ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,542 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הייתי רוצה לקבל חוו"ד לגבי הרכב הנ"ל . אשמח אם העונים יתייחסו לצריכת דלק , אמינות , מחלות , עלויות אחזקה וכו' ...
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סה"כ אני רוצה לרדת מאופנוע כבד ולקנות רכב יד שנייה במצב טוב!!! הבעייה מתחילה שאין דבר כזה........מי שמפרסם באינטרנט מכוניות יד שנייה הוא 99 אחוז סוחר מכוניות שעליהם אסור לסמוך!!! ואם כבר מוצאים אוטו יד שנייה מבן אדם אמין חרשו לו על האמא ......180 אלף ק"מ ואפילו יותר(בסה"כ שנת 98 ומעלה) נמאס כבר מהסוחרים האלה שמשחקים אותה שהרכב של אחותם ...של דודה שלהם....של חמתו שנפטרה ז"ל.
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אוקיי אז ככה, למי שמכיר אותי או מזהה לפי החתימה יודע שיש לי דיהוו רייסר שנת 94 ידנית. הרכב נקנה מאדם מבוגר יחסית לפני שנה ו 8 חודשים, קניתי את הרכב ב 13 אלף שהמחירון היה 18הרכב עבר פריצה עוד אצל אותו אדם שהצריך החלפת דלת קדמית נהג ותיקון דלת אחורית שמאלית, דחפו שם מוט עיקמו על כל הציר ופח, אין נזקי שילדה, כמו כן עיקום לא קטן במכסה המנוע. קניתי את הרכב העברתי בעלות, לקחנו אותו לפחח סידר את הכל. כמו כן גם מוסך ישור קו, שמנים ברקסים טיימינג וכו'... מאז שהרכב אצלי הוא פשוט רושש אותי מבחינה כספית, אחרי 4 חודשים הלך מנוע בגלל בעיית מים שלא הפסיקו לנזול והמנוע לא קורר, הבאנו מנוע מיבוא עם 15 אלף קילומטר של דיהוו לאנוס עם 86 כוחות, כל המשאבת שמן הוחלפה, וכל מערכת המים, מש…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 4 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שבת שלום , מכרתי בשעה טובה את האוטו שלי אתמול ( סוזוקי בלנו 98 ) ואני מחפש אוטו שנתיים שלוש קדימה בתקציב של 60-65 אלף. בתור אחד שהיה לו עד היום יפניות מיצובישי , מזדה ואחרונה בלנו אני חושב ללכת הפעם על אוטו שהוא לא יפני. רציתי את חוות דעתכם על אופל אסטרה שמצאתי מודל 2000 עם 56000 ק"מ יד ראשונה נקייה מתאונות ונראית מצויין. הנושא שיותר מפחיד אותי הוא האמינות. אני לא מחפש רכב מהיר כי אני יודע שאסטרה 1.6 לא תהיה דומה בקטע הזה למזדה או סוזוקי אבל מה שחשוב לי יותר כרגע זה הבטיחות ונוחות הנסיעה. חשבתי גם על פורד פוקוס , אבל קשה לי למצוא אחת במצב טוב. כל מה שראיתי עד עכשיו היו עם ק"מ גבוה , או ליסינג וכו'. חוץ מזה שהיא יקרה מהאופל בכמה אלפי שקלים. המחי…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! מתבשלת איזה עיסקה סיבובית במשפחה, במסגרתה אקבל מאמא שלי את האאודי A4 שלה. הרכב מודל 2001, עבר 15K ק"מ (כן, זו לא טעות), בעל תיבה אוטומטית ומנוע 1.8 בנזין. רציתי לקבל את חוות דעתכם לגבי יכולת הרכב, פוטנציאל שיפורים, תקלות אפשריות, וכל נסיון אחר. תודה!
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
ניסן לארגו?!
מאת אלעד.- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי הצעה מפתה.. לקנות רכב יד ראשונה.. במצב חדש! במחיר די מוזל.. השאלה- משהו יודע.. קצת פרטים על ניסאן-לארגו.. (מנוע, פרטים, מחירון..?)
הודעה אחרונה מאת Yaron Edry, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה יותר טוב ליקנות ? AUDI 80 1600 שנת 91 + מזגן = 14000שייח יד 2 או FIAT BRAVA 1600 שנת 96 +מזגן +נ"מ ח"ח ה"ק = 15700שייח יד 3 חשוב לי שהאוטו לא יעסה הרבה בעיות (אמיין פחות או יותר) אז תעזרו לי ! תודה מי רוש !
הודעה אחרונה מאת gershevich, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבחן דרכים + חוות דעת בבקשה
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התקציב שלי זה 15 אלף גג לאוטו(15 אלף גג לאוטו = מחיר מקסימלי, ולא קניית גג לרכב קבריולט, כפי שניתן להבין) ...אני מחפש מכונית שחשוב שיהיה לה הגה כוח (אפשר גם שתיהיה מאובזרת בחלונות חשמל וכאלה אבל לא חייב אבל הגה כוח חייב) שתיהיה אמינה לא תיראה מוסך כול שני וחמישי וחסכונית שלא תאכל הרבה דלק וכמובן שתיהיה לצעירים (מבחינת המראה)..... חשבתי ללכת על (ללכת על = בכיוון של)פיאסטה אבל הבנתי שבתקציב שאני מחפש הדגמים בלי הגה כוח.... על הפונטו אמרו לי שלא שווה ללכת(ללכת על = בכיוון של) כי יש לה מלא בעיות.... השרייד נישמעת טוב אבל אין לה הגה כוח בתקציב שאני מחפש... איזה אוטו אני יכול להביא (להביא = לרכוש)שיש בו את הדברים שאני צריך ובתקציב שיש לי?? תיכתבו לי גם את הדגם וה…
הודעה אחרונה מאת eyal17, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מקראיה בפורומים זרים ראיתי המון דיווחים על תקלות שונות ומשונות -מעין "מחלות ילדות" בלתי נגמרות.האם יש משהו שמתוך נסיון אישי יכול לאשר או לשלול את הדברים האלה ? תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מנוע 3100 V6 איך הוא מבחינת כל כל ההיבטים? לנהג חדש כמוני (שנה על הכביש) ואני אוהב נוחות וכח... ושאני מדבר על נוחות אני מדבר על אמריקאיות תודה מראש לעונים...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אנא דעתכם על הרכב בגרסת 2000 טורבו מודל 98 160000 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת אליאור, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום ראיתי אחת כזאת למכירה,שנת 92,הצורה המעוגלת יותר,רציתי לדעת אולי מישהו יש לו ניסיון עם האוטו? איך הוא מבחינת אחזקה (יקר\זול) יחסית לפיג'ו 405 (שיש ברשותי כרגע,עדיין למכירה),מחירי חלקים יחסית לשוק וכו' מבחינת עלות הביטוח,האם הביטוח על האוטו גבוהה יותר וכו' ומבחינת צריכת דלק שזה בעצם הדבר הכי חשוב לי... עוד דבר הוא האם רכב כזה נמכר במחיר מחירון?או אפילו פחות?יותר? ובדעה כללית,האם האוטו מומלץ לנהג צעיר,אני אישית מוצא את האוטו נחמד ביותר במראה וכו'. תודה מראש. עריכה : עוד משהו ששחכתי,מאיזה שנה האוטו מגיע עם מנוע הזרקה,אם בכלל?
