Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם אני כרגע בהתלבטות קשה! האם להחליף את האוטו שלי ליותר חדש או לא! אז זה העניין יש לי טויוטה קורולה XLI ידנית שנת 95 יד ראשונה עם 86

אלף ק"מ עליה! אני מאוד נהנה מהאוטו אבל לאחרונה הוא עושה בעיות! והבעיות שמצאנו הן שצריך להחליף 4 בולמי זעזועים+ משולשים מלפנים+ מייצבים מאחורה+ סטביליזרים סך הכל לפי החישובים והבירורים יצא בערך 5 אלף ש"ח ללא טיפולים קוסמטיים! ולאחרונה התעניינתי בלאנטיס של חברת השכרה שנת 2002 עם 56 אלף קילומטרים עליה שמוכרים אותה ב-66 אלף כל האוטו אוטומט והאוטו נראה כאילו עכשיו יצא מהחנות! אבל אני חושב האם כדאי לעשות את ההחלפה הזאת? למשל אני מאוד מרוצה מהביצועים של הטויוטה! האם ללאנטיס ביצועים יותר טובים? היא יותר חזקה? אז מה אתם אומרים? הייתם הולכים על ההחלפה הזאת? מה היתרונות ומה החסרונות בהחלטה שלי?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

כל רכב שמזדקן מתחיל "לעשות בעיות", אין חלק שעובד לנצח. לדעתי, בזכות היד הראשונה והק"מ הנמוך, שווה לך להישאר עם האוטו. אז תחליף כמה חלקים שבא זמנם, תשקיע קצת באוטו... ותחסוך את הכאב ראש והסיכון של קניית רכב אחר, שספק אם שם הכל תקין.

dirty old man

need love too

פורסם

השאלה שלך לא ממש ברורה: אתה מנסה להשוות בין טויוטה קורולה ידנית 95 בלי כריות אויר (כנראה) לבין מזדה לנטיס 2002 אוטומטית עם 4 כריות אויר, ושואל מה יותר טוב? למרות שאני תומך מובהק של קורולה וכלל מדובר ברכב עדיף כמעט בכל פרמטר, קשה להשוות הפרש של 7 שנות דגם + מעבר לאוטומט + כריות.

אם אתה רוצה להחליף ללנטיס תצטרך להוסיף כ-40 אש"ח (זכור שגם לו תצטרך לבצע יישור קו), זאת לעומת כ-5 אש"ח שתצטרך כדי לבצע "יישור קו" לרכב הקיים אצלך.

עכשיו אולי השאלה היא אם אתה מרוצה באמת מהרכב שלך או רוצה לבצע שדרוג...

דרך אגב, אם אתה רוצה לבצע שדרוג במחיר כזה, אולי כדאי שתבדוק גם אופציות אחרות...

פורסם
שלום לכם אני כרגע בהתלבטות קשה! האם להחליף את האוטו שלי ליותר חדש או לא! אז זה העניין יש לי טויוטה קורולה XLI ידנית שנת 95 יד ראשונה עם 86

אלף ק"מ עליה! אני מאוד נהנה מהאוטו אבל לאחרונה הוא עושה בעיות! והבעיות שמצאנו הן שצריך להחליף 4 בולמי זעזועים+ משולשים מלפנים+ מייצבים מאחורה+ סטביליזרים סך הכל לפי החישובים והבירורים יצא בערך 5 אלף ש"ח ללא טיפולים קוסמטיים! ולאחרונה התעניינתי בלאנטיס של חברת השכרה שנת 2002 עם 56 אלף קילומטרים עליה שמוכרים אותה ב-66 אלף כל האוטו אוטומט והאוטו נראה כאילו עכשיו יצא מהחנות! אבל אני חושב האם כדאי לעשות את ההחלפה הזאת? למשל אני מאוד מרוצה מהביצועים של הטויוטה! האם ללאנטיס ביצועים יותר טובים? היא יותר חזקה? אז מה אתם אומרים? הייתם הולכים על ההחלפה הזאת? מה היתרונות ומה החסרונות בהחלטה שלי?

א. להחליף 4 בולמי זעזועים אחרי 86000 ק"מ זה נראה מוקדם. מה גם שאתה יודע מה עשו עם הרכב.ולא נראה לי שהתעללו בו.

ב. אשמח לקבל הסבר מה זה - משולשים, מייצבים, סטביליזרים - ?

