ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
אני מעוניין לרכוש רכב חדש בתקציב של 150-180 אלף ש"ח. מזדה 6 החדשה ? פורד מונדיאו החדשה ? טויוטה אוונסיס ? מהם דגמים נוספים ומה מועדף ?
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום בעוד כחצי שנה בערך אני מעוניין לקנות אוטו התקציב שלי נמווך.... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 משו כמו 20000 (אני יודע שזה קצת!) הייתי רוצה את ההמלצות שלכם בקר לאפשרויות שלי....היו לי כמה בראש... סופר לנסר....הונדה סיויק ישנה...ניסן אלמרה ישנה... היתיי רוצה את החוות דעת שלכם... בקשר לאופציות שלי ובקשר לאופציות שלא עלו לי בראש... חשוב לי שהאוטו יהיה עם ביצועים סבירים...אמין...צריכת דלק לא גבוהה... בקיצור...אוטו שלא דורש הרבה הוצאות אבל שיספק... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 תודה רבה לעוזרים.. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם הציעו לי הצעה HGT ללא תאונות שנת 01 עם יד 4 זאת אומרת אני יהיה יד 5 והק"מ שלה הוא 73,500 האם שווה לקנות אותה הסכום ממש מושך אפשר להגיד בגלל היד אני מעדיף שהסכום ישאר כרגע עימי עד שיוחלט סופית מה אומרים כדאי בגלל היד? או שזה יגרום לבעיות בעתיד למכירת הרכב? טל.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב וחשבתי על כמה סוגים כמו פולו שנת 01-02 או אקסנט שאת הרכבים הלה אני מכיר דיי טוב אבל בחיפוש מצאתי שסקודה פאביה עונה על המחיר שאני מחפש בשנתונים יותר גבוהים וגם רכב לא רע נראה אז רצתיתי לדעת אנשים שיודעים על הרכב הזה אם הוא טוב? שווה את המחיר? איך האיבזור שלו? וכמובן איזה בעיות נפצות אצלו? ומה לבדוק במיוחד כשהולכים לראות רכב כזה? גם ברמת הטיפולים ואחזקה שלו האם היא יקרה ליפניי כן היה לי פולו ואמרו לי שזה בערך אותה אחזקה תודה לכל מי שיכול לעזור..
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז ככה, ראשית תודה רבה לכל מי שהגיב לי ועזר לי בנושא המיצובישי, אם לקנות או לא.... ליסינג - השכרה פרטי , כל מה שקשור. היום כמעט והגענו להחלטה שאנחנו קונים מחברת ליסינג מיצובישי לנסר 2006 הדגם הספורטיבי, כחול מטאלי, באמת יפה עם מגנזיום ההגה היותר ספורטיבי מחוונים יפים יותר וכו' ( מי שמכיר את הלנסריות ידע על מה אני מדבר ). ובשורה התחתונה . האוטו עבר 77000 ק"מ וזאת שהוא על הכביש בדיוק שנתיים. יש לו טסט עד נובמבר הבא... המודל 2006, קצת שריטות לא רציני. ועבר בדיקה. הבדיקה היתה במכון הדרום בפ"ת. ושם מצאו את הדברים הבאים : -שלדת מרכב : פגיעת קורת אורך אחורית לפני נקודת ריתום המתלה/מנוע, פגיעת פח דופן אחורית, תיקוני פח וצבע, לחיצות מרכב תחתון. -ליקויים בעל משמעות…
הודעה אחרונה מאת מיצובישילנסר, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מדובר על קורולה 99 , יד 2 , 120K ק"מ. ארשום את עיקרי הדברים החשובים. מנוע:רעש מער' תיזמון, שאיבת שמן לחלל השריפה, סימני דליפה בין ראש מנוע לבלוק קורוזיה. שילדה ומרכב:משמעות נמוכה. תיקונים: בכנף קדמי ימין,דלת קדמית ימין,דלת אחורית שמאל ופגיעה פח סף חיצוני. העברת כוח:גומיות מגן לציריות פגומות, חופש ונקישות בציריות ונזילת שמן תיבת הילוכים. מבקש חו"ד על הליקויים, ומה דעתכם על התוצאות. המחיר המבוקש הוא קצת פחות מהמחירון. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yonyon, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני לפני קניית אוטו, אני יודע שיש פער מחיר בין הרכבים. אני צריך חוות דעת על הaudi a4 2.0t ועל הפורד מונדיאו החדשה 2.0 או הפאסט 2.0 Topline האוטו ישמש אותי כאוטו משפחתי ל3 אנשים. אני מחפש נוחות,בטיחות,וכוח. כול הרכבים חדשים מהחברה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לנהג צעיר, עדיף רכב ספורטיבי, רכב שנראה טוב, אמין ואוטומתי. תקציב - 40-45K תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי מתלבט בין פוקוס חדשה לניסן טיידה (ליסינג). לא מצאנו פה כלום על הניסן. למישהו יש עצות? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת כרמל טוכמן, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אנשים, פורום נחמד יש פה ראיתי היום רכב, נאמר לי שהוא "יד ראשונה מליסינג". על ניירות הרכב רשום בעלים קודמים 1 ורשום "רכב השכרה". הליסינג לפי בעל הרכב הינו ליסינג מימוני שנגמר ולכן עכשיו הוא מוכר את הרכב. שאלתי: האם על כל רכב שהיה בליסינג רשום "רכב השכרה"? מדוע חברות הליסינג לא מעבירות ישר את הזכויות על הרכב לבעל הרכב על מנת לא למנוע "יד נוספת"? בקיצור, משהו מוזר לי פה ואני לא מבין גדול בתחום אם יש מישהו שיכול להאיר את עיניי אני אודה לו בשמחה יום נפלא
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 5 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
בנוסף לחיפושי לרכב מסחרי, רציתי לדעת מה הדיעה לגבי היונדאי H1 שמצוי לרוב בחברות השכרה- האם שווה לגעת בכלל? או לחליפין בטויוטה פריוויה כאופציה לרכב שיסיע על 9 אנשים? אשמח להמלצות/דחיות?! תודה מראש לכל העוזר
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם. מקווה שאני במקום הנכון לשאלה זו - בכוונתי לקחת רכב ליסינג מהעבודה. כמובן שאין את המושלם (גם ביצועים וגם נוחות). הקורולה הייתה קרובה אם לא היה הגיר הרובוטי. הרנו קרובה אך קצת חלשה מבחינת ביצועים. הפוקוס קצת חלשה מבחינת ביצועים. אני צריך רכב משפחתי (כסא לילד בן שנה), נוחות נסיעה ובטיחות. כמובן שרצוי מאד ביצועים אבל עד גבול מסויים ניתן להתפשר בכיוון הזה. על מה תמליצו - רנו / טויוטה? או אולי על משהו אחר? תודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת pupsik, -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
1995 125K יד שנייה בעלות נוכחית מ-1996 לא משופרת, ספר טיפולים מלא רוצה מחירון פחות 2000 בגלל דפיקה בפח עוד לא ראיתי אותה - אולי מחר יהיה יום מוצלח בשבילי שאלות: 1. בעיות אופייניות ל306XSI מעבר לבלאי רגיל - למה לשים לב? 2. מה אמורה להיות צריכת דלק מנהלתית עירוני/בין-עירוני ובנהיגה אמיתית ? 3. המלצות למוסך פז'ו (ליטל?) שניתן להתייעץ אם מכונאי? 4. מכון בדיקה לפני קניה (קומפוטסט ראשל"צ? איזה מהם? מי הבודק?)? די דחוף לי כי אני צריך להחליט עד סוף השבוע (בחירה היא בין פז'ו ללנטיכס מעבודה )
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מבקש המלצות מניסיון ולא על סמך רב סרן שמועתי תודה למגיבים ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. בשעה טובה מחר אני לוקח רכב לבדיקה במכון בדיקה ... (מחפש רכב כבר חודש וחצי כמעט) הרכב הראשון שאני לוקח לבדיקה. הרכב הוא פיאט פונטו 75SX. שמורה מאד וטופלה רכב במוסיכם של פיאט עם קילומטרג' נמוך. מאחר ואני לא "איש רכב" אין לי מושג מה אומרת הבדיקה. הבנתי שישנם סעיפים בהם מכון הבדיקה "מכניס" רק כדי לכסות את ישבנו מפני תביעות עתידיות. מה הם הסעיפים ? למה באמת כדאי לתת מישקל בבדיקת הרכב במכון הבדיקה ? אני מתכנן לעשות את הבדיקה במכון דרום בת"א, מכירים את המקום או ממליצים עליו ? מכירים מקום אחר ... ? כל הערה או הארה יתקבלו ממש בברכה, תודה.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם. בכוונתי לקחת רנו מגאן בליסינג (קבוצה 2). האם מישהו יודע אם יש מערכת MP3 ברכב? האם יש רמקולים רק קדמיים או גם אחוריים? תודה.
