ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
פונטיאק סנברד
מאת zemachg- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אבקש מבעלי ניסיון פירוט של צריכת דלק תקלות אופיניות הסבה לגז בתודה צמח
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 18 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
כמה צריך לעלות לחודש אחזקת רכב בהנחה שאני מחזיק אותו 3 שנים שווי הרכב 115,000 חדש 1600 סמ"ק (מאזדה 3,C4,307) ק"מ שאעשה כל שנה הוא 28,000--30,000 טיפולים+טסט+ביטוחים(כולל מקיף)+ירידת ערך+דלק+תאונות. ואם שכחתי משהו תקנו אותי. תודה על העזרה .
הודעה אחרונה מאת orion16, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
הגיעה הזמן להחליף את הפיזו 306 1.8 16V 112 HP הוותיקה במשהו קצת יותר גדול ויותר חדיש. אחד הדברים שמאוד אהבנו בפזו זה את ההילוכים הידניים, נוחות הנסיעה ויכולת הנהיגה (בייחוד בסיבובים). הסיבה להחלפת הרכב היא אך ורק בגלל שהמשפחה גדלה וקצת צפוף עם ילדים ועגלה . אנחנו מאוד אוהבים את התוצרת הצרפתית (הרכב השני שלנו הוא C5 אך כשאנו נוהגים בו מאוד חסרות לנו היכולות הדינאמיות של הרכב). על איזה רכב אתם יכולים להמליץ כך שיתן גם את הדינאמיות וגם את הנוחות שיש ל-306. האם יש סובארו B4 ידניות? ואיך היא יכולה להיות כמחליפת הפיזו? רכב נוסף שחשבנו עליו הוא פורד מונדיאו אבל אני קצת חושש מהנוחות ומהגיר האוטמטי. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות אוטו. קראתי פה באתר, שכולם ממש ממליצים פה על פורד פיאסטה. האם יש מכוניות שמומלצות באותה מידה כמו הפורד פיאסטה ,או אולי יותר? רציתי לדעת ,האם באמת כדי לי לקנות פורד פיאסטה או שיש מכונית אחרת יותר טובה? ,ומה כל כך טוב באותם מכוניות? בנוסף לכך,מאיזו שנה הכי כדי והכי משתלם לי הכי לקנות את האוטו? אם יש לכם פרטי טכנאים על הדגמ\ים ,אני ישמח לקרוא אותם. תודה רבה. בברכה יעקוב.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 907 צפיות
שלום לכולם יש לי תקציב של 20K עם חריגות למטה למעלה לא יותר מדיי אני מחפש רכב משפחתי אמין,חלקי חילוף לא יקרים ונפוצים צריכת דלק נורמטיבית (אתם תגדירו לי ת'נורמה) כשאתם כותבים לי המלצה תנו את השנותונים שנכנסים לי גם בתקציב ואם אתם ממליצים לי על רכב שאפשר להשיג רכב אחר עם שנתון יותר גבוהה בתקציב שלי הסבירו לי למה אתם מעדיפים לוותר על השנתון הגבוהה לטובת אותו רכב עם שנתון נמוך (מקווה שהבנתם אותי). חשבתי בכיוון של מאזדה 323 ,יונדאי לנטרה מודלים 97-99 , תנו עוד אפשרוית בבקשה
הודעה אחרונה מאת sashaefi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, הכח אדם של אמא שלי מחפש רכב חדש עד סכום של 30 אלף ש"ח. בעבר הייתה יונדאי גטס ששרתה נאמנה אבל גיר אוטומאט,וצריכת הדלק שלה הייתה גבוהה מדי ביחס לצפוי. הדרישות: *חסכוני *קטן *גיר אוטומאט חובה! * ובעל מערכת ABS וכמובן רצוי רכב אמין ככל הניתן,כמובן שאתם לא חוזי עתידות אבל לפחות רכבים שמוגדרים אמינים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 1 תגובות
- 843 צפיות
אחותי בדקה 306 5 דלתות . טוב תחלס אני וחבר בדקנו אותה ,סה"כ הרכב נראה טוב. המנוע יבש ,ונקי (לא נראה שטוף במיוחד) ,הזעה בגיר ,וחסר חלק גמיש מהצינור שמוביל לפילטר אוויר (לפני הפילטר). את המספר מנוע לא מצאתי ,נאלץ לסמוך על הבדיקה. תחתית הרכב נקיה ,וחלקה, וסה"כ אוטו יפה. אבל . יש לרכב "קצה שילדה" לפני הגלגל הקידמי ימני. הוא מוכן להוריד על זה 10 אחוז מהמחירון . מספיק? סביר ?
