Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שאנחנו לוקחים מכונית משפחתית, בלי שום יומרות.

נניח שאנחנו מתקינים לה בלמים אימתניים של ברמבו עם 6 בוכנות על דיסקים

של 450מ"מ או אנעארף מה.

ונניח שיש ברכב ABS.

לאזה מצב אנחנו מגיעים?

האם זאת תיהיה מכונית שעוצרת בצורה משוגעת, או מכונית שהבטיחות שלה

השתפרה פלאים תמורת שינוי מינורי.

וגם עלויות צריכות להיכנס לעניין פה.

תודה

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

מה זה כל השאלות האלו?

זה מיותר לחלוטין. כל עוד הבלמים מתואמים ליכולות המכונית (מה שקורה בכמעט כל המשפחתומטיות) אין סיבה לשפר אותם. היתרון הבטיחותי זניח והעלויות גבוהות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
:shock:

גם אני לא ממש מבין את פשר השאלה...

וכדי להכניס מערכת בלימה כזו, אתה תצטרך גם ג'נטים הרבה יותר גדולים (עם צמיגים רחבים יותר), דבר שלעצמו ישפר את עצמת הבלימה.

יובל

ג'נטים גדולים יותר + צמיגים רחבים יותר יגדילו את מרחק הבלימה, בטח שלא ישפרו אותה!

הקליפרים צריכים לעצור גלגלים שהמסה שלהם גדולה מהמקור.

אתה חייב קליפרים רציניים יותר אם ברצונך לשפר את מרחק הבלימה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

באם הוא ישפר לקאליפרים גדולים יותר וחזקים יותר כמו שהוא אמר (בראמבו 6 בוכנות) אז יכולת הבלימת הגלגל לא תפחת אולם לרכב תהיה יכולת גבוה יותר להוריד את הבלימה לכביש בשל שטח פנים גבוה יותר

פורסם

וכדי להכניס מערכת בלימה כזו, אתה תצטרך גם ג'נטים הרבה יותר גדולים (עם צמיגים רחבים יותר), דבר שלעצמו ישפר את עצמת הבלימה.

יובל

ג'נטים גדולים יותר + צמיגים רחבים יותר יגדילו את מרחק הבלימה, בטח שלא ישפרו אותה!

לא בהכרח.

קודם כל, כל רכב עם הנתונים הטכנים שלו. יש מכוניות משפחתיות שהסטנדרט (אני מדבר על מערכת בילום: קליפרים, דיסקים ושאר ירקות) שלהם מגיע עם נתון X ,אבל ניתן לשינוי לפי המגבלות של היצרן עצמו.

טענתך אינה נכונה.

צמיגים רחבים יותר יקטינו את מרחק הבלימה.

יותר שטח מגע עם הכביש = יותר חיכוך = מרחק בלימה קטן.

בדרך כלל (ואנחנו מדברים על מכונית משפחתית) שיוני בקוטר החישוק מחייב שינוי בחתך הצמיג. זאת אומרת שהקוטר הסטנדרטי והקוטר החדש יהיו זהים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יובל

לא בהכרח.

קודם כל, כל רכב עם הנתונים הטכנים שלו. יש מכוניות משפחתיות שהסטנדרט (אני מדבר על מערכת בילום: קליפרים, דיסקים ושאר ירקות) שלהם מגיע עם נתון X ,אבל ניתן לשינוי לפי המגבלות של היצרן עצמו.

טענתך אינה נכונה.

בדרך כלל (ואנחנו מדברים על מכונית משפחתית) שיוני בקוטר החישוק מחייב שינוי בחתך הצמיג. זאת אומרת שהקוטר הסטנדרטי והקוטר החדש יהיו זהים.

שמוליק

כשאתה מחליף מסה של גומי במתכת, אני מבטיח לך שהמסה תגדל.

פורסם

יובל

לא בהכרח.

טענתך אינה נכונה.

שמוליק

כשאתה מחליף מסה של גומי במתכת, אני מבטיח לך שהמסה תגדל.

שוב, לא בהכרח.

יש חישוקים שמיוצרים ממתכות X ויש חישוקים שמיוצרים ממתכות Y.

אתה מוזמן לשקול את גלגל של לאנטיס שנת 98

ולשקול את שלי.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
שוב, לא בהכרח.

ולשקול את שלי.

שמוליק

בכיף, אני מייד מביא את המשקל.

אבל איפה אפשר למצוא לנטיס 98? :wink:

פורסם
שוב, לא בהכרח.

ולשקול את שלי.

שמוליק

בכיף, אני מייד מביא את המשקל.

אבל איפה אפשר למצוא לנטיס 98? :wink:

נלך למרזי מורית.

שמוליק

פורסם

אוקיי, אז יש לך מסת גלגל גדולה יותר, שצריך יותר כח כדי לעצור את התנע הסיבובי שלה, אבל בבלימה עיקר האנרגיה מושקע בבלימת התנע הקוי של מסת הרכב כולה.

ואם ניקח במיוחד מקרה של מערכת ABS - שבה הבלימה היא תמיד על סף נעילה, אז המטרה היא להרחיק כמה שיותר את מצב הנעילה - כלומר להעלות את החיכוך בין הצמיג לכביש כדי שלא יאבד מגע ויחליק. וזה קורה כשיש צמיג רחב יותר.

אז צמיג רחב יותר יביא הרבה יותר תועלת מנזק, ובוודאי שלא יאריך את מרחק הבלימה, למרות משקלו הגדול יותר.

פורסם

אני חושב שהוא הולך להפתיע אם איזה זאב בעור של כבש... :lol:

אחי ..עם כאלה קליפרים, תיבדוק את החגורות כל כמה ימים :wink:

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם
אוקיי, אז יש לך מסת גלגל גדולה יותר, שצריך יותר כח כדי לעצור את התנע הסיבובי שלה, אבל בבלימה עיקר האנרגיה מושקע בבלימת התנע הקוי של מסת הרכב כולה.

ואם ניקח במיוחד מקרה של מערכת ABS - שבה הבלימה היא תמיד על סף נעילה, אז המטרה היא להרחיק כמה שיותר את מצב הנעילה - כלומר להעלות את החיכוך בין הצמיג לכביש כדי שלא יאבד מגע ויחליק. וזה קורה כשיש צמיג רחב יותר.

אז צמיג רחב יותר יביא הרבה יותר תועלת מנזק, ובוודאי שלא יאריך את מרחק הבלימה, למרות משקלו הגדול יותר.

ממשיך את מה שעידן ציין ומוסיף.

שהגדלת החישוק מבחינת קוטר תפעיל יותר מומנט על הבלמים ובכך תקשה את פעולתם--->בלימה ארוכה יותר.

וחברה מתי תבינו??? שינוי משקל הגלגל הוא זניח ביחס לשינוי הקוטר הכללי שלו!!!!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

שטח מגע אינו משפיע על החיכוך!!! :!: צמיג דק וצמיג רחב יאחזו באותה מידה בדיוק אם הם עשויים מאותו החומר... ההבדל היחידי הוא שבד"כ צמיגים רחבים עשויים מגומי רך יותר כיווון שיש יותר גומי שאפשר לשחוק...

מי שרוצה הסברים יכול לפנות אלי בה"פ!!!

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
שטח מגע אינו משפיע על החיכוך!!! :!: צמיג דק וצמיג רחב יאחזו באותה מידה בדיוק אם הם עשויים מאותו החומר... ההבדל היחידי הוא שבד"כ צמיגים רחבים עשויים מגומי רך יותר כיווון שיש יותר גומי שאפשר לשחוק...

מי שרוצה הסברים יכול לפנות אלי בה"פ!!!

ולכן הם אוחזים יותר... :roll:

• תוכן חדש...