ג. קצת מאכזב לשמוע שטויטה לא מחזיקה מעמד , אם כי שנת 95 זה כבר לא צחוק.

אתם נוסעים הרבה על BUMPERIM ?

פורסם
א. להחליף 4 בולמי זעזועים אחרי 86000 ק"מ זה נראה מוקדם. מה גם שאתה יודע מה עשו עם הרכב.ולא נראה לי שהתעללו בו.

רכב יכול גם אחרי 20.000 ק"מ להיות עם בולמים עייפים -אם הוא עמד 15 שנה...

או שנסע בפסי האטה ארץישראלים מצויים . . .

גרשון !!! יא מ ש פ ר !

:screwy:
פורסם

א. 86 אלף ק"מ ועשר שנים זה דיי הרבה בשביל להחליף בולמי זעזועים , זה אפילו מתבקש .

ג. תתאכזב, אפילו למקרר הכי אמין בעולם יש בלאי , ככה זה.

אתה מנסה להשוות בין טויוטה קורולה ידנית 95 בלי כריות אויר (כנראה) לבין מזדה לנטיס 2002 אוטומטית עם 4 כריות אויר, ושואל מה יותר טוב? למרות שאני תומך מובהק של קורולה וכלל מדובר ברכב עדיף כמעט בכל פרמטר, קשה להשוות הפרש של 7 שנות דגם + מעבר לאוטומט + כריות.

יש לך איזה קטע עם כריות ? בחרת לציין את הנושא פעמיים כפרמטר לרכב טוב יותר, זה ממש לא ככה , יש כ"כ הרבה יותר פרמטרים שעושים רכב לטוב יותר, דווקא לזה נדבקת ?

לשואל השאלה המקורית , לנטיס אוטומטית תרגיש כמו עגלה עם חמור בן 90 לעומת הקורולה הידנית שלך , מעבר לזה היא תהיה קצת נוחה יותר ומרווחת יותר.

פורסם
יש לך איזה קטע עם כריות ? בחרת לציין את הנושא פעמיים כפרמטר לרכב טוב יותר, זה ממש לא ככה , יש כ"כ הרבה יותר פרמטרים שעושים רכב לטוב יותר, דווקא לזה נדבקת ?

כריות לא הופכות רכב ליותר טוב, הן הופכות אותו ליותר בטוח :idea:

לשואל השאלה המקורית , לנטיס אוטומטית תרגיש כמו עגלה עם חמור בן 90 לעומת הקורולה הידנית שלך , מעבר לזה היא תהיה קצת נוחה יותר ומרווחת יותר.

כאן אתה צודק.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אין לי שום "קטע עם כריות" אבל יש לי "קטע עם בטיחות" - אני חושב שזה מבחן חשוב ביותר, וכריות אויר, לפחות לדעת רבים, משפרות משמעותית את מצב הבטיחות של הרכב. מעבר לכך, מה שרציתי להבהיר לבחור הוא שמדובר בהשוואה של שני רכבים שהפרמטרים שלהם מאוד שונים, וזאת אינה השוואה שניתן לבצעה בפשטות, אם לא הגדרת היטב למה אתה נותן עדיפות.

מעבר לכך - אני כידוע קניתי קורולה (98 אוטומט), ולא במקרה.

פורסם

א. בולמים קדמיים מחליפים כל 50K ואחוריים כל 100K בממוצע. ככה ש-86 זה בהחלט לא מוקדם.

ב. משולשים, מייצבים וכו' -בלאי טבעי לחלוטין, אתה חושב שלא תצטרך להחליף את כל זה בקרוב בלאנטיס מההשכרה?!

ג. אתה צוחק? לא מחזיקה מעמד? זה שלרכב צריך להחליף בולמי זעזועים זה אומר שהוא לא מחזיק מעמד?!

נבנה פה איזה מיתוס שמוסכים של טויטה חיים על טיפולי 10K וזהו, אתם חיים בסרט.

בולם הוא חלק מתכלה - כמו מצבר,נורות, בלמים וכו'.

בנוגע למכירת הקורולה - כדאי גם כדאי למכור את הרכב עכשיו, הוא ייחטף מעל למחיר המחירון עקב הקילומטרז' והיד.

מצד שני אל תלך לקנות את הלאנטיס מההשכרה - אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

פורסם
א. בולמים קדמיים מחליפים כל 50K ואחוריים כל 100K בממוצע. ככה ש-86 זה בהחלט לא מוקדם.

