ראיתי את זה על סיאט קורדובה קופה .
הודעה אחרונה מאת almog, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה, יש לנו בבית טויטה קורולה 2001 מהעבודה, שעברה 108 אלף ק"מ של נהיגה רגועה יחסית עם צמיגים מקוריים, לפני כשבוע הבחין אבי(שהוא הנהג העיקרי ברכב) שיש בצמיג הימני הקדמי מן קילוף דיי עמוק של הגומי בצד, וחשש שבעת נסיעה איזור הקילוף לא יעמוד בלחץ ויקרוס (כלומר פנצ'ר), הדבר אירע ביום שישי, ורק ביום ראשון אפשר היה לטפל בזה בחברה(לא עובדים שישי-שבת) ולכן החלפנו את הגלגל הסורר בחלופי, שהינו זהה לכל שאר הצמיגים(הצמיג החלופי הוא אותה מידה, אותה פירמה ודגם של שאר הצמיגים, כלומר זהה לחלוטין), בקיצור נסענו ככה בשישי-שבת, וביום ראשון אבי הביא את הרכב לאחראי רכבים בחברה,שיחליף את הזוג הקדמי, אך האחראי הזה טוען שאין צורך בהחלפת הזוג והמצב הנוכחי(צמיג שמאל בן 3 שנים וקצת, צמיג …
הודעה אחרונה מאת micronot, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מצ"ב תמונות של תהליך העברת דוד מסוג רמוס מצד שמאל למרכז הרכב ע"י שלמה שנמצא בהרצליה מול מוסך סובארו המרכזי. 09/9557941 052/451143 מומלץ בחום נ.ב- גם תמונה של איך לא לפתוח סאנרוף
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכם. לפני כמה ימים קנינו טויוטה RUNX שנת 2003 מבנאדם. הרכב במצב מדוגם חוץ מכמה שריטות על מכסה המנוע. מהי הדרך הכי טובה להוריד/לטשטש את השריטות? תודה רבה!
- 5 תגובות
- 877 צפיות
רכבי אמור לעבור טיפול שנתי אם אדחה את הטיפול בחודש חודשיים האם עלול להגרם נזק למנוע? הרכב צריך לעשות טיפול כל 15000 ועשה 10000 תודה!
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs,