Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

DKILLER, ומה בסיבוב ? מה יקרה שהאיביזה ו106 יגיעו לסיבוב... מי יכנס קודם ומי יצא קודם ? החיים הם לא קו ישר... והנאה מאיביזה בסיבובים.. תסלח לי.. אבל לא קיימת ואני מכיר מספיק בעלי איביזות שיעידו על כך ...

איביזה נראית הרבה יותר טוב מה 106 אין ספק ... אבל לא נוחה יותר (וכן נסעתי בשניהן ולא ל5 דקות)

בכל אופן ה 106 איננה הצעה טובה לעניין שדניאל מחפש ...

המיאטה גם יחסית חלשה (מבחינת כוח) יחסית לאיביזה..

אבל גם את זה ניתן לשנות :D

בכל אופן, דניאל , אתה חייב לדעת מה אתה רוצה מעצמך ... כוח ? פוזה ? הנאה ? .. קשה למצוא את כל אלה יחד עם אמינות .. אתה חייב להתפשר איפשהו ...

פיאט קופה לדעתי בחירה נהדרת , אבל נשארת עם אותה צריכת דלק ..

המיאטה לדעתי עונה מצויין על הדרישות חוץ מהקטע של הכוח ... אבל גם לזה מתרגלים אחרי שרואים שהמחוג לא יורד אחרי כל הדבקת דוושה :)

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נ.ב

סליחה שהדיון נגרר לזה, פשוט הייתי חייב ( דניאל, יש לך איביזה תגבה אותי קצת. )

האיביזה טורבו היא מכונית מדור חדש יותר מה-106. אם צריך להקביל מבחינת חדשנות, אז ה-106 מקבילה לאיביזה מהדור הקודם. כך שאין ספק שתא הנוסעים של ה-106 נחות מזה של האיביזה טורבו.

אני רואה שהטענה הראשית שלך היא שמבחינת כח מנוע וביצועים האיביזה עדיפה משמעותית. גם על זה אפשר להתווכח. נתוני היצרן בנוגע ל-0-100 משקרים ואני משוכנע שהן יהיו קרובות למדי עד 100 קמ"ש. בהאצות ביניים וסל"ד נמוך לאיביזה יש יתרון כמובן, ובמיוחד בגמישות מנוע. אבל הפז'ו הקטנה לא מרגישה חלשה בשום מצב כשלוחצים אותה.

התנהגות הכביש היא הקלף המנצח של הפז'ו כאן. היא עדיפה משמעותית ובשביל הנהג הספורטיבי זה פשוט יותר חשוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא נכנס לדיון הזה של הפיז'ו נגד האיביזה מסיבה פשוטה אחת, אין לי איביזה סטנדרטית. אך פעם לא הייתה לי ואין מושג מה ההרגשה.

לגבי פיאט קופה, אין לי כוח\כסף להתעסק עם בעיות כאלו ואחרות.

חוץ מזה ה106 בכלל לא עונה על מה שאני "חולם". זה לא אני בכלל.

עוד מישהו יכול לגבות את מוטי באמינותה של המיאטה ? זה גורם שדיי חשוב לי.

אורן אני לא יודע מה אני רוצה, אף פעם. אני מנסה, לא טוב - מחליף, כן טוב - מחליף אחרי קצת יותר זמן.

אין לי סיבה להתחיל לחשוב איזה אוטו אני רוצה יותר מדי כי לא נהגתי על אף אחת מהן, אין לי מושג איך תיהיה ההרגשה ואם אני אוהב את זה. הנתונים היבשים של רוב המכוניות בשירשור הם לטעמי.

כוחה של המיאטה לא מפחיד אותי, האיביזה מנצלת את כל כוחה לעיתים דיי רחוקות.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אורן אני לא יודע מה אני רוצה, אף פעם. אני מנסה, לא טוב - מחליף, כן טוב - מחליף אחרי קצת יותר זמן.

דניאל.

מזכיר לי איזה שחקן כדורגל מסויים שנוהג ברובר, כשהוא אינו על מסלול ההמראה.

בהצלחה עם הרכישה החדשה.

פורסם

אני באמת מאמין שכבר מזמן ענית לעצמך על השאלות - מיאטה.