הודעה אחרונה מאת klampert, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לביצוע בדיקה (מונדאו 95) בכמה מילים איך אני בודק פחות או יותר את מצב הגיר האוטומט ? מה לחפש ולבדוק ברכב מסוג זה מעבר לשילדה ומכות ? מחלות מיוחדות לרכב הנ"ל ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 1 תגובות
- 947 צפיות
הרכב אמור לשרת בעיקר את אמא לנסיעות בתוך העיר. מה חשוב: אמינות שמירת ערך בטיחות נוחות נהיגה נפח אחסון יחסית גדול מה לא חשוב: מראה חיצוני ביצועים תודה מראש ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, אני מחפש רכב קומפקטי ואוטומטי עד 15K ש"ח. אחת האופציות עליהן חשבתי הינה פ'זו 106 אוטומטית. מי מכיר את הרכב ויכול לחוות עליו דעה? (אמינות/צריכת דלק/בעיות ידועות וכו') הרכב מיועד לנסיעה של 50 ק"מ ביום (מזכרת בתיה- ראשון, אם זה משנה ). אם יש הצעות לרכבים נוספים אשמח לשמוע, המגבלות הן: 1. חייב להיות אוטומטי 2. 4 או 5 דלתות 3. אמינות סבירה 4. מחיר... תודה, סער.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, אתמול בערב ראיתי רכב שרציתי לקנות הבעיה הייתה שהיה לילה ולכן סיכמנו שנראה את הרכב היום בבוקר וכך היה. כיוון שאני עובד בבוקר שלחתי את אבא שלי לאחר שראיתי ובדקתי את הרכב (במכון מוסך ובעצמי) לסגור את העסקה ולהעביר בעלות. הבחור שמכר את הרבה הציג את עצמו כיוסי, כאשר שבתי מן העבודה (לפני שעתיים) ואספתי מאבי את העברת הבעלות התחוור לי שעל הרישיון הישן ועל טופס הבעלות רשום שם אחר. התקשרתי לבחור שאגב נשמע נחמד, והוא טען שהרכב היה רשום על שם אחיו. בכל אופן כרגע האוטו אצלי ובידי טופס העברת בעלות, האם ייתכן שהוא עבד עליי איך שהוא? כלומר האם ייתכן שהרכב גנוב לדוגמא וכו? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת chronos, -
- 30 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן.. יש לי התלבטות בין שתי הרכבים הנ"ל רציתי לדעת מה הם היתרונות והחסרונות ,ומה ההבדל בעליות האחזקה שלהן(דלק,ביטוח,טיפולים..) לאחר חיפוש מקיף הבנתי שלסופר לנסר בעיות קשות בגיר אם כי ראיתי שהבעיות נפוצות בדר"כ בגיר האוטומט מה שלא רלוונטי כלפי... ובעיות חשמל בפי'גו.. מישהו יוכל לעזור לי עם עוד פרטים ולעזור לי האם רכישה של רכב זה משתלמת בכלל? לא אתנגד לעוד הצעות לרכב סביבות 15-17K נתונים תבקשים:אמין ככל שאפשר,זריז,נורמלי לאחזקה חשוב לי שיהיה טיפה יותר זריז מהממוצע לכן כל הסוברו ג'סטי,שרייד,פיאט אונו והשאר לא מעניינות אותי תודה רבה ושתהיה שבת שלום מתן
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
נפגשתי עם המוכר ויצא והוא מכר ילדות שלי ולכן הוא סיפר לי את ההיסטוריה של האוטו: האוטו אצלו 4 שנים ויצא לו להחליפ המון חלקים באוטו לפני שנתיים טיפול של 3000 שקל לפני 4 חודש קלאצ. החליפ לו ראש מנוע החליף 4 צמיגים. יש קצת נזילה של מים הוא אומר שצריך להחליף קרבורטור ובינתיים הוא ממלא מים כל שבוע. היו עוד דברים אני לא זוכר את כולם. כרגע המנוע נשמע בסדר ולא יוצא עשן שחור מהאגזוז (אמרו לי לבדוק). הוא טוען שהוא עושה 1:13 לפחות בזמן האחרון. יש לו מערכת עם מגבר של MAGNET ועוד סאב וגם שני רמקולים של פיוניר שהכל עלה לו בערך 3000 אלף ושאל אם אני רוצה להשאיר את זה בתמורה לאלפ ש"ח. על האוטו הוא רוצה 6.5 בלי המערכת והמחירון הוא 7.8. השאות שלי הם: 1. האם האו…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה על העזרה דודים שלי מארה"ב עושים עליה והם רוצים להביא איתם את הרכב שלהם , יותר נכון לקנות רכב חדש בארה"ב ולהביא אותו איתם במוו X5 או ריינג' רובר ספורט עכשיו השאלה שלי היא מה הפרוצדורה בנושא המיסים , האם יש מיסים או אין וכמה..!? ניסיתי באתר של משרד התחבורה ולא ממש הבנתי בנוסף ושאלה לא ממש קשורה , האם בארה"ב לא מוכרים ריינג' רובר וX5 דיזל?! תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת daygecko, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישהו מושג מה ההבדלים בין סוגי המנועים השונים . איזה מהם מומלץ לאיזה מנוע יש פחות תקלות. צריכת דלק לא חשובה במיוחד וגם להיות ראשון ברמזור זה לא כלכך חשוב. אמינות נוחיות אלה הקווים המנחים. בביקור באתר יד 2 הופיעו מספר דגמים ל s80 עם מנוע 2400 2500 2800 2900 3000 עם טורבו בלי טורבו מישהו מוכן לעשות סדר? מדובר בשנתון 2001 2002 תודה
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים אני אמור לקבל מהעבודה רכב 7 מושבים דרגה 4 עשיתי היום נסיעת מבחן על פיקאסו רובוטית מעולה- אבל בינואר הם מוכרים את דרגה 4 ברמת איבזור עירום לגמרי (רמת SX ). יש רכב אחר חוץ ממאזדה 5 שכדאי לבדוק? תודה
- 4 תגובות
- 848 צפיות
שלום יש לי כרגע מצובישי קולט, ואני מעוניין ליקנות קופרה בסביבות ה100K ורציתי לישמוע תגובות שלכם על האוטו כמובן, שהוא עוד יעבור שיפורים רבים לאחר הקניה. אני ישמח מעוד לישמוע חבות דעת על המכונית האם כדאי ליקנות ולהשקיע.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש ייעוץ בקניית רכב קטן עד בינוני בתקציב 25K פלוס מינוס שנתונים 99 ומעלה גיר ידני כמובן חסכוני אבל שיוכל לסחוב גם בעליות של רמת הגולן, שמעתי הרבה הצעות וכמעט כל הצעה ששמעתי גם שמעתי ההפך - מבולבל זה לא מילה אני לא סגור על אוטו מסויים אבל הייתי רוצה לקבל הצעות על רכבים שלא נכנסים יותר מידי למוסך
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
- 1 תגובות
- 835 צפיות
מה אתה אומרים לגבי האוטו הנ"ל ,אופל קורסה 3 דלתות מנוע 1400 סמ"ק שנת 2001.. מה לגבי חוזק המנוע? נוחות נסיעה..? צריכת דלק.. הגיר שלא הבנתי איזה גיר זה הוא שונה ממנוע-1200 בלאי חלקים?.. ולגבי המחירון באינטרנט .. הגיוני שהוא שונה מהמחירון הרגיל? בזמן שמחפשים שם מחיר של רכב אז רשום למעלה "מחיר לאחר הפחתה"-מה זה אומר? אשמח אם מישהו ירשום פה את המחירון העדכני ולא מה שמופיע באינטרנט אלא מחוברת המחירון אם יש למישהו עדכנית. תודה !!
הודעה אחרונה מאת Alexa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב. אני כבר מחר בעזרת ה' בשיעור ראשון על רכב ורציתי לשאול ולברר איזה רכב מומלץ למתחילים. התקציב הוא דל הכוונה 15 אלף +- השאלה היא איזה רכב מומלץ מה מומלץ גיר רגיל אוטומת? כל המידע שתוכלו לספק לי בתור מתחיל יעזור נורא. אז תודה רבה מראש ולילה מצויין לכולם .
הודעה אחרונה מאת gliko, -
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
מעונין לרכוש וונדורה דיזל שנת 96 כמה עולה ביטוח חובה צד ג' רשיון (טסט) צריכת דלק? מה לבדוק במיוחד בזמן רכישה?
הודעה אחרונה מאת סטובצקי,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 917 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- asix
- Supertigre
- flytomars
- שביט
- Yellow Engine
- zaf
- BassDriver
- Aviady001
- RK
- sperial
- mikyl
- אביתר א.