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
שלום לכולם המשפחה שלי מכרה את האוטו (באלנו 99) וכעת אנו מחפשים אוטו בסביבות מודל 2003 2002. כמו שאתם רואים לפי האוטו שמכרנו שאנו מחפשים אוטו שיהיה בעיקר אמין, הקטגוריה השנייה היא איכות ואחר כך ביצועים. עכשיו האופציות שלנו הן טויוטה 2003 הצורה החדשה GLI, סיוויק 2002-2003 נפח 1600 הדגם המפואר וממזדה לנטיס ירדנו לגמרי לא שהוא לא אמין וזול פשוט האוטו הזה מציף את הכבישים וכבר נמאס לנו לראות אותו. מהרבה מכונאים והרבה אנשים שקנו טויוטה שמענו שזה האוטו המשפחתי הכי אמין היום ומהרבה גם שמענו שהוא הכי איכותי ויפה מבפנים עכשיו על ההונדה לא שמענו המלצות כלשיהן לא על אמינות ולא על איכות ולא על יופי, יצא לי לראות אותה מבחוץ הרבה פעמים, העיצוב שלה חמוד אבל בפנים לא הסתכלתי אף פעם…
הודעה אחרונה מאת החורש הגדול, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר טוב מעוניין לרכוש את רכבי הרכב במצב מעולה מכני וחיצוני, מטופל אך ורק בחברה ללא בעיות מיוחדות כלשהן קומפרסיית מנוע מעולה, אך יש צורך להחליף ציריה שמאלית, כמו כן הרכב נסע כ - 300.000 ק"מ, והיה בבעלות מקורית של מדינת ישראל, הרכב מושקע ומקורי, ובצבע מיטאלי ומן הסתם שימש בכיר בעבר, כמה עליי לדרוש מתחת למחיר המחירון בהתחשב במכלול הנתונים ? המדובר בצורה החדשה של ה - 406, (באם אחליט למכור בכלל)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 853 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את האוטו בזמן הקרוב. ורציתי לשאול אתכם איזה רכב כדאי בתקציב הזה? הכי חשוב שהרכב יהיה אמין, חסכוני, נוח. אני חשבתי על שתי אופציות: 1. מאזדה לאנטיס F שנת 96-7. 2. יונדאי קופה שנת 97. מה אתם ממליצים? יש לכם עוד רעיונות? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת The Driver, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב... חשבתי לקנות את הרכב המדובר...(יש לי כרגע שתיים על הכוונת) אבל לפני שאני אתחיל את כל בלגן הקנייה, רציתי אולי לקבל קצת פרטים מכאלו שהרכב מוקר להם... כל נתון יתקבל בברכה... החזקה טיפולים נתונים טכניים וכו' וכו'... עשיתי חיפוש בפורום וזה מצא לי רק 18 הודעות והם ממש לא קשורות למה שאני מחפש... אז בבקשה אל תשלחו אותי לשם בחזרה... תודה מראש בקאל אופיר...
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עברו עוד כמה חודשים ועדיין לא מצאתי רכב שמתאים לי {סטודנט}. בדקתי דיי הרבה רכבים ,בניהם..: פיאסטה 95 1.4 {מכת שילדה , מנוע גמור}. ג'אסטי 92 , 1.2 {אולי אין לי זכות להיות בררן במצבי , אבל הרכב הזה ממש לא בשבילי}. שרייד 92 , 1.3 {אוטומטית , ויתרתי}. אונו 95 , 1.4 {שוב שילדה}. לאחרונה הציע לי אחד מקרובי המשפחה את הדייהטסו אפלאוז שלו למכירה {ידנית , 92 L} , הבעיה שלי היא כזו: אני מכיר את האפלאוזים , אני יודע שהעקב אכילס שלהם הוא מי ברז , הרכב המדובר נוסע עדיין על המנוע המקורי , הוא מטופל היטב {רק מים יעודיים, קלאץ' חדש, רדיאטור חדש , בולמי זעזועים..