ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני לפני קניית רכב והבנתי שיש הבדל משמעותי בין דגמי המנוע. כבר ראיתי את הרכב פולקסווגן פולו שנת 97 1600 סמ"ק 75 כ"ס אוטומטי. הייתי רוצה לדעת אם זה ה- V8 או V16 ומה ההבדל בין הדגמים הבנתי דווקא שV8 יותר טוב. ואם יש דברים ספציפיים שכדי לבדוק ברכב זה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת t_elad, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם כדאי לקנות רכב יד שניה ממגרשי היבואן (לובינסקי וכיוב'). הבנתי שהרכבים שם מטופלים במוסך מורשה בלבד וישנה אחריות על המכלולים העיקריים ברכב. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב לכם! חבר מתעניין ברכב הנ"ל ועשינו חיפוש פה באתר ולא מצאנו מידע לגביי הרכב הנ"ל אז הרשיתי לעצמי לפתוח שרשור בנושא בתקווה שיעשיר את הידע שלנו לגביי הרכב הנ"ל. אז ככה ממה שידוע לי הרכב חסכוני מנוע 1.4 ליטר צורך כליטר אחד ל16 ק"מ בממוצע. ידוע לי שהרכב יותר קל מגולפים בעלי מנוע יותר גדול( האם זה נכון?) וחוץ מזה היינו רוצים לדעת איך הרכב בכלליות: 1. אמינות? 2. תחזוקה ומחלות? 3. ביטוחים? ובכלל איך הרכב האם הוא מומלץ? בבקשה כל דבר יעזור לנו אז תודה מראש! בברכה, עידן.
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי אז ככה : לאחר בקשת הוריה של חברתי לרכב עד 30 אלף שקל, חסכוני, ושיבצע את רוב נסיעותיו בין נתניה הרצליה = בין עירוני על איזה דגם ספציפי אתם ממליצים בתודה מראש חברכם לפורום בן
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר מחפש רכב קטן בין שנתונים 2004-2006, אוטומט, עד 1400 סמ"ק, חשובה הבטיחות, אמינות, מיועד לנסיעות 60% בינעירוני, 40% עירוני, תקציב- עד 60K גמיש. מיועד להחליף פונטו ספייס ידנית 2003. הצעות רלוונטיות יתקבלו בברכה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חברים, לאחר התייעצות מקיפה בפורום וסיבוב רכישה החלטתי להזמין את הפורד מונדיאו החדשה בליסינג. לאחר בדיקה מול מספר חברות ליסינג מסתבר כי: הרכב לא קיים במלאי - יהיה זמין רק בתחילת השנה בגלל שינוי במס הרכב עובר לקבוצה 5 האם מישהו מכיר את הנושא ויכול לאשר ואו להפריך אותו ? כמו כן אם לא מונדיאו אז מאזדה 6 החדשה ?!!! - הרכב זמין במלאי והוא קבוצה 4 בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני צריך רכב עד30000 ש"ח מה עדיף מכל ההצעות שקיבלתי L400 שנת 96 מונית לשעבר אחרי מנוע וגיר חדשים ב16000 ש"ח ? או וויאג'ר של קרייזלר שנת 95 ב22000 ש"ח . או H100 שנת 95 ב15000 ש"ח? מציעים לי גם M.P.V. שנת 94 עשתה 120000 ק"מ לא שמורה מבחוץ ב28000ש"ח. אודה לכם מאד מאד.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב עד 25000 ש"ח גג- אוטומטי- עד 1400 סמ"ק. יש לציין שאני בחור גבוה- 1.88 וחשוב המרחב הפנימי בתא הנהג ( ניסיתי את השרייד והיא מאוד קטנה לי). יש לכם אולי המלצות? מוטי
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, אני עומד לפני רכישת אוטו סיאט איביזה 1600 גיר רגיל 3 דלתות דגם GLX יד שניה 105,000 קילומטר בדקתי את המחירון של הרכב והוא 10,800 הבן אדם שאני רוצה לקנות את האוטו מימנו אמר בגלל היד והקילומטר של האוטו נמוכים זה מוסיף אחוזים למחירון ובכך מעלה את מחיר המחירון. השאלה שלי האם זה באמת ככה, ואם כן כמה אחוזים זה מוסיף למחיר המחירון.? ועוד שבוע מתחלף השנתון ל2008 זה אמור להשפיע על מחירון הרכב? תודה מראש, מתן.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום, אני מעוניין לשמוע חוות דעת על קניית רכב מאוויס, במקרה שלי סניף פ"ת. אנו מעוניינים לקנות רכב שהיה בליסינג. אוויס בעיקרון אמינים? חוץ מהבדיקה שהם עושים לרכב והבדיקה שאנחנו נעשה במכון שנבחר יש עוד משהו שצריך? הם אמינים? תודה!!!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 947 צפיות