וזאת, רק בגלל שמסתמן שאי אפשר להפנות את מבטך לשום רכב אחר :)

משכנתא זה קל

פורסם

*** נמחק הציטוט. אין טעם לצטט את ההודעה שמעליך. זה רק מכביד על השרשור ***

אני חושב שכולם יסכימו איתי שהיא הבחירה האידיאלית בשבילי.

אבל, יכול להיות שישנם דברים שאני לא יודע.

כמו ביטוח מאוד יקר, אמינות גרועה, "פשוטה מדי"... התחלתם לענות לי כאן על חלק מהדברים. הייתי רוצה לשמוע כמה שיותר דעות.

בנתיים (תקנו אותי אם אני טועה):

מוטי :mm_yeah: - אמינות מפלצתית, פוטנציאל שיפורים ענק. תרשום עוד, איך היא מתנהגת ?(כשהיא בלי טורבו כמובן), איך היא מרגישה מבחינת כוח (השוואה תעזור)(שוב בלי הטורבו) ? וכמה היא מאובזרת.

ג'ורג' :mm_yeah: - יש לו אחת עם אחיו. הוא מבסוט ואחיו נוסע עליה יומיום. צריכת הדלק שלה נמוכה והיא נכנסת רק לטיפולים למוסך (טפו טפו טפו).

אז כן, הרשתי לעצמי להפוך את הת'רד הזה ל"האם כדאי לי לקנות מיאטה ?". בכל זאת האופציות האחרות אפילו לא קורצות לי ליידה. חוץ מה306GTI, אולי.

דניאל.

פורסם

Daniel, if you haven't caught my drift yet (double meaning

:wink: ), I don't think any car that you can buy for the kind of cash that you're talking about can give you the thrill per $$ as a miata, I'll easily and without blinking state that even for a lot more $$ you still can't beat the rate of smile per kilometer that a miata gives you

I drove so many cars in the past 3-4 years on and off the race track (off refers to street driving), including cars that are refered to in the normal world as the best FWD cars like Integra type R and more, with all the respect, and there is respect, they don't come close, I think it's a combination of the great suspension geometry, short wheel base, great chassis, steering feel and the fact that the driving wheels are not the the ones who are responsible for turning the car too... it's just a different world, not necessarily a faster one, but just a lot more fun

This brings me to the original question that you titled this thread with - what car do you buy after a strong car which isn't stronger... the Miata is the answer, it's a progress by all means and you can always make it faster if you feel the need to, and that's relatively easy too

To understand the source of the reliability of the miata and the extreme reliability of it especially when turbocharged or supercharged, you probably want to know more about it

The motor, which internally withstands with no problems providing good injection and ignition control (read ECU) up to almost a bar of boost, it is sourced in the Mazda 323 GTX-GTR rally car and its street version, it has oil sprayers for the pistons and other things that make it ideal for forced induction... you're basically talking about a motor that was originally turbocharged and when Mazda decided to use it for the miata they just removed the turbo from it

This motor is coupled with with a transmission that when coupled with a good clutch will withstand close to 280HP with no problems, sure, mechanical empathy will be a good thing if you want it to last long and not grind gears, but that transmission was sourced in old Mazda and Ford pick-up trucks and if built for much higher load than the original 130HP motor puts on it to begin with

The differential is a nice 7" unit, I doubt any of the cars in israel come with a limited slip unit but you can find a used one in the US for cheap if you ever decide to upgrade, here's a funny detail - in my car I still have the originally equipped open diff just like the cars in israel, I never had the chance to mess with it

The rest of the car is built to Mazda's standards of reliability which are very high as you know already, think Lantis reliability in a sports car

:grin: ... it's a lot of fun, all you need is good service on time and you're fine... we recently did a compression test on my car after all these years of abuse, the guy that ran the test thought his tool isn't working well because the readings were so good and nearly identical in all cylinders, even I was fairly surprised

Miatas love aggressive alignment and max performance tires, with these two, the stock suspension is extremely capable and you'll find yourself going into and out of corners in speeds that your Ibiza can only dream about in it's wildest dreams... fun is not a straight line

:wink: , it is a common "knowledge" in israel that the miata loves to throw it's tail around, this is due to bad alignment specs that the factory car comes with and the fact that no-one in israel does anything other than the stock alignment, the car is really stable and progressive when you align it correctly, BUT you really want to learn how to drive it properly before trying anything too radical, the reactions of the car are very different from a FWD, so don't crash yourself a week after you bought it, take the time to adjust your driving and make a progress

