Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש שמן מנוע ממלץ. 5W-30 5W-40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכולם... :lol:

אני הולך על השמן הראשון, למרות שהוא 10W-40 הוא מתאים לרכב לפי נתוני יצרן.

הוא עולה 200 ש"ח בכל תחנת דלק של פז.

ה 10-40 הוא אידאלי לאקלים של הארץ (חשוב לשים דגש על שמן הבסיס - שהוא המספר הצמוד ל-W מצד שמאל) - אבל אפשר "להסתפק" בשמן של LM, הוא מעולה.

ה"קסטרול" הוא שם עולמי ובעל ביקורות מעולות בכל העולם. אם אתה מחליף שמן כל 15K ק"מ, אולי כדאי לך להשקיע. אם אתה מחליף לעיתים קרובות יותר, אתה יכול בכיף לקנות LM או MOTUL (שם בינלאומי, גם כן יקר, וכמו הקסטרול גם הוא בעל ביקורות מעולות בכל העולם !).

מזה כמה חודשים טובים שכל השמנים יישרו קו לדרגת SL, נדיר למצוא את הקודם (SJ).

איציק

איציק,

שמן בצמיגות 20W50 מתאים הרבה יותר לתנאי האקלים בארץ.

שמן 10W40 עובר מבחן צמיגות של C20-, טמפ' שלא מופיעה בארצנו,

ומאחר ושמן 20W50 לא עובר את מבחן C20- (שכאמרו לא רלוונטי),

אבל כן שומר על יכולות שימון בטמפרטורה של 100C, יתאים יותר לארצנו הלוהטת.

20W50 הוא שמן סמיך יחסית שמומלץ למנועים ישנים ש"אוכלים" שמן משום שיש מרווחים במנוע עקב גילו.

נכון שחם פה בקיץ והשמן יהיה פחות סמיך. אבל מה עם החורף?

בקיצור - 20W50 לא מומלץ בכלל למנוע חדש. הוא סמיך מדי ולא ישמן את כל המעברים כמו שצריך.

מה עם החורף?

15C- או 10C- מספיק טוב לך?

אתה מגיע לזה בארץ?

זה יותר מידי סמיך?

C'mon

פורסם

זה לא רק עמידות בטמפ'.

20W50 - שמן סמיך יחסית.

10W40 - שמן יותר דליל.

שמן דליל יותר (10W40 לדוג') יוכל להיכנס יותר בקלות לכל המעברים במנוע ולשמן אותם.

שמן סמיך יותר (20W50 לדוג') לא יכנס בקלות כמו ה10W40 ולכן לא מומלץ לשימוש במנועים חדשים. במנוע ישן יותר, שבו האטימה לא טובה (לדוג' יש מרווח גדול יחסית בין הרינגים לצילינדר) 10W40 יכנס ביתר קלות לתוך הצילינדר יחד עם התערובת וישרף שם. לכן מנוע ישן יותר זקוק לשמן סמיך יותר (20W50) כדי שצריכת השמן שלו תהיה מופחתת.

להמליץ למנוע חדש (שלא שורף שמן) שמן 20W50 זו טעות, מה גם שאני לא בטוח שיש 20W50 חצי סינטטי ובוודאי לא סינטטי מלא :!:

פורסם
זה לא רק עמידות בטמפ'.

20W50 - שמן סמיך יחסית.

10W40 - שמן יותר דליל.

שמן דליל יותר (10W40 לדוג') יוכל להיכנס יותר בקלות לכל המעברים במנוע ולשמן אותם.

שמן סמיך יותר (20W50 לדוג') לא יכנס בקלות כמו ה10W40 ולכן לא מומלץ לשימוש במנועים חדשים. במנוע ישן יותר, שבו האטימה לא טובה (לדוג' יש מרווח גדול יחסית בין הרינגים לצילינדר) 10W40 יכנס ביתר קלות לתוך הצילינדר יחד עם התערובת וישרף שם. לכן מנוע ישן יותר זקוק לשמן סמיך יותר (20W50) כדי שצריכת השמן שלו תהיה מופחתת.

להמליץ למנוע חדש (שלא שורף שמן) שמן 20W50 זו טעות, מה גם שאני לא בטוח שיש 20W50 חצי סינטטי ובוודאי לא סינטטי מלא :!:

ממש אין לי כוח להכנס לזה,

אבל אתה כנראה לחלוטין לא מבין את ההבדל המזערי בין השמנים בסמיכות שלהם.

גש לאתר של valvoline (צירפתי לינק לפני מספר הודעות), תקרא שוב על השמנים

והפעם תכנס גם לנתונים הטכניים שלהם (דורש קצת חיפוש באתר),

ותבין שההבדל הוא זניח.

לגבי הסינטטי,

15W50 טוב לך?

רוצה יותר טוב?

לך על 10W50, ותשלם פי שלוש, כשכאמור כל הקטע הוא

שהשמן יתן שימון בטמפרטורות של 20C- שלא נמצאות בארצנו.