דברו אליי חברים אני זקוק לרכב לחברה שלי אחר אני מתפגר ... בדקתי פונטו אחת מיני רבות ודווקא אותה לקחתי לבדיקה במכון באשקלון באיזור תעשייה ! רבותיי - הם אלופים הם מצאו כל דבר ולו הכי קטן באוטו אתם לא מאמינים באיזו מקצועיות. אגב גם שמעון בדק שם והוא שלח אותי . בכל אופן האטו היה נגוע בשלדה ועוד מני רבות התקלות שעל חלקן עליתי עוד בבדיקה ראשונית. המוכר אכל אותה כי גם הוא לא ידע אך אני יצאת עם 500 השקלים שהשקעתי בבדיקה הסובארו שלי וטוב לי בחלקי אבל עלתה לי תהייה? אוליי תוכלו לזרוק לי כמה עצות ואוליי כמה רכבים ??? תודה ,
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שאפשר לראות איזה חלק הוחלף ברכב לפי צבע החלק ברור שאני לא מדבר על הדברים השקופים. יש איזה קטע שהמומחים אומרים שלפי הצפיפות של הנקודות בצבע אפשר לדעת. מישהו מכיר משהו כזה ? עשיתי חיפושים באינטרנט ולא מצאתי איזה משהו . אשמח אם מישהו יפנה אותי לאיזה מדריך או יעזור לי בנושא תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
- 3 תגובות
- 7 אלף צפיות
מתלבטת מבחינת תצרוכת דלק, מכאנית (טיפולים...) ועלות חלפים במידת הצורך. אני מתכוונת להחזיק במכונית שארכוש כ-10 שנים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אוקיי, אבא שלי לאחר 3 שנים בערך עם ההונדה קיבל אופציה להחליף אחרי סינון של מה שלא מתאים לנו נשארו מספר אפשרויות: טויוטה קורולה סיטרואן C4 פורד פוקוס מאזדה 3 בנתיים אנחנו נוטים לכיוון הקורולה\C4 מה שאנחנו מחפשים ברכב זה נוחות נסיעה [נסיעות של 3 שעות מדיי שבוע], והכי חשוב בטיחות. אשמח לקבלת עזרה. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חוות דעת על רנו קליאו 96 אוטומט. חיפשתי וקראתי ולא כל כך הבנתי. איך האוטו מבחינת האמינות של הגיר וכמה הילוכים יש ? תודה.
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, חבר מחפש אוטו סביב ה5K לא כולל ביטוחים והשאר, נהג חדש, לא רוצה אוטו קטן (ג'אסטי קליאו ושאר המכוניות בסדר גודל הזה), אלא משהו יותר גדול במקצת, הדרישות הם רכב אמין וחסכוני ככל האפשר. עפ"י הסתכלות שלי ביד 2 כדי לעזור לו ראיתי כל מיני אפשרויות בניהם הונדה סיביק עם הצורה של 90 (הישרה) בכמה שנים באיזור ה90-91 - האוטו יתאים לדרישותיו ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אפשרי למתוח ל160,אחי מחפש רכב,הפרמטרים הם:אמינות בטיחות רכב משפחתי,המוכניות שעלו לו לראש הם סובארו B3,חשב על גיפ אבל חוץ מיד שניה לא יכנס לו בתקציב,הציעו לו את המזדה 6 החדשה מה אתם אומרים ראיתי אחת על הכביש היא יפה אבל,לא כל כך שונה מהדגם הישן,מבחוץ לפחות,במו חדש מהחברה 318 כמה עולה בערך?אשמח לתגובות ולהצעות מעניינות,תודה
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 0 תגובות
- 570 צפיות
אני כבר הרבה זמן חושב על רכישת רכב כזה שנת 1999עד 2001 ,מבקש המלצות על הרכב וגם פרטים צריכת דלק אמינות,מה ההבדל בין גירסה רגילה לגירסת long מי שמכיר את הרכב טוב אשמח לשמוע את דעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת dan_36, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניינת ברכב משפחתי אמין, קל ונוח לאחזקה וכמובן שלא יזלול דלק בתקציב של עד 25 אלף ש"ח. יש חיה כזאת? אודה להמלצות... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ערב טוב. צצה הזדמנות לרכוש פיז'ו 406 מבציר 98. גיר ידני ומנוע דיזל. הרגע דיברתי עם הבעלים ואלו הפרטים: הרכב היה מונית לשעבר, הרכב יד 4, יש לו טסט לשנה ולפי דבריו אין בעיות מכאניות. שאלתי אם ידוע לו על טיפולים מיוחדים שהרכב עבר (ראש מנוע\ שיפוץ גיר\ החלפת מנוע וכו'), והוא אמר שמאז שהרכב אצלו שום דבר מיוחד, טיפולים שיגרתיים ובדיקה קפדנית לפני טסט. המחיר נמוך במיוחד. קבעתי להיפגש עימו ביום חמישי ולראות את הרכב. מה עליי לחפש? אילו מחלות יש לדגם זה (חצי נחמה שהגיר ידני ולא אוטומט)? האם הרכב סביר לאחזקה? או שעליי להתכונן לשפוך כמות נוספת על בעיות אמינות וכו'. המחירים באינטרנט עבור דגם זה נעים סביב ה-25 אלף שקלים. האם זה מחיר סביר עבור …
