Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נסיעה של כ-20 דק - אחרי שהמנוע התחמם - מתחילה להידלק נורת לחץ שמן, אם אני עוזב את הגז - או אם הרכב עומד בניוטרל.

הוספת גז - או משיכת צוק מפסיקים את הנורה - שפועלת לפי קצב מנוע , ככה זה נראה לפחות .

ברכב החלפתי יוניט לחץ שמן , שמן , פילטר שמן - ולא עזר ....

שמעתי על כל מיני תוספים היכולים לעזור - כמו : BG-44K או תוסף שמן לפלאשינג בשם stp

האם הדברים האלו מומלצים \ יכולים לגרום נזק ?

יש לכם עוד רעיונות לדברים שאני יכול לעשות לבד ואולי יעזרו

תודה תובל.

פורסם
אותה החלפת/בדקת?

לא החלפתי - או בדקתי , אני לא ממש יודע איך ... זה משהו שאפשר לבצע לבד ?

פורסם
אותה החלפת/בדקת?

לא החלפתי - או בדקתי , אני לא ממש יודע איך ... זה משהו שאפשר לבצע לבד ?

באם הנך יודע איך , אז כן.

לפי שאלתך אינך יודע, אז עדיף לגשת לבעל מקצוע.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

באם הנך יודע איך , אז כן.

לפי שאלתך אינך יודע, אז עדיף לגשת לבעל מקצוע.

עמית

הרבה דברים לא ידעתי - ויכול להיות שהיתי צריך ללכת לבעל מקצוע לפני שהבנתי

אשמח לקבל הסבר לדרך הבדיקה .. או אתר המסביר

בעל מקצוע לא כל כך אפשרי עכשיו ...

פורסם
לאחר נסיעה של כ-20 דק - אחרי שהמנוע התחמם - מתחילה להידלק נורת לחץ שמן, אם אני עוזב את הגז - או אם הרכב עומד בניוטרל.

הוספת גז - או משיכת צוק מפסיקים את הנורה - שפועלת לפי קצב מנוע , ככה זה נראה לפחות .

שמעתי על כל מיני תוספים היכולים לעזור - כמו : BG-44K או תוסף שמן לפלאשינג בשם stp

תודה תובל.

בשום מקרה לא להוסיף תוספים - K44 מיועד לדברים אחרים לגמרי (הסרת פיח מאיזור היניקה) , פלאשינג , מכל תוצרת , מיועד לניקוי המנוע מבוצה וכו' , ובכל מקרה יש לערבבו עם השמן ולהפעיל את המנוע לכמה דקות בלבד. לאחר מכן מרוקנים ומחליפים את כל השמן.

לגבי משאבת השמן.

אני לא מכיר בע"פ את המנוע שלך (1250 סמ"ק , אני מניח) , זה לא סיפור מסובך מאוד , אבל כמו שאמרו לך , יש צורך בידע כלשהו.

2 הצעות:

1. פנה בה"פ לנסיך (רון) - יש לו ברנו 5 שלו מנוע 1250 , אולי הוא יוכל לכוון אותך.כמו כן בטח ניתן למצוא HAYNES (ספר עשה זאת בעצמך למכונאות , חפש בפורום) עם הפרטים.

2. אם לא , ולמרות הקושי (כלכלי?) , גש למוסך , חוסר טיפול יזיק למנוע מאוד עקב חוסר שימון , עד כדי נזק בלתי הפיך למנוע - יעלה לך הרבה יותר.

פורסם

קודם כל תכוון את המנוע להילוכי סרק עפ"י הוראות יצרן אם הבעיה

ממשיכה והמנוע מכוון להילוכי סרק עפ"י הוראות היצרן אזי הבעיה היא עם

המיסבים הראשיים במנוע.

לגבי המשאבת שמן יתכן ששסתום פורק הלחץ לא מכוון.