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכולכם חברים . אולי שמתם לב ואולי לא - זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום. ואני מקווה שלא אציק לכם ממש כבר בהתחלה. רק קבלתי רשיון ועכשיוו התחילו 3 חודשים מתסכלים וארוכים של מלווה, אבל כמו כל אחד בן 18 אני קופץ קדימה וחושב על העתיד הקרוב. וההתלבטות הקשה כפי שכבר הבנתם, היא במכונית. ב - 3 חודשים של עבודה, אני יכול לקנות סובארו ג'אסטי, אוטומט, (אמרו שיש איתו בעיות?) נפח מנוע 1.2 זו לא תהיה קריעת תחת, האוטו יעלה 7 אלף, המנוע שם די חדש וכך גם הגיר, ונקנה מבן אדם מוכר לי ושאפשר לסמוך עליו בנושא. וכן אני יודע, יותר נכון קראתי, אני עוד לא מבין במיוחד, שג'אסטי אמינה מאוד חלקי חילוף זולים וכדומה. אבל, בכל פעם שאני רואה פ'גו 306 לבנה ..... היא תעלה כ - 15 אלף שקל וע…
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם ושבוע טוב, בצער רב אני מחוייב למכור את ריכבי. אך לא זה העיניין, אלה בגלל בעיה שצצה בזמן שמישהו בא לראות את הרכב. אני ינסה להסביר כמה שיותר , לדעתי התשובה ברורה, רק רציתי להייות בטוח מכיוון שאינני רוצה שהבעיה תחזור עם אנשים אחרים. אז ככה: העתיד להייות קונה מגיע ובודק את הרכב, מרימים מכסה מנוע ומתניעים, כמה הסתכלויות, הצצה למיכל מים (עם הגיחוח על הפנים מבינים שהוא מאושר שהוא מוצא שם מים ירוקים). מבקש סיבוב, מצידי- אין בעיה. קצת דיבורים על המחירון, הכל טוב ויפה. עכשיו לבעיה: מסתכל עלי במבט לא מובן: מתחייב? בטח! לא מאושר מהתשובה, אומר לי אין בעיה, מחר תבוא למוסך שאני עובד בו, אני יסתכל קצת על האוטו ויחליט אם שווה לי לקחת אותו לבדיקה. אני יש…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני זקוק למחיר מחירון של סוזוקי בלנו שנת 97 1.6 אוט' יד ראשונה.. מחיר מחירון רק של לוי יצחק כמו שציינתי בכותרת בתודה, בריאן. עריכה: אין לפרסם מחירים מהמחירון עקב הגנה על זכויות יוצרים.
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 897 צפיות
חוץ משיקולים כמו בטיחות, איבזור, מרווח..מה עוד? אגב, מה זה אבזור?
הודעה אחרונה מאת Hindo, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתלבט בין 2 המכוניות ... שתיהן מודל 2005 , אשמח לקבל חוות דעת . תודה
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, כבר כמה זמן שאני מתחבט בשאלה,האם למכור את הרכב או לא. הרכב הוא קליאו RSI ,סטנדרטית ושמורה,שמשרתת אותי נאמנה. היו לי בעבר 106 ראלי (דור 1 ודור 2) וסקסו VTR . המחירון רק הולך ויורד עם הזמן והמכוניות הטובות הולכות ונעלמות מהנוף. השאלה היא,במידה ואני מצליח לגרד סכום נאה של עד 35K ,מה כדאי לקנות? לאיזה כיון ללכת? האם לחפש לי RS2000 (ולהתאזר ב-ה-מ-ו-ן סבלנות) ,או אולי לעבור לעולם המוגדשות ולחפש (שוב,עם ה-מ-ו-ן סבלנות) איזה פונטו GT חביבה ולהביא אותה למצב של הרגע-יצאה-מהמפעל (יישור קו עצבני). האם כדאי לי ללכת בכיון הזה או שפשוט להישאר עם האוטו ולהתבעס שאני לא מוצא משהו אחר? דעתכם חשובה לי ואני אשמח לתשובות רציניות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת E.L, -
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל המלצות על בחירת רכב מקבוצה 2. הקריטריונים: בטיחות - יש לי שני ילדים קטנים, נוחות נהיגה, נוחות ישיבה ומקום לרגליים במושב האחורי, תא מטען מרווח. עדין לא קיבלתי רשימת כלי רכב לבחירה, אך נאמר לי שאקבל רכב מקבוצה 2. תודה ושבת שלום.
