Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי פיאט קופה:

יובאה בשנים 96, 98.

דגם ה98 בעל ה 20 שס' מאד נדיר, ולכן קשה למצוא. (וגם לא בטוח עומד בתקציב שלך).

דגם 96 יענה על הדרישות (פאר - מושבי עור, מהירות - 200 כ"ס), אבל אם אתה פוחד ממיאטה (יפנית בעלת מנוע שבבסיסו מצוי בלאנטיס) שנת 95 בגלל אמינות, אני מציע לך לפחד הרבה יותר מפיאט קופה 96 (איטלקייה בעלת מנוע 2.0 טורבו...).

יובל.

צריכת דלק בדיוק כמו באיביזה ...

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי פיאט קופה:

יובאה בשנים 96, 98.

דגם ה98 בעל ה 20 שס' מאד נדיר, ולכן קשה למצוא. (וגם לא בטוח עומד בתקציב שלך).

דגם 96 יענה על הדרישות (פאר - מושבי עור, מהירות - 200 כ"ס), אבל אם אתה פוחד ממיאטה (יפנית בעלת מנוע שבבסיסו מצוי בלאנטיס) שנת 95 בגלל אמינות, אני מציע לך לפחד הרבה יותר מפיאט קופה 96 (איטלקייה בעלת מנוע 2.0 טורבו...).

יובל.

תעצום את העיניים, תחשוב פיאט קופה, ראית אותה ? :wink:

פחד הוא דבר נשלט. ישנם דברים (שטויות או אהבות) שמוכנים להקריב בשבילם.

אני לא אוהב את הפיאט יותר או פחות מהמיאטה ... אם אכן המיאטה היא Foolproof כמו שמוטי אומר, שווה לי ללכת עליה בגלל אחזקה יותר זולה. את הבעיה שלי עם המיאטה אני (שהיא שנת 95) אני אומר כי סה"כ אתה משלם הרבה כסף על רכב שבתור חדש לא עולה פי 16. זה פשוט מוזר לי בארצנו.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

טוב אני אנסה גם!

הייתה לי פיאט קופה צהובה שנת 96.

יש לי כרגע מיאטה אדומה שנת 95.

אכלתי המון מרורים מהקופה(כולל החלפת 2 מנועים),רכב יפה,התנהגות מדהימה,שיק אמיתי.

אני משער שהמקרה הפרטי שלי לא משקף את כל הקופה וגם יש לי לפחות לקוח אחד (עם 988) שמאד מרוצה מהקופה שלו!

לגבי צריכת דלק - גבוהה מאד!!!

כמו שכולם אומרים,אם תמצא אחת שמורה היא שווה כל שקל(גם קצת מזל לא יזיק).

המיאטה אצלי כבר שנה(בשיתוף עם אחי)...

דלק(מעט)

טיפולים שוטפים...

וזהו!

שוב פעם כמו במקרה הקודם,קשה למצוא יחידה שמורה ומטופחת.

הלב עם הקופה...

הראש והלב עם המיאטה...:-)

בהצלחה

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

:twisted: ..Pasparto, it really sounds like you need a turbo for the miata, it'll make you forget the Fiat very quickly

Daniel, just a personal point of view, but if you already replace a strong FWD car

and want to upgrade, RWD is the way to go, regardless of the miata... a BMW is an upgrade too

.Moti

פורסם

ג'ורג' תודה על התגובה.

למה לא הכנסת אותן לחתימה שלך ? בגלל ההגבלות החדשות ?! :lol:

הדבר היחידי שמעניין במשווה שלהן לא רשמת, מי יותר מהנה ? למי ההיגוי יותר טוב ?

האם שווה ללכת "עם הלב" למרות כל המכשולים ?

*אלו דיבורי סרק, כי אני לא נכנס ל"הרפתקאה" של איטלקיה מתבגרת עם מנוע טורבו. לא משנה כמה טוב היא נראית. אותו עקרון של האלפא מבחינתי.

המועמדת הסופית וכנראה היחידה היא המיאטה.

כמובן שאיפה שהוא יושבת לי בראש איזה 306GTI6, אבל עוד הפעם, הרפתקאות אני יחפש לי אחרי הצבא. בנפאל. או בקולומביה.

דניאל.

פורסם

מוטי מיאטה-מה אתה :twisted: ?

במבחן דרכים הקטן שלי המיאטה ניצחה...:-P

אפילו שבקרוב תהיה לי הנעה אחורית אחרת עם מנוע במקום הלא נכון:wink: ...