פורסם
קודם כל תכוון את המנוע להילוכי סרק עפ"י הוראות יצרן אם הבעיה

ממשיכה והמנוע מכוון להילוכי סרק עפ"י הוראות היצרן אזי הבעיה היא עם

המיסבים הראשיים במנוע.לגבי המשאבת שמן יתכן ששסתום פורק הלחץ לא מכוון.

פרט נמק והסבר בבקשה..

פורסם

תודה תובל.

בתור התחלה, לפרק אגן שמן ולנקות יסודי. פלאשינג לא תמיד מומלץ לרכב ישן - לכן שים לב לסיכונים (נזילות כתוצאה מפריצת אטמים וכד').

המשך:

לוודא שמשאבת הדלק (אם מותקנת על המנוע) לא מפרישה דלק לאגן השמן ומדללת את השמן. איך בודקים ? פשוט מוודאים שמפלס השמן אינו עולה בתדירות קבועה (לבדוק תמיד בבוקר לפני שמתניעים).

מאחר וכבר ניסית את כל השאר האפשרויות, כל מה שנותר הוא לבדוק שהמשאבה נקיה וחריר היניקה לא סתום. אם המשאבה נראית נקיה ותקינה, ייתכן והיא פשוט חלשה ויש צורך להחליפה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לוודא שמשאבת הדלק (אם מותקנת על המנוע) לא מפרישה דלק לאגן השמן ומדללת את השמן. איך בודקים ? פשוט מוודאים שמפלס השמן אינו עולה בתדירות קבועה (לבדוק תמיד בבוקר לפני שמתניעים).

מאחר וכבר ניסית את כל השאר האפשרויות, כל מה שנותר הוא לבדוק שהמשאבה נקיה וחריר היניקה לא סתום. אם המשאבה נראית נקיה ותקינה, ייתכן והיא פשוט חלשה ויש צורך להחליפה.

איציק

עצתי היא - "להרוג שתי ציפורים במכה אחת".

מאחר ועסקינן ברכב ישן, מרב הסיכויים שהמנוע שורף שמן, אי לכך בד' גובה המפלס לברור האם משאבת הדלק מפרישה דלק לאגן השמן לא תהיה וודאית, עקב הקיזוז ההדדי שבין הפרשת הדלק לשריפת השמן.

עקב העלות נמוכה של מש' דלק(חלק+עבודה), הייתי מחליף את שתי המשאבות(שמן+דלק).

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

איציק

עצתי היא - "להרוג שתי ציפורים במכה אחת".

מאחר ועסקינן ברכב ישן, מרב הסיכויים שהמנוע שורף שמן, אי לכך בד' גובה המפלס לברור האם משאבת הדלק מפרישה דלק לאגן השמן לא תהיה וודאית, עקב הקיזוז ההדדי שבין הפרשת הדלק לשריפת השמן.

עקב העלות נמוכה של מש' דלק(חלק+עבודה), הייתי מחליף את שתי המשאבות(שמן+דלק).

עמית

שלום.

שניכם צודקים!!!!

דיברתי עם הבחור (בעל הרנו) בטלפון ולאחר ברור

הגעתי למסקנה שהמשאבת דלק מעבירה דלק לאגן השמן

ולאחר בדיקה מאוד פשוטה שהבחור עשה כפי שאמרתי מתברר

שאכן הלכה המשאבה בדרך כל בשר.

איך בודקים? פשוט להוציא את מדיד השמן ולהריח (איכס) וגם לחוש

את צמיגות השמן בין האצבעות צריך קצת מיומנות אבל ניתן לחוש את הצמיגות. :p

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום - תודה לכל מי שמנסה לעזור

ותודה אישית לבני ל שהתקשר במיוחד - ועזר לי עם הבעיה

יפה שיש אנשים שמוכנים לעזור ...

הרכב הוא 1400 - אוטומט

אכן לשמן יש ריח חזק של דלק

אתמול החלפתי לרכב משאבת דלק - והיום אחליף לו שמן+פילטר - ומקווה שזה יפתור את הבעיה

• תוכן חדש...