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום בימים אלו אני שוקל לקנות S40 מצאתי אחת כזו שנת 2000 דגם SE יד ראשונה עם 124,000 ק"מ, שמורה מאוד. מה דעתכם על הרכב? אמין? אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שיש להם נסיון עם הרכב למישהו יש מפרט טכני של הרכב (ניסיתי לחפש באינטרנט לא מצאתי) אשמח להצעות אולי לרכב אחר בטווח מחירים זה (40K) שנותן את אותה תמורה - רכב משפחתי עם נגיעה למנהלים תודה!
הודעה אחרונה מאת 133hp, -
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
טוב אז אני צריך לקנות לעצמי אוטו וכדי לעשות את ההחלטה הטובה ביותר אני יצטרך קצת עזרה האפשרויות שחשבתי עליהן: פיאט פונטו- מנוע 1300, אמינות חסכוניות, כבר ראיתי כמה אבל לא התלהבתי ממה שראיתי אופל קורסה - אני ישמח אם תתנו לי פרטים על האוטו, אמינות, דלק, ועל הדגמים השונים של האוטו פולסווגן פולו - כנ"ל, אין לי הרבה פרטים על האוטו, אני ישמח אם תתנו לי פרטים, ובעצם כמה שיותר מידע שזה אומר איך האמינות וכו' וגם על הדגמים המומלצים/לא מומלצים של הרכב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יכול לזרוע מידע? מעניין אותי צריכת הדלק, אמינות, מחיר טיפולים גבוהה? נמוך? גודל צמיגים ואם יש מידע נוסף אשמח לדעת. כמו כן אם יש מישהו שמכיר את הרכב מקרוב אשמח לשמוע חוויות (הן רעות והן טובות). תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 942 צפיות
הרכב מיועד לאחותי ,בסך הכל רכב יפה,אבל עם פגיעה בשילדה לפני הגלגל ימני קידמי. המוכר מציע 10% הורדה . נשמע סביר?
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מיתלבט בין סופר לנסר 95 יונדאי אקסנט 95 דיהו לאנוס 99-98 ניסן סאני 94 אפלאוס 97 הרכב חייב להיות אוטמט
הודעה אחרונה מאת neon turtle, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נכנסתי ביום ראשון ליונדאי לברר על I30 אמרו לי שיש רכבים שמגיעים לארץ בתחילת ינואר כך שאם אני מבצע הזמנה תןך חודש +- יש לי רכב, ביצעתי אתמול נסיעת מבחן היה בסדר לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה נכנסתי לבצע הזמנה ושם קיבלתי שוק התברר שהרכבים הזמינים הם רק לפברואר מרץ והסיבה היא: ב-10 לינואר מתחיל מבצע לחברי "חבר" הנחה בשיעור 5%-8% והם ביצעו כבר עכשיו הזמנות ושיריינו לעצמם את כל הרכבים לחודשיים הקרובים. זאת אומרת אני לקוח מזדמן צריך 1) לממן את ההנחות לליסינג 2) לממן את ההנחות ל-"חבר" 3) להמתין לפחות חודשיים וחצי לרכב חדש 4) לקבל בסוף יונדאי מה דעתכם? אני כנראה ירכוש או הונדה סיוויק או קורולה החדשה מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת אורן אלקובי, -
שלום לכולם מצאתי אוטו שמתאים לדרישות שלי (רנו מגאן שנת 2000), אבל אחרי בירורים מסתבר שהיד הראשונה של האוטו היה צה"ל. האם זה אמור להפריע לי?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב עד 15 אלף שקל לחבר, שלא יהיה מעל 1600 סמ"ק וידני. שלא תשתה הרבה דלק ושתיהיה נוחה . תודה לעוזרים.
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אנחנו מתלבטים בין אופל וקטרה (2003 בערך) לפורד מונדאו 2004. מה עדיף? איך האמינות שלהם?
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אנוכי לאחר סיום שירות הצבאי. ברשותי 30,000 איתם אני מעוניין לקנות רכב, אני חושב שכמתנת שיחרור אשמח לקנות רכב ספורטיבי ולהנות ממנו, לא יודע למה אני נמשך ל-106 ראלי (שאגב מה המחירון שלה?), אני מחפש רכב שבו אני אמצא חווית נהיגה, אמין, ושלא זולל דלק, אני בטוח שזה הרבה לבקש אבל אפשר ליפול באמצע. יש למישהו לייעץ לי רכב הגון שיהיה שווה את הכסף?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שבת שלום אנשים אני צריך יעוץ לגבי מכונית משפחתית ב80,000 ש"ח, חשוב שהאוטו יהיה נוח, חזק, נעים לנסיעה ושיהיה יפה ההמלצות הן מאזדה3 5 דל', טויוטה קורולה, ההורים שלי רוצים סובארו אאוטלנדר, אבא שלי נדלק עליו לגמרי, בקיצור בלי הרבה חירטוטים, על מה אתם ממליצים?