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב. אני מחפש להחליף את הרכב שלי, עכשיו דיי ננעלתי על הסיאט כי אני ממש אוהב את המראה החיצוני שלו. הבעיה מתחילה כשביקשתי מאנשים שונים דעות על הרכב... וקיבלתי כל כך הרבה דעות שאני כבר מיואש... קודם כל הדבר הראשון שאמרו לי זה לא לגעת בדגמים הישנים, אלא בדגמים החדשים שפולסוואגן נכנסו איתם לאיזה שיתוף פעולה והשיפורים שלהם בסיאט הפכו את הדגמים הישנים לגרוטאות לעומתם. אז שאלה מספר 1 : האם בכלל כדאי לקנות סיאט ? איביזה או קורדובה... שאלה 2 האם גיר ידני או אוטומט ? , היו כאלו שאמרו שהאוטומט לא מוצלח במיוחד וכאלו אמרו שכדאי אוטומט... אני הייתי רוצה ללכת על אוטומט... השאלה אם זה לא יעשה לי בעיות בהמשך ? תודה מראש....
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 0 תגובות
- 710 צפיות
התחלתי לא מזמן לחפש רכב חדש...אני כבר די סגור על הצרפתיות, ומחפש אחת עם 3 דלתות (חוץ מ 106 1400). ראיתי היום 306 XT 1.8, שנת 95, יד 3, 160K, מטופלת עם קבלות, יש מספר קילופי צבע בקדמת הרכב, סה"כ רכב במצב טוב, הבחור רוצה 21K כשהמחירון 22 (לטענתו, עם תוספת של סנרוף). יש עוד שתיים שראיתי ביד 2: ZX וולקן 3 דל', שנת 95, יד 4 134K ק"מ, נראית פצצה, משופרת בהתנהגות ומכנית (פורטינג ויחס דחיסה, הוריד ממיר) הבחור רוצה 23K וגמיש. 1800 ZX עם 3 דל', שנת 95, יד 4, 152K ק"מ, נראית בסדר, רוצה 17K, גמיש. ה306 נראית טוב סה"כ אבל באותו מחיר פחות או יותר אני מקבל וולקן מאותה שנה עם פחות ק"מ - השאלה אם השיפורים המכניים לא יעשו לי צרות אחר כך? אז במה לבחור?
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב! ברשותי פוקוס 2000 אוטומטית שנת 2003 יד 2 מטופלת ושמורה שעברה 125,000 ק"מ אני נוסע כ-30,000 ק"מ בשנה בממוצע ואיך לומר בעדינות צריכת הדלק מרוששת אותי. יש לי אפשרות להחליף את הרכב הנ"ל בהונדה ג'אז שנת 2002 ידנית עם 110,000 ק"מ יד 1 שמורה ומטופלת במצב מצויין וללא תאונות מדובר ברכב של חבר לעבודה לכן הפרטים בדוקים. ידוע לי על עניין החיסכון שההונדה המדוברת חסכונית בצורה משמעותית מהרכב שלי. השאלה אם מעבר זה שווה אם מה שאני מחפש הוא חיסכון בדלק. כי מה שמטריד אותי בנוסף זה האם הרכב זה "יחזיק מעמד" מכמות הקילומטרים שאני עושה בשנה ובנוסף אם אני ארצה בעתיד למכור אותו האם ימצא קונה שירצה לרכוש רכב כזה ידני. בנוסף אשמח בכלל לשמוע את הדעות שלכם לגבי המעבר בנ…
הודעה אחרונה מאת samg, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורם. אני מבקש המלצה לרכב. הרכב מיועד לאישה בת 60, הנוסעת כל יום כרמיאל-צפת. שזהו כביש מאוד מפותל ועם הרבה עליות. הבחירה העיקרית היא בין מזדה דמיו לטויוטה יאריס ועד 65 אלף ש"ח. הרכב צריך להיות מספיק חזק, אמין וחסכוני. כמו כן אחיזת כביש ובטיחות גם מאוד חשובים. אין חשיבות לסוג גיר, אך מבקש גם להתחשב באפשרות ריאלית למציאת אקזמלר שמור. מודה מראש על העזרה. יגאל.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 18 תגובות
- 9 אלף צפיות
אהלן : מה דעתכם על פג'ו 306 ? מהם חסרונותיו ויתרונותיו של הרכב הזה ? האם אתם ממליצים לי לקנות רכב כזה ? אנא טיפולכם המסור........