פורסם

כבר הרבה זמן יושב לי בראש רעיון,

אני מטפל באוטו שלי (רנו 5 למי שעוד לא יודע :) ) עם LM 10W-40 HD הזהוב מהפרסי, משום מה הוא נפתס אצלי כשמן טוב,

המנוע לא מעשן ולא אוכל שמן (כלומר ממלאים פעם ב-10K וזהו... ) אבל משום מה הוא תמיד נראה לי דליל מידי.

מזה זמן אני חושב פשוט לרוקן קצת שמן ולערבב את הנותר עם משהו יותר סמיך, אולי זה יביא לאיזה שינוי בהתנהגות באיזה אופן...

האם מישהו ניסה את זה? האם היתה לזה משמעות?

רון.

-בקרוב למכירה, רנו 5 . . . -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון, לא מערבבים שמנים, זה משנה את התכונות של התוספים שהיצרן הוסיף לשמן. מה גם ששמן דליל זה לא רע, להיפך (כל עוד המנוע במצב טוב ולא שורף אותו).

יוגב, בהתנעות קרות לשמן 20/50 יקח יותר זמן להתפזר בכל חלקי המנוע = נזק מוגבר.

גם הצמיגות הקרה שלו היא יותר סמיכה מה שאומר שהמנוע צריך להתאמץ יותר עד שהשמן יתחמם ויהיה דליל יותר = צריכת דלק מוגברת בהנעה.

אתה צודק בנוגע לכך שהעמידות של ה10/40 בטמפ' קיצוניות קרות לא רלוונטית לאקלים הישראלי אבל ישנם קריטריונים נוספים שלפיהם מודדים איכות שמן והתאמתו לרכב, לפי שני הקריטריונים הנ"ל למשל.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
רון, לא מערבבים שמנים, זה משנה את התכונות של התוספים שהיצרן הוסיף לשמן. מה גם ששמן דליל זה לא רע, להיפך (כל עוד המנוע במצב טוב ולא שורף אותו).

יוגב, בהתנעות קרות לשמן 20/50 יקח יותר זמן להתפזר בכל חלקי המנוע = נזק מוגבר.

גם הצמיגות הקרה שלו היא יותר סמיכה מה שאומר שהמנוע צריך להתאמץ יותר עד שהשמן יתחמם ויהיה דליל יותר = צריכת דלק מוגברת בהנעה.

אתה צודק בנוגע לכך שהעמידות של ה10/40 בטמפ' קיצוניות קרות לא רלוונטית לאקלים הישראלי אבל ישנם קריטריונים נוספים שלפיהם מודדים איכות שמן והתאמתו לרכב, לפי שני הקריטריונים הנ"ל למשל.

תזכיר לי מי ביצע שיחת עומק עם מהנדס שמנים שהוא במקרה חבר שלו :?:

חשבתי ככה :?

פורסם

אולי הוא מהנדס שמני בישול..? :wink:

כל מה שרשמתי נכון, ב"שיחת העומק" הבאה תשאל אותו ותראה. :roll:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
אולי הוא מהנדס שמני בישול..? :wink:

כל מה שרשמתי נכון, ב"שיחת העומק" הבאה תשאל אותו ותראה. :roll:

הפשרה הטובה ביותר בין שחיקה בזמן התנעה לבין תצרוכת דלק (מושפע מסמיכות השמן בעוקה) הוא שמן 10W40.

אין שמן מושלם - ולכן במנוע תמיד תהיה שחיקה. תמיד צריך לקחת את השמן שעונה בצורה טובה על 2 הדרישות ולא לבחור דווקא בקיצונית.

מרבית המנועים כיום מיוצרים בסטנדרטים ששמן 20W50 אינו מתאים להם. אם אתה (יוגב) סבור שברכב חדש שדרישות היצרן שלו מדברות על שמנים בצמיגות 5W30 / 5W40 (אגב, ההבדל בינהם זניח) כדאי לשים שמן 20W50, אז בבקשה - אבל אל תשכח שזה עלול להוריד בצורה זניחה עד נמוכה את ביצועי המנוע ולהרע את תצרוכת הדלק - שלא לדבר על שחיקה מוגברת יותר בהתנעת בוקר ופעולת מנוע פחות חלקה.

בנוגע ל"שיחות העומק" שדיברתם עליהן כאן - אין טעם להתווכח. שמן לא נמדד רק ברמת הסיכה שלו בטמפרטורת מינוס 20 מעלות אלא במגוון רחב של טמפרטורות - ובמיוחד בהגנה על המנוע בהתנעת בוקר ובהפחתת תצרוכת הדלק (התנגדות השמן לגל הארכובה).

אם אתם חושבים שלשמן דליל שמסוגל לתפקד בטמפרטורה של נניח מינוס 20 מעלות יש יתרון אך ורק בטמפרטורה זו - אתם טועים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...