}, ונוסע מצוין.. העניין שמדאיג אותי הוא אם נניח בצד לרגע את העובדה שהרכב טופל בצורה אחראית ו…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, ידידה שלי צריכה רכב קטן ואוטומתי, לנסוע איתו מרחק של כ-5 ק"מ כל יום, ובסכום מזערי ככל האפשר (משהו סביב ה-5K), היינו שמחים לוותר על האוטומת (גם היא וגם אני), אבל היא עשתה רישיון רק לאוטומת, ואין לה זמן בגרוש ללכת לבצע הסבה, היא בעלת מספרה בחולון, אז תבינו לבד. עכשיו, מיותר להגיד "עם סכומים כאלו עדיף לא לקנות כלום" כי כרגע אין אפשרות אחרת, ולנסוע באוטובוסים את הדרך הזו, כל יום, וכל ערב אחרי יום עבודה מתיש, זה לא המתכון המושלם לקום בבוקר על צד ימין... אז תודה לכל העוזרים והממליצים, ואני יודע שצריכים להתרחק מג'אסטי.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי תקציב 65 אלף מחפש רכב משפחתי מנוע 1600 מספק אותי חשוב לי נפח תא המטען בטיחות ושיראה כמה שפחות את המוסך לא מעוניין בהצעות עבור רכבים נוספים רק לנטיס (F או רגיל) ופוקוס תודה לכל מי שעוזר
הודעה אחרונה מאת החורש הגדול, -
- 4 תגובות
- 965 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב יד שנייה או ראשונה אני כבר לא יודע איך זה הולך .. הרכב הוא פג'ו 206 xt אוטמתית שנה - 2002 אם 31,000 קילומטרים המחיר הוא 86,000 (מחירון) אני קונה אצל מרכז מכירות פג'ו סיטרואן דויד לובנסקי בפתח תיקווה.. השאלה שלי היא .. הרכב במצב טוב ממש אומנם קיימות מאט סריטות לא משמעותיות ולא בולטות .. בטופס הבדיקה שהוראה לי צויין כי הרכב עבר מכה בדופן האחורית אח המראה של המכה אינו ניראה , וניראה כאילו כלום! צוויין גם כי ישנה בעייה ''לא משמעותית'' בגיר .. בחברה אמרו שזה לא משהו קריטי וזה יסודר.. האם לירכוש תרכב שהוא יפה .. האם הרכב הוא טוב או שלמישהו יש המלצה שונה לתת לי כל תגובה תיתקבל בשימחה .. תודה על הזמן ועל …
הודעה אחרונה מאת Felixxx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין לקנות רכב משפחתי קומפקטי שיחזיק להרבה זמן וכמובן שלא ייראה מוסך, עם צריכה דלק נורמאלית, אז התקציב הוא 65,000 +- , אבא שלי חשב ללכת על מאזדה לאנטיס מאלדן אבל זה קשה למכור אחר כך ..מה ייכול להיות?
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חושב לקנות איביזה טורבו, האם האוטו ידוע כבעייתי? טיפולים? טורבו - האם נדירה החלפה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת MAGEN200, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר שקראתי שבעה דפים אחורה, מגיע לי ההודעה ברשותנו אפלאוז שנרכשה חדשה בשנת 90, עם השנים היא אומנם סבלה מאי-אלו בלאיים (פעמיים אלטרנטור, מחזיר-שמן ומשאבת שמן (לגבי המשאבה אני לא בטוח), רדאטור, בולמי זעזועים אחוריים) אך בהתחשב ב 232,000+ הקילומטרים שעברה מצבה היה סביר (לדעתי הגיע זמנם של הבולמים הקדמיים גם). אך כל זאת בעברו של רכבנו, בנסיעתו של אחי (100 קמ"ש מהירות קבועה בגהה) שלשום כבה האוטו, הנ"ל, לצערי, ניסה להתניע ומשלא הצליח התקשר אלי. דבר ראשון שאלתי אם הוא ניסה להתניע ומכאן הסוף ברור..., רצועת הטיימינג נקרעה ובהתנעתו - המנוע מת. אי-לכך ובהתאם לזאת: במוסך המורשה (האוטו עבר למן יומו הראשון (ועד האחרון) את כל הטיפולים שם) רצו +-9.5K, כמובן מחיר בלתי ה…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין לשמוע חוות דעת על רנו סניק,עבור אחי+אישתו+תינוקת בת חצי שנה. איך הרכב מכל הבחינות? המודל המבוקש הוא 2003 ומעלה. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