The car feels pretty weak to begin with, 130HP is not a lot of power, but with the right combo of tires and alignment you really don't need to slow down too much into corners, and for ME, as a driver, this is a key point, it is not uncommon to lap with a stock miata much stronger cars because of this, it's all about keeping the momentum and learning to use it, once you do that, it is very rewarding and unbelievable fun, I'm looking at it as more of a driver's car than just a flying brick that can go fast in a straight line

.Moti

פורסם

מוטי, תודה.

תגובה נפלאה, נהנתי לקרוא.

כשאני יקנה את המיאטה אני כמובן יעשה קורס נהיגה מתקדמת עם הנעה אחורית ויתחיל לאט לאט ובסבלנות, בדיוק כמו עם האיביזה (צחוק צחוק אבל 200 כ"ס אחרי 87 כ"ס זה מסוכן).

אם למישהו בעל ניסיון {או אפילו רק משמיעה (אני אסתפק גם בזה)} יש משהו להוסיף לי, אני אשמח לשמוע.

בכל אופן מוטי :type::mm_yeah:

** עריכה - לא התייחסת לאיבזור במכונית, זה גורם שאפשר לשנות בקלות (עם 2 באקטים ומערכת כמו שצריך) אבל הוא דיי חשוב לי.

דניאל.

פורסם

דניאל ממה אתה מפחד? לכמה תמיכה נפשית אתה עוד זקוק כדי לקנות מיאטה?

אתה קונה רכב קבריו עם הנעה אחורית שלא מאבד את הערך שלו ודי אמין,מקסימום תמכור יש מספיק שוק.

אם לי היה מספיק כסף לקנות מיאטה, מיד הייתי קונה,כי לדעתי זה הרכב האולטימטיבי,יש לו אמינות יפנית,הנעה אחורית בשילוב עם משקל יחסית קל שמקנה התנהגות כביש טובה,לדעתי המיאטה יפה ומגנט לבחורות מה שנותן גם פוזה,יש לו שוק והוא שומר על הערך שלו,צריכת דלק סבירה,קיבלת עיסקת חבילה מעולה.

אף אחד פה לא גורע מערכן של הצרפתיות ידוע שהן מתנהגות מצויין,אבל אתה לא נשמע לי בנוי לצרפתיה,אם אתה מהסס לקנות מיאטה, אז איך תהיה בטוח בעצמך בקניית 306GTI?

איציק.

פורסם

** עריכה - לא התייחסת לאיבזור במכונית, זה גורם שאפשר לשנות בקלות (עם 2 באקטים ומערכת כמו שצריך) אבל הוא דיי חשוב לי.

דניאל.

דניאל, שים לב שמערכת כמו שצריך ברודסטאר זה כמו לבקש התנהות כמו שצריך באיביזה:wink: .

בקיצור, תצטרך להתפשר על זה קצת...

פורסם

למרות שאתה כימעט נעול חשבת פעם על יונדאי קופה זאת אחת המכוניות היפות גם מיבחוץ וגם מיבפנים

אהבתי שמושיק לא מחליף גרביים והוא גם חייב לי כסף (כפרה שילך לו לתרופות) הוא הפסיד חבר...

רז.

פורסם

מה כבר אתה מחליף ??

בכל מקרה לעניין... אני לא מעודכן במחירון, אבל אולי איזו A3 בגירסת ה-150 כ"ס משנת 99 או משהו כזה ? נשמע לי מתאים.

ינון.

פורסם

היא יקרה בלי סיבה.

היא יותר איטית ופחות מתנהגת מהאיביזה.

בקיצור אני מחליף את האיביזה באחותה הגדולה המגושמת והאיטית יותר.

מושבי עור וכל הפיצ'רים המפצים מקבלים בגירסאות היותר חדשות של ה180כ"ס.

נ.ב.

נחמד לראות אותך פה לפעמים.

דניאל.

פורסם

אגב ... אם אתה לא מודע ... אז הביטוח של המיאטה הוא באמת ממש גבוהה ... עדיף שתעשה כמה טלפונים תברר...

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...