והיא דווקא תגיע ממקום מושבך:-D

יום טוב

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
או קיי ... אז תחפש אולי 306S16/GTI6 או 106 GTI.

בשני המקרים חזקות בערך כמו איביזה סטנדרטית אם לא קצת יותר.

מתנהגות יותר טוב

מינימום מושבי חצי עור , איבזור מלא , צריכת דלק יותר טובה ונכנסות לך יופי במחיר עם עודף ( חוץ מGTI6 חדשה מדי ... )

כל מה שנשאר - למצא אחת.

ליביו

אני חותם לך ש 106 GTI לא מדגדגת אפילו איביזה טורבו ... בטח ובטח שלא יותר חזקה !!!

ומעבר מאיביזה 200 כ"ס ל 106 GTI ישנה יותר, איטית יותר, זולה יותר, נראית הרבה פחות טוב, והכי חשוב לא מוגדשת !!, יהיה ממש חבל.

לדעתי חבל לקנות מיאטה 95 במקום איביזה טורבו.. בכלל יהיה חבל לך לרדת בשנים.

אתה נוסע על אוטו שנת 2001 ( ???) ככל שאתה יורד בשנים זה נהיה עולם אחר.

פורסם

אין לי מה להגיד לך דניאל... פשוט בושה...

אתה בעצמך התקנת את הפנסים באוטו שלי, ולא שמת לב במקרה, שהוא עונה על כל הקריטריונים!!!

יפה בטירוף, בגרסא הזו מאד מאובזר עם כל הפינוקים ועיצוב פנים וחוץ מרשימים (יענה על עניין הפאר), חזק מספיק, זול יחסית, מה אתה צריך יותר?

קדימה נו, נפתח מועדון, ותשכנע גם את מושיק שכבר יעיף את הסיויק ויביא גם אחת.

למקרה ששכחת, מגאן קופה 2.0 :wink:

נ.ב- מודה ומתוודה שגם אני מעדיף מיאטה, אבל מה לעשות, תצטרך להתפשר הרבה מבחינת שנתון, בלאי, מחירון, ביטוח וזמן בלמצוא... היא אולי עדיפה, אבל זה כמו להגיד שב מ וו סדרה 6 גם עדיפה (הכל פונקציה של מחיר וירידה בשנים), אין מה לעשות בשביל ההטבות האלו צריך לשלם...

אבל עזוב לא נגרר להשוואות, את שתיהן אני אוהב :) , מגאן אומנם חלום שהתגשם עבורי, וגם מיאטה חלום, אבל יותר קשה להגשים (נ.ב- גם וייפר חלום).

פורסם

DKiller ,

106GTI היא בעלת פחות או יותר אותם נתוני האצה ... וזה אתה מוזמן לראות גם על הכביש ככה שחבל על הויכוח הזה.

ב, הבן אדם לא ביקש לא רכב טורבו ולא רכב חדש יותר , האוטו עדיין :

מפנק

נוח

נראה טוב

מאובזר

חסכנית בהרבה

אמינה למדי

והכי חשוב , מתנהגת מעולה! וזה משהו שהאיביזה לא באותה הרמה.

אם בשבילך לסוע באוטו זה להגיד יש לי 200 כ"ס ו"איכות גרמנית" ואוטו חדש עושה לך את זה , שיהיה לך לבריאות , אני מעדיף "רק" 150-160 על אוטו שמתנהג הרבה יותר טוב והרבה יותר מפנק גם אם הוא לא משנת 2001

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אוהד,

אני לא מוצא שום סיבה, אפילו לא אחת, לעבור למגאן קופה. או קיי מצאתי - היא חסכונית יותר.

באמת, היא נראית טוב (היא לא לטעמי כל כך אבל זה עניין לגיטימי), היא לא יחודית בכלום, כזאת פרווה.

לא מהירה, לא חדה, לא עושה חמוצים, סתמית משהו.

להתפשר ? על מה ? שנתון, זאת לא התפשרות מבחינתי יש מיאטה אחת שנת 95 אין שנת 93 ואין שנת 04 רק שנת 95 שזה מה שנכנס לי בתקציב ובדרישות.

חלום שניתן להגשימו אז למה לא ?!

חלום מתגשמים ע"ע 'וויפר ליאור ברוך'.

מושיק לא מחליף את הסיביק. הוא אפילו לא מחליף גרבים.

דניאל.