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן , לא יודע אם זה המקום מקווה שכן אם לא מצטער מראש לא ידעתי איפה לשים את זה. האוטו המדובר הוא דיהטסו אפלאוז עברה 210 אלף ק"מ שנת 92, דפיקות קטנות בצדדים ומאחורה לא משהו רציני בכלל כמובן שיש בעית צבע הגג כמעט מקולף והמכסה מנוע גם כן. יש באוטו רמקולים פיוניר 400W ורדיודיסק MP3 סולידי , יד ראשונה כמובן גיר אוטומט . לדעתכם יהיה שווה את המחיר מחירון? (יש לציין שלא עברה תאונות בכל הזמן הזה , לפחות לא משהו ממש רציני , רק דפיקות מאחורה ומקדימה שתוקנו ע"י פחח)
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 0 תגובות
- 811 צפיות
היי. פער השנתונים ידוע. אך בכל זאת אני מחפש רכב אמין במיוחד לאבא שלי. הרכב ישמש אותו לתקופה של 6 שנים לפחות. הדרישות מהרכב הן (לפי סדר החשיבות): בטיחותי. אמין מאוד. לא צרפתי (חובבי הצרפתיות לא להיעלב - אני בעצמי בעל מגאן ידנית, אבל שלי לא הטיפוס לרכבים צרפתיים). לא סחיר= לא גניב = משמע מחיר קניה משתלם (פה אני מתחיל לתהות בקשר לאקורד...) בתקציב של 55K מצאתי רק את המונדאו והאקורד (מהממת). אודה על התייחסות ל ל 2 הרכבים שציינתי. אך אם ישנם עוד דגמים שלא שמתי לב אליהם - אשמח לקבל המלצות ואזהרות. שבוע טוב, אריאל.
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
מחפש רכב עד איזור ה60K שניתן למצוא עם קילומטרז נמוך יחסית ויד שניה ולא איזה זנזונת ספורטיבי נאה, עצבני וידני (ביחד עם זה אמין) ועלויות תחזוקה סבירות עלו בפני האופציות 206gti clio sport לצערי לגבי השניים קשה מאוד למצוא רכב שהוא לא זנזונת punto hgt ו סיאט למיניהם - לצערי או למזלי אני לא מעוניין להכנס לאחד מהיצירות זוועה הללו פרט ללאון שמוצאת חן בעיניי אבל שוב - זנזונת אם ידוע לכם על קליאו או 206 נחמדות למכירה או שיש לכם עוד הצעות אשמח. נ.ב מהם ההבדלים בין סיאט לאון טופ ספורט לסיאט לאון ספורט פרט לטורבו ול55 כ"ס תוספת מהם הבדלי התחזוקה השוטפת צריכת הדלק וכד' דיי לחוץ, רוצה למצוא כיוון תוך שבוע.
הודעה אחרונה מאת nadavbitton_86, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לקנות מיאטה חדשה, בצבע לבן ,ויש לי כמה שאלות אני נהג חדש ולא מנוסה האם תהיה לי בעיה להסתגל לאוטו שהוא יהיה אוטו הראשון שלי אחרי נהיגה במלווה הם סיאט לאוון 2005 ידני ? מהם דרכי המיגון הטובים ביותר לאוטו ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת kiskh, -
- 0 תגובות
- 838 צפיות
שלום לכולם, אני נהג חדש, מחפש רכב ראשון שיעלה בסביבות 25K . אחת האפשרויות שלפחות לפי המחירון מתאימות לי היא הפולקסווגן פולו 1600 שנת 98'. רציתי לדעת קצת יותר פרטים על המכונית- אמינות, צריכת דלק, עלות חלקי חילוף וכו'. אם יש לכם הצעות אחרות בשבילי בבקשה תציעו, זה יעזור לי מאוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת B.O.C.,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 398 אורחים (הצג רשימה מלאה)