Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ איתכם בקשר לרכישת רכב מסוג טויוטה קורולה 94' אוטומט.

הרכב יד 4, ועברה כ176500 ק"מ.

להלן תוצאות הבדיקה:

1. מנוע- רעש מערכת תזמון ושסתומים, נזילות שמן במנוע, להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן.

2. קירור- לנקות מערכת קירור, קורוזיה וסימני נזילה.

3. דלק- לנקות מערכת הזרקת דלק.

4. הצתה- תקין

5. פליטה- תקין

6. היגוי וסרן- תקין

7. קפיצים- תקין

8. שילדה ומרכב משמעות גבוהה- תקין

8 א. שילדה ומרכב משמעות נמוכה או שולית- כיפוף בפגוש [ש], תיקוני פח וצבע סביב [נ], מעיכות ופגיעות פח מסביב [נ], שריטות ופגמים בצבע [ש] (נ.ב צבע הרכב לבן)

9. בלמים- בלם עזר לא תקין, לפרק גלגלים ולבדוק (יצא כ40% חריגה כאשר התקן 60%)

10. צמיגים- צמיגים קדמיים פגומים.

11. חשמל- מצבר חלש, פנס קדמי שבור.

12. מחוונים- תקין

אני רוצה לדעת מה מכל התוצאות הלא תקינות הם בעצם כס"תח.

עוד היה בבדיקה:

הספק מנוע(נמדד) -118.7hp@ 159km/h/5673 1/min

הספק בגלגלים(נמדד)- 55.5hp@ 159km/h/5673 1/min

הפסדי הספק(נמדד)- 63.3hp @ 159km/h/5673 1/min

הספק מנוע (מחושב)- 116.0hp@ 159km/h/5673 1/min

מומנט (מתוקן)- 451Nm@ 2044 1/min( גלגלים)

לחץ/טמפ'(תקן)- 1023mBar/ 12C (DIN 70020(

פורסם

בדיקה מושלמת.

קח למוסך, בקש שיגידו לך אם המנוע באמת בסדר (או שתבדוק בעצמך אם הוא סוחב טוב - בגלל תוצאות בדיקת ההספק הנמוכות). תוריד טיפה על הצמיגים הפגומים ועל מה שתצליח - וקנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רבה על התשובה.

כאמור הרכב גמה כ176000 ק"מ.

עדכון: בעל הרכב הוריד לי 4000ש"ח ממחירון הרכב, עקב ה"ידיים" והקילומטרז'.

פורסם

מצטרף לרוני, אכן בדיקה מושלמת לרכב בגיל הזה (מזכיר מאוד את הבדיקה של הקורולה שלנו).

כל הסעיפים הראשונים הם בד"כ כסת"ח, אבל לא צריך גם לזלזל. ללכת למוסך מורשה ולראות שאין נזק רציני במערכת קרור ושהנזילת שמן גם לא רצינית.לפי דעתי בהשקעה של אלפייה או 2 אתה מקבל רכב ממש חדש (ועוד בעל הרכב כבר הוריד סכום יפה מהמחירון אז בכלל יצאת ברווח).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בדיקה נשמעת מצויינת. אם הרכב מוצא חן בעיניך (מבחינת מראה וביצועים בנסיעת מבחן) זו תהיה קניה מעולה.

קח בחשבון השקעה של 2000-4000 ש"ח בתיקוני "יישור קו" במחירי מוסך טויוטה, ויהיה לך אחלה אוטו.

דרך-אגב, לא רשמת היכן היתה הבדיקה, מי בדיוק עשה אותה, מי שילם אליה, ומי המליץ ללכת למכון הבדיקה הזה. הבדיקה פשוט נראית כל-כך טובה יחסית לגיל הרכב, שכדאי לוודא חד-משמעית שלא רימו או סובבו אותך...

פורסם

מעבר למה שאמרו לך - יש דבר אחד שהייתי מתרכז בבדיקתו.

תיבת ההילוכים.

לא פירטת מה כתבו לגביה (יש מקומות שאינם נותנים אחריות על בדיקתה) , אבל דבר אחד מוזר לי מעט :

הספק המנוע - 118 כ"ס

הספק בגלגלים - מעט יותר מ-50 כ"ס

הפסד הכח בין המנוע לגלגלים - כ 60 אחוז.

בתור התחלה -אני כבר לא זוכר אם למנוע הטויוטה היו 118 סוסים ביום היוולדו . מוזר שיש לו אחרי 176K ק"מ את מלוא אונו.

מדוע כ"כ הרבה הספק מתבזבז בדרך ?

ההסבר ההגיוני היחיד הוא תיבת ההילוכים.

רצוי לבדוק מה מצבה במכון גירים אוט' או במוסך טויוטה.

אני לא אומר שיש לה בעייה ,אני אומר שצריך רק לבדוק .

פורסם

לבדוק קודם לבד שכל ההילוכים נכנסים ועובדים,לפני כחצי שנה בדיקת גיר במוסך טויוטה מורשה עלתה 170 ש"ח לשעת עבודה...פירוק הרכבה וזה עוד בלי הבדיקה...

פורסם

בשעה טובה רכשתי את הרכב.

עכשיו יש לי מספר שאלות:

1. כמה יעלו לי זוג בלמים קדמיים ואחוריים, כל אחד לחוד.

2. עלות רצועת טיימינג.

תודה רבה.

פורסם

קודם כל - בדיקה מעולה לרכב בגיל כזה! חוץ מרפידות בלם אחוריות שכנראה צריך להחליף, וזה ממילא בלאי.

(רק חבל שהקונים של המונדיאו שלי לא חושבים ככה, והיא יוצאת אפילו יותר טוב בבדיקות :???: )

לגבי הכ"ס - זה חירטוט ממילא, למנוע ה EFI של טויוטה בשנים האלו היו 113 כ"ס כחדש, מעניין מה "שיפרו" שם שהוא מוציא 118... בקיצור, אין מה להתייחס למספרים האלה.

אם צריך רק להחליף רפידות בלם (בלי חריטת צלחות וכו') - הרפידות הן חלק זול, מאה ומשהו ש"חים לרוב הרכבים.

תביא בחשבון שהחלפת בולמי זעזועים ברכב שעבר כ"כ ק"מ תשפר את נוחות הנסיעה די הרבה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...