ב. משולשים, מייצבים וכו' -בלאי טבעי לחלוטין, אתה חושב שלא תצטרך להחליף את כל זה בקרוב בלאנטיס מההשכרה?!

ג. אתה צוחק? לא מחזיקה מעמד? זה שלרכב צריך להחליף בולמי זעזועים זה אומר שהוא לא מחזיק מעמד?!

נבנה פה איזה מיתוס שמוסכים של טויטה חיים על טיפולי 10K וזהו, אתם חיים בסרט.

בולם הוא חלק מתכלה - כמו מצבר,נורות, בלמים וכו'.

בנוגע למכירת הקורולה - כדאי גם כדאי למכור את הרכב עכשיו, הוא ייחטף מעל למחיר המחירון עקב הקילומטרז' והיד.

מצד שני אל תלך לקנות את הלאנטיס מההשכרה - אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

האמרה של אך ורק טיפולי 10K נכונה עד שהקורולה סוגרת עשור (מניסיון).

היו לנו 3 קורולות במשפחה כמו שלך (חדשות מהסוכנות). אחת ידנית שנת 93 שנמכרה אחרי כ-6 שנים מהקניה (הבעיה היחידה שלה הייתה הגג המתקלף). השניה הייתה 94 אוטומט שנמכרה לאחר כמעט 9 שנים ללא שום תקלה (בבדיקה היו בולמי זעזועים גמורים ומשאבת מים שקרובה ליומה האחרון). השלישית שנת 93 עם 50K ק"מ על השעון ועדיין בבעלות המשפחה, לפני שנה הרכב נכנס לטיפול הכי גדול שהרכב ידע עד היום שהסתיים בכ-5 אלף ש"ח. חוצמזה במשך ה-12 שנים שהרכב על הכביש הייתה בעיה אחת בלבד (מצוף דלק שהחזיר נשמתו לבורא לפני שנה בערך). הרכב הזה שווה היום בקושי 30 אלף ש"ח, לכן אין לנו טעם למכור אותו ועוד כשנה שנתיים הוא יעבור אליי.

אני לא מבין מדוע החלטת שהטויוטה לא מזדקנת בצורה טובה, כל הדברים שציינת זה בלאי טבעי וכל רכב בן 10 או רכב עם ק"מ גבוה יצטרך החלפה של הרכיבים שהזכרת .

אני ממליץ לך קודם לעשות סיבוב על המאזדה לפני שאתה פונה אלינו לייעוץ. לפי דעתי המאזדה לא מספיק נוחה בסטנדרטים של שנת 2002 (למרות שגם הטויוטה לא שיא הנוחות). האבזור של המאזדה ממש לא יותר טוב מהקורולה שלך וגם המנוע של הקורולה הרבה יותר טוב משל המאזדה (הקורולה עם הגיר הידני יכולה להביס הרבה רכבים חדשים).

נכון, המאזדה תהיה יותר בטוחה, אבל בכל פרמטר אחר היא נופלת ביחס לקורולה.

בנוסף המאזדה מהשכרה, לך תדע מה עבר עליה והאם קרעו אותה או לא, כאשר את ההיסטוריה של הרכב שלך אתה יודע טוב מאוד. הרכב נראה טוב מבחוץ לא אומר כלום, אחרי שטיפה טובה כמעט כל רכב יראה טוב, זה לא יגיד לך כלום לגבי המצב המכאני של הרכב ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

וואלה חבר'ה תודה רבה על ההצעות שלכם! אכן ירדתי מהמחשבה על לאנטיס! בשביל מה לי חמור בן 90 כשיש לי סוס חסון ובריא סך הכל עם בעית בפרסות? :wink: בקשר לזה שאמרת שטויוטה יכולה להביס הרבה רכבים חדשים זה אכן כך! לפעמים אני נוסע ואני לא מבין למה שלי הכי מהירה! (בלי הגזמה!)

ועוד משהו קטן שרציתי להגיד לכם לאחרונה כשאני נוסע באוטו היה מין רעעעעש מוזר וחזק במשך כל הנסיעה! ככה נסעתי כמה חודשים וכל חלק באוטו חיפשתי להחליף כדי שיעלם הרעש! בסוף זה היה הקרס הזאת שמחזיקה את הדלת שהיא נסגרת! מי היה מאמין? :roll:

בכל מקרה אני מאוד שמח שנפתרתי מהרעש!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...