ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,628 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתעתד לרכוש אחת משתי המכוניות הללו(לא החלטתי סופית) שנת 2001-2 מהכרותכם את השוק האם ניתן לרכשן במחיר משמעותי מתחת למחירון? ואם כן בכמה פחות תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני שוקל למכור את הבימר... אני אציין שאני די מרוצה מהרכב ,התנהגות ,יופי,אמינות - מגנט בחורות . חשבתי לעלות קצת ברמה אולי ל 328 -325 קבריולט\קופה. האם כדאי לי ? או שיותר כדאי לבזבז קצת כסף על הבימר לגדישה ? (המנוע הזה אחד המנועים שנחשב פנינה לטורבו) או ביכלל ללכת לכיוון של אימפרזה טורבו כנראה מודל 98-99... השאלה החשובה היא האם אני אתכזב שאני ארד מהגרמנית המפנקת שלי ואכנס לאימפרזה טורבו חסרת כל עיצוב פנים ואיכות חומרים ופינוקים ? (להזכיר לכם בבימר יש ABS,בקרת אקלים,סאן רוף גדול לא ראיתי סאןרופים בגדול הזה(סאן רוף זה ממכר!)..ברכבים ממודלים מקבילים,יש גם כרית אוויר לנהג וכל החשמול בסטנדרט,עוד פיצ'ר נחמד שאהבתי בבימר הוא לסגור את החלונות ובום אתה חי בבועה…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
סובארו פורסטר
מאת אורן- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סובארו פורסטר,1998,מנוע 2000,אוטומט, 125 כ"ס. אני מכיר את הרכב מקריאת מבחיני דרכים בלבד. 1.מחפש המלצות/ביקורות. 2. האם לרכב יש ביקוש בשוק המשומשות והאם מחיר המחירון הוא מציאותי. תודה
הודעה אחרונה מאת nati, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עם כיוון לירידה שנת 2000 פלוס בלבד איזה אוטו מומלץ וידוע שלא עושה בעיות ומתאים לנסיעות ארוכות יומיות חשבתי ללכת בכיוון של דיאטסו שרייד פורד פיאסטה יונדאי אקסנט מה יש לכם לומר? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת VCluBBer, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
ראיתי בלוח פוקוס רובר שנת 94' http://www.focus.msn.co.il/results.aspx (למרות השנתון הישן שמפריע......) רציתי לשאול האם אפשר לפנות לסוכנות ?האם היא נחשבת אמינה יחסית ולא "משחתת רכב" ?וכן האם מישהו כבר קנה/מכיר מישהו שקנה מהסוכנות היות וכולנו יודעים שקנייה מסוכנות היא לא האופציה הטובה ביותר ברוב המקרים.......
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד בקרוב להחליף את הרכב שלי, והאופציות שעומדות לרשותי [יותר נכון, האופציות שהצבתי לעצמי] הן הפורד פוקוס [5 דלתות], סיטרואן קסארה ואלפא 147, כולן עם מנוע 2.0 ליטר, וכולן משנת 2002 [אולי אפילו שנתון גבוה יותר, אם אמצא משהו שמור במיוחד]. לחובת האלפא יאמר, שהיא האחרונה בסדר העדיפויות שלי, מפאת המחיר היקר שלה ביחס למתחרות שהצבתי בפניה [בערך 40K ש"ח]. אלא אם כן, מישהו אחר יצליח לשכנע אותי, שהיא באמת שווה את התוספת מחיר הזאת?! לי עוד לא יצא לנהוג על 147. מכיון שאני אוהב לנהוג, התנהגות הכביש היא הדרישה הכי חשובה שלי מהרכב, לאחר מכן, באה הנוחות, לא מעניין אותי 0-100, ולא מהירות מירבית, מנוע 2 ליטר הוא די והותר למכוניות כאלה, מה עוד שלא אקנה מכוניות כאלה ע…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, הייתי רוצה לדעת איזה מנוע עדיף לרכב הזה. ההבדל לא משמעותי - 3אלף, אבל לדעתי השוק ל1.6 יותר טוב. האם אני טועה? תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יאריס אוטו' או ג'אז אוטו'? או אולי אפשרות שלישית?... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי 5 שנים שבבעלותנו לומינה 96' הוחלט להחליף אותה עקב בלאי גבוה ותחזוקה יקרה. כמה נקודות- 1. אהבנו מאוד את הרכב מאחר ואנחנו משפחה "גדולה", אנחנו 4 אנשים וכולנו די גדולים+. 2. אבא שלי מאוד אהב את הפינוק של השברולט, אנחנו צריכים משהו דומה. 3. התקציב עומד על +/- 100,000 ש"ח. 4. הרכב הקודם שלנו היה טויוטה קרינה אקסקיוטיב (הדגם הכי מפואר) שנת 97' והיינו מאוד מרוצים. 5. עדיפות לרכב מעל שנת 2000. אם תוכלו לתת לי כיוון לפי הפרמטרים האלו אני אשמח. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת friziblite, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם משהו מכיר את הרכב אם אפשר קצת מידע על הרכב