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נפלה בחלקי אפשרות לקנות רכב כזה אם אקנה אותו אני אהיה יד 3 האוטו עשה 120K מצב שמור נראה מצויין נוסע טוב (נסעתי ברכב כמה שעות) הייתי מבקש לדעת קצת מידע על האוטו בטיחות, אמינות, בעיות מסויימות ... אודה לעונים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי MAZDA3 שנת 2005-מחיר לפני 5 חודשים 85K החודש84K...האם ירידת הערך-העיקרית של הרכב קורה בהחלפת שנה, בעוד שבועים. ירידת הערך הממוצע ע"פ לוי יצחק כ10% לקנות עכשיו? או לחכות...(מפחד שמישהו אחר יקנה את האוטו)
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
סקודה פליסיה
מאת eliran-m- 2 תגובות
- 902 צפיות
שלום רב לחברי הפורום הנכבדים אני חייל שיוצא פעם בשבועיים, אשר מעוניין לרכוש רכב שיספק אותי לסוף שבוע בו אני נמצא בבית. אתם בטח אומרים למה בכלל אני צריך רכב, אז ככה לההורים שלי אין רכב פרטי יש לאבא מעבודה אך אסור לי לנהוג בו ולכן אני נישאר בלי כלום, כמו כן הייתה ברשותי פגו 205 אשר סבלתי ממנה ומכרתי אותה, כעת נשארתי ללא רכב ומכרתי אותה ב8K ואבא שלי יכול להוסיף לי עוד 2K, ולאחר חיפושים מעמיקים גליתי להפתעתי את סקודה פליסיה שהמחיר שלה ברצפה, עכשיו השאלה האם כדאי לרכוש פלסיה, אין לי ניסיון עם הרכב וגם לא מכיר משהו שיש לו ניסיון עם הרכב, איך הוא מבחינה אמינות וצריכת דלק שזה דבר הכי חשוב בשבילי, למשל מצאתי אחד שמוכר ב7K עם 125 אלף קילומטר וטסט לחצי שנה וצמיגים חדשים המח…
הודעה אחרונה מאת eliran-m, -
- 2 תגובות
- 985 צפיות
שלום לכולם, רציתי להתייעץ עם המבינים בנושא... אני מעוניין לקנות מאזדה 3 04-05 ייתכן ומאדם פרטי ואם ייפול משהו טוב מאחת מסוכנות הליסינג אז אולי משם. השאלה שלי היא האם המאזדות נמכרות במחיר מחירון מלא או שיש מקום להפחתות ? האם כדאי לחכות לעוד כמה ימים שייצא מחירון חודש ינואר ? האם יהיה הבדל במחיר ? איך האוטו באופן כללי? נחשב לקנייה נבונה ? הצרכים שלי היא: חסכון,בטיחות ושייראה טוב יחסית... תודה לעוזרים !!
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אח שלי שהוא בן 18 רוצה לקנות אימפרזה טורבו GT מהדור הקודם 98,למרות שהוא נהג צעיר למדתי אותו לנהוג עוד בגיל 14 והוא נוהג כבר כמה שנים,כמה שאלות בקשר לאוטו: 1.עישנו נסיעת מבחן על אוטו של חבר,הוא חמוד אבל ה200 כוח שלו לא כול כך רעים,יכול להיות שזה פשוט תוצאה של מנוע מת,האם התגובות במציאות יותר אלימות? 2.מה בקשר לאמינות,טיפולים וכו? 3.צריכת דלק,האם שותה? ושאלה סופית ואחרונה כמה אמור לעלות בערך ביטוח לנהג צעיר? אני יודע שאף אחד פה לא סוכן ביטוח אבל הסוכן ביטוח שלנו בחופשה וחוזר רק עוד שבוע.. תודה לכולם,והמשך ערב נעים.
הודעה אחרונה מאת Honda125CC,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 813 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- BioS
- baer
- Be roo
- פאר האורה
- itaysamurai
- לב טוב
- EvGriga
- Karnaf053
- גולדן191
- itzik123
- sperial