כזכור, אני על סף רכישת רכב משומש, בסכום כולל של עד 60K. שני דגמים העונים לקריטריונים שהצבתי ואשר אני שוקל לרכוש אחד מהם כיום, הם הסקודה פאביה והטויוטה יאריס; לאחר מחקר די מעמיק, הגעתי למסקנה שאחת מהן תהיה הבחירה שלי בתור הרכב הראשון! מהר מאד הסתבר לי כי שני הרכבים קשים למציאה - הפאביה מפני שהיא נדירה יחסית והיאריס בגלל שהיא נחשקת יחסית. לאחרונה, נתקלתי במודעה בה נמכרת יאריס שנת 2000 אוטומטית, עם 83K קילומטרים (יד ראשונה, פרטי). מדובר כאן במנוע ה-1.0 ל' החכם: 4 צל', גל זיזים עילי כפול - 16 שסתומים בעלי תזמון משתנה - והכל מתרגם לכדי 68 כ"ס הנסחטים מנפח כה קטן, אם כי בסל"ד די גבוה (לשם השוואה, פאביה מקבילה עם תצורת המנוע המיושנת נזקקת לתוספת של כ-400 סמ"ק כדי להגיע ל…
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב מיועד לקרובי משפחה שמחפשים רכב חזק יחסית, עמיד, אמין ונוח. במחיר של עד 65 אלף שח. על מה כדאי להקפיד כשמחפשים רכב שכזה? האם עלויות האחזקה שלו גבוהות מעלויות אחזקה של רכב יפני באותו סדר גודל ? תודה.
הודעה אחרונה מאת אורמת, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, צריך קצת עזרה עם סאאב 9-5 1998 2300 טורבו. יש במחירון לוי יצחק 2 מחירים: 1. SE 2. SE LPT הבדל של כ-6000 ש"ח. בנוסף בסעיף השקלול ישנם אופציות לעור, גג, מגנזיום. מה ההבדל בין שני הדגמים ?? הרי כל ה-9-5 הם טורבו, ואם עור וגג מופיע בשקלול אז מה העניין ? לא הצלחתי למצוא פרטים טכניים על האוטו, הספק, תאוצה וכו' - אשמח לעזרה. כמו כן, כל מידע יעזור, כמו כמה אפשר להוריד מהמחירון ?? אמינות ? בדיקות שכדאי לעשות וכו'.....
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי בכ 30 K ש"ח. אני גמיש קצת -אבל לא יותר מידי כאשר העדיפויות שלי הן אמינות (אחזקה טיפולים וכו') וחסכוניות (דלק טיפוליםוכו') אני חייב עיצה במיידי כי אשתי עומדת ללדת בעוד מספר שבועות!!! המליצו לי עליי יונדאי ודייהו ואמרו שהם יחסית אמינות וחסכוניות ובעלות איבזור טוב יחסית למחיר ! האם יש למישהו השגות בכל הקשור למכוניות הנ"ל -בהקשר של הפרמטרים כפי שמניתי אותם אודה על כל תשובה
הודעה אחרונה מאת בוצ'אצ'י, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש בידי כ 1200 ש"ח , אני צריך לעשות 140 ק"מ לפחות 2-3 פעמים בשבוע. האם המחשבה של "נקנה פיאסטה ב 1200 שקל , נשים דלק וניסע איתה" הגיונית ?! אשמח לבעל ניסיון בפיאסטה משנים 84-86 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
מי מחובר 68 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 233 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דובצע
- YaronNahum
- llaavvii
- BRAVO_SX
- blackpolo
- Yuvalino
- גולדן191
- פול-טנק
- IsraCar
- צוק
- pooh-bear
- NAPOLEON