הודעה אחרונה מאת גולן, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש אוטו כבר 4 חודשים(אני יודע שלוקח לי הרבה זמן אבל אני לא ממהר) מצאתי לאחרונה מאזדה 323F שנת 92 יד 5 עם 220 אלף קילומטר אבל מנוע חדש שעבר רק 60 אלף קילומטר. האם זה אוטו טוב? אמין ברמה סבירה? ומה המחיר שבערך שווה להציע על הרכב הזה?(חשבתי להתחיל מ9 ולעלות כי זה מנוע מוחלף ויד 5) אני צריך עזרה די מהר כי נאי נפגש עם המוכר מחר בבוקר. תודה
הודעה אחרונה מאת maya_angel, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתייחס ספציפית לדגם שנת 95 (1.6). יש לי מספר דברים שאני לא בטוח לגביהם ואשמח לשמוע תשובות מבעלי רכב דומה. 1.מה האיבזור הבטיחותי של הרכב (כריות אויר,ABS וכו'). 2.לגבי המנוע-האם ההספק (המקורי בכל אופן,בלי להתחשב בסוסים שברחו עם השנים..) הוא 105 כ"ס ב-6200 סל"ד ? כמו כן,דברים מיוחדים לבדיקה לפני רכישת רכב מסוג זה (כמובן שיעבור בדיקת מכון,אבל יש משהו שדורש התמקדות מיוחדת?). תודה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי. אבא שלי (בן 80) החליט לקנות רכב חדש. כרגע יש לו פאסאט 2001 באבזור בסיסי. היו לו המון בעיות עם האוטו הזה (נעילה מרכזית נדפקה, עמעמים התקלקלו, מצוף דלק(?!) התקלקל וגם בעיה אחת רצינית במנוע (דליפה של נוזל קירור ושמן) ). בקיצור - הוא לא יקנה פאסאט עוד פעם. (למרות שהציעו לו טרייד אין - תביא את האוטו כמו שהוא וקבל פאסאט חדשה 2005). בכל מקרה, מאחר והוא נכה, הוא מקבל החזר על מכס (לא הבנתי בדיוק איך זה עובד) כך שטווח המחירים הוא עד 160,000 ש"ח בערך. אני המלצתי לו על מאזדה 6 - הוא פסל בטענה שנוחות הישיבה לא טובה. הונדה אקורד - קצת חורגת מתחום המחיר וגם ראיתי שהאבזור בהשוואה למאזדה 6 2.0 luxury הוא נחות יותר. בעיקרון - הוא מחפש אוטו אמין ( == יפני? ) ובטו…
הודעה אחרונה מאת החורש הגדול, -
-
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז בוא נתחיל כך מסיבות מסוימות אני כרגע בשלילה ממושכת והקטע שיש לי כרגע 60K + ויש לי הצעה לקנות יאריס TS "ספורט" אוטו שמור במיוחד שנת 2002 עם 15K !! "אין בעיה להוסיף עוד קצת כסף" הבעיה שאני לא אוהב מכוניות חדשות לא מסתדר לי ואני אוהב את ה205 שלי אז מה כדי לקנות את היאריס או לעשות מהפך לאוטו להחזיר אותו חדש "השקעה של 50K" בזמן שיש לי שלילה דרך אגב חשבתי גם על GTI או CTI בנוסף לאוטו שלי נראה אולי בעתיד אבל לא כרגע תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מודל 2000 עד 2002. האם כדאי? דגמים מומלצים? מה לבדוק? איזה בעיות צפויות?
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מיאטה חדשה בת שנה שנתיים - מחיר בין 120 ל 140 אלף ש"ח, יקח זמן למצוא. או מיאטה דור ישן שנת 95, 70 אלף ש"ח יד ראשונה במצב טוב. מניחים שיש לי כ 100 אלף ש"ח במזומן (אולי קצת יותר - 110) ואפשרות להקצעה של עד 2500 ש"ח בחודש לרכב לא כולל דלק (חינם מהעבודה) התקציב החודשי גמיש ברמה של 500 ש"ח לפה או לשם. ההצעה הראשונה היתה קיימת והיום כבר לא אקטואלית (אולי מתי שהוא תהיה עוד הצעה כזו) ההצעה השניה עדיין קיימת (למיטב ידיעתי ...) עצות ורעיונות יתקבלו בברכה והשאלה העיקרית היא ההבדל בביצועים בין החדשה לישנה ...