פורסם
...תצטרך להתפשר הרבה מבחינת שנתון, בלאי, מחירון

Year and reliability issues? I assure you after almost 7 years that I own miatas (had one in israel too) that even my beaten up ten year old car is growing old much slower than my father's 2000 Audi A3 1.8T and is far more reliable as well

Price? you buy high and sell high, that's the deal with miatas in israel... I bought mine for 83k NIS and sold it two years (!) later for 81.5K... do you find a problem in that? I think it's one of the best things in this car, can you find any of the other cars discussed here that you can say the same about? I seriously doubt it

.Moti

פורסם

Daniel, the Miata is pretty much bulletproof... mine is a 95 and I seriously doubt anyone in israel ever put his miata through 25% of what I've done with mine.. I had the car flying up 4 wheels in the air million times a-la WRC, running sideways at high triple digit speeds, spinning out a good few hundreds of times, flying of the track to the dirt at least fifty-sixty times, original motor from day one that currently has about 200k Km, out of them about 135k with a turbo at pretty high boost of 0.85-1 Bar, I never even opened the motor, no need to replace anything in it, the differential is original from the factory and works just fine, I just killed my first transmission recently, but we're talking here about 4 years of abuse on the race track with a lot of power on it, all the electrical features that the car has like power mirrors and such worked perfectly at the day I removed them.... that car would not die even though I tried killing it many many times, you can't really go wrong with it, trust me, I have a huge deal of knowledge regarding miatas, they are bulletproof cars and I wouldn't be scared even by a bit to buy a used one that's 10 years old or however many owners it had

All they need is to have their oil changes done with good oil and OEM filter and you're fine... as long as a compression test passes well and the chassis is straight, I'll take it

.Moti

חברים רישמו לפניכם, הרכב האולטימטיבי, לא נשבר, לא נשחק, לא מתקלקל NO MATTER WHAT, לא BMW, לא VW, לא SUBARU, גם לא ניסן, טויוטה והונדה.

אני חושב שמנהלי הפורום צריכים להוציא מכאן הודעה לגבי הקביעה הזו לפורומים דומים בעולם ובתפוצת נאטו, ויפה שעה אחת קודם.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
DKiller ,

106GTI היא בעלת פחות או יותר אותם נתוני האצה ... וזה אתה מוזמן לראות גם על הכביש ככה שחבל על הויכוח הזה.

ב, הבן אדם לא ביקש לא רכב טורבו ולא רכב חדש יותר , האוטו עדיין :

מפנק

נוח

נראה טוב

מאובזר

חסכנית בהרבה

אמינה למדי

והכי חשוב , מתנהגת מעולה! וזה משהו שהאיביזה לא באותה הרמה.

ליביו

אז ככה ! :

נתוני האצה ?? - ה GTI מאיצה ל 100 ב 8.7 , לעומת האיביזה טורבו שמאיצה ל 100 ב 7.9

אבל עזוב 0 -100 , החיים זה לא רק 0-100 למרות שגם בזה האיביזה נותנת רכבות ל GTI .

נוח , נראה טוב , זה "טעם וריח" - לדעתי האיביזה לוקחת בשניהם.

מאובזרת - בפיזו בכלל שמעו על TCS , בקרת אקלים או מחשב דרך .. , מה יש בGTI שאין בסיאט ? ריפודי עור .. זהו.

חסכונית - צודק, מנוע 1600 לעומת 1800T תמיד יהיה חסכוני יותר, אבל ההבדל הוא לא שמיים וארץ.

אמינה - אתה משווה אוטו צרפתי לאוטו "גרמני" (כן כן, רוב האוטו מיוצר בגרמניה כמו כול שאר רכבי סיאט. ) נו באמת ...

התנהגות - האיביזה ידועה בזה שסיבובים זה לא הצד החזק שלה, אז ה GTI עדיפה בזה. ( אבל בתכלס - נס הרים זה לא בדרך לעבודה, איילון גהה וחוצה שומרון דווקא כן. )

אתה משווה אוטו עם 156 כ"ס ומומנט של 21.4 ב 1800 RPM לעומת אוטו עם 119 כ"ס ו 14.8 ב 5200 RPM .

מה עדיף ? מנוע 1800T של VAG לעומת 1600 של פג'ו

בקיצור - GTI זה לא איביזה טורבו , היא גם לא מנסה להיות כי היא פשוט לא באותו ליגה ולכן אין להשוות בכלל.

נ.ב

סליחה שהדיון נגרר לזה, פשוט הייתי חייב ( דניאל, יש לך איביזה תגבה אותי קצת. )

• תוכן חדש...