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 0 תגובות
- 690 צפיות
אז ככה יש לי פיג'ו 205 שנת 91 דגם GL 1.4 שאני מאודדדדדדדדד מרוצה ממנה נסיעה ממש טובה....אבל הגיע הזמן לשדרג.. והגיע לידיי סכום של כ-30000 ואני רוצה אוטו 1.4 עם צורה ספורטיבית נוח אמין ושלא יגרום לי להצטער על איבוד ה205... אם תוכלו לתת הצעות ונימוקים שיעזרו לי אודה לכם....
הודעה אחרונה מאת erezmi, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש סיטרואן קסטניה 1800 יד שניה אבל הייתי מעוניין לשמוע ביקורת ונסיונם של מבנים תודה-רן
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. אבי מחפש לרכוש רכב חדש שישמש אותו לעבודתו, במסגרת עבודתו הוא נוסע כל יום מאיזור הדרום לאיזור המרכז, וכפעמיים שלוש בשבוע לירושלים. הרכב אותו אנו מחפשים יירכש כנראה מחברת ליסינג או השכרה, מנוע דיזל, אם יש אפשרות לתיבה ידנית, מה טוב הרכב צריך להיות ייצוגי משהו, כלומר לא מהקטנות התקציב הוא בין60 ל80 אלף, כאשר שוב, הרכב ייקנה מליסינג או השכרה, ככה שיש הנחה למחירון נכון לעכשיו חשבנו על האוקטביה.. אשמח לקבל דעות, רעיונות ו...כל מה שיוכל לעזור יוד מספר פרטים: רצוי שיהיה בן 3 שנים לכל היותר ועוד שאלה : האם יש פוקוס דיזל? בתודה מראש בוריס
הודעה אחרונה מאת The rider, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו הציע לי רכב כזה שנת 97 והיתי רוצה לדעת עליו משהו כי מימי לא נתקלתי ברכב כזה זה קצת דחוף כי אני די לחוץ בקטע של לקנות אוטו. אני גם רוצה לדעת עליו נתונים כגון: כ"ס , מומנט, צריכת דלק, ואם אפשר חוות דעת עליו תודה מראש AX GT
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חברי הוא נכה צה"ל ויכול לרכוש רכב עד 280,000 ש"ח ללא מיסים. כרגע הוא נוטה חכיוון קניית גי'פ קינג או טוסון בעיקר בגלל שהוא חושב שהם הרבה יותר מרווחים מרכב פרטי. אני מצידי מנסה לשכנע אותו לקנות רכב פרטי עד אותו סכום בטענה שהוא הרבה הרבה יותר מפנק מבחינת פנים הרכב ואיכות נסיעה וכמובן שגם הביצועים וההנאה מהנהיגה בכביש היא הרבה יותר גדולה. עכשיו הוא מחפש המלצות לרכבים בכדי לעשות נסיעות מבחן. הקריטרונים הם: 1. מנוע דיזל (משה"בט משלם את האגרה) 2. גודל פיזי גדול- מקום לתינוק אחד או שתיים + כלב 3. נוחות נסיעה 4. פאר והדר פנימי 5. התנהגות כביש מפנקת אך גם ספורטיבית 6. שמירת ערך גבוהה מחכה להמלצות
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הוצע לי ניסן אלמרה שנת 99 1600 סמ"ק אוטומט עם 180,000 ק"מ בכ10,000 ש"ח מתחת למחירון ! (ידיים פרטיות לא השכרה) האם כדאי ??
הודעה אחרונה מאת chaim_c, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לנטרה 1800 סמ"ק, אוטומטית, שנת 98 - עשתה 90000 ק"מ. מישהו יודע להעריך לי מה תהיה תצרוכת הדלק שלה, ומה ההבדל בינה לבין ה 1600 סמ"ק? תודה.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני חושב לקנות יונדאי אקסנט 95-96 עם עדיפות לגיר אוטומט. העניין ששמעתי דברים לא טובים על הגיר האוטומט מבחינת עמידות ובעיות שהוא עושה. יש מישהו שיכול לשפוך קצת אור על הנושא או לספר על הנסיון האישי שלו? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם אני כרגע בהתלבטות קשה! האם להחליף את האוטו שלי ליותר חדש או לא! אז זה העניין יש לי טויוטה קורולה XLI ידנית שנת 95 יד ראשונה עם 86 אלף ק"מ עליה! אני מאוד נהנה מהאוטו אבל לאחרונה הוא עושה בעיות! והבעיות שמצאנו הן שצריך להחליף 4 בולמי זעזועים+ משולשים מלפנים+ מייצבים מאחורה+ סטביליזרים סך הכל לפי החישובים והבירורים יצא בערך 5 אלף ש"ח ללא טיפולים קוסמטיים! ולאחרונה התעניינתי בלאנטיס של חברת השכרה שנת 2002 עם 56 אלף קילומטרים עליה שמוכרים אותה ב-66 אלף כל האוטו אוטומט והאוטו נראה כאילו עכשיו יצא מהחנות! אבל אני חושב האם כדאי לעשות את ההחלפה הזאת? למשל אני מאוד מרוצה מהביצועים של הטויוטה! האם ללאנטיס ביצועים יותר טובים? היא יותר חזקה? אז מה אתם אומרים? הייתם הולכים …
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הייתי רוצה לקבל חוו"ד לגבי הרכב הנ"ל . אשמח אם העונים יתייחסו לצריכת דלק , אמינות , מחלות , עלויות אחזקה וכו' ...
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סה"כ אני רוצה לרדת מאופנוע כבד ולקנות רכב יד שנייה במצב טוב!!! הבעייה מתחילה שאין דבר כזה........מי שמפרסם באינטרנט מכוניות יד שנייה הוא 99 אחוז סוחר מכוניות שעליהם אסור לסמוך!!! ואם כבר מוצאים אוטו יד שנייה מבן אדם אמין חרשו לו על האמא ......180 אלף ק"מ ואפילו יותר(בסה"כ שנת 98 ומעלה) נמאס כבר מהסוחרים האלה שמשחקים אותה שהרכב של אחותם ...של דודה שלהם....של חמתו שנפטרה ז"ל.
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אוקיי אז ככה, למי שמכיר אותי או מזהה לפי החתימה יודע שיש לי דיהוו רייסר שנת 94 ידנית. הרכב נקנה מאדם מבוגר יחסית לפני שנה ו 8 חודשים, קניתי את הרכב ב 13 אלף שהמחירון היה 18הרכב עבר פריצה עוד אצל אותו אדם שהצריך החלפת דלת קדמית נהג ותיקון דלת אחורית שמאלית, דחפו שם מוט עיקמו על כל הציר ופח, אין נזקי שילדה, כמו כן עיקום לא קטן במכסה המנוע. קניתי את הרכב העברתי בעלות, לקחנו אותו לפחח סידר את הכל. כמו כן גם מוסך ישור קו, שמנים ברקסים טיימינג וכו'... מאז שהרכב אצלי הוא פשוט רושש אותי מבחינה כספית, אחרי 4 חודשים הלך מנוע בגלל בעיית מים שלא הפסיקו לנזול והמנוע לא קורר, הבאנו מנוע מיבוא עם 15 אלף קילומטר של דיהוו לאנוס עם 86 כוחות, כל המשאבת שמן הוחלפה, וכל מערכת המים, מש…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 4 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שבת שלום , מכרתי בשעה טובה את האוטו שלי אתמול ( סוזוקי בלנו 98 ) ואני מחפש אוטו שנתיים שלוש קדימה בתקציב של 60-65 אלף. בתור אחד שהיה לו עד היום יפניות מיצובישי , מזדה ואחרונה בלנו אני חושב ללכת הפעם על אוטו שהוא לא יפני. רציתי את חוות דעתכם על אופל אסטרה שמצאתי מודל 2000 עם 56000 ק"מ יד ראשונה נקייה מתאונות ונראית מצויין. הנושא שיותר מפחיד אותי הוא האמינות. אני לא מחפש רכב מהיר כי אני יודע שאסטרה 1.6 לא תהיה דומה בקטע הזה למזדה או סוזוקי אבל מה שחשוב לי יותר כרגע זה הבטיחות ונוחות הנסיעה. חשבתי גם על פורד פוקוס , אבל קשה לי למצוא אחת במצב טוב. כל מה שראיתי עד עכשיו היו עם ק"מ גבוה , או ליסינג וכו'. חוץ מזה שהיא יקרה מהאופל בכמה אלפי שקלים. המחי…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! מתבשלת איזה עיסקה סיבובית במשפחה, במסגרתה אקבל מאמא שלי את האאודי A4 שלה. הרכב מודל 2001, עבר 15K ק"מ (כן, זו לא טעות), בעל תיבה אוטומטית ומנוע 1.8 בנזין. רציתי לקבל את חוות דעתכם לגבי יכולת הרכב, פוטנציאל שיפורים, תקלות אפשריות, וכל נסיון אחר. תודה!
הודעה אחרונה מאת kenny4,
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 433 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- איציק נ.
- amosbmw
- מיץ פטל
- axSupreme
- yoav911gt2
- EliC25
- ELI001
- itaimoto
- גולדן191
- שימי 85
- asafasaf